BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Reaction score
2.248
Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Λοιπόν φίλε geovaz εξάγεις εντελώς λάθος συμπεράσματα! Πριν πω όμως περισσότερα, αν θέλεις βάλε το paper ολόκληρο, η δώσε link για το διαβάσουμε!

Πάντως δες εδώ τι μετράμε¨όταν λέμε wow & flutter, σύμφωνα με τις διεθνείς νόρμες που ισχύουν, τουλάχιστον, από το 1970 και μετά, χωρίς να υπάρχει βραχίονας στο πλατώ:
Φίλε caravelle δεν γνωρίζω εάν υπάρχει σε λινκ. Εάν ενδιαφέρεσαι για Stevenson, Koeg, Baerwald, Ladegaard, Kessler κτλ (καθώς και όποιος φίλος ενδιαφέρεται) μπορώ να του στείλω τις μελέτες σε PDF να τις διαβάσει.

Δεν λέω την γνώμη μου (τι νομίζω ότι μπορεί να είναι) σε αυτά που γράφω κατά καιρούς. Αλλά το ΤΙ ΕΙΝΑΙ.

Οι κύριοι αυτοί δεν είναι reviewers, ούτε audiophiles. Είναι επιστήμονες μηχανικοί. Το εάν διαφωνούμε με αυτούς ... respect. To να τους μελετάμε όμως είναι αναγκαίο.

Reaction score
2.248

Να πως γίνεται η μέτρηση του WOW & FLUTTER:

We can measure the actual platter speed with extremely high precision using the
platter’s optical encoder disk and a high speed digital counter/timer. By measuring the actual platter speed over
segments of a revolution we can see any acceleration or deceleration, with accuracy. Flutter

and wow standards specify a sensitivity peak at 4 Hz. at 33-1/3 RPM, that’s equivalent to about 45 degrees of
platter rotation. For our tests we built a timing circuit that allowed us to look at four 45 degree segments, 1/4 rev.
apart . Any variation in the time length of those 45 degree segments within a revolution shows
the platter speed variation within a rotation (to the limit of the encoder disk accuracy).
(white paper Monaco turntable)

:107:
ΟΚ..... το τι λέει ο Monaco turntable, ο technics turntable, linn turntable, clearaudio turntable και ο κάθε πικραμένος turntable σημειώθει :105:

Reaction score
11

Για στείλε τα PDF, γιατί δεν κάνουν φυσικά λάθος, απλά λένε κάτι άλλο από αυτό που λες εσύ.

Reaction score
2.248

Στείλε μου πμ το e-mail σου και το βράδυ που θα πάω σπίτι θα φροντίσω να στα στείλω.

PS: Δεν λέω εγώ, γράφει ο Mr Ladegaard.
Μετά από την μέλετη πολύ λίγοι κατασκευαστές αναφέρουν W&F στις μετρήσεις τους. (αυτό είναι δικό μου)

Reaction score
11

Στείλε μου πμ το e-mail σου και το βράδυ που θα πάω σπίτι θα φροντίσω να στα στείλω.
Πάντως επειδή η μέτρηση αυτή είναι ποιοτική μέτρηση για την περιστροφή του βολάν, (ταμπλώ), δεν έχει σχέση με βραχίονα-κεφαλή.

Το σήμα που παίρνουμε όταν μετράμε με την χρήση βραχίονα-κεφαλής μπορεί να επηρεάζεται από τα χαρακτηριστικά τους όπως και η αναπαραγωγή μουσικής.

Επίσης αυτό που μπορεί να παίξει ρόλο είναι το "φρενάρισμα" που προκαλεί στην περιστροφή η βελόνα όταν διαβάζει αυλάκια με ισχυρή διαμόρφωση.

Όμως η μέτρηση παραμένει να είναι μέτρηση των διακυμάνσεων στην μονάδα του χρόνου στην περιστροφή του πλατώ! Μα είναι τόσο απλό!

Reaction score
2.248

Δεν έχεις δίκιο φίλε μου.
Είπαμε ότι είναι συνδιασμός συνεδρίας κεφαλής/βραχίονος/ακρίβειας περιστροφής.
Δεν θα συνεχίσω σε αυτό το νήμα και ζητώ συγγνώμη

Reaction score
11

Δεν έχεις δίκιο φίλε μου.
Είπαμε ότι είναι συνδιασμός συνεδρίας κεφαλής/βραχίονος/ακρίβειας περιστροφής.
Δεν θα συνεχίσω σε αυτό το νήμα και ζητώ συγγνώμη
Βραχίονας-κεφαλή μπορούν να επηρεάσουν με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, εάν γίνει μέσω αυτών η μέτρηση!

Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε πως επειδή βάλαμε καλό βραχίονα-κεφαλή βελτιώσαμε το wow % flutter του πλατώ, που είναι εκ΄κατασκευής του αυτό που είναι!

Πάντως σου έστειλα το email και, αν θέλεις, στείλε να δούμε τι λένε!

Reaction score
11

Λοιπόν το βρήκα:(απαιτείται εγγραφή)

http://www.vinylengine.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1281

Είναι μία κλασσική μελέτη του 1977 που έχει να κάνει με τους συντονισμούς και τις επιδράσεις τους σε όλο το σύστημα.

Επειδή λοιπόν έχει δίκιο, φυσικά, σε όσα λέει, όπως προανέφερα, από το 1977 έως σήμερα, έχει αλλάξει ο τρόπος μέτρησης του wow & flutter και γίνεται πλέον χωρίς βραχίονα, αλλά με μέτρηση του πλατώ κατ' ευθείαν.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Κανεις με φιλοτιμο βρε δεν υπαρχει ?

Reaction score
11

Πρακτική απόδειξη περί της σημασίας του wow & flutter:

κατασκευαστής belt drive που καμαρώνει επειδή πέτυχε πολύ καλό wow & flutter: (έστω και αν θα κρατήσει για λίγο)

"Wow/Flutter

A very important part of Amadeus' overall musical quality is low wow/flutter. Wow is the low frequency tone variation and flutter is variation at higher frequencies. WTL have spent many hours looking at the W/F meter and optimizing the factors that affect frequency stability. These factors include the motor, the belt, the spindle bearing, the concentricity of the platter to the spindle, and the contribution of the cartridge to frequency instability. I use as a reference the results of an investigation by the Japanese researcher H. Saki in 1970, published in JAES vol 18. He and his team learned that human hearing can detect as little as 0.06% wow/flutter on a complex 5 khz signal when the modulation frequency is 3 hz! Amadeus has wow/flutter of 0.03% to 0.04% using the Japan Industrial Standard (JIS)."

http://www.audiorevelation.com/cre/product_info.php?manufacturers_id=92&products_id=853

Μιλάμε για το σήμερα!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Εκατομυρια μυγες δεν μπορει να κανουν λαθος

Τρωτε σκ@τ@

Reaction score
11

Τρωτε σκ@τ@
Μάνο μου πολύ εύκολα χάνεις την ψυχραιμία σου! Σκέψου να χωρίζαμε και κανένα χωράφι!

Reaction score
2.248

Τρωτε σκ@τ@
:143::142:

Θα σου έρθω από εκεί να βάλουμε τις αναρτησούλες και μαζί θα φέρω και το όργανο μέτρησης της Monaco audio με τα παχιά λόγια "optical encoder disk and a high speed digital counter/timer" να ρυθμίσουμε το μοτεράκι σου σε W&F 0.000000001% να ακούς πιό πολλούς παπάδες από τον φίλο μας τον John :116:

Αυτά να μην λέγανε αυτοί στο "πριγκιπάτο" και θα είμασταν μιά χαρά.

σσ: Οσο πιό παχιά λόγια.... τόσο πιό hi-tech

Reaction score
11

Πρακτική απόδειξη περί της σημασίας του wow & flutter:

κατασκευαστής belt drive που καμαρώνει επειδή πέτυχε πολύ καλό wow & flutter: (έστω και αν θα κρατήσει για λίγο)

"Wow/Flutter

A very important part of Amadeus' overall musical quality is low wow/flutter. Wow is the low frequency tone variation and flutter is variation at higher frequencies. WTL have spent many hours looking at the W/F meter and optimizing the factors that affect frequency stability. These factors include the motor, the belt, the spindle bearing, the concentricity of the platter to the spindle, and the contribution of the cartridge to frequency instability. I use as a reference the results of an investigation by the Japanese researcher H. Saki in 1970, published in JAES vol 18. He and his team learned that human hearing can detect as little as 0.06% wow/flutter on a complex 5 khz signal when the modulation frequency is 3 hz! Amadeus has wow/flutter of 0.03% to 0.04% using the Japan Industrial Standard (JIS)."

http://www.audiorevelation.com/cre/product_info.php?manufacturers_id=92&products_id=853

Μιλάμε για το σήμερα!

Νταξ΄δε λέω...Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είναι και αυτός βλάκας!

Μήπως παραθέτει χαρτί ψυχίατρου; Δεν νομίζω!

Να είναι τυχαίο;

Δεν νομίζω!

(Καλά που είπα ψυχίατρος! Μην ξεχάσω το απογευματινό ραντεβού μου!)

:142:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

...............................................................Σκέψου να χωρίζαμε και κανένα χωράφι!

Θα τα χαλαγαμε στα ποσα picοστρεμματα ειναι :414:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Απάντηση: Re: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Ρε σεις έχω πεθάνει στο γέλιο, μη γράφετε άλλα!!:143::143::143:
Δε με λυπάστε???:139::139::143:
νόου μέρσι μάι φρεντ...:137::138:

Reaction score
6
την υγεια μας ναχουμε παιδια και ας ασχολουμαστε με τα πικαπια, τα μπρατσα :111:και τα βελονια.:126:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef