benq w 1070

Reaction score
15.548
Απάντηση: benq w 1070

το πανω ερχεται σε αντιθεση με το κατω Γιαννη.

τεσπα......εχουν γινει ολα ομοια ....πλεον ο κοσμος κοιταει το οικονομικο και δεν τον ενδιαφερει η ποιοτητα..

οπως ο 1070 δεν ειναι προβολεας ποιοτητας ετσι υπαρχουν και οχι καλης ποιοτητας καλιμπρατορες :biggrin: και οθονες(τοιχος-πανι)που βλεπεις τις μισες λεπτομεριες.....

το θεμα ειναι να μην τα βαζουμε ολα σε ενα καζανι ....πρεπει να ξερουμε τι βλεπουμε ασχετα με το τι αγοραζουμε

....το δευτερο εχει να κανει με σωστη πληροφορηση.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.979

Είδα τον 1070 στον ΑlexT και μου άρεσε πολύ.
Τον είδα μόνο σε 2D και καθόλου με 3D αλλά έτσι κι αλλιώς δεν με ενδιαφέρει τουλάχιστον προς το παρόν το 3D και το θεωρώ ένα ακόμη δημιούργημα των εταιριών για να πουλήσουν ένα κάρο παραφερνάλια.

Αυτό που είδα λοιπόν σε 2D με εντυπωσίασε πολύ.
Η κίνηση έχει λίγο θέμα, αλλά όταν με τέτοια τιμή παίρνω αυτήν την εικόνα, δεν το ψάχνω παραπέρα και δέχομαι τον όποιο συμβιβασμό.
Αυτό που με χαλάει είναι το sort throw και το πολύ μικρό ζουμ αλλά και το ελάχιστο lens shift που είναι μόνο κάθετο.
Αυτό δυσκολεύει πολύ την τοποθέτησή του σε έναν χώρο.
Γι' αυτό και φτιάξαμε άλλη βάση ταβανιού στον Αλέξη για να γεμίσει σωστά η οθόνη.
Αν ήταν να πάρω σήμερα προβολέα ευχαρίστως θα τον αγόραζα.
Άλλωστε έχουν περάσει τόσοι προβολείς από τα μάτια μας τόσα χρόνια, που θα έπρεπε να λέμε ευχαριστώ για τους σημερινούς νέους μικρούς, καλούς, φωτεινούς, φτηνούς προβολείς.
Δεν ξεχνώ την εποχή που δίναμε 2 και 2,5 χιλιάρικα € για μια εικόνα πολύ υποδεέστερη των σημερινών.
Άλλοι έδιναν πολύ περισσότερα βέβαια.
Είναι λοιπόν λογικό να κεντρίζει το ενδιαφέρον ένα τέτοιο μηχανάκι.
Δεν συγκρίνεται βέβαια η εικόνα του με κάποια άλλα μηχανάκια με 2πλή - 3πλή - 4πλή τιμή.
Ότι πληρώσεις παίρνεις γενικώς, αλλά όταν με τα μισά λεφτά δεν παίρνεις την μισή ποιότητα αλλά το 90% του πολύ πιο ακριβού αντίπαλου, ε τότε το σκέφτεσαι σοβαρά.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.539

Ότι πληρώσεις παίρνεις γενικώς, αλλά όταν με τα μισά λεφτά δεν παίρνεις την μισή ποιότητα αλλά το 90% του πολύ πιο ακριβού αντίπαλου, ε τότε το σκέφτεσαι σοβαρά.
Μην γράφεις ποσοστά! Την έχω πατήσει προσωπικά. :biggrin:

Reaction score
171

.... Αυτό που με χαλάει είναι το sort throw και το πολύ μικρό ζουμ αλλά και το ελάχιστο lens shift που είναι μόνο κάθετο.
Αυτό δυσκολεύει πολύ την τοποθέτησή του σε έναν χώρο.
Γι' αυτό και φτιάξαμε άλλη βάση ταβανιού στον Αλέξη για να γεμίσει σωστά η οθόνη.
Η βάση είναι ρυθμιζόμενη καθ' ύψος και έχει μικρά περιθώρια μικρορρύθμισης δεξιά και αριστερά. Αυτό το φρόντισε ο Μιχάλης. Ο Μάριος φρόντισε το ταβάνωμα και ιδού το αποτέλεσμα:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
110.902

Βλέπω δύο βίδες στο ταβάνι.

Για 2,65 κιλά αρκούν οι δύο βίδες.

Όταν αλλάξεις όμως και πάρεις Ρούνκο, πρέπει να κάνεις κι άλλες δύο. :cool:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.979

Oι 2 βίδες φτάνουν και περισσεύουν κιόλας.
Αν πιάσουν καλά τα βύσματα (ούπα) μέσα στο ταβάνι κρατάνε πολύ περισσότερο βάρος από Runco.
Άσε που δεν πρόκειται ποτέ να πάρει κάτι τέτοιο.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Θα μπορούσε ένα ήταν και ατάλαντη, απαίδευτη ίσως και ααααβάδιστη.

Δεν νομίζω ότι είναι όμως.
Προσπερνάω τη φράση σου και φυσικά το νόημα και γεύση που αφήνει το «ας πρόσεχα επειδή ακούγεται τελευταία ο μπενεκιού», γιατί δεν θέλω να πιστέψω τι μπορεί να υπονοείς για μένα.

Και επί του προκείμενου, δεν συμμετείχα στη συζήτηση για τον BenQ ώστε να βρεθώ απολογούμενος και κρινόμενος γιατί η άποψη μου προφανώς πατάει επί των τύπων των ήλων.

Απλά κατέθεσα τη γνώμη μου ότι ενώ υπάρχουν μέλη και διαχειριστές με εκπληκτικά μηχανήματα που αποδίδουν απαράμιλλη κινηματογραφική εικόνα ασχολούμαστε 47 ολόκληρες σελίδες, αν ο γκαζοτενεκές έχει διαρροή φωτός, αν δεν φλουτάρει στις γωνίες, αν έχει κακή κίνηση, αν τα μαύρα του είναι γκρι και αν θέλει ρύθμιση.

Πλάκα μου κάνετε;
Είμαι στη βιντεοπροβολή σαν χομπίστας και σαν επαγγελματίας 15 χρόνια.
Δεν υπήρξε στο χώρο such thing as a free lunch ούτε βρήκε η BenQ το Άγιο Δισκοπότηρο με το μπρίκι. Είναι φυσικό να έχει μέτρια εικόνα, μέτρια κίνηση, μέτρια ευκρίνεια και κακή ποιότητα κατασκευής.

Ένα μηχάνημα «Κρίσης» φτιαγμένο για όσους δεν ονειρεύονται κινηματογράφο αλλά θέλουν μεγάλη εικόνα. Το πιθανότερο η BenQ το σκεφτόταν να μπει στο καλάθι της γιαγιάς του Τζάμπα.

Φυσικά και ο κόσμος παίρνει αυτό που θέλει και αγοράζει με όσα χρήματα διαθέτει αυτό που μπορεί. Ειδικά αυτό τον καιρό αναντίρρητα.
ΟΜΩΣ…..
Στο avsite όμως πότε δεν ήταν ΜΟΝΟ αυτοί.

Και επειδή θέλετε απτά παραδείγματα: Ήταν και κάποιοι με Marantz, ήταν και κάποιοι με sony 200, ήταν κάποιοι με 8ρηδες και 9ρηδες και μεγάλους τζιβισίδες και optomas.

Ήταν και κάποιοι άλλοι που γράφανε ωραία γενικά θέματα, με ρυθμίσεις, συνευρέσεις, πειράματα κλπ.

Που είναι;

Ε, λοιπόν όταν διαβάζω στα 10 πρώτα θέματα τα 7 να μονοπωλούνται για τον BenQ και τα άλλα 3 να είναι από feeder και τον optoma 25, λυπάμαι Τριανταφυλλένιε αλλά εμένα, και νομίζω ότι KAI εσένα στη πραγματικότητα «σε χαλάει» ολόκληρη η κατηγορία να ασχολείται με το αν το ταγάρι έχει ευγενική καταγωγή ή είναι μπάσταρδο.

Τώρα αν σας πειράζει, ζητάω συγνώμη που τα θυμάμαι. Πάντως είμαι εδώ για να βοηθήσω και όχι για βρεθώ αντιμέτωπος, όπως προφανώς νομίζουν μερικοί.

Όπως επίσης ζητώ συγνώμη σε όσους πρόσφερα ψυχική αναστάτωση κατόπιν της ανάγνωσης του χαρακτηρισθέντος «καλλιτεχνήματος» από το παρόν δημόσιο βήμα δια τον 1070, του Μπενεκιού, βεβαίως-βεβαίως.

Χαλαρώστε από τη τσίτα, εγώ έγραψα με χαλαρή διάθεση και μείγμα ειρωνικής τσαντίλας επειδή πρέπει να ανοίξουν και άλλα θέματα από τη γυαλιστερή πετούγια με φακό.

Ας βρεθώ απολογούμενος εφόσον απευθυνθώ σε κάποιον με άσχημα λόγια. Αλλά ήμαρτον, όχι επειδή προτάσσω τα αυτονόητα για τον 1070, να μου τη πέφτουν όσοι τον αγόρασαν γιατί σε 2 χρονάκια όταν αναβαθμιστούν από το γκαζοτενεκέ, να ζητήσουν συγνώμη.

Στο κάτω-κάτω, για μηχανήματα γράφουμε, δεν μιλάμε ούτε για την μάνα σας ούτε για την αδελφή σας για να παρεξηγηθείτε.

Κλείνοντας, δηλώνω ότι ακόμη και σήμερα, παρόλα τα ψήγματα που αφήνουν διάφοροι για τους λόγους που ενίοτε συμμετέχω, μοναδικός λόγος είναι ο ενθουσιασμός μου.

Δεν σκέφτομαι, ούτε δεν έχω στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μου με την όποια συμμετοχή μου, μικρή ή μεγάλη να «χρησιμοποιήσω» το aviste. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να βοηθήσω όπως άλλωστε με βοήθησε και η κριτική είναι μέσα σε αυτό.

Προσωπικά συνεχίζω φούλ χομπίστας. Γιατί με γεμίζει και με φτιάνει ένας καλός οικιακός κινηματογράφος όσο τίποτα άλλο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Επιμένεις κάνοντας την ζωή μας δύσκολη επανερχόμενος με εκτός θέματος αοριστολογίες. Εσύ προτάσεις τα αυτονόητα για τον BenQ και εμείς τα αυτονόητα για σένα. Αμφότεροι λέμε την "άποψή μας" συνεπώς τα περί πεσίματος είναι επιστημονική φαντασία (για να μην το πω κλάψα). Η βασική σου διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους στο παρόν thread είναι ότι εσύ είσαι off topic. Ελπίζω ότι δεν θα επεκταθείς περισσότερο, έχεις ήδη χαλάσει ένα πολύ ωραίο θέμα με άσκοπα σχόλια. Αν θες να μας πεις για την κακή ποιότητα των BenQ και την καλύτερη ενός άλλου προβολέα, για την κατάντια της βιντεοπροβολής ή για την ρηχή τσέπη του νεοέλληνα χομπίστα του home cinema που δεν μπορεί πλέον να πληρώσει ρούνκο και καλιμπράτορα, άνοιξε ένα νέο θέμα στα γενικά και αόριστα.

Ελπίζω να μην επανέλθω.

...

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Σας κανω τη ζωη δυσκολη και αρχιζω και τη κλάψα.
Ωραία.
Να ανοιξω θεμα για να προωθω τους ρουνκο και τα καλιμπραρισματα
Ομορφότερα.
Αν συμφωνειτε δ

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

< Εσύ προτάσεις τα αυτονόητα για τον BenQ και εμείς τα αυτονόητα για σένα. >

Αυτό είναι προσβολή! και όταν γίνεται και από διαχειριστή είναι διπλή προσβολή! δεν υπάρχουν ''αυτονόητα''
για κανένα μέλος του forum, και το εμείς περιλαμβάνει και εμένα μέσα, εκτός και εάν ελέχθη για καμία παρεούλα
το οποίον είναι απαράδεκτο επίσης, για το avsite!

ΥΓ. Μην το πάρει κανείς προσωπικά την γνώμη μου είπα!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Νομίζω πως αυτή είναι μια δυσάρεστη κατάσταση για όλους. Βαγγέλη ασφαλώς και δεν επιθυμούμε να μας αδειάσεις τη γωνιά. Οι γνώσεις σου και οι εμπειρίες σου δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Η άποψη σου είναι σεβαστή.
Ο τρόπος που την εκφράζεις όμως είναι τόσο τραχύς, που κάνει ακόμα κι αυτούς που την ασπάζονται να αποστασιοποιούνται.
Ναι ρε φίλε, ο benq είναι ένα μηχάνημα των 8 κατοστάρικων. Τι να κάνουμε; Έχει την ποιότητα κατασκευής ενος φθηνού μηχανήματος, γιατί είναι ακριβώς αυτό. Εγώ προσθέτω ότι η εικόνα του είναι κι ελαφρώς καλύτερη απ' την τιμή του. Λες να μην το γνωρίζει αυτό ο καταναλωτής; Το γράφει πιο πάνω κι ο Alex. Αν είχε τα παραπάνω χρήματα ή αν αξιολογούσε πιο ακριβά το χόμπι του (προσθέτω εγώ) θα πήγαινε να πάρει ένα sony, ένα jvc, ένα sim2 κλπ
Η τιμή του είναι θέλγητρο. Λογικό να υπάρχει κόσμος που να κρατάει ζωντανό το συγκεκριμένο νήμα. Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα του σήμερα. Εσύ που εμπορεύεσαι τέτοια προϊόντα δεν το βλέπεις αυτό; Δεν υπάρχει κάμψη;
Απ' την πλευρά μας θα είμαστε πολύ χαρούμενοι, αν δούμε κάποιο νέο thread με προβολείς κορυφαίας ποιότητας. Να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον. Με θέματα για τα της μεγάλης εικόνας.
Αν προσέξεις οι τελευταίες σου (αραιές) συμμετοχές αναλώθηκαν σε αρνητικό σχολιασμό "φθηνότερων" μηχανημάτων. Το πρόβλημα είναι ότι διαχειρίζεσαι το γραπτό λόγο, όπως λίγοι μπορούν. Όταν θέλεις να γίνεις κακός, γίνεσαι πολύ κακός.
Είπα και πριν, το πρόβλημα δεν θα έπρεπε να είναι οι σελίδες που έφτασε ο 1070. Είναι οι σελίδες που λείπουν απ' τα υπόλοιπα θέματα.
Θέλεις να κρύψεις το φτυάρι και να συμβάλεις σ' αυτό;

Reaction score
22
Ποια ειναι η εταιρια του Βαγγελη Λαμπρου;
Να ξερω δηλαδη, μην του ζητησω τιποτα "φτηνο" και τ' ακουσω κι απο πανω!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.525
Βαγγελη Λαμπρου, γιατι δε ξεκινας η γιατι δεν γραφεις εσυ τα θεματα, η για τα θεματα που σ ενδιαφερουν η σ αρεσουν , αντι να περιμενεις απ τους αλλους να το κανουν?

Δωσε εσυ την αφορμη κ την πνοη. (που πιστευεις πως λειπει...)

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.892
Απάντηση: Re: benq w 1070

Βαγγελη Λαμπρου, γιατι δε ξεκινας η γιατι δεν γραφεις εσυ τα θεματα, η για τα θεματα που σ ενδιαφερουν η σ αρεσουν , αντι να περιμενεις απ τους αλλους να το κανουν?
Που να βρει χρόνο;στήνει '1070ρηδες':tongue:

Κύριε Rose,χρωστάτε μια επίσκεψη στην PSA:wink:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.112
Members
38.654
Νεότερο μέλος
panaplio