Best value for money DAC εισαγωγικής ή μέσης κατηγορίας.

A

amoustakas

Guest
Απάντηση: Best value for money DAC εισαγωγικής ή μέσης κατηγορίας.

Δεν λέω ότι δεν άκουσα διαφορές και όταν παίζανε ξεχωριστά. Εμφανώς φτωχότερα μεσαία, πιο πλαδαρά μπάσα και γενικότερα πιο ξερός ήχος. Τα έβαλα δίπλα δίπλα για να αξιολογήσω πόσο (στα αυτιά μου) χάνει το blurauy. Απλά είχα την εντύπωση ότι παράγουν εντελώς χάλια ήχο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Δεν λέω ότι δεν άκουσα διαφορές και όταν παίζανε ξεχωριστά. Εμφανώς φτωχότερα μεσαία, πιο πλαδαρά μπάσα και γενικότερα πιο ξερός ήχος. Τα έβαλα δίπλα δίπλα για να αξιολογήσω πόσο (στα αυτιά μου) χάνει το blurauy. Απλά είχα την εντύπωση ότι παράγουν εντελώς χάλια ήχο.
ειναι αυτο που ελεγε και ο Manos58 παραπανω, καπως ετσι ειναι και οι διαφορες με ενα dac, μην περιμενετε 30-40%... οπως το γραψε ο Μανος ακριβως..

A

amoustakas

Guest

Μπήκα στο νόημα. Για τέτοιες διαφορές έχω την άποψη ότι πρέπει να ανέβεις δύο κατηγορίες μηχανήματα. (ή ακόμη καλύτερα να πάρεις ένα καλό καλώδιο ρεύματος των 1.500 ΕΥΡΩ :410:).

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Βλαση, εγω φταιω, εγω πρεπει να τις ειχα ανεβασει κ στο αλλο νημα, αλλα ειπα να συνεισφερω σε αυτο το thread που λογω του περιορισμου "εισαγωγικης κατηγοριας" τα πραγματα ειναι μετρημενα κουκια. Σορρυ φιλε, για καλο τα ξανανεβασα :120:
Oxι βρε Παντελακο......τι λες τωρα......καλα κανεις και ανεβαζεις φωτο...αλλωστε εχουν να κανουν με το νεο thread που ανοιχτηκε!!!!

Απλα οπως εγραψα ολα αυτα τα ντακια υπαρχουν στο αρχικο thread και τωρα ξανα ανεβαινουν....ολα οκ βρε......αλλοιμονο φιλε!!!!!!!!!!

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Best value for money DAC εισαγωγικής ή μέσης κατηγορίας.

τελικα εκεινο το φιλοσοφικο-ερωτημα μου μαλλον θα μεινει αναπαντητο .... δηλαδη εαν αξιζει να παω απο το v-dac στο m-dac audiolab ας πουμε !!!

ενισχυτης yamaha as2000 ηχεια soavo-1 + marantz cd 52 mkii +v-dac --η lap top +hiface +v-dac...

Reaction score
28

παντως εγω με το marantz cd52 mkii το οποιο σημερα πρεπει να αντιστιχει με καποιο συγχρονο της ταξης 800-900 ευρω -με το v-dac ειχα βελτιωση της ταξης γυρω στο 30-40 % σε σημειο που δεν θελω να ξαναακουσω το πλευερ σκετο ....

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

το 52 ηταν πολυ παλαιο μοντελο και ειναι ευλογη η αναβαθμιση, οσο για το m-dac, κατα πασα πιθανοτητα αξιζει μιας και τωρα ο ενισχυτης κ τα ηχεια σου ειναι κλασεις πανω σε ποιοτητα και αναλυση και το τελικο αποτελεσμα περιοριζεται απο το dac. Μονο με δοκιμη θα δεις το μεγεθος της αναβαθμισης.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Oxι βρε Παντελακο......τι λες τωρα......καλα κανεις και ανεβαζεις φωτο...αλλωστε εχουν να κανουν με το νεο thread που ανοιχτηκε!!!!
Απλα οπως εγραψα ολα αυτα τα ντακια υπαρχουν στο αρχικο thread και τωρα ξανα ανεβαινουν....ολα οκ βρε......αλλοιμονο φιλε!!!!!!!!!!
Ειχες δικιο παραπανω Βλαση, δεν χρειαζεται να επαναλαμβανομαστε για να ξαναλεμε για μηχανηματα χιλιοειπωμενα. :444::403:

Reaction score
1

απο μια xonar d1 αξιζει να παει κανεις σε 'εισαγωγικης κατηγοριας' dac?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.444
Εξηγούμαι...
χωρίς να το έχω ακούσει αλλά από ότι δείχνει το εσωτερικό του (και από εκεί και πέρα τα πάντα διορθώνονται :126:), το DAC της Asus είναι εξαιρετικό για τη κατηγορία του, και όχι μόνο.

Reaction score
298
Εξαιρετικο παρα τα €450 που κοστιζει περιπου; Ρωταω γιατι εχω λαπτοπ οποτε η εσωτερικη καρτα ηχου απορριπτεται δυστυχως

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.444
Εξαιρετικο παρα τα €450 που κοστιζει περιπου; Ρωταω γιατι εχω λαπτοπ οποτε η εσωτερικη καρτα ηχου απορριπτεται δυστυχως
Στα χρήματα αυτά (450 ευρά) τα υπόλοιπα DAC έχουν υποτυπώδη εσωτερικά τροφοδοτικά ή εξωτερικά πακάκια οπότε... κλάψε όριζα από ήχο.

Reaction score
28
Στα χρήματα αυτά (450 ευρά) τα υπόλοιπα DAC έχουν υποτυπώδη εσωτερικά τροφοδοτικά ή εξωτερικά πακάκια οπότε... κλάψε όριζα από ήχο.
αυτης της εντυπωσης ειμαι και εγω αγαπητε Πετρο γι'αυτο και περιμενω ... δεν ειναι δυνατον με τετοιο ενσωματωμενο τροφοδοτικο να μην ειναι κατι καλο... σε σχεση με καποια αλλα οπου μετα την αγορα σε υποχρεωνουν να δωσεις αλλα τοσα γι ενα σωστο υποτιθεται τροφοδοτικο...

Reaction score
28
ομως απο την αλλη βλεπω οτι υπαρχει ενας δισταγμος στους εμπορους σχετικα με το πλασσαρισμα του ...προς το παρον το εισαγει καποιος απο την θεσ/νικη.. στην αθηνα τι γινεται που το βρισκουμε ? και δεν βλεπω επισης ακομα κανενα δημοσιευμα απο κριτικη σχολια κτλ. γιατι...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.444
ομως απο την αλλη βλεπω οτι υπαρχει ενας δισταγμος στους εμπορους σχετικα με το πλασσαρισμα του ...προς το παρον το εισαγει καποιος απο την θεσ/νικη.. στην αθηνα τι γινεται που το βρισκουμε ? και δεν βλεπω επισης ακομα κανενα δημοσιευμα απο κριτικη σχολια κτλ. γιατι...
Ένας φίλος που το έψαχνε είχε βρει σχετικές αναφορές για τον ήχο του.
Keep looking...

A

amoustakas

Guest

Για το dac-5 της xindak καμία γνώμη;

Reaction score
209

πάρε ένα παλιό ακριβό dac (κοψοχρονιά) το οποίο δε παίζει 48/384 αλλά έχει σούπερ αναλογικό στάδιο εξόδου και ένα m2tech.
Συμφωνω απολυτως, εναλλακτικα το Kingrex Dac UD-01. Εχει μονο USB εισοδο και ειναι μεχρι 16/48 αλλα ειναι μουσικοτατο. Με μια plug and play αλλαγη τελεστικων με BB 2134 απογειωνεται και με ενα καλυτερο τροφοδοτικο ειναι σουπερ (παραδειγμα πολυ καλυτερο απο ενα Benchmark Dac1 που ειχα για ενα φεγγαρι μονο, ευτυχως! ).

ps οσο για τις καρτες ηχου pc το προβλημα ειναι οτι d to a conversion γινεται εντος του pc που ειναι μειονεκτημα. Οσο για transport : PC + Foobar + Asio software και καθαρισες

Reaction score
7.198

Μην κανετε το βασικο λαθος,μην βλεπετε ενα χαμηλης ή μεσαιας κατηγοριας dac σαν μεσο για να βελτιωσετε ενα cd player , αλλα πως παιζει μουσικη μονο του. Αυτες οι συσκευες εχουν σκοπο να παιξουν λαμβανωντας ψηφιακο σημα απο καποιο media player,music server,audio-pc,ipod-dock με ψηφιακη εξοδο,ολα αυτα που δεν μπορει να κανει ενα cdp.Οποιος εχει ενα καλο cdp και τον ενδιαφερει να ακουει τα cd του απλα δεν ασχολειται,αν θελει αναβαθμιση αγοραζει ενα πιο καλο cdp.Ποιοι ομως ακουν ακομα απο cdp? και τι νοημα εχει η αγορα μια συσκευης Α αξιας οταν με τα ιδια αγοραζεις ενα πιο καλο dac και του βαζεις πανω οτι θελεις? Και για να μην παρεξηγηθω οτι σαμποταρω τα καταστηματα που πουλανε (υπαρχουν ακομα?) cd,συνεχιστε να αγοραζετε και απλα ακουστε τα αφου τα κανετε wav,flac.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.666
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@