BLAUPUNKT MEMPHIS MP66

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Απάντηση: BLAUPUNKT MEMPHIS MP66

Φίλε μου αν θελεις εξήγησέ μου τι ακριβώς είναι αυτή η καρτούλα micro-SD γιατί δεν ξέρω και πολλά απο αυτά.... Πόσο κοστίζει;

Κώστα η κάρτα SD είναι μέσο αποθήκευσης ψηφιακού υλικού!
Χρησιμοποιείται σε διάφορες ψηφιακές συσκευές (όπως ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, κινητά, MP3players κοκ) για να αποθηκεύσουμε υλικό (φωτογραφίες στην ψηφιακή μας, βίντεο στην κάμερά μας, τραγούδια στο ΜΡ3player κοκ).
Έχει κυκλοφορήσει σε διάφορα μεγέθη.
Αναλόγως τις διαστάσεις την βρίσκουμε σαν SD, miniSD & microSD

Reaction score
49
Απάντηση: BLAUPUNKT MEMPHIS MP66

Υπάρχει ένα νέο πρωτόκολο για τις κάρτες SD, για κάρτες χωρητικότητας μεγαλύτερης των 4GB. Λέγονται SDHC (Secure Digital High Capacity) και είναι γρηγορότερες.
Αλλά υπάρχει έντονο πρόβλημα συμβατότητας με αυτές τις κάρτες.
Δεν θυμάμαι το Memphis να συμβαδίζει με τέτοιες κάρτες, αλλά θα το επιβεβαιώσω το βράδυ απόψε......

Μην πάρεις card reader & miniSD ή microSD
Πάρε μια κλασική κάρτα SD (όχι πάνω από 2GB) κόστους 6-8€ και είσαι έτοιμος.
Εγώ στη θέση σου θα αγόραζα 3-4 κάρτες των 2GB, θα τις γέμιζα με διαφορετικό υλικό (πχ μία με Ελληνικά, μία με soundtracks, μια με pop κοκ) και θα τις είχα στο ντουλάπι του αυτοκινήτου μου. Αναλόγως με το τι θέλω να ακούσω, θα έβγαζα την πρόσοψη από το Memphis και κάτω αριστερά στην πηγή υπάρχει θύρα εισόδου καρτών SD. Εκεί θα την έβαζα και μια χαρά....
Την θύρα usb θα την χρησιμοποιούσα είτε για εξωτερικό σκληρό είτε για κάποιο flash stick 8GB που θα το ανανέωνα τακτικά ως προς τις μουσικές επιλογές μου.

Reaction score
49

Ρίξε μια ματιά σε τιμές.....
Κάνε κλικ εδώ

Μπορείς να δεις και αλλού αλλά θεωρώ πως το Πλαίσιο είναι αρκετά ανταγωνιστικό και μάλλον θα έχει τις καλύτερες τιμές....

Πχ αυτή έχει μόλις 5€

Καλές τιμές έχει και το eshop.
Ρίξε μια ματιά πχ εδώ

Reaction score
0

Γιάννη σε ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες σου... Κατατοπιστικότατος! Θα αφήσω το USB και θα το γυρίσω σε τέτοιες καρτούλες...

Reaction score
3
Ακριβώς! Εγώ την είχα την καρτούλα αυτή (μαζί με το reader) γι' αυτό και τη χρησιμοποίησα. Αλλιώς δεν αξίζει να αγοράσεις SD + reader για αυτόν το σκοπό.

Αν χρειάζεσαι περιστασιακά micro-SD μεγάλης χωρητικότητας για κάποια άλλη συσκευή (π.χ. κινητό, φωτογραφική ή βιντεοκάμερα) μπορείς με αυτό το USB reader να την χρησιμοποιείς και ως USB stick σε άλλες περιπτώσεις. Έτσι μπορείς να κερδίσεις κάποια ευρώ, αλλά αξίζει μόνο αν δεν αλλάζεις συχνά την κάρτα από συσκευή σε συσκευή. Σε αυτήν την περίπτωση επιλέγεις αυτό το πακετάκι micro-SD μαζί με adapter για mini-SD, SD και το USB reader (ίδια τιμή με μία σκέτη micro-SD, αλλά ακριβότερο από μία mini-SD, SD ή USB stick της ίδιας χωρητικότητας).

Αλλά για να μη σε μπερδεύω... αν θέλεις χωρητικότητα μεγαλύτερη από 2GB σε ένα μόνο μέσο, προτείνω να πας κατευθείαν σε USB stick. Αλλιώς σε απλές καρτούλες SD (δηλ. όχι SDHC) όπως λέει και ο Γιάννης.

Reaction score
0
Χαιρετώ το forum gratz για τις πολλές πληροφορίες που μπορεί να βρεί καποιος εδώ!

Και στο ψητό :p
Έχω αγοράσει το MP66 και δεν μπορώ να το συνδέσω με το κινητό μου (NOKIA N95 8GB)
Στα χαρακτηριστικά του λέει ότι είναι προερετικό το Bluetooth αλλά το κινητό μου το βρίσκει αλλά δεν μπορεί να συνδεθεί.

Χρειάζετε κάποιο update firmware ή κάποιο εξάρτημα αξεσουάρ για να λειτουργήσει ή απλά κάποια ρύθμιση;

Το frirmware υπάρχει κάπου για download στο internet;

Ποιά εναλλακτική λύση προτείνετε για την ενίσχηση λίγο του ήχου από το αυτοενυσχιόμενο υπογούφερ THB 200A της BLAUPUNKT σε αυτά τα χρήματα; <150 Ευρο.

Reaction score
49
Απάντηση: Re: BLAUPUNKT MEMPHIS MP66

Χαιρετώ το forum gratz για τις πολλές πληροφορίες που μπορεί να βρεί καποιος εδώ!
Αρχικά να σε καλωσορίσουμε στο AVsite.
Καλώς ήρθες και καλή συνέχεια :107:

Και στο ψητό :p
Έχω αγοράσει το MP66 και δεν μπορώ να το συνδέσω με το κινητό μου (NOKIA N95 8GB)
Στα χαρακτηριστικά του λέει ότι είναι προερετικό το Bluetooth αλλά το κινητό μου το βρίσκει αλλά δεν μπορεί να συνδεθεί.

Χρειάζετε κάποιο update firmware ή κάποιο εξάρτημα αξεσουάρ για να λειτουργήσει ή απλά κάποια ρύθμιση;
Θα χρειαστείς κατά 99% τον αντάπτορα Bluetooth.
Όταν το είχα δοκιμάσει παλιά, δεν μου είχε δώσει η αντιπροσωπεία τον αντάπτορα και δεν ξέρω πως δουλεύει.....
Προσωπικά δεν θα τον έβαζα (ούτε θα αγόραζα πηγή με ενσωματωμένο ΒΤ γιατί προτιμώ το απλό και εύχρηστο handsfree, άσε που όταν μιλώ στο κινητό θέλω να μιλώ και να ακούω μόνο εγώ και όχι οι επιβάτες.....Αααα...και θέλω να παίζει και λίγο η μουσικούλα από πίσω όταν συνομιλώ :126: ).
Αν καίγεσαι πάντως, να το κοιτάξω τι παίζει, αλλά επαναλαμβάνω θα χρειαστείς πιθανότατα τον αντάπτορα. Ίσως να εκπέμπει το σήμα αναζήτησης αλλά για να «κλειδώσει» θα χρειαστείς τον αντάπτορα......

Το frirmware υπάρχει κάπου για download στο internet;
Μην ασχολείσαι με firmware και λοιπά.
Ό,τι δουλεύει δεν το πειράζουμε γιατί στατιστικά αποδεδειγμένο, στο τέλος γίνεται χειρότερο......
Αν έχεις κάποιες δυσλειτουργίες, το συζητάμε. Αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος πως δουλεύει μια χαρά!! :126:

Ποιά εναλλακτική λύση προτείνετε για την ενίσχηση λίγο του ήχου από το αυτοενυσχιόμενο υπογούφερ THB 200A της BLAUPUNKT σε αυτά τα χρήματα; <150 Ευρο.
Γράψε μου τι έχεις ήδη στο αυτοκίνητο. Πέρα δηλαδή από το Blaupunkt τι άλλο παίζει (ηχεία, ενισχυτές κλπ) και σε τι αυτοκίνητο παίζεις?
Και τι αναζητάς? Μπάσο, μεσαίες, υψηλές? Τι μουσική ακούς?

Να κανονίσουμε για (πρωινό) καφέ στον Νίκο και τα λέμε και από κοντά....

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: BLAUPUNKT MEMPHIS MP66

Αρχικά να σε καλωσορίσουμε στο AVsite.
Καλώς ήρθες και καλή συνέχεια :107:

Θα χρειαστείς κατά 99% τον αντάπτορα Bluetooth.
Όταν το είχα δοκιμάσει παλιά, δεν μου είχε δώσει η αντιπροσωπεία τον αντάπτορα και δεν ξέρω πως δουλεύει.....
Προσωπικά δεν θα τον έβαζα (ούτε θα αγόραζα πηγή με ενσωματωμένο ΒΤ γιατί προτιμώ το απλό και εύχρηστο handsfree, άσε που όταν μιλώ στο κινητό θέλω να μιλώ και να ακούω μόνο εγώ και όχι οι επιβάτες.....Αααα...και θέλω να παίζει και λίγο η μουσικούλα από πίσω όταν συνομιλώ :126: ).
Αν καίγεσαι πάντως, να το κοιτάξω τι παίζει, αλλά επαναλαμβάνω θα χρειαστείς πιθανότατα τον αντάπτορα. Ίσως να εκπέμπει το σήμα αναζήτησης αλλά για να «κλειδώσει» θα χρειαστείς τον αντάπτορα......

Μην ασχολείσαι με firmware και λοιπά.
Ό,τι δουλεύει δεν το πειράζουμε γιατί στατιστικά αποδεδειγμένο, στο τέλος γίνεται χειρότερο......
Αν έχεις κάποιες δυσλειτουργίες, το συζητάμε. Αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος πως δουλεύει μια χαρά!! :126:

Γράψε μου τι έχεις ήδη στο αυτοκίνητο. Πέρα δηλαδή από το Blaupunkt τι άλλο παίζει (ηχεία, ενισχυτές κλπ) και σε τι αυτοκίνητο παίζεις?
Και τι αναζητάς? Μπάσο, μεσαίες, υψηλές? Τι μουσική ακούς?

Να κανονίσουμε για (πρωινό) καφέ στον Νίκο και τα λέμε και από κοντά....
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
Το αμάξι είναι με τα ηχεία της μαμάς (opel astra 2001) και δεν θέλω να το πειράξω πολύ. Απλά θέλω λίγο παραπάνω όγκο και ένταση που μπορεί να μου δώσει ένα sub. Δεν γνώριζα ότι υπάρχουν αυτοενυσχιόμενα sub και δεν το συζήτησα με τον Νίκο. Δεν σκόπευα να κάνω τίποτα άλλο παραπέρα αλλά όταν άκουσα πόσο καλά παίζει με τα ηχεία τις μαμάς το MP66 άρχισα να ψήνομαι για κάτι λίγο παραπάνω.
Το Opel astra 2001 έχει κάτι γκουβαδάκια ηχεία πίσω που ίσα που παίζουν και ίσως κάνουν και ζημιά στην τελική ποιότητα ενώ μπροστά έχει ξεχωριστά twiter και καλά για τις απαιτήσεις μου ηχεία. Στείλε σε Pm το τηλ σου εάν θες να κανονίσουμε να βρεθούμε στον Νίκο. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Reaction score
180
Προσφατα εψαξα και εγω για μικρο αυτοενισχυομενο subwoofer και κατεληξα στο pioneer TS-WX22A για το οποιο υπαρχουν στο νετ πολυ καλυτερα reviews απο οτι το Blaupunkt. Επισης και εγω ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο τη ενισχυση των μπασων και γενικοτερα την βελτιωση του ηχου, ομως το εχω βαλει διπλα μου κατω απο το καθισμα του συνοδηγου. Μακρύτερα, στο πορτ μπαγκαζ μαλλον θα πεφτει η αποδοση του. Απο Γερμανικο ebay το φερνεις με λιγοτερο απο 150€ μαζι με τα μεταφορικα. Στην Ελλαδα δεν παιζει κατω απο 200-220 €.

Reaction score
0
Για χαρά και απο μένα!
Έχω μια απορία: Αναφέρει στο manual μια επιλογή ώστε να αλλάζει η ένταση ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου συνδέοντας λέει και το κατάλληλο καλώδιο. Η ερώτησή μου λοιπόν είναι που είναι αυτό το καλώδιο και κυρίως που συνδέεται στο memphis δεδομένου ότι αυτήν την λειτουργία την είχα και στο μαμα radio-cd, δηλαδή υποστηρίζεται από το αυτοκίνητό μου (ibiza cupra). Ευχαριστώ!

Reaction score
0
Τελικά το προηγούμενο πρόβλημα με το "GALA" το έλυσα μόνος μου....
Το πρόβλημα μου είναι τώρα ότι εδώ στα Γιάννενα δεν μπορώ να βρω το μικρόφωνο αυτόματης ισοστάθμισης για το memphis... Ξέρει κανείς που μπορώ να το βρω/παραγγείλω έστω και μέσω ιντερνετ???

Reaction score
0
Καλησπερα και απο εμενα...ειμαι καινουργιος...αγορασα και εγω σημερα το memphis mp66 αλλα ρε παιδια εχω ενα προβλημα στο tuner παταω χειροκινιτι λειτουργεια και δεν παει αν 0.5 παει...107.20-107.50 και σινεχεια αυτο και δεν μπορω να πιασω τους ενδιαμεσους σας παρακαλω απαντιστε ...

Reaction score
49

Καλησπέρα και καλως ήρθες στο AVsite.
Καλή συνέχεια!

Κάνε κλικ εδώ για να μπεις σε μια λίστα τεχνικών άρθρων με θέμα τον κόσμο του CarAudio.
Εκεί θα βρεις και την δοκιμή για το Memphis
Στη δεύτερη σελίδα και συγκεκριμένα στο post #16 θα βρεις τη λύση για το πρόβλημά σου και φωτογραφία για το πως θα το λύσεις....

Καλή επιτυχία :107:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: BLAUPUNKT MEMPHIS MP66

Καλησπέρα και καλως ήρθες στο AVsite.
Καλή συνέχεια!

Κάνε κλικ εδώ για να μπεις σε μια λίστα τεχνικών άρθρων με θέμα τον κόσμο του CarAudio.
Εκεί θα βρεις και την δοκιμή για το Memphis
Στη δεύτερη σελίδα και συγκεκριμένα στο post #16 θα βρεις τη λύση για το πρόβλημά σου και φωτογραφία για το πως θα το λύσεις....

Καλή επιτυχία :107:
Φιλε μου οχι απλα σε ευχαριστω...σε υπερ ευχαριστω....

Reaction score
0
Καλημερα ...Λοιπον θα βαλω λιγο δυσκολα τον πυχη ...:( Μιπως ξερει κανεις ....γιατι διαβασα οτι σικονει κινουμενες εικονες ....ξερει μιπως κανεις πως γινεται...τι προγραμμα χρειαζεται για να γινει αυτο...σας εχω πριξει ...

Reaction score
49

Δεν είχα ασχοληθεί με το θέμα τότε που το δοκίμαζα.
Και δεν το δοκίμαζα γιατί κινούμενη εικόνα στην οθόνη θα σου βγάζει (έστω και μικρό ή ελάχιστο) παραμόρφωση στον ήχο.
Αυτό θα είναι σίγουρα αντιληπτό όσο αυξάνεται το κόστος και η λογική SQ (Sound Quality) στο σύστημα.

Θα σου πρότεινα να μην χρησιμοποιήσεις αυτή τη δυνατότητα.
Αν παρόλα αυτά επιμένεις, θα το κοιτάξω (σε μηχάνημα κολλητού) και θα σε ενημερώσω για το πως! :107:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: BLAUPUNKT MEMPHIS MP66

Δεν είχα ασχοληθεί με το θέμα τότε που το δοκίμαζα.
Και δεν το δοκίμαζα γιατί κινούμενη εικόνα στην οθόνη θα σου βγάζει (έστω και μικρό ή ελάχιστο) παραμόρφωση στον ήχο.
Αυτό θα είναι σίγουρα αντιληπτό όσο αυξάνεται το κόστος και η λογική SQ (Sound Quality) στο σύστημα.

Θα σου πρότεινα να μην χρησιμοποιήσεις αυτή τη δυνατότητα.
Αν παρόλα αυτά επιμένεις, θα το κοιτάξω (σε μηχάνημα κολλητού) και θα σε ενημερώσω για το πως! :107:
Μου ειπανε οτι δεν εχει καποιο προβλημα...απλα kολας μεταχυ τους εικονες...αλλα δεν ξερω το πως...Και παλι σε ευχαριστω...Και sorry pou σε παιδευω...:102: Και προσπα8ω να βρω πιο προγραμμα χρειαζεται για αυτι τη δουλεια...

Reaction score
0
Καλημερα Πηρα τηλεφωνο στα κεντρικα .... Μηπως και γνωριζουνε πως και τι πρεπει να κανω για δημειουργισω κινουμενες εικονες...η μιπως ηταν μονο του απο την πηγη...Τεληκα να μην πολυλογο...Ουτε αυτοι ξερουνε...Μαλλον καπιο προγραμμα κανει τη δουλεια αλλα ποιο??? ¨

Reaction score
7
Βασικά το MP66 το πήρα και γώ για αντικαταστάτη του πιστού σκύλου Pioneer DEH-P7500MP που είχα για 5 χρόνια στην κατοχή μου. Aν εξαιρέσεις τον τυπικό ήχο, δεν μου έσπασε ποτέ τα νεύρα σε αντίθεση με το πολύ καλό ηχητικά αλλά σπ@σ@ρχ1δ1κο MP66...πού είναι η φάση του Sub; που είναι τα Low/High Pass Filters; (Γερμανοί, τι περιμένεις...:137:) Να σου πώ την αλήθεια όμως, αυτό με τις φωτογραφίες δεν το έχω ψάξει καθόλου...θα το ψάξω όμως με την πρώτη ευκαιρία και θα σου πώ. Επίσης θα postάρω και μια πατέντα για εξωτερικό μάτι υπερύθρων που έκανα στο δικό μου λόγω προβληματικού IR Sensor της πρόσοψης. Είναι χρήσιμο όμως και για όσους θέλουν να πιάνει το τηλεχειριστήριο ΠΑΝΤΟΥ :116:
Μόλις πάω σπίτι, θα ανεβάσω και Photos.

Reaction score
7
A! ξέχασα να πώ ότι πρέπει να προσέχετε μη σας μαγκώσει κανένα δάχτυλο ή κανένα CD εκεί που κλείνει η πρόσοψη αν αργήσετε να αλλάξετε δισκάκι :137: ...εγώ τη βρήκα τη λύση πάντως..60GB 2.5" External Hard Disk :144:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.706
Members
38.482
Νεότερο μέλος
marina zakalka