Bryston 4B3

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.328
Τι τον χαιρετάς ρε;

Άμα δε πάει σε μονοκατοικία, δε πρόκειται να στρώσει ποτέ ούτε τις αναρτήσεις των μεγαφώνων των ηχείων του!

Απορώ γιατί δε μας τα δανείζει για ένα μήνα, να τα παραλάβει πλήρως στρωμένα, να τα πάρω να τα ξεκαπνίσω κανονικά.

Να δω και πόσο αντέχουν οι μπριστον στην πράξη. Να βογγήξουν, να βγάλουν τα λεφτά τους, να μαυρίσει λίγο η πλακέτα.

Reaction score
29.654
Είναι λίγο διαφορετική η κατάσταση στο τι κοστίζει σε σένα, και τι κοστίζει σε κάποιον κατασκευαστη.8-)

Ο κατασκευαστής που έχει εξοπλισμό για κατασκευή μετασχηματιστών, δε τους αγοράζει όπως εσύ, και του κοστίζουν όσο κοστίζουν οι πρώτες ύλες, δηλαδή τίποτα.

Ο κατασκευαστής που δεν κατασκευάζει διακοπτικα τροφοδοτικά, τα αγοράζει έτοιμα, και θέλει συγκεκριμένο ριπλ, αναλόγως ριτζεκτσιον ρετιο του επόμενου σταδίου.

Επίσης, είσαι εκτός θέματος. :gotcha:
Τους μετ/στες η Bryston τους παίρνει από την PLITTRON. Μεγάλη εταιρία κατασκευής ΜΕΤ/ΣΤΩΝ τροφοδοτικών και παρεμφερών σχημάτων.
Δεν υπάρχουν AUDIO εταιρίες που να τυλίγουν μόνες τους μετ/στές , πλήν της sansui στα παλιά τα χρόνια , η οποία ξεκίνησε από μετασχηματιστού εταιρία και στην πορεία έγινε audio. Αργότερα και η sansui από την tamura και την hashimoto έπαιρνε.
Οι πιο πολλές γιαπωνέζικες ψώνιζαν από δυό τρείς εταιρίες μετ/στές.
Το ίδιο κάνουν και όλες οι άλλες εκτός ιαπωνίας. Δεν τους συμφέρει να αγοράσουν μηχανές να τυλίγουν οι ίδιοι. Ούτε το κατάλληλο r&d έχουν για να ασχοληθούν.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Είναι λίγο διαφορετική η κατάσταση στο τι κοστίζει σε σένα, και τι κοστίζει σε κάποιον κατασκευαστη.8-)

Ο κατασκευαστής που έχει εξοπλισμό για κατασκευή μετασχηματιστών, δε τους αγοράζει όπως εσύ, και του κοστίζουν όσο κοστίζουν οι πρώτες ύλες, δηλαδή τίποτα.

Ο κατασκευαστής που δεν κατασκευάζει διακοπτικα τροφοδοτικά, τα αγοράζει έτοιμα, και θέλει συγκεκριμένο ριπλ, αναλόγως ριτζεκτσιον ρετιο του επόμενου σταδίου.

Επίσης, είσαι εκτός θέματος. :gotcha:
Οι μετασχηματιστές και τα πηνία είναι από χαλκό και κοστολογούνται με βάση το βάρος τους. Ακόμα και στην αγορά παλαιών μετάλλων ο καθαρός χαλκός έχει τιμή 4,4 ευρώ το κιλό.
Αν ένας μετασχηματιστής ισχύος, φτιαγμένος για λειτουργία στα 50 Hz, έχει, για παράδειγμα, χαλκό αξίας 40 ευρώ, ένας μετασχηματιστής παλμοτροφοδοτικού στα 80 KHz, χρειάζεται χαλκό 3 ευρώ.

Εκεί που διαφωνώ είναι στη καταστροφή του πλανήτη για χαζάααα... όπως αυτά που συζητάμε εδώ.
Μην αρχίσω για κάτι πικάπ 80-100 κιλών μετάλλου.
Και ναι το παραδέχομαι είμαι εκτός θέματος! :p

Last edited:

Reaction score
7.068
Απόψεις, προσωπικές, υπάρχουν στο hi end του άκρατου υποκειμενισμού, όπου κάθε άποψη θεωρείται σωστή, ακόμα κι όταν η μία είναι εντελώς αντίθετη της άλλης, όπως συμβαίνει στα καλώδια

το θέμα ήταν ο Bryston 4b3 και το κάνατε πάλι
κλασσικό hi fi vs ενεργά ψηφιακά ,sub κλπ
εκτός θέματος λοιπόν ...........
αμαν πια
Classic!!! :biggrin:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Τους μετ/στες η Bryston τους παίρνει από την PLITTRON. Μεγάλη εταιρία κατασκευής ΜΕΤ/ΣΤΩΝ τροφοδοτικών και παρεμφερών σχημάτων.
Δεν υπάρχουν AUDIO εταιρίες που να τυλίγουν μόνες τους μετ/στές , πλήν της sansui στα παλιά τα χρόνια , η οποία ξεκίνησε από μετασχηματιστού εταιρία και στην πορεία έγινε audio. Αργότερα και η sansui από την tamura και την hashimoto έπαιρνε.
Οι πιο πολλές γιαπωνέζικες ψώνιζαν από δυό τρείς εταιρίες μετ/στές.
Το ίδιο κάνουν και όλες οι άλλες εκτός ιαπωνίας. Δεν τους συμφέρει να αγοράσουν μηχανές να τυλίγουν οι ίδιοι. Ούτε το κατάλληλο r&d έχουν για να ασχοληθούν.
Challenge...
προσπάθησε για μια μέρα να μην αναφέρεις τη λέξη Sansui!!!:dance2:

P

PMC

Guest
Δεν τον χαιρέτησα. Τον καλωσόρισα στα Σαλονικιώτικα κόλπα.

Και μάλιστα με τον πιο σκληροπυρηνικό.
Φοβάμαι αυτό που ακουσε μη τον έχει πεισμώσει και δούμε τίποτα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σε αυτό που φτιάχνει τώρα :o

Δεν δίνει και τίποτα πληροφορίες να ξέρουμε τι μας περιμένει:oops::oops::oops:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Ποιά λέξη θέλεις να αναφέρω?
Αντί για Sansui εεε. Δυσκολάκι...
Τι θα έλεγες για: Οι καλύτεροι ενισχυτές στη ιστορία του ανθρώπινου γένους και ως το πέρας τον αιώνων, συμπεριλαμβανομένων και των παράλληλων συμπάντων!!! 8-)

Reaction score
3.628
Θέλω να πω εδώ κάτι....

Όταν πριν από κανα δυο μήνες ( όταν έπαιξε ο Ολυμπιακός Με την Άρσεναλ.)είχε έρθει ο Μιχάλης ο τέρμα το γκάζι στο σπίτι μου ( ακόμα περιμένω να γράψει γιαυτο αλλά έχει μπλέξει με τα δικά του ......) το σύστημα έπαιξε πολύ πάνω από αυτό που είχα ακούσει σε στάθμες ever....
Ο Μιχάλης είχε έρθει πολύ κ@βλομενος και ακούσαμε περίπου 25 τραγούδια όλα δικές του επιλογές.....:o:o:o
Κάποια στιγμή μου λέει .....έτσι ακούω στον χώρο μου.!!! ( εμένα εκεί ήδη πονάγανε τα αυτιά μου)
Το σύστημα μπορούσε να δώσει κιαλλο. Όμως έτρεμε όλη η οικοδομή ! Ένιωθα λες και θα σκάσει το σπίτι!
Χωρίς πλάκα αυτό που γράφω . Η μεγάλη τζαμαρία παίζει να κουνιόταν 6-7 πόντους μέσα έξω. Και όμως σηκώθηκε από τον καναπέ και πήγε να δει την διαδρομή των γουφερ στο μεγάλο pmc . Μου λέει ...δώσε κιαλλο
....έχει πολύ ακόμα !!!

:)
160049_16_288523.JPG.png

Στις κανω και λαμπαδα αν θες...Για το καλο σου!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.328
Τους μετ/στες η Bryston τους παίρνει από την PLITTRON.
Σοβαρά; Και γω πλιτρον αγόραζα για τους ενισχυτές που έφτιαχνα!

Ρε λες να με κοπιάρουν αυτοί εκεί στην μπριστον; Πυκνωτές 105 και μετασχηματιστές πλιτρον, σα να βγήκαν από τα χεράκια μου! :lol:

Πάλι καλά που τα παράτησα δηλαδή, θα τους έκανα ζημιά.:tongue:

Reaction score
1.772
Μην φοβάστε αυτά που δεν καταλαβαίνετε.

Τα διακοπτικα τροφοδοτικά είναι σημαντικά πιο αξιόπιστα από τα τυπικά γραμμικά, και έχει αποδειχθεί η αξιοπιστία τους σε κάτι ξεχασμένα πισιά ακόμα και σε τράπεζες που δε λένε να χαλάσουν με τίποτα...

Ταυτόχρονα, φυσικά επισκευάζονται όλα, αλλά η αλλαγή ολοκλήρου ενός διακοπτικου τροφοδοτικού με καινούριο μετά από 20 χρόνια, κοστίζει ένα πολύ μικρό ποσό, τραγικά πολύ λιγότερο από την αλλαγή των πυκνωτών τροφοδοσίας ενός μεγάλου τελικού, και ενώ είναι βέβαιο πως το διακοπτικο τροφοδοτικό όσο δουλεύει δουλεύει άψογα (απλώς ανοιγοκλείνει πάνω στο ρεύμα της ΔΕΗ), το γραμμικό με την πορεία του χρόνου έχει συνεχώς μειωμένες επιδόσεις, σα την ακίδα του πικάπ που φθείρεται σε κάθε χρήση.

Σε όλες τις παραμέτρους, όλες όμως, οι σύγχρονες τεχνολογίες στα ενισχυτικά στάδια υπερτερούν σε σχέση με τις βινταζ.

τα διακοπτικα τροφοδοτικά υπερτερούν σε απόδοση (ταχύτερη απόδοση μεταβατικών)
σε βαρος και σε κόστος.

ούτε ποιο αξιόπιστα είναι αφού ένα γραμμικό μπορεί να δουλεύει για πάντα άντε να καεί καμια δίοδο και αν γεράσουν οι πυκνωτές μετά από 20-30 χρονια τους αλλάζεις και συνεχιζη για αλλα τόσα.

αντίθετα τα διακοπτικα απαιτούν εξειδικευμένα να επισκευαστούν και μεγάλο κόστος που σε συνδυασμό με το μικρο κόστος τους πολλές φορές είναι ασυμφορα

και αυτό που έγραψες στον petermeni δεν ισχύει για τους περισσότερους κατασκευαστές.
ετοιμους αγοράζουν τους μετασχηματιστές.

Ρε λες να με κοπιάρουν αυτοί εκεί στην μπριστον; Πυκνωτές 105 και μετασχηματιστές πλιτρον, σα να βγήκαν από τα χεράκια μου! :lol:

πυκνωτές epcos sicorel ξεχνάμε;

Reaction score
12.626
Αντί για Sansui εεε. Δυσκολάκι...
Τι θα έλεγες για: Οι καλύτεροι ενισχυτές στη ιστορία του ανθρώπινου γένους και ως το πέρας τον αιώνων, συμπεριλαμβανομένων και των παράλληλων συμπάντων!!! 8-)
Eντάξει, δεν θα είναι δύσκολο. Δεν αναφέρεσαι τακτικά στους Bryston...

πειραγματάκι!!! :p :p :p

Η πρώτη γενιά φόραγε Hammond, η ST σίγουρα φοράει plintron, plintron λογικά πρέπει να φόραγε και η σειρά NRΒ ( δηλαδή όταν πέρασε απο τους τετράγωνους στους τοροειδείς ). Άρα, μιλάμε για τέλη δεκαετίας 80, αρχές δεκαετίας 90.

Reaction score
29.654
Εχω παλιό bryston ενός φίλου του 80 με PLITTRON.
Πυκνωτές NICHICON, ELNA , και κάτι άλλους που δεν θυμάμαι τώρα.

Nippon chemicon..
H εταιρία που έχει αγοράσει την SPRAGUE.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.328
πυκνωτές epcos sicorel ξεχνάμε;
Όχι, δε ξεχνάμε.
Τους σικορελ τους έπαιρνα με τις κούτες, άσε... Ο καλύτερος πελάτης στη ζιμενς ήμουνα... :lol:

Τότε ψωνίζαμε ποσότητες γερές, από Ζίμενς κατευθείαν, τώρα βλέπω έχουν όλοι, θυμάμαι έφερνε μετά κι ο τζωρτακης...

Έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ με αυτά, τα βαρέθηκα. Τότε που έψαχνα έτοιμα διακοπτικα τροφοδοτικά (γιατί ήταν καλύτερα και γιατί δε μπορούσα να τα φτιάξω και γιατί είχαν εξηνταφεύγα ντεσιμπέλ απόρριψης θορύβων τροφοδοσίας οι ενισχυτικές πλακέτες των διακοπτικων σταδίων) τότε μόνο στον Ιταλό βρίσκαμε και ήταν πανάκριβα, πιο φτηνά μας βγήκε με πλιτρον και σικορελ. Τώρα έχει αλλάξει προφανώς το πράμα, αλλά εν τω μεταξύ άλλαξα κι εγώ, μόνο ενεργά έχω, δε με νοιάζουν αυτά πλέον.

Άλλαξα, κι ησύχασα.

Reaction score
252
Η bryston χρησιμοποιεί plittron αλλά κ κινεζικους:p, βέβαια κ η plittron κινέζικη είναι τώρα ποια....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa