Build Your Dreams (BYD)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.348
είναι σίγουρο αυτό; το έχεις ψάξει;
Όχι μόνο υπάρχουν ακριβότερα συμβόλαια με όσα ακούω, αλλά μέχρι και άρνηση ασφάλισης.

Προσωπικά δεν το έχω ψάξει. Ότι διαβάζω. Ούτε θα το ψάξω. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ασφαλίστρια μου, όταν έρθει η ώρα.

Reaction score
2.409
Μόλις υπολογίσεις μέσα και τα υπόλοιπα έξοδα του ηλεκτρικού όπως ακριβότερη ασφάλεια, ακριβότερα ελαστικά, συνδρομές σε apps ή internet, αλλαγές ψυκτικού μπαταρίας κ.α, ανάλογα το όχημα το κόστος χρήσης βγαίνει εύκολα μια η άλλη με θερμικό.

Θέλει πολύ μελέτη να έχεις κέρδος. Το λάθος ηλεκτρικό μπορεί να σε βάζει και μέσα.
προσωπικά δεν τα έχω δει όλα αυτά που λες,
ασφάλιση είμαι λίγο πάνω κάτω από το προηγούμενο (ούτε 50 ευρώ),
ελαστικά θα σου πω σύντομα,
ψυκτικό μπαταρίας δεν έχω ιδέα,
apps δεν χρειάζονται, extra internet είναι δωρεάν για 4 χρόνια, δεν ξέρω αν θα το ανανεώσω (το μόνο που μου λείπει από το δωρεάν basic πακέτο είναι η live κίνηση στους χάρτες)

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.615
Κάπου διάβασα πως το κόστος κίνησης για 15000 χλμ ή έτος, είναι περίπου 300 ευρώ για ένα ηλεκτρικό σε αντίθεση με θερμικό που φτάνει τα 2000+.
Είναι μεγάλη διαφορά δεν συζητείται, όμως αν δεν υπάρχει ιδιωτικός χώρος φόρτισης, είναι ένα θέμα.
Προσωπικά πχ έχω πρόβλημα με το δικό μου, και ας είναι θερμικό. Δεν κινείται αρκετά με αποτέλεσμα στα 1 - 2 χρόνια να αλλάζω μπαταρία.
Είναι κανείς εξαρτημένος. Δύσκολη η φόρτιση σε ξένο χώρο, λόγω διάρκειας, χρόνος φόρτισης κλπ. Και είναι νωρίς! Ακόμη τα αμιγώς ηλεκτρικά δεν είναι και πολλά! Φαντάζεστε τι θα γενεί σε μικρό χρονικό διάστημα, όταν αρχίσει η μαζική ζήτηση?

Α και κάτι άλλο. Σήμερα στα ηλεκτρικά, δεν χρεώνεται φόρος κίνησης! Λέτε να αφήσει έτσι την κατάσταση το Κράτος, που θεωρείται το Νούμερο Ένα έσοδο του?
Όταν έρθει η ώρα, θα βρεθεί ο τρόπος φορολόγησης του.
Οπότε καταλαβαίνουμε ότι το κέρδος του καταναλωτή, από αυτήν την κίνηση, είναι σίγουρα προσωρινό.

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.348
προσωπικά δεν τα έχω δει όλα αυτά που λες,
ασφάλιση είμαι λίγο πάνω κάτω από το προηγούμενο (ούτε 50 ευρώ),
ελαστικά θα σου πω σύντομα,
ψυκτικό μπαταρίας δεν έχω ιδέα,
apps δεν χρειάζονται, extra internet είναι δωρεάν για 4 χρόνια, δεν ξέρω αν θα το ανανεώσω (το μόνο που μου λείπει από το δωρεάν basic πακέτο είναι η live κίνηση στους χάρτες)
Να σου πω το δικό μου παράδειγμα, αν δεν είχα οικιακή φόρτιση και φωτοβολταϊκά. αγοράζοντας ένα Dolphin ας πούμε. Άλλο αμάξι θα είχε άλλα έξοδα, περισσότερα, κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα.

Ασφάλεια τώρα πληρώνω 365€ το χρόνο. Με το Dolphin θα γίνουν περίπου 600€ και με απαλλαγή μάλιστα κανένα 500άρικο. Ελαστικά τώρα 350€ ανά διετία, με το Dolphin 600€ - 650€. Το App τα πρώτα δύο χρόνια είναι δωρεάν και μετά 120€ το χρόνο. Και μάλιστα για μόλις 2GB το μήνα. Αυτό δεν αλλάζει, ούτε μπορείς να aλλάξεις SIM όπως λένε οι Αυστραλοί που το έψαξαν καθώς θα χάσεις τις ΟΤΑ. Η SIM είναι "παντρεμένη" με το όχημα. Οπότε ίσως να ήταν καλή ιδέα να έχεις unlimited στο κινητό. Έχω ήδη οπότε πες ΟΚ. Το κόστος service είναι λίγο υπέρ του Dolphin. Οπότε αν φόρτιζα έξω DC θα ήμουν σχεδόν μια η άλλη. Με AC θα ήταν καλύτερα αλλά δεν ξέρω αν αξίζει. Εξαρτάται τη χρήση. Μόνο για καθημερινή χρήση να πας σε Dolphin, ΟΚ. Για ταξίδια δεν θα το έλεγα.

Αν τώρα πας στο απλό Model 3 αμέσως αμέσως έχεις πάει 800€ - 900€ ασφάλεια, 800€ - 900€ ελαστικά, Ίσως να μην έχεις το κόστος συντήρησης του Dolphin αλλά με τα υπόλοιπα έξοδα έρχεσαι περίπου μια η άλλη.

Είναι καλή άσκηση η συγκεκριμένη. Θέλει μελέτη και βέβαια γνώση. Αν μπλέξεις με κάτι ηλεκτρικά που τα μεγάλα Service έχουν μέχρι και 1000άρικο την έκατσες. Μη μιλήσω για αυτά που έτσι και πάθει κάτι η μπαταρία εκτός εγγύησης θες όσα έδωσες στο αμάξι.

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.397
Ασφάλεια τώρα πληρώνω 365€ το χρόνο. Με το Dolphin θα γίνουν περίπου 600€ και με απαλλαγή μάλιστα κανένα 500άρικο. Ελαστικά τώρα 350€ ανά διετία, με το Dolphin 600€ - 650€. Το App τα πρώτα δύο χρόνια είναι δωρεάν και μετά 120€ το χρόνο.
Δηλαδή συγκρίνουμε το κόστος ασφάλισης/συντήρησης/χρήσης της μπακατέλας 20ετίας με ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, για να αποδείξουμε ότι τα ηλεκτρικά κοστίζουν παραπάνω;

Το app υπάρχει και χρεώνεται επειδή το αυτοκίνητο είναι ηλεκτρικό ή επειδη είναι ένα αυτοκίνητο του 2025; Αν δεν ήταν ηλεκτρικό δεν θα είχε app ή θα ήταν δωρεάν για πάντα;

Η ασφάλιση για ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο θα ήταν η ίδια με το αρχαίο; Τα λάστιχα (τώρα που ακόμα και τα κουβαδάκια έχουν 18άρες+ ζάντες) είναι πιο ακριβά γιατί είναι "ηλεκτρικά;"

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.346
Members
38.547
Νεότερο μέλος
griego29