Canon ή Nikon;

Reaction score
0
Είχα τη D70 για 4 χρόνια. Ποτέ δεν "ένιωσα" ότι χρειάστηκα παραπάνω από τα 6mp της όσον αφορά το θέμα crop.
Πολύ θετικό και ευχάριστο όταν το λέει κάποιος έμπειρος

Αρα η λυση ειναι να παρεις ωρα κατι φτηνο (προσεχε! οχι παλιο, προσωπικα θα απεφευγα την D40 λογω ηλικιας, θα επαιρνα η D40x η D90) και μετα αλλαζεις.
Η ηλικία της D40 είναι ίδια με της EOS 400D, πλησιάζουν δηλαδή τα 3 χρόνια. Τις βρήκα σε άριστη κατάσταση, ειδικά τη D40 με <100 κλικ! Μόνο η D60 υπάρχει πλέον καινούρια στα μαγαζιά. Όλες τους όμως είναι highly recommented σύμφωνα με το:
http://www.dpreview.com/reviews/default.asp?view=rating

Θα το σκεφτώ λίγο ακόμη για τη D40 εκτός αν γίνει κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής
(π.χ. καινούρια canon 1000D kits στα 350Ε- sweet dreams Πανούλη...) :142:

Reaction score
11.757
Μη δινεις σημασια στα κλικς. Την παλια F70 που ειχα την πηρα με μερικες εκατονταδες χιλιαδες κλικς και δουλεψε μια χαρα για μερικες δεκαδες που της εκανα εγω (επαγγελματικη χρηση) και την πουλησα και ακομα δουλευει.

Επισης D2X φιλου με 250.000 (επαγγελματικα) κλικς δουλευει σαν καινουρια. Τη δικια μου D200 την πηρα με 6000 κλικς. Τωρα εχει 16000.

Δες εδω review για την D40:

http://www.dpreview.com/reviews/nikond40/

Reaction score
0
Μη δινεις σημασια στα κλικς. Την παλια F70 που ειχα την πηρα με μερικες εκατονταδες χιλιαδες κλικς και δουλεψε μια χαρα για μερικες δεκαδες που της εκανα εγω (επαγγελματικη χρηση) και την πουλησα και ακομα δουλευει.

Επισης D2X φιλου με 250.000 (επαγγελματικα) κλικς δουλευει σαν καινουρια. Τη δικια μου D200 την πηρα με 6000 κλικς. Τωρα εχει 16000.

Δες εδω review για την D40:

http://www.dpreview.com/reviews/nikond40/
Σίγουρα δεν είναι σημαντικότερα από πτώσεις ή γρατζουνιές αλλά είναι ένδειξη χρήσης και -ίσως?- κατάστασης μπαταρίας. Επίσης είναι κι αυτό ένα μέτρο σύγκρισης μεταξύ μεταχειρισμένων. Το review το είδα όπως και για τις άλλες υποψήφιες αλλά... όλα καλά τα βγάζουν στα δικά μου μάτια που δεν ξέρουν να διαβάζουν εξειδικευμένα χαρακτηρισικά. Η επιλογή μου θα είναι ανάμεσα σε nikon D40 και canon 400D. Θα διαβάσω λίγο ακόμη για την 400D και αν αποδίδει σημαντικά καλύτερες νυχτερινές αυτή θα πάρω.
Ευχαριστώ όσους ήδη βοηθήσατε και φυσικά ευπρόσδεκτα όσα σχόλια-γνώμες προστεθούν. Όπως σε κάθε αγορά μας, αμα δεν το ψειρίζουμε κανα μήνα δεν το παίρνουμε
:142:

Reaction score
1
Πόσα λεφτά θα δώσεις?
Νομίζω στα λεφτά της η d90 της ΝΙΚΟΝ δεν πιάνεται. Στα 2χιλιάρικα περίπου η Canon 5d πέρνει κεφάλι...

Σου μιλάει βαρύτατα χωμένος canon-ικος πού όμως δοκίμασα μια Nikon d90 και ζήλεψα το εξαιρετικό viewfinder (εγένετο φώς!)

Reaction score
0
Πόσα λεφτά θα δώσεις?
Νομίζω στα λεφτά της η d90 της ΝΙΚΟΝ δεν πιάνεται. Στα 2χιλιάρικα περίπου η Canon 5d πέρνει κεφάλι...

Σου μιλάει βαρύτατα χωμένος canon-ικος πού όμως δοκίμασα μια Nikon d90 και ζήλεψα το εξαιρετικό viewfinder (εγένετο φώς!)
Ως εντελώς άπειρος και χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες, θέλω μια αξιοπρεπή μηχανή καινούρια ή μεταχειρισμένη έως... 300Ε
:114:

Reaction score
11.757
2 λεξεις: pentamirror - pentaprism. Αλλα δεν ενδιαφερουν αμεσα τον panos_77. Η μηπως τον ενδιαφερουν;;;:118:

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Απάντηση: Canon ή Nikon;

Είπε ότι δε θέλει να δώσει τόσα χρήματα αλλά πολύ πολύ λιγότερα, οπότε μια d40x θα ήταν η καλύτερη επιλογή, αλλά άντε βρες διαθέσιμη :)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Canon ή Nikon;

Είπε ότι δε θέλει να δώσει τόσα χρήματα αλλά πολύ πολύ λιγότερα, οπότε μια d40x θα ήταν η καλύτερη επιλογή, αλλά άντε βρες διαθέσιμη :)
Aπό φίλο που παλιότερα ασχολείτω με φωτογραφία ενημερώθηκα ότι η ποιότητα φωτογραφίας της D40 είναι ελαφρώς καλύτερη της D40x. Γνωρίζεις αν ισχύει κάτι τέτοιο?

Defkalion

Administrator
Reaction score
913

Μπα δε νομίζω ότι έχουν διαφορές στην ποιότητα της εικόνας, τον ίδιο αισθητήρα πρέπει να χρησιμοποιούν.

Ο γνωστός και μουρλός νικονάκιας Ken Rockwell λέει ότι προτιμάει τη d40 από τη d40x: http://www.kenrockwell.com/nikon/d40x.htm

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Μπα δε νομίζω ότι έχουν διαφορές στην ποιότητα της εικόνας, τον ίδιο αισθητήρα πρέπει να χρησιμοποιούν.

Ο γνωστός και μουρλός νικονάκιας Ken Rockwell λέει ότι προτιμάει τη d40 από τη d40x: http://www.kenrockwell.com/nikon/d40x.htm

Αν θυμάμαι καλά η d40 είχε 6mp αισθητήρα και η d40x είναι 10mp. Μπορεί να ήταν το ίδιο ccd αλλά η υλοποίηση ήταν εντελώς διαφορετική.

Defkalion

Administrator
Reaction score
913

Έχεις δίκιο. Λέγοντας ίδιο αισθητήρα εννοούσα ίδιας τεχνολογίας. Γενικά πάντως ελάχιστα διαφέρουν οι δύο μηχανές.

Αυτό που θέλω εγώ να πω είναι ότι σε κάθε περιπτωση, αν κάποιος κάνει τα πρώτα του βήματα σε DSLR, δε χρειάζεται να ξοδέψει μια μικρή περιουσία. Μια απλή μηχανή και ένας all around φακός είναι υπέρ-αρκετά για να ξεκινήσει κάποιος την εξερεύνηση του κόσμου της φωτογραφίας.

Βεβαίως το πρόμπλεμ είναι ότι προχωρώντας ζητάς συνέχεια παραπάνω. Και να οι 12μp αισθητήρες, και να τα full frame, και να τα f/2 και ναααα τα χιλιάρικα να φεύγουν. :135:

Reaction score
11.757
Για την περιπτωση του panos_77 συμφωνω. Ας παρει μια να μαθει τα κολπα, και σε 6-7 μηνες την αλλαζει βρε αδερφε!

Reaction score
0
Για την περιπτωση του panos_77 συμφωνω. Ας παρει μια να μαθει τα κολπα, και σε 6-7 μηνες την αλλαζει βρε αδερφε!
Κι εγώ σ' αυτό κατέληξα παιδιά. Να πάρω μια από τις 3 (D40, D60, 400D) μετάχειρη και αν δω αργότερα ότι θέλω κάτι παραπάνω κάνω μια ανώδυνη αναβάθμιση. Το ζητούμενο ήταν αν κάποια υπερτερεί σημαντικά των άλλων και απ' ότι συμπέρανα και οι 3 είναι αξιόλογες και καλές για αρχή. Δίνω προτεραιότητα στην 400D για την οποία λέγεται ότι αποδίδει λιγότερο θόρυβο και σε δείγματα εικόνας που έχω δει μου άρεσε η οξύτητά της. Σας ευχαριστώ και πάλι.
:132:

Reaction score
11.757
Αμα παρεις αυτη που θα αποφασισεις ανοιξε και ενα νεο θεμα με εντυπωσεις να τα πουμε.

Reaction score
0
Αμα παρεις αυτη που θα αποφασισεις ανοιξε και ενα νεο θεμα με εντυπωσεις να τα πουμε.
Και βέβαια θα ανοίξω. Θα 'χει ενδιαφέρον το πώς είναι μια τέτοια μηχανή στα χέρια ενός άπειρου ερασιτέχνη φωτογράφου. Ελπίζω οι γνώστες να βγάλετε το άχτι σας διορθώνοντάς με όταν θα ανεβάζω δείγματα της "ματιάς" μου.
:126:

Reaction score
11.757
Ετοιμασου για το ΜΕΝΟΣ ΜΑΣ!!!! :125::136:

Εκτος απο τα τεχνικα μιας φωτογραφιας και βασικες αρχεις καδραρισματος, κανενας δεν μπορει να σου υποδειξει τι να βγαλεις φωτογραφια. Η φωτο πρεπει πρωτα απ' ολα να αρεσει σε εσενα και να εξυπηρετει το σκοπο για τον οποιο τραβηχτηκε. Εγω προσωπικα δεν ειμαι και ο πλεον καταλληλος να σε διορθωσω για το περιεχομενο της φωτο. Το μονο που μπορω να κανω ειναι να σε συμβουλεψω σε τεχνικα θεματα (πχ. αλλαξε λιγο το white balance, η βαλε αυτο το διαφραγμα για να πετυχεις το ταδε αποτελεσμα, η καλυτερα βαλε auto ISO οταν εχεις αυτες τις συνθηκες κτλ)

Reaction score
0
Ετοιμασου για το ΜΕΝΟΣ ΜΑΣ!!!! :125::136:

Εκτος απο τα τεχνικα μιας φωτογραφιας και βασικες αρχεις καδραρισματος, κανενας δεν μπορει να σου υποδειξει τι να βγαλεις φωτογραφια. Η φωτο πρεπει πρωτα απ' ολα να αρεσει σε εσενα και να εξυπηρετει το σκοπο για τον οποιο τραβηχτηκε. Εγω προσωπικα δεν ειμαι και ο πλεον καταλληλος να σε διορθωσω για το περιεχομενο της φωτο. Το μονο που μπορω να κανω ειναι να σε συμβουλεψω σε τεχνικα θεματα (πχ. αλλαξε λιγο το white balance, η βαλε αυτο το διαφραγμα για να πετυχεις το ταδε αποτελεσμα, η καλυτερα βαλε auto ISO οταν εχεις αυτες τις συνθηκες κτλ)
Σωστή η παρατήρηση.
:114:

(αρχίσαμεεεεεε......)
:135:

Reaction score
0
Μια ερωτησούλα ακόμη. Για καθημερινό φακό 18-55, να προτιμήσω ο αρχάριος με σταθεροποίηση ή χωρίς? Απάντηση με ένα σκέτο ναι ή όχι... γιατί δεν θα αντέξω άλλον έναν προβληματισμό!
:118::107:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος