CARY CAD 805AE με Spendor SP100

Reaction score
8
Απάντηση: CARY CAD 805AE με Spendor SP100

εγω θα επαιρνα τους ενισχυτες παραμασχαλα και θα πηγαινα να ακουσω δυο τρια ηχεια που θα με ενδιαφεραν. Αν και αυτο δεν σημαινει οτι ετσι θα επαιζαν και στο χωρο μου, θα καθομουν στην ιδια αποσταση που θα καθομουν στο σαλκονι και θα παρακαλουσα τον εμπορο να τα βαλει στην θεση περιπου που θα εμπαιναν στον χωρο μου. Τουλαχιστον μια γενικη εικονα, κυριως οδηγησης - σταθμων θα επαιρνα. Τι διαολο τοσα λεφτα θα δωσεις - πληρωσε και δυο τρια ταξι.

Reaction score
10
Εγώ θα κράταγα και τους ενισχυτές και το ηχείο και θα το παίδευα!

Δεν είναι plug 'n' play το hobby ρε παιδιά!

Reaction score
8

ναι Μιχαλη, αλλα μια εγγενης χαλαροτητα που εχει η λαμπα στην συγκεκριμενη περιοχη σε συνδοιασμο με την συμπεριφορα του ηχειου επισης στην ιδια περιοχη δεν διορθονεται ευκολα.

Reaction score
10
Υποθέτω ότι για να έχει λάμπα ο φίλος, γνωρίζει τους περιορισμούς της. Το μπάσο σε ένα λαμπάτο δεν θα είναι αστραπιαίο και με απόλυτο έλεγχο ποτέ! Δεν νομίζω ότι το κύριο προβλημά του είναι αυτό. Δηλαδή είναι απίστευτο από τους 300 και πάνω και έχει μια χαλαρότητα στο χαμηλό? Δεν είναι λόγος αυτός να δώσεις ηχείο 10 ημερών!

Το ηχείο του δεν έχει στρώσει ακόμα!!!!!

Reaction score
2

Προτείνοντας τα καλώδια ως μεσοβέζικη λύση, δίνουμε το δικαίωμα σε κάθε έμπορο για εκμετάλλευση του κυρίου ETAV2000.
Θα του παρουσιάσει ένα καλώδιο Χ τιμής, θα διαφοροποιηθεί ο ήχος του, δε θα είναι ΛΥΣΗ.
Το να βρει τη «λύση» με 1οο€, πάει στο καλό… το να βρει τη λύση με πολλές εκατοντάδες €… καλύτερα να γνωρίζει από την αρχή το σφάλμα και στο χρόνο να το διορθώσει.

Έχουμε κάνει όλοι λάθη και συνεχίζουμε να κάνουμε.
Προσωπικά, σε όσα λάθη έχω κάνει στον ήχο, ποτέ ένα καλώδιο δε ήταν ικανό να τα διορθώσει!

Όσο για το πώς θα μαζέψει το χαμηλό του… δε θα το μαζέψει. Θα μάθει να ζει με αυτό εωσότου δοθεί η ευκαιρία της αλλαγής.

Ίσως η ανάγνωση των γραφομένων μου να δείχνει «σκληρή», είναι όμως η αλήθεια…
Αν και πιστεύω στα καλώδια, δε πρόκειται να τα προτείνω ως λύση σε κάτι που φαίνεται λάθος ; -}

Καλό Σαββατοκύριακο.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: CARY CAD 805AE με Spendor SP100

Προτείνοντας τα καλώδια ως μεσοβέζικη λύση, δίνουμε το δικαίωμα σε κάθε έμπορο για εκμετάλλευση του κυρίου ETAV2000.
Θα του παρουσιάσει ένα καλώδιο Χ τιμής, θα διαφοροποιηθεί ο ήχος του, δε θα είναι ΛΥΣΗ.
Το να βρει τη «λύση» με 1οο€, πάει στο καλό… το να βρει τη λύση με πολλές εκατοντάδες €… καλύτερα να γνωρίζει από την αρχή το σφάλμα και στο χρόνο να το διορθώσει.

Έχουμε κάνει όλοι λάθη και συνεχίζουμε να κάνουμε.
Προσωπικά, σε όσα λάθη έχω κάνει στον ήχο, ποτέ ένα καλώδιο δε ήταν ικανό να τα διορθώσει!

Όσο για το πώς θα μαζέψει το χαμηλό του… δε θα το μαζέψει. Θα μάθει να ζει με αυτό εωσότου δοθεί η ευκαιρία της αλλαγής.

Ίσως η ανάγνωση των γραφομένων μου να δείχνει «σκληρή», είναι όμως η αλήθεια…
Αν και πιστεύω στα καλώδια, δε πρόκειται να τα προτείνω ως λύση σε κάτι που φαίνεται λάθος ; -}

Καλό Σαββατοκύριακο.
Δηλαδή Αντώνη το να του προτείνουμε να αλλάξει ένα ηχείο 10 ημερών είναι πιο σωστό κατά την αποψή σου? :121:

Δεν νομίζεις ότι είναι πιο σωστό να του πούμε να ψαχτεί λίγο με τοποθέτηση-χώρο και να περιμένει λίγο να στρώσει το ηχείο μέχρι να βγάλει σωστα συμπεράσματα?

Reaction score
4.250

Να γραψω και γω την αποψη μου. Κατ αρχην θεωρω πολυ επιπολαιη την αποψη να πουληθουν τα ηχεια. Πρεπει να μεινει μαζι τους 2-3 μηνες και μετα βλεπουμε. Σε περιπτωση που οπωσδηποτε θα γινει η αλλαγη τοτε υπ οψιν οτι το SUMMIT X κοστιζει γυρω στα 17-18 χιλιαρικα, αρα πρεπει να παρεις πολυ βαθεια ανασα για να κανεις την αλλαγη. Κατα τα αλλα πιστευω οτι η φυση του ενισχυτη προτρεπει σε ηχεια ευαισθητα. Εκει υπαρχουν διαφορες και πολυ ενδιαφερουσες λυσεις λυσεις. Σε περιπτωση που παει σε μεσοβεζικες λυσεις δεν αποκλειεται λιγο καιρο μετα την αγορα να νιωθει οτι κατι του λειπει και να σκεφτεται τι ν αλλαξει. Χρειαζεται μια ψυχραιμια για καποιο χρονικο διαστημα. Γενικα εχω την εντυπωση οτι το προβλημα του χωρου με καποιο τροπο μπορει να βρεθει λυση. Δηλαδη το να βαλεις τον καναπε στα 3 μετρα απο τα ηχεια με καποιο προβληματισμο ισως να μην ειναι ακατορθωτο.

Reaction score
8

ηρεμειστε βρε και οι πεντε λαμπακηδες ειμαστε, εταβ, διαβολικαλ, οντιοαιλουρος, βατσαρ και εμουα.

Reaction score
0
Λες να μου τη βγηκε κανενα τρανζιστορ στα μουλωχτα?:)

diabolical χωρις να θελω να ειμαι δεικτικος,κρατα μια πισινη στο σχολιο σου για τους λαμπατους και το χαμηλο τους.Δεν ακουσες οτι υπαρχει,ουτε εγω βεβαια,αλλα ακουσα πολλα που διαψευδουν απολυτα τα σχολιο σου.
Φιλικα

Reaction score
784
Ο Κόγιας σου είπε μερικά πράγματα και μάλιστα σου πρότεινε κιόλας (συνήθως αφορίζει δεν ευλογάει:135:). Σκέψου τα καλά, βασάνισέ τα, άκουσε τα μάλιστα και αποφάσισε. Ρώτα και το Βασίλη τον Χουρμουζιάδη να σου δώσει πληροφορίες και αν μπορείς να τα ακούσεις, είναι μέλος του φορουμ και εξυπηρετικότατος.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.947
Απάντηση: Re: Απάντηση: CARY CAD 805AE με Spendor SP100

Πάλι με αναγκάζετε να ξανα-ματα-γράφω τα ίδια, και τα ίδια και ξανά τα ίδια, έχω βαρεθεί πια… Λοιπόν φίλε μου κοίταξε να δεις. Δεν θέλω να ξανανοίξω αντιπαράθεση με κανέναν, πόσο μάλλον για κάτι που δεν αφορά τη δική μου τσέπη. Αλλά, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ΑΛΛΑ, πρέπει να διαλέξεις σε ποιού τη γνώμη θα δώσεις βάση και ποιον θα αγνοήσεις.

Κατ’ αρχάς, πρώτιστη σημασία έχει ο χώρος σου. Αν το δωμάτιό σου έχει δέκα μέτρα μήκος και έχεις τα ηχεία στη μια άκρη κι εσύ ακούς καθισμένος στην άλλη, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να ακούσεις σωστά, τουλάχιστον έτσι όπως το έχεις σχηματίσει στο νου σου. Η απόσταση είναι πολύ μεγάλη για σχεδόν όλα τα ηχεία της αγοράς. Για να αξιοποιήσεις τα όποια ηχεία σου, ΠΡΕΠΕΙ να πλησιάσεις πιο κοντά. Τελεία και παύλα.

Έπειτα λες πως δεν ακούς δυνατά, ανεξαρτήτως είδους μουσικής. ΠΡΕΠΕΙ να καταλάβεις πως όσο πιο σιγά ακούς, τόσο πιο αναίσθητα είναι τα αυτιά σου στα άκρα, στις χαμηλές και τις υψηλές συχνότητες, και γι’ ΑΥΤΟ αντιλαμβάνεσαι τον ήχο ως «άοσμο», «άγευστο» κλπ. Δεν φταις εσύ, και ούτε έχουν κανένα πρόβλημα τα αυτιά σου, και ούτε φταίει τόσο πολύ το σύστημά σου. ΕΤΣΙ ακούν όλοι οι άνθρωποι, και για να αρχίσει να σε συνεπαίρνει και να σε εντυπωσιάζει ο ήχος, ΠΡΕΠΕΙ να ακούσεις πιο δυνατά. Πάει και τελείωσε.

Τρίτον, όσον αφορά την «οδήγηση». Πάρα πολλοί άνθρωποι δεν δέχονται να είναι κάτι καλό και συγχρόνως εύκολο, πώς να το κάνουμε. Θέλεις γιατί έχουν το γονίδιο του μαρκήσιου ντε Σαντ, θες γιατί δεν ξέρουν πόσο διευκολύνεται κάτι με την εξέλιξη της τεχνολογίας, θες γιατί θέλουν να πείσουν τον ίδιο τους τον εαυτό ότι προσπαθούν και ότι είναι άξιοι και δεν ξέρω τι άλλο. Ένα θύμα αυτού του μύθου είναι σχεδόν όλα τα ακριβά ηχεία, τα οποία οι κατασκευαστές τους τα κάνουν αρκετά απαιτητικά σε ρεύμα, στην προσπάθειά τους να τα κάνουν πιο ευαίσθητα. Πλακώνουν μετά και κάτι ρηβιού της φωτιάς, όπου ο μέγας παπάρας ρηβιούερ διάβασε κάποτε σε ένα ρηβιού του Σταματάκου πως οι Ναυτίλοι έχουν χωρητική εμπέδηση –ανάθεμα κι αν κατάλαβε τι εννοούσε ο Σταματάκος, είδαν και καναδυό καμπύλες που μέτρησε ο Atkinson, κι από τότε αναμασούν αυτό το πράγμα, και τα 802 μαζί με όλα τους τα αδέρφια έχουν φάει τη ρετσινιά του δύσκολου ηχείου – πράγμα που βολεύει αφάνταστα και την ίδια την B&W για να πουλάει τα μεγάλα Classe, και ήρθε κι έδεσε το πράμα. Πήρες 802; Πω πω, μαλάκα τι έκανες! Άντε τώρα να βρεις ενισχυτή να τα οδηγήσεις! Πω, πω, ηχειάρα που πήρα! Δοκίμασα πάρα πολλά, κουράστηκα μέχρι να βρω ενισχυτή να τα οδηγήσει, αλλά τα κατάφερα! Και άλλες τέτοιες μαλ…

Η αλήθεια είναι πως όντως τα 802 χρειάζονται ισχυρό ενισχυτή για να οδηγηθούν, όχι μέχρις εκεί που θέλεις εσύ, αλλά πολύ παραπάνω, στο έπακρο. 500W. Όμως, μέχρις εκεί που οι ενισχυτές σου μπορούν, όχι απλώς τα οδηγούν, τους γαμούν τα ράμματα. Μέχρι τα 50W. Αυτά έχουν να δώσουν οι ενισχυτές, αυτά δίνουν, και τα δίνουν. Με 50W λοιπόν, τα 802 θα σου δώσουν 105dB στα δύο μέτρα και 99dB στα 4 μέτρα. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτό που λες, ότι δεν ακούς πολύ δυνατά, ναι μεν, οι Cary δεν οδηγούν τα ηχεία στο έπακρο, αλλά τα οδηγούν επαρκώς για αυτό που θέλεις. Ούτε ηλεκτροκολλήσεις, ούτε τίποτα. Βέβαια, για την απόσταση που λες, κάπου 7 – 8 μέτρα, δεν σε σώζει τίποτα. Εκεί, ναι, χρειάζεσαι 500W να τους δώσεις, να τα δουλεύεις στο όριο, για να πάρεις ίσα – ίσα 100dB.

Αυτά που σου γράφω ΔΕΝ είναι η άποψή μου, είναι κουκιά μετρημένα και ΔΕΝ μπορεί να αμφισβητήσει ούτε ο Θεός. Αν θέλεις λύση στο πρόβλημά σου, την έχεις, λαβέ τα υπ’ όψιν, αλλιώς καλή τύχη. Πάρε ασημένια καλώδια, πάρε χρυσά καλώδια, φώναξε και καμιά καφετζού να κάνει τίποτα μάγια, τι να σου πω… Τα μάγια δεν είναι του κύκλου μου.

(Να με συγχωρείς για το ύφος, αλλά ρε παιδί μου σε βλέπω εδώ και καιρό να ποστάρεις και να ρωτάς, παιδιά τί να κάνω, τί να πάρω, και όχι τίποτ' άλλο δηλαδή, αλλά ένας άνθρωπος ευκατάστατος, τέλος πάντων ένας που έχει τη διάθεση να δώσει χιλιάρικα και χιλιάρικα για να ακούσει μουσική, ε, δεν είναι και λίγοι αυτοί που τον βλέπουν σαν αγελάδα για άρμεγμα, και μετά φτάνεις στο σημείο που είσαι τώρα. Με λάθος ηχεία, σε λάθος απόσταση, και λες "τί να κάνω τώρα;" και σ' αρχίζουν τις ανοησίες με τα καλώδια. Έλεος...)
Πώς πολεμάνε τις ιδέες που έχουν ήδη εγγραφεί στο συλλογικό ασυνείδητο;Με συνεχή αντεξέταση φυσικά.:111::108:

Reaction score
1
Παιδια με μπερδεψατε !!!!!!!!, και μη μαλωνετε ε !
Ξερω σε καθε οικογενεια hienda υπαρχει και ενα δραμα !!!!!! και για μενα ισχυει αυτο .
Τα spendor sp100 τα εχω 2 χρονια ,τα εχω τοποθετησει οπως λει ο κατασκευαστης (ισοπλευρο τριγωνο με την καρεκλα) .Πεστε μου τι να κανω ,ποιο ηχειο (ΜΑΡΚΑ) θα ταιριαζε στη φυση τou CARY CAD 805 (Hyperion Sound 938 / 968 , summit x ,ΤΑΝΝΟΥ ,κατι αλλο ,ποιο κατα τη γνωμη σας ? εσεις που την εχετε ψαξει και σας αρεσει !! ) ,και μην ξαναμαλωσετε .

Reaction score
141
Παιδια με μπερδεψατε !!!!!!!!, και μη μαλωνετε ε !
Ξερω σε καθε οικογενεια hienda υπαρχει και ενα δραμα !!!!!! και για μενα ισχυει αυτο .
Τα spendor sp100 τα εχω 2 χρονια ,τα εχω τοποθετησει οπως λει ο κατασκευαστης (ισοπλευρο τριγωνο με την καρεκλα) .Πεστε μου τι να κανω ,ποιο ηχειο (ΜΑΡΚΑ) θα ταιριαζε στη φυση τou CARY CAD 805 (Hyperion Sound 938 / 968 , summit x ,ΤΑΝΝΟΥ ,κατι αλλο ,ποιο κατα τη γνωμη σας ? εσεις που την εχετε ψαξει και σας αρεσει !! ) ,και μην ξαναμαλωσετε .
Μα φυσικα HYPERION.Σκεφτεστε τιποτα καλυτερο;

Reaction score
8

Φιλε ETAV αν δεν μαλωσουμε δεν μας παει καλα η ημερα - με τι να μαλωσουμε με την γυναικα; οτι και αδικο ναχει θα βγει απο πανω. Την συμβουλη μου στην ειπα - πηγαινε και ακουσε. Αυτο που για τους αλλους ειναι το καλυτερο ηχειο στον κοσμο, για σενα μπορει να ειναι το χειροτερο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab