CD from MP3, ομαδικό test...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

Να ρωτήσω, τώρα, κάτι:

Χρειάζεται, πλεόν, να συνεχιστεί το παρόν θέμα;
Ό,τι ήταν να γραφτεί για το τεχνικό/διαδικαστικό/διαγνωστικό μέρος, γράφτηκε...
Σωστό αυτό που λέει ο Σταύρος.

Πιστεύω θα πρέπει να σβηστούν όλα τα μηνύματα που δεν έχουν να κάνουν με σύγκριση των απαντήσεων με τα σωστά tracks, και το thread να γίνει sticky για λίγο καιρό. Anyway, ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του.

Reaction score
5
σκίζεται η High End τώρα σκίζεται και η Audio!

Μήπως υπάρχει κοινό pattern για αυτό?
εσύ τώρα την είδες χαιεντάς και μπήκες εδώ;;;;

ελα ελα να τσακωθουμε κι εμεις λίγο :crazy_3::crazy_3::crazy_3:

Reaction score
5
Αν δεις τον πίνακα παρακάτω, υπάρχει σχέση ανάμεσα στο bitrate και στο φίλτρο. Στα 320kbps το φίλτρο κόβει πάνω από τα 19KHz.

Δεν χρειάζεται να 'διαλέξει' κάποιος...
Αυτό δεν είναι απαραίτητο, όσα mp3 320kbps και αν έψαξα έχουν αποκοπή στα 16Hz το ίδιο κάνει και ο νέος windows media player. 320kbps και αποκοπή στα 16 Hz και όχι στα 19Hz που κάνει ο εξελιγμένος του Τσαρουχά. :happy_9:

sk

Reaction score
499
Επιτρέπετε μια παρέμβαση από έναν αδαή αναγνώστη ?

Αναλώθηκαν 543 posts για τον καθορισμό του «πειράματος».
Και τώρα – με την ολοκλήρωση του - αντί για τον σχολιασμό των όποιων αποτελεσμάτων – εάν και εφόσον υπάρχουν - θα ξανασχολιάσουμε τα της διαδικασίας ή των «κακόβουλων κρυφών κινήτρων» ?

Έλεος Κύριοι !!!
Ας προχωρήσουμε .....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Επιτρέπετε μια παρέμβαση από έναν αδαή ανάγνωση ?

Και τώρα – με την ολοκλήρωση του - αντί για τον σχολιασμό των όποιων αποτελεσμάτων – εάν και εφόσον υπάρχουν - θα ξανασχολιάσουμε τα της διαδικασίας ή των «κακόβουλων κρυφών κινήτρων» ?

Έλεος Κύριοι !!!
Ας προχωρήσουμε .....
:cool_4:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

Μπορούμε να ανοίξουμε νέο thread για την εκπαίδευση των τεχνολογικά αναλφάβητων στη δημιουργία mp3 με τον σωστό τρόπο.

Αυτό το thread δεν υπάρχει γι'αυτό το σκοπό.

Επιτρέπετε μια παρέμβαση από έναν αδαή ανάγνωση ?

Έλεος Κύριοι !!!
Ας προχωρήσουμε .....

Εσύ καλά τα λες, φίλε μου, αλλά αυτό απαιτεί και μία Α ωριμότητα.
Ας ελπίσουμε...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

Να ρωτήσω, τώρα, κάτι:

Χρειάζεται, πλεόν, να συνεχιστεί το παρόν θέμα;
Ό,τι ήταν να γραφτεί για το τεχνικό/διαδικαστικό/διαγνωστικό μέρος, γράφτηκε...
Πολύ σωστή παρατήρηση.
Τα συμπεράσματα έχουν ήδη βγει. Δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι οι διαφορές μεταξύ των αρχείων είναι όχι απλά δυσδιάκριτες αλλά οι πιθανότητες να εντοπισθούν είναι απειροελάχιστες. Ακόμη όμως και αν εντοπισθούν και δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μας, κανείς δεν είναι σε θέση να καταδείξει με βεβαιότητα το αυθεντικό, γιατί τα κριτήρια είναι άκρως υποκειμενικά.

Προσωπικά θα ήθελα πολύ να συζητήσουμε το θέμα που ήδη έχει τεθεί, δηλαδή για ποιόν λόγο στους περισσότερους άρεσε το mp3 και μάλιστα αυτό 2ης και 3ης μετατροπής.

[off topic] Πρέπει μόνον να πω δημοσίως το εξής:
Οι αναφορές του Μαρίνου σε παλαιότερο test που πραγματοποιήθηκε, καθώς και σε χώρους και μηχανήματα που είναι ανταγωνιστικά προς την επιχείρησή του, κάνουν εμφανή τον σκοπό του που είναι η δυσφήμηση, παρά τις μελιστάλαχτες διαβεβαιώσεις του ότι δεν το κάνει γι αυτόν τον λόγο. Ακόμη κι αν δεν είναι από δόλο αλλά από αφέλεια, η ανωτέρω τακτική, κρίνεται άκρως αντιδεοντολογική και αν επαναληφθεί έστω και η παραμικρή αναφορά εκ νέου, το συγκεκριμένο μέλος θα έχει αυστηρές κυρώσεις. Αυτό δεν έχει να κάνει με test και προσωπικές αντιπαραθέσεις αλλά με κανόνες δεοντολογίας του AVSite...[/off topic]

sk

Reaction score
499

Σωστό αυτό που λέει ο Σταύρος.

Πιστεύω θα πρέπει να σβηστούν όλα τα μηνύματα που δεν έχουν να κάνουν με σύγκριση των απαντήσεων με τα σωστά tracks, και το thread να γίνει sticky για λίγο καιρό. Anyway, ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του.
Πολύ καλή ιδέα – πλην αυτό περί του σβησίματος.

Ο μη έχων προσωπική επαφή με τους συνομιλητές, μπορεί να εξάγει συμπεράσματα για το ποιον τους μόνο και μόνο απ΄ τα γραπτά τους.
Γι΄ αυτό και πρέπει να μένουν κάπου.

Reaction score
313
Απάντηση: Re: Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

...Προσωπικά θα ήθελα πολύ να συζητήσουμε το θέμα που ήδη έχει τεθεί, δηλαδή για ποιόν λόγο στους περισσότερους άρεσε το mp3 και μάλιστα αυτό 2ης και 3ης μετατροπής...
Διότι ακούγονταν περισσότερο...αναλογικά...:crazy_3::crazy_3::crazy_3:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Σωστός Νίκο.

Επίσης θα σε παρακαλέσω προσωπικά, όποιο μήνυμα αφορά τα της διαδικασίας να διαγράφεται. Η διαδικασία ήταν συγκεκριμένη, όσοι έλαβαν μέρος το έκαναν με δική τους θέληση και τέλος.
Οφείλουμε να προχωρήσουμε στην ανάλυση των αποτελεσμάτων αν θέλουμε να βγάλουμε καποια συμπεράσματα απο το test (πέρα απο τα προφανή που αναφέρεις).

Όποιος νομίζει πως μπορεί να διοργανώσει ορθότερο test ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο είναι βεβαίως ελεύθερος να το κάνει αλλά ας ανοίξει νέο thread όπου θα καταγράφονται οι συμμετοχές κλπ...

sk

Reaction score
499

Εσύ καλά τα λες, φίλε μου, αλλά αυτό απαιτεί και μία Α ωριμότητα.
Ας ελπίσουμε...
Φίλε Κώστα αφού ξέρεις πως δουλεύει το σύστημα .....

Το μόνο που μπορεί και πρέπει να κάνει ο καθένας μας, είναι να κρατά – με νύχια & με δόντια – την Α ωριμότητα του.
Ο καθένας για τον εαυτό του– αυτό φτάνει ...

Reaction score
5
:cool_11::cool_11::cool_11:
Κάτι χαζογκόμενες μόνο το λένε αυτό, που το θυμήθηκες?...

Μπέμπη... :happy_4:
Μήπως ήθελες να πεις κάποιες αδελφές στην Συγγρού?

Την συνέχεια με τα αβγά δεν την σχολίασες όμως που το λένε κάτι νταλικέρηδες στο χωριό μου :cool_11: :cool_11: :cool_11:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Προσωπικά θα ήθελα πολύ να συζητήσουμε το θέμα που ήδη έχει τεθεί, δηλαδή για ποιόν λόγο στους περισσότερους άρεσε το mp3 και μάλιστα αυτό 2ης και 3ης μετατροπής.
Προσωπικά, το 3ης μετατροπής δε μου άρεσε...
Δεν ήξερα το ακριβές περιεχόμενο του cd αλλά φανταζόμουν πως θα έχει μέσα διαφορετικές συμπιέσεις οπότε, όπως έλεγα και στα παιδιά εδώ στο Ηράκλειο από την πρώτη μέρα, για το μόνο πράγμα που ήμουν σίγουρος ήταν πως το τελευταίο track έχει τη μεγαλύτερη συμπίεση.

Για τους λόγους που μπορεί να το προτιμήσει κάποιος έχω κάποιες σκέψεις αλλά να αφήσουμε να μιλήσει και κανείς άλλος και εδώ είμαστε... :cool_4:

Reaction score
5
Αυτό δεν είναι απαραίτητο, όσα mp3 320kbps και αν έψαξα έχουν αποκοπή στα 16Hz το ίδιο κάνει και ο νέος windows media player. 320kbps και αποκοπή στα 16 Hz και όχι στα 19Hz που κάνει ο εξελιγμένος του Τσαρουχά. :happy_9:
Αντώνη μην επιμένεις σε παρακαλώ. Έχεις δηλώσει ότι δεν ασχολείσαι με mp3, άστο εκεί, πες "δεν ξέρω".

Ο πίνακας που έβαλα είναι από τον LAME encoder, που και οι πέτρες ξέρουν ότι τα τελευταία χρόνια είναι ο καλύτερος mp3 encoder.

Τώρα, αν από το internet έχεις κατεβάσει mp3 στα 320 με κομμένες υψηλές από 16Khz και πάνω, τότε είτε έχουν γίνει με άλλο (χειρότερο) encoder είτε είναι φτιαγμένα πριν χρόνια...

Το τεστ δεν ήταν μεταξύ ενός mp3 κατεβασμένου παράνομα από το internet και του CD, ήταν μεταξύ mp3 φτιαγμένα με τον ίδιο τρόπο που κάποιος θα τα έφτιαχνε για προσωπική ακρόαση, και του CD. Και όταν φτιάχνεις κάτι για πάρτη σου, το κάνεις σωστά, έτσι δεν είναι;

Reaction score
5
Αντώνη μην επιμένεις σε παρακαλώ. Έχεις δηλώσει ότι δεν ασχολείσαι με mp3, άστο εκεί, πες "δεν ξέρω".

Ο πίνακας που έβαλα είναι από τον LAME encoder, που και οι πέτρες ξέρουν ότι τα τελευταία χρόνια είναι ο καλύτερος mp3 encoder.

Τώρα, αν από το internet έχεις κατεβάσει mp3 στα 320 με κομμένες υψηλές από 16Khz και πάνω, τότε είτε έχουν γίνει με άλλο (χειρότερο) encoder είτε είναι φτιαγμένα πριν χρόνια...

Το τεστ δεν ήταν μεταξύ ενός mp3 κατεβασμένου παράνομα από το internet και του CD, ήταν μεταξύ mp3 φτιαγμένα με τον ίδιο τρόπο που κάποιος θα τα έφτιαχνε για προσωπική ακρόαση, και του CD. Και όταν φτιάχνεις κάτι για πάρτη σου, το κάνεις σωστά, έτσι δεν είναι;

Όχι εσύ μην επιμένεις σε παρακαλώ! Πάρε το αυθεντικό σου cd κάνε rip mp3 στα 320kbps με τον τελευταίο windows media player 11 πάρε ακολούθως και το περίφημο software και ανάλυσε το.

Εγώ για το λέω το έκανα. Και αν ο LAME encoder διεκδικεί δάφνες ποιότητας δεν το ξέρω και δεν με νοιάζει η ουσία είναι ότι όσο αυξάνεται η ποιότητα αυξάνεται και το μέγεθος του αρχείου. Τον τροχό τον ανακάλυψαν προ πολλού άλλοι και όχι ο LAME encoder.

Reaction score
786
Συγνωμη που επεμβαινω αλλα επειδη ακουω με τα ταπεινα βουλωμενα αυτακια μου mp3 εδω και 7 χρονια, οι λεξεις "rip mp3" και "windows media player" δεν πρεπει να μπαινουν στην ιδια προταση. Για WMA ισως να το συζηταγαμε, αλλα τοτε να βαλουμε και το AAC στο παιχνιδι...

Δεν ξερω αν ο Lame ανακαλυψε τον τροχο, αλλα σιγουρα ειναι με τεραστια διαφορά ο καλυτερος mp3 encoder. Ενα mp3@320 κωδικοποιημενο με τον Lame δεν εχει καμμια σχεση με ενα mp3@320 κωδικοποιημενο με τον Xing, ας πουμε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos