CLASSIC THORENS CLUB!

Reaction score
1.659
Re: Απάντηση: CLASSIC THORENS CLUB!

Αφού τώρα τελευταία κάνω παρέα με hiendάδες! :tongue:
Εγώ θα σου τα χαρίσω και εσύ χάρισέ τα στους χαϊεντάδες που κάνεις παρέα για να τους την σπάσεις!!
Ξέρεις τι είναι για ένα χαϊεντά να έχει στην συλλογή του ΤΑ ΚΕΦΙΑ ΤΗΣ MINOS?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.504
Απάντηση: CLASSIC THORENS CLUB!

Αφού τώρα τελευταία κάνω παρέα με hiendάδες! :tongue:
Οι κακές παρέες έχουν κλείσει πολλά καλά σπίτια , πρόσεχε γιώργαρε...:laugh:

Όχι βρε, ο Κοντολέτας είναι καλό παιδί! :cool:

Reaction score
1.391
Απάντηση: CLASSIC THORENS CLUB!

απο τα καλυτερα πικαπακια.. ακομη και σημερα ...

ειχα το td 160 super...

linnbasic + dynavector... μου λειπει ο ηχος εκεινος..

ευχομαι καλα μουσικα ταξιδια !

Reaction score
1.659
Re: Απάντηση: CLASSIC THORENS CLUB!

Να είσαι καλά Δημήτρη! Ποτέ δεν είναι αργά να ξαναποκτήσεις ένα! Και εγώ κάπως έτσι την πάτησα...

Reaction score
1.391
Απάντηση: Re: Απάντηση: CLASSIC THORENS CLUB!

αν και πλεον δεν ειναι στο ρακ μου, αλλα ηταν το δευτερο θορενσακι μου, βαζω 2 φωτο ...

Attachments

Reaction score
208
Απάντηση: Re: Απάντηση: CLASSIC THORENS CLUB!

αν και πλεον δεν ειναι στο ρακ μου, αλλα ηταν το δευτερο θορενσακι μου, βαζω 2 φωτο ...
Χμμμ..Δημήτρη κάτι μου θυμίζει....το Thorens κοσμεί πλέον το δικό μου ράκ, με διαφορετική κεφαλή απο αυτή που
είχε...πρέπει να βρώ λίγο χρόνο για καμία φωτογραφική απόπειρα, έτσι ώστε να σας το παρουσιάσω και εγώ στην
καινούργια πλέον θέση του.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Το plinth ήρθε, αλλά απογοητεύτηκα..
Δεν έκανε αυτά που του είπα. Δουλειά άρπα-κόλλα..(καθ'ότιν ψείρας)
Έτσι πάει σε άλλον επιπλοποιό για στρογγύλεμα γωνιών,στοκάρισμα και καλό βερνίκι (αυτός το είχε περάσει ένα λαδάκι λες και ήταν σαλάτα..)

View attachment 25598 View attachment 25599
Στην θεση σου θα εβαζα και στηριξη του top plate και στο κεντρο μπροστα και πισω (παρόλο που η thorens κακως δεν το εκανε).
Ο λογος γι αυτο ειναι οτι το top plate ειναι μεγαλο και παλλεται προκαλωντας καποιους συντονισμους που επηρεαζουν κυριως τις χαμηλες συχνοτητες.Αν το κανεις θα καταλαβεις την διαφορα.Δεν χρειαζονται βιδες,μονο τα πατακια να βιδωθουν η να κολληθουν εσωτερικα του plinth στο κεντρο μπροστα και πισω,και λιγη σιλικονη στην πανω τους πλευρα να κρατηθει λιγο το top plate.
Eπισης καλο κανει αυτοκολλητο μονοτικo υλικο περιφερειακα του sub-chassis και μικρα κοματακια στο κατω μερος του sub-chassis στα σημεια των μεγακων επιφανειων.

Reaction score
1.659
Η πρότασή σου είναι πολύ καλή, απλώς τώρα που είναι έτοιμο, βαριέμαι να το ξεμοντάρω και να κάνω αλχημείες. Ίσως κάποια στιγμή, να το κάνω..

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
ΟΚ. Μην το θεωρησεις απλα μονον σαν προταση,ειναι κατι που εχω εφαρμοσει σε ολα τα Thorens 145,147,150,160,166 που εχω επισκευασει με αξιολογα αποτελεσματα.
Ενας απο τους λογους μεταξυ αλλων που το 150 ειναι καλυτερο απο τα πιο πανω ειναι διοτι το top plate ειναι μικροτερο και δεν εχει αυτα τα προβληματα σε τετοιο βαθμο.Και αυτο βεβαια βελτιωνεται με τον τροπο που ανεφερα πιο πανω.
Υπαρχουν κι αλλες σημαντικες λεπτομερειες που αφοπουν τα πιοπανω
thorens,σιγα σιγα να τα μαζεψω και να τα αναφερω συντομα.
Ενα μονο να πω τωρα, ΜΗΝ χρησιμοποιειτε ελατηρια η top rubber grommets της Linn διοτι δεν κανουν καλη/σωστη δουλεια σε thorens.

Reaction score
44
Γεια σας!!! Κι εγω στο club με το δικο μου Thorens td 160 b mkii με βραχιονα τον Hadcock GH220 και κεφαλη την Benz Micro ace!! Η κατασκευη του ξυλινου πλαισιου ειναι δικη μου καθως και το clamp. Επισης και οι μπρουτζινες ακιδες!!!
16052009548.jpg
16052009549.jpg
thorens TD 160 MK II.jpg
thorens td 160 mk ll.jpg

Attachments

Last edited:

Reaction score
145
καλη χρονια σε ολους τους φιλους,εχω ενα Thorens TD -350 με τον δικο του βραχιονα 250,σαν rega 250,με κεφαλη Ortofon MC
Bronze και λεω να αλλαξω βραχιονα.Θα ηθελα να αποφυγω την αλλαγη plate,αν γινεται,και σκεφτομουν ενα Project carbon 9cc
evolution, Rega RB303 η οτι αλλο μου προτεινετε.
Βλεποντας τις ωραιες φωτο απο νεα πλινθ,ενας φιλος μου ειπε οτι υπαρχει επιπλοποιος που φτιαχνει πλινθ απο μασιφ εβενο
για Linn και γιατι οχι για Thorens με κοστος περιπου 1.000 ευρω,εκτος απο το οπτικο κομματι ,βοηθαει ηχητικα;
θεμης 6977 504905

Reaction score
145
Γεια σας!!! Κι εγω στο club με το δικο μου Thorens td 160 b mkii με βραχιονα τον Hadcock GH220 και κεφαλη την Benz Micro ace!! Η κατασκευη του ξυλινου πλαισιου ειναι δικη μου καθως και το clamp. Επισης και οι μπρουτζινες ακιδες!!! View attachment 29965 View attachment 29966 View attachment 29967 View attachment 29968
το κλαμπ δεν παιζεται,βγαλε μια τιμη,ισως και σε εκδοση απο αλουμινιο.
το βαρος,νομιζω, θα πρεπει να ειναι περιπου 180-200 γραμμαρια.
θεμης

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
καλη χρονια σε ολους τους φιλους,εχω ενα Thorens TD -350 με τον δικο του βραχιονα 250,σαν rega 250,με κεφαλη Ortofon MC
Bronze και λεω να αλλαξω βραχιονα.Θα ηθελα να αποφυγω την αλλαγη plate,αν γινεται,και σκεφτομουν ενα Project carbon 9cc
evolution, Rega RB303 η οτι αλλο μου προτεινετε.
Βλεποντας τις ωραιες φωτο απο νεα πλινθ,ενας φιλος μου ειπε οτι υπαρχει επιπλοποιος που φτιαχνει πλινθ απο μασιφ εβενο
για Linn και γιατι οχι για Thorens με κοστος περιπου 1.000 ευρω,εκτος απο το οπτικο κομματι ,βοηθαει ηχητικα;
θεμης 6977 504905
Θα ελεγα αν θα αλλαξεις κατι στο 350 αλλαξε κεφαλη και θα δεις μεχρι που φτανει το πικαπ σου !!!
Μια ανακαλωδιωση του 250 και ενα καλυτερο βαριδι επισης αξιζει τον κοπο.

Reaction score
145
Θα ελεγα αν θα αλλαξεις κατι στο 350 αλλαξε κεφαλη και θα δεις μεχρι που φτανει το πικαπ σου !!!
Μια ανακαλωδιωση του 250 και ενα καλυτερο βαριδι επισης αξιζει τον κοπο.
ευχαριστω πολυ

Reaction score
44
Μ αρέσει πολύ!
Επίσης μ αρέσει και το κλαμπ πολύ! Πόσο βάρος έχει; Δεν είναι βιδωτο, έτσι;
Δεν ειναι βιδωτο και το βαρος του δεν ξεπερνα τα 300 γρ. Κανει πραγματι πολυ καλη δουλεια σε δισκους που ειναι καπως ετσι ( , Τον πιεζει δηλαδη στην επιφανεια του πλατω!. ευτυχως για μενα που ειμαι μηχανουργος και μπορω να φιαχνω καποια πραγματα μονος μου.

Reaction score
44
το κλαμπ δεν παιζεται,βγαλε μια τιμη,ισως και σε εκδοση απο αλουμινιο.
το βαρος,νομιζω, θα πρεπει να ειναι περιπου 180-200 γραμμαρια.
θεμης
Το κλαμπ ειναι περιπου στα 300 γρ. ειναι νομιζω το σωστο βαρος ωστε να πιεζει και να πατα καλα ο δισκος στο πλατω. Τωρα οσον αφορα για κατασκευη και τιμη το συζηταμε για οποιον θελει και πως το θελει.

Reaction score
1.000
Το κλαμπ ειναι περιπου στα 300 γρ. ειναι νομιζω το σωστο βαρος ωστε να πιεζει και να πατα καλα ο δισκος στο πλατω. Τωρα οσον αφορα για κατασκευη και τιμη το συζηταμε για οποιον θελει και πως το θελει.
Και μένα θα με ενδιέφερε ένα τέτοιο για το Garrard 401 μου, αλλά ίσως λίγο πιο βαρύ. Θες να μου πεις με ένα πμ Μια τιμή ενδεικτική;
Χρονιά πολλά!!

Reaction score
145
Και μένα θα με ενδιέφερε ένα τέτοιο για το Garrard 401 μου, αλλά ίσως λίγο πιο βαρύ. Θες να μου πεις με ένα πμ Μια τιμή ενδεικτική;
Χρονιά πολλά!!
χρονια πολλα σε ολους τους φιλους,το αντιστοιχο της Thorens ζυγιζει 550 γρ,προφανως αναλογα αν ειναι αναρτησης η μαζας
διαφερει και το βαρος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss