Crossover B&W NAUTILUS 802...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817
Απάντηση: Crossover B&W NAUTILUS 802...

Η ερωτηση μου ειναι.....αν αντι για 6 mf βρω πυκνωτη στα 6.8 mf υπαρχει προβλημα η ειναι καλλιτερο να βαλλω δυο μαζι παραλληλους 2.7 με 3.3 ?

Βεβαια εδω υπαρχει μεγαλη διαφορα τιμης πχ. ο Mundorf silver gold στα 2.7 εχει 67 ευρω και στα 3.3 εχει 75,δηλαδη συνολο 142 ευρα,ενω ο 6.8 εχει 117.

Το βολταζ παιζει ρολο δηλαδη αν ο πυκνωτης(εννοω το βολταζ που εχει ο πυκνωτης στο crossover του ηχειου) ειναι στα 250 Volt και εγω βρισκω στα 1200 η στα 630 εχουμε θεμα η οχι???

Reaction score
1.685

Στο βολταζ δεν εχεις κανενα θεμα.
Στην χωρητικοτητα θα ημουν απολυτος ομως, γιατι αλλιως εστω και λιγο θα αλλαξει η κλιση του φιλτρου. Μπορει να ακουγεται στ αυτια σου και καλυτερα ομως. ΚΑΝΕΙΣ δεν ξερει....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.480

Η ερωτηση μου ειναι.....αν αντι για 6 mf βρω πυκνωτη στα 6.8 mf υπαρχει προβλημα η ειναι καλλιτερο να βαλλω δυο μαζι παραλληλους 2.7 με 3.3 ?

Βεβαια εδω υπαρχει μεγαλη διαφορα τιμης πχ. ο Mundorf silver gold στα 2.7 εχει 67 ευρω και στα 3.3 εχει 75,δηλαδη συνολο 142 ευρα,ενω ο 6.8 εχει 117.
2.7 + 3.3

Reaction score
181
Μιας και αντέχς στα μπινελίκια, το ηχείο δεν θέλει αλλαγή πυκνωτών.
Αλλαγή τουήτερ θέλει!...
Κάτι που έπραξε ως γνωστόν και η BW με το D.
Άλλαξέ το μέσω του φίλου σου... και μετά σάξε το κροςς!!!
Θα έχεις ένα D μπερεκέτ...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817
Απάντηση: Re: Crossover B&W NAUTILUS 802...

Μιας και αντέχς στα μπινελίκια, το ηχείο δεν θέλει αλλαγή πυκνωτών.
Αλλαγή τουήτερ θέλει!...
Κάτι που έπραξε ως γνωστόν και η BW με το D.
Άλλαξέ το μέσω του φίλου σου... και μετά σάξε το κροςς!!!
Θα έχεις ένα D μπερεκέτ...
Δυστυχως εδω EXPENSIVEJOHN εχουμε θεμα μεγαλο θα ελεγα....
Αν αλλαζα το tweeter θα πρεπει να αλλαξω και το κρος μιας και ειναι διαφορετικη τοπολογια.
Αν αλλαξω τωρα το tweeter θα πρεπει να αλλαξω και τα γουφερια μιας και τα παλια δεν ταιριαζουν με το νεο κρος....οποτε θα πρεπει να αλλαξω και το mid για να ταιριαζει με το νεο κρος.
Φυσικα θα πρεπει να παω και στον ξυλουργο για να διαφοροποιησω τις τρυπες των γουφερ που εχουν ανοιγμα διαφορετικο απο τα παλια και φυσικα την εσωτερικη καλωδιωση....αστα χεστα ...1.5 μηνα την εψαχνα με την αλλαγη και δεν νομιζω οτι ειναι ευκολο να γινει....,
Ξεχασα να πω οτι και το διαμαντοtweeter δεν κουμπωνει με το παλιο κεφαλι επανω στο Marlan...οποτε για πες και συ τι ξερεις για το εφικτο θεμα της αλλαγης πυκνωτων παλλικαρι μου!!!!!!!!!!

Reaction score
181
Kαλά πάω πάσο!
Ίσως να άλλαζες μόνο κανά καλωδιάκι?????
Τα βλέπω λίγο κάπως...
Α, και τον ηλεκτρολυτικό (με δοκιμή).
Τα υπόλοιπα θα έλεγα να τ' αφήσεις να κάτσουν στ' αυγά τους!

Reaction score
31

κοιτα ρε γαμωτω ολοι θελουν να κανουν τα 802n να τα κανουν 802d
εγω πως μπορω να κανω τα 703 να μην πω 802d αντε να τα κανω 803d?????

κυριε κογια καμια ιδεα τιποτα??????????

κυριε βλαση οταν θα κατεβω ξυλοκαστρο θα σας παρω τηλ να ερθω να τα ακουσω
θυμαστε που τα λεγαμε στο τηλ το καλοκαιρι

καλη επιτυχια κυριε βλαση στην κατασκευη

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Crossover B&W NAUTILUS 802...

Δυστυχως εδω EXPENSIVEJOHN εχουμε θεμα μεγαλο θα ελεγα....
Αν αλλαζα το tweeter θα πρεπει να αλλαξω και το κρος μιας και ειναι διαφορετικη τοπολογια.
Αν αλλαξω τωρα το tweeter θα πρεπει να αλλαξω και τα γουφερια μιας και τα παλια δεν ταιριαζουν με το νεο κρος....οποτε θα πρεπει να αλλαξω και το mid για να ταιριαζει με το νεο κρος.
Φυσικα θα πρεπει να παω και στον ξυλουργο για να διαφοροποιησω τις τρυπες των γουφερ που εχουν ανοιγμα διαφορετικο απο τα παλια και φυσικα την εσωτερικη καλωδιωση....αστα χεστα ...1.5 μηνα την εψαχνα με την αλλαγη και δεν νομιζω οτι ειναι ευκολο να γινει....,
Ξεχασα να πω οτι και το διαμαντοtweeter δεν κουμπωνει με το παλιο κεφαλι επανω στο Marlan...οποτε για πες και συ τι ξερεις για το εφικτο θεμα της αλλαγης πυκνωτων παλλικαρι μου!!!!!!!!!!
Βλασάκο μου...Άκου να δείς αγόρι μου...

Το ηχείο που έχεις είναι φοβερό.Εμένα μου αρέσει πιο πολύ απο το diamond και θεωρώ οτι προσεγγίζει το 800d σε ήχο.Μήν αλλάξεις tweeter κ.τ.λ. θα σου βγεί άσχημο το αποτέλεσμα.Οι άνθρωποι είναι επιστήμονες και όχι σαλτιμπάγκοι.Έχουν σχεδιάσει τις καμπίνες και αυτά με CFD.Δέν είναι έτσι απλό βγάζουμε το ένα βάζουμε το άλλο.
Ίσως στα κυκλώματα να μπορείς να χωθείς λίγο και να παίξεις αλλα και πάλι με πολύ προσοχή.
Τώρα καταλαβαίνω ρε παιδί μου σε τρώει...αλλα αν είναι άλλαξε τους πυκνωτές με όμοιους τουλάχιστον να κάνεις το ηχείο σαν καινούργιο.
Αυτά ήθελα να πώ το ξέρω οτι θα διαφωνήσετε μερικοί αλλα δέν πειράζει.Το ηχείο αυτό δέν είναι σαν κάτι που γίνονται με voicing και εμπειρίες.Είναι καθαρά αποτέλεσμα σχεδιασμού μέσω υπολογιστών και καλό είναι να μήν κάνουμε πειράματα.
Επίσης το Ν απο το D έχει άλλο όγκο καμπίνας.Αν είχε ίδιο θα το συζητούσαμε...

Reaction score
10
Συμφωνώ παίξε με κανά cdάκι της FIM να ξεχαρμανιάσεις (γιατί αυτό θες στην ουσία) και όταν έχεις χρήματα πήγαινε για ένα καλύτερο ηχείο της B&W.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817

κοιτα ρε γαμωτω ολοι θελουν να κανουν τα 802n να τα κανουν 802d
εγω πως μπορω να κανω τα 703 να μην πω 802d αντε να τα κανω 803d?????

κυριε κογια καμια ιδεα τιποτα??????????

κυριε βλαση οταν θα κατεβω ξυλοκαστρο θα σας παρω τηλ να ερθω να τα ακουσω
θυμαστε που τα λεγαμε στο τηλ το καλοκαιρι

καλη επιτυχια κυριε βλαση στην κατασκευη
Οποτε θες φιλαρακι....καλοδεχουμενος θα εισαι!!!!

Reaction score
0

Βλεπω ότι το θεμα εχει απασχολησει πολλους κι εχουν ηδη ειπωθει τα πιο σημαντικα.

«Αυτο που επιδιωκω με αυτο το upgrade ξεροντας οτι μπορει και να πεταξω καποια ευρα αν και τυχον δεν πιασει η συνταγη ειναι μια πιο μουσικη μεσαια περιοχη (μην μου αρχισετε αλλαξε ηχειο γιατι παραδες δεν περισευουν λεβεντες) και σιγουρα μια λιγο πιο ησυχη συχνοτικα υψηλη περιοχη.
Ξερω οτι το αλουμινενιο tweeter του 802 δεν ειναι και απο τα καλλιτερα(αρκετα φωτεινο)γιαυτο και ειπα μηπως κανοντας μια τετοια αλλαγη στα υλικα πετυχω μια διαφοροποιηση στον ηχο......
Σιγουρα δεν σημαινει οτι ριχνοντας φραγκα και βαζοντας ακομα ποιο ακριβα η εστω καλλιτερα υλικα οτι τερμα και τελειωσε θα γινει το τελειο ηχειο.
Απλα ειπα να πειραματιστω και αν ειμαι τυχερος ευχομαι να πετυχει η συνταγη....αν οχι ....ε δεν τουρουρουρου κιολας ...αντε για να μην το πω αλλοιως...........!!!!!!»

Καταρχην αν θελησουμε να περιγραψουμε το τι ζηταμε από την μετατροπη, θα μπορουσαμε να πουμε ότι η πιο μουσικη μεσαια περιοχη και η πιο ησυχη συχνοτικα ψηλη περιοχη, είναι ισως περιοχες με λιγοτερη ενεργεια? αυτό είναι που ζητας Βλαση? Η προσεγγιση βεβαια θυμιζει τηλειατρικη! Την κλινικη εικονα πρεπει να την μεταφερεις εσυ, οσο γινεται πιο πιστα! Προσωπικα, μην εχοντας βεβαια εμπειρια από το ηχειο, εχω την εντυπωση ότι όλα τα B&W μου φαινονται με εντονα ως και λιγο σκληρα πριμα. (τα ακριβα τα εχω ακουσει περιστασιακα, μην αρπαζεστε και μιλαω για τα προσωπικα μου γουστα).
Αν τελοσπαντων εννοεις αυτό, θα πρεπει να δωσεις λιγοτερη ενεργεια στο μιντ και στο τουιτερ..

Οι mundorf είναι ακριβοι! Ολοι βεβαια λενε τα καλυτερα, αλλα δοκιμασε και solen. Παιδεψου με τον κλαδο του τουιτερ (εκει ειδικα ισως ο mundorf να αξιζει τα λεφτα του). Αλλωστε δεν είναι απαραιτητο οι πιο ακριβοι να σου αρεσουν περισσοτερο. Μπορεις να κανείς οικονομια αν τους πυκνωτες που θα βγαλεις από το κρος τους βαλεις (προσθετοντας κι αλλους) προς αντικατασταση του ηλεκτρολυτικου στον κλαδο του γουφερ, προς τη γη. Ετσι θα βαλεις και κατι στην ακρη για να δωσεις στον οδοντιατρο!

Τελικα , εχεις θεμα με το χαμηλο η όλα οκ?
Τα πηνια του γουφερ, βλεπω καλα? είναι με πυρηνα? Ο σωληνας του ηχειου τι διαμετρο και τι μηκος εχει?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.069

Εγω θα έλεγα βλάση άλλαξε tweeter να βρείς την υγειά σου φίλε μου .
Ψάξε και μπορεί να βρείς Ψωράλ tweeters που ούτε φαντάζεσαι τι μπορούν να κάνουν....................................
edit οι λίγοι που τα έχουν και ξέρουν μπορούν να μιλήσουν , για να μην γίνομαι πάνταα εγω ο γραφικός.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817

Εγω θα έλεγα βλάση άλλαξε tweeter να βρείς την υγειά σου φίλε μου .
Ψάξε και μπορεί να βρείς Ψωράλ tweeters που ούτε φαντάζεσαι τι μπορούν να κάνουν....................................
edit οι λίγοι που τα έχουν και ξέρουν μπορούν να μιλήσουν , για να μην γίνομαι πάνταα εγω ο γραφικός.
Καλημερα σας αγαπητε.......δυσκολο αυτο βρε παλλικαρακι μου.....πρεπει να εχεις και γνωσεις σχετικα με τις αλλαγες των tweeters .....παντως πλακα θα ειχε πανω στο κεφαλι των Nαυτιλων να εβαζα κανενα Ribbonaki μουρατο....ε ρε γουσταααααα!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817

Καταρχην αν θελησουμε να περιγραψουμε το τι ζηταμε από την μετατροπη, θα μπορουσαμε να πουμε ότι η πιο μουσικη μεσαια περιοχη και η πιο ησυχη συχνοτικα ψηλη περιοχη, είναι ισως περιοχες με λιγοτερη ενεργεια? αυτό είναι που ζητας Βλαση? Η προσεγγιση βεβαια θυμιζει τηλειατρικη! Την κλινικη εικονα πρεπει να την μεταφερεις εσυ, οσο γινεται πιο πιστα! Προσωπικα, μην εχοντας βεβαια εμπειρια από το ηχειο, εχω την εντυπωση ότι όλα τα B&W μου φαινονται με εντονα ως και λιγο σκληρα πριμα. (τα ακριβα τα εχω ακουσει περιστασιακα, μην αρπαζεστε και μιλαω για τα προσωπικα μου γουστα).
Αν τελοσπαντων εννοεις αυτό, θα πρεπει να δωσεις λιγοτερη ενεργεια στο μιντ και στο τουιτερ..

Οι mundorf είναι ακριβοι! Ολοι βεβαια λενε τα καλυτερα, αλλα δοκιμασε και solen. Παιδεψου με τον κλαδο του τουιτερ (εκει ειδικα ισως ο mundorf να αξιζει τα λεφτα του). Αλλωστε δεν είναι απαραιτητο οι πιο ακριβοι να σου αρεσουν περισσοτερο. Μπορεις να κανείς οικονομια αν τους πυκνωτες που θα βγαλεις από το κρος τους βαλεις (προσθετοντας κι αλλους) προς αντικατασταση του ηλεκτρολυτικου στον κλαδο του γουφερ, προς τη γη. Ετσι θα βαλεις και κατι στην ακρη για να δωσεις στον οδοντιατρο!

Τελικα , εχεις θεμα με το χαμηλο η όλα οκ?
Τα πηνια του γουφερ, βλεπω καλα? είναι με πυρηνα? Ο σωληνας του ηχειου τι διαμετρο και τι μηκος εχει?
Καλημερουδια μεσιε Tim ....πρεπει να πω οτι το χαμηλο του 802 ειναι αρκετα καλο και θα ελεγα αρκετα γνωστο σε πολλους για το κοντρολ του.....ομως οπως ειπε και ο γνωστος σεξολογος CostasEar θα πρεπει να παιξω και λιγο με τα υλικα στην πλακετα Low frequences

ωστε να πετυχω καποια καλλιτερα αποτελεσματα και στην μεσαια που με ενδιαφερει.

Τωρα σχετικα με το tweeter των Ναυτιλων......πραγματι εχουν καποια λαμπροτητα και αν δεν τα σεταρεις σωστα ,εννοω με τα αναλογα συνοδα μπορει πραγματι να κουρασει στο ακουσμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.053

Τωρα σχετικα με το tweeter των Ναυτιλων......πραγματι εχουν καποια λαμπροτητα και αν δεν τα σεταρεις σωστα ,εννοω με τα αναλογα συνοδα μπορει πραγματι να κουρασει στο ακουσμα.
ρε φιλαράκι, μπορείς να κάνεις καμιά μέτρηση με πονηρό ροζ θόρυβο, να δούμε απόκριση στα πρίμα σου?

σε χαμηλές στάθμες, με το μικρόφωνο στο 1μ και να κοιτάει φάτσα κάρτα το τβίτερ.

ΥΓ κάνε ρε συ μια δοκιμή: στα πυκνωτίδια του τβίτερ ρίξε παραλληλα από ένα πορτοκαλί από τα πιτσιρίκια τα 0,1 που σου έδωσα, και μετά από 4-5 ώρες στρώσιμο δυνατά με μπόλικα πρίμα, κανα zztop πχ, πες μου τι διαφορές θα ακούσεις!

Reaction score
1.685

Αμ γιατι δεν αλλαζω εγω το matrix μου.......!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817

Η επεμβαση εγινε και Ο Ασθενης εζησε......και τα λεει και καλα....ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.....απροσδοκητα καλα...χωρις να υπερβαλλω στο ελαχιστο φιλαρακια μου!!!!!!!!!!!!!

Ναι λοιπον.....Mundorf silver gold και χαλαλι τους για τα φραγκα που εδωσα!!!!!!!!!!!!!
Δεν λεω παιζουν μονο 60 ωρες και ο Γερμαναρας της Mundorf μου ειπε οτι θελουν πανω 150 ωρες για στρωσιμο....αλλα....αν μου τα λεει ετσι οπως παιζουν τωρα και μετα απο 150 ωρες μα την Παναγια θα ειμαι τρισευτυχισμενος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Για πρωτη φορα ακουω ηρεμια στο tweeter μου χωρις να εχω χασει αναλυση και σιγουρα πληροφορια.

Ακουω τα πιατινια μου με ξεκουραστα ,παχια ...οπως τα γουσταρω ---οπως ετσι πρεπει να ειναι- αλλωστε επαιζα drums και μου ειναι γνωστα τα ακουσματα.....

Φασαρια....ναι ..κοντα 4 ωρες για αυτην την μετατροπη για το καθε tweeter ...iσα ισα χωρανε με μπολικο μετρημα και υπολογισμους μιας και οι Mundorf ειναι ολοκληρα μπαλτουμια και ασημοκολληση με χρυσο που μου εστειλλε δωρο ο Γερμαναρας...

Εδω θελω να ευχαριστησω και τον νεο μου αγαπητο φιλαρακο τον Manos 58 που γραφει και αυτος σε ετουτο το τσαρδι που με βοηθησε στο φτιαξιμο του πρωτου τwεετερ αφου μου ηπιε μια Κρητικια μισοκιλη τσικουδια για να ισιωσει το χρυσο μου!!!!!!!!

Πω πω πω fuckιωσε τα....ακουω τωρα που σας γραφω ενα ασμα του Daffer Usef και κλαινε μανες απο χαρα!!!!!!!

Λεβεντες....επιτελους...δεν μου ξυνουν τα Tweeters....δεν ξυνουν τα B&W και σιγουρα προσκαλω οποιον γουσταρει για ακροαση για του λογου το αληθες!!!!!!!!!!!!

Καντε ενα Avsite τeam και ελατε...μια ωρα ειμαι απο Αθηνα!!!!!!!!!

Εχω 3500 cds και αλλα 4500 albums σε flacs και wavs...τι διαολο...του πουστη...κατι θα βρειτε να ακουσε βρε μωρτες και φυσικα μετα την ακροαση θα παμε για φρεντακι και μπολικα πλωμαρια!!!!!!!!!!!

Ψηνεται κανεις??????????

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.160
Members
38.418
Νεότερο μέλος
fr3q_