CRT Προβολείς

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Re: Απάντηση: CRT Προβολείς

Μπραβο παιδια..ωραιο θεμα...!!!!!
Καλο ειναι να σας διαβαζουμε για να θυμωμαστε πως ηταν η εικονα και πως ειναι τωρα....
Κατι αναλογο οπως με τα αυτοκινητα.......
Αυτο με το χιονι ηταν ολα τα λεφτα......!!!!!
Μπραβο παιδες και κουραγιο......!!!!!!
Εγω μαζι σας.....
MAD.....πρεπει να παρεις καινουρια οθονη πρωτον.....
Κάτσε φρόνιμα εσύ πολυλογά, μην βάλω το μανδύα μου πάλι και σε ξεκινήσω....

Και κοίτα να πάρεις κανένα προβολέα της προκοπής να έχεις καμιά αναφορά με το σήμερα, γιατι με τον 7200 που βλέπεις, βάζω στοίχημα οτι τις κρύες νύχτες του χειμώνα και επειδή ο φίλος σου ούτε καρφωμένος δεν θα κάθεται στη καρέκλα να δει ταινία με αυτό το μουσείο, αντε να τη βγάλετε το πολύ με καμια ντάμα, άντε με κανένα σκάκι.

Γιατι δόξα τω θεό απο Pixelation......βγαίνουν πολλές σκακιέρες απο τα 3 μέτρα.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: CRT Προβολείς

Δέν μου λές Κώστα αγόρι μου, ο δικός σου PJ (δεν θυμάμαι ποιόν έχεις) πώς διορθώνει την κίνηση? με flowmotion? (τώρα διάβαζα για τον 80άρι και, ώ! τι θαύμα! δεν φαίνεται το πιξέλιασμα! ά! (έκπληξη) έχει και καλή κίνηση!!) και το μαύρο? με την ίριδα? και το χρώμα με τί τροχό GOODYEAR? έ! υπομονή κάποτε θα βλέπετε και πραγματικό χρώμα!!!!!!:142::142::142:

Reaction score
15.548

Δέν μου λές Κώστα αγόρι μου, ο δικός σου PJ (δεν θυμάμαι ποιόν έχεις) πώς διορθώνει την κίνηση? με flowmotion? (τώρα διάβαζα για τον 80άρι και, ώ! τι θαύμα! δεν φαίνεται το πιξέλιασμα! ά! (έκπληξη) έχει και καλή κίνηση!!) και το μαύρο? με την ίριδα? και το χρώμα με τί τροχό GOODYEAR? έ! υπομονή κάποτε θα βλέπετε και πραγματικό χρώμα!!!!!!:142::142::142:
Δυστυχως η πραγματικοτητα ειναι σκληρη......:116:
Σας καταλαβαινω απολυτα......!!!!!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.164

Δέν μου λές Κώστα αγόρι μου, ο δικός σου PJ (δεν θυμάμαι ποιόν έχεις) πώς διορθώνει την κίνηση? με flowmotion? (τώρα διάβαζα για τον 80άρι και, ώ! τι θαύμα! δεν φαίνεται το πιξέλιασμα! ά! (έκπληξη) έχει και καλή κίνηση!!) και το μαύρο? με την ίριδα? και το χρώμα με τί τροχό GOODYEAR? έ! υπομονή κάποτε θα βλέπετε και πραγματικό χρώμα!!!!!!
Δυστυχως η πραγματικοτητα ειναι σκληρη......
Σας καταλαβαινω απολυτα......!!!!!
Κώστα είσαι πολύ κακό παιδί! Άσε τους ανθρώπους να... εκφραστούν ελεύθερα! :142:

Reaction score
8.350
επειδη βλεπω οτι υπαρχει κεφι για τους CRT,νομιζα οτι περαν της ορεξης του Ηλια δεν θ'ασχοληθει κανεις αλλα βλεπω οτι εκανα λαθος!!!!!!
Να πω λοιπον δυο λογακια.Κατ'αρχην ο Ηλιας ηρθε σπιτι μου ωστε να παρει μερικες ιδεες και να διορθωσει τα κακως κειμενα στην δικη του εγκατασταση.Σε ορισμενα συμφωνησαμε με τον Ηλια ,σε ορισμενα αλλα οχι,οπως για παραδειγμα το μεγεθος της εικονας που βλεπει ο Ηλιας και ειναι υπερβολικο για την αποσταση θεασης κατα τη δικη μου γνωμη.Ο δικος μου προβολεας ειναι εγκαταλελημενος τελευταια,κυριως λογω προβληματος που ειχα με το HTPC και το οποιο καταφερα να φτιαξω μολις μια μερα πριν φωναξω τον Ηλια ο οποιος μου ειχε στειλει μηνυμα ο ανθρωπος δεκαπεντε μερες πριν.Βασικα θελει αρκετη δουλεια που εχω βαρεθει να την κανω,εξου και ειχαν και πειραχτει μερικα κουμπια οπως η φωτεινοτητα το οποιο συμβαινει και απο τουμπα που τρωει το κοντρολ αλλα και ρυθμισεις που δεν προλαβα να κανω στο προγραμμα.Δεν ασχοληθηκα περισσοτερο γιατι πιστευα οτι ο ΗΛιας χρειαζοταν να δει μερικα βασικα πραγματα τα οποια και ειδε ,οπως πχ.το θεμα της οθονης κλπ.Τα γνωριζα αυτα γιατι εχω παει σπιτι του πριν μερικους μηνες κι εχω δει τα θεματα που αντιμετωπιζει.

Περαν αυτων το ενδιαφερον στην υποθεση ειναι η κουβεντα που εκανα με τον Ηλια για τις πηγες και εκει εστιαζεται βασικα η υποθεση.Να πω οτι με τον Ηλια ειδαμε ΜΟΝΟ DVD και τιποτα αλλο.Ο Ηλιας βλεπει και πολυ τηλεοραση στον προβολεα του και μαλιστα απο τα ελληνικα καναλια.
Επειδη ΟΛΗ η συζητηση που γινεται οχι μονο σ'αυτο το φορουμ αλλα παντου ,αφορα μονο τις πηγες HD και υπαρχει (ΚΑΚΙΣΤΑ)πληρης αδιαφορια για αλλες πηγες,υπαρχει ενα τεραστιο θεμα που δεν αφορα καμμια συζητηση εδω μεσα.Αυτος ειναι και ο βασικος λογος που ειπα στον Ηλια δεν αξιζει τον κοπο καμμια κουβεντα γιατι δεν προκειται να καταλαβει κανεις η ενδιαφερθει γι'αυτο το θεμα.Αυτα βεβαια ολα ειναι υποκειμενικα ,πιστευω οτι σιγουρα θα υπαρχουν κι αλλοι που θελουν να δουν πχ.τηλεοραση στον προβολεα τους οπως ο Ηλιας αλλα τοχουν απλα αποριψει λογω κακιστης αποδοσης.Ο Ηλιας μου ειπε οτι οποτε ζητησε κατι τετοιο του το αρνηθηκαν.
Εν ολιγοις,αυτο ηταν και το μεγιστο κομματι της συζητησης μας και επιδη αφορουσε σηματα που δεν ειναι HD πιστευα και πιστευω οτι δεν υπαρχει βαση για κουνβεντα εντος φορουμ.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Δέν πειράζει παιδιά! απο κακιούλες άλλο τίποτα, (εξ' άλλου και εγώ ρίχνω μερικές) σε λίγο καιρό θα υποστηρίζετε άλλη τεχνολογία (LED ή Lazer γιατί αυτή που υποστηρίζεται τώρα πνέει τα λοίσθια!) οπότε θα ακούμε άλλα! εγώ συνεχίζω ακάθεκτος! γιατί αυτά μπορεί να τα λένε μερικοί επειδή ζηλεύουν κι'όλας! :142::142::142:
Τελικά βρήκα λάθος ρύθμιση στον G70! η Dalite μου απάντησε ότι η οθόνη μου είναι mat, ενώ η ρύθμιση στον PJ ήταν για κρυσταλιζέ!! μόλις την άλλαξα η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική! και όλο το βράδυ εχθές ρύθμιζα από την αρχή! πήρα και απάντηση από το CurtPalme FORUM για το brightnes και contrast που νόμιζα ότι ήταν πολύ ψηλά! και νά! τα δισκάκια ρύθμισης, και να! τα δισκάκια THX OPTIMAZER, και να! το FIFTH ELEMENT! και η εικόνα ήρθε στα συγκαλά της! αναλογική, και φυσική!! βέβαια κακώς παιδεύομαι μια και όλα θα ξαναγίνουν από την αρχή, με την αλλαγή της οθόνης, αλλά αυτό δεν είναι το χόμπυ?

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Πολύ καλή εικόνα (χρωματικά) ο SONY 80, αν και δεν ήταν ρυθμισμένος, παρ 'ολα αυτά και ενώ μέσα στην ταινία είχε πολύ καλό μαύρο, όταν τέλειωσε η ταινία, το μαύρο του ήταν το κλασικό των ψηφιακών, ανύπαρκτο!!!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Εχθές είδα την ταινία ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΛΑΖΑΡΟΥΣ, σε DVD ασφαλώς! κατά την γνώμη μου, σαν υπόθεση, σενάριο κτλ. είναι για να περάσεις την ώρα σου! όμως είχε μια καταπληκτική εικόνα! τρομερή λεπτομέρεια, το συγκρίνω άνετα με μερικά BLUE RAY που έχω δει! (και έχω δει αρκετά!) με τον προβολέα μου να μην είναι ακριβώς ρυθμισμένος, και φυσικά σε upscaling 1080!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Εχθές είδα την ταινία ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΛΑΖΑΡΟΥΣ, σε DVD ασφαλώς! ...
Ηλια, εγω στην θεση σας(εαν ειχα ακομα CRT δηλαδη) θα εβλεπα
μονο ταινιες....με ομιχλη.
Ετσι θα μπορουσα να φανταστω ποσο καθαρος θα ηταν ο προβολεας
μου εαν ο καιρος ηταν καθαρος:142:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Λόγω γήρατος ξεχνάς τα βασικά! εάν θέλει κάποιος να δει τον καιρό, ανοίγει το παράθυρο! όσο για τους CRT, αυτούς τους αγοράζουν όσοι θέλουν να βλέπουν ταινίες, θυμάσαι? HOME CINEMA! και όχι πατερνάκια! Επι τη ευκαιρία, τις προάλλες που είχα έρθει, κάτω από το γραφείο, σας είχε πέσει λίγο gamma! το βρήκατε? :142:

Reaction score
15.548

Λόγω γήρατος ξεχνάς τα βασικά! εάν θέλει κάποιος να δει τον καιρό, ανοίγει το παράθυρο! όσο για τους CRT, αυτούς τους αγοράζουν όσοι θέλουν να βλέπουν ταινίες, θυμάσαι? HOME CINEMA! και όχι πατερνάκια! Επι τη ευκαιρία, τις προάλλες που είχα έρθει, κάτω από το γραφείο, σας είχε πέσει λίγο gamma! το βρήκατε? :142:
Εγω αυτο που θα πω ειναι σοβαρο.....
Οι CRT ειναι πολυ ωραιοι για DVD......
Περαν αυτου......αστα λαβιστα μπειμπυ......:116:

Και περαν της εικονας,μπορεις καλιστα,σε καποια χρονια,να το γυρισεις σε μουσειο εικονας .......:142:

Reaction score
5.996
γιατι εγω πιστευω οτι ο 80αρης ( μιας κ εχετε φαγωθει με αυτον )
δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι καλυτερος απο εναν καλορυθμισμενο crt ???
μα σε τιποτα ???
πχ στις 92 ιντσες ???

Reaction score
6
Απάντηση: Re: CRT Προβολείς

απο εναν καλορυθμισμενο crt ???
Αυτη η ιστορια με την ρύθμιση των crt κοντεύει να γινει ανέκδοτο.
Οσες φορες μπει δίπλα σε έναν crt ενας προβολέας που παιζει καλύτερα η πρωτη δικαιολογία που ακούγεται είναι πως θελει ρύθμιση.
Επιτέλους… έχετε τους προβολείς σας (crt) καποια χρόνια… ακομα δεν τους ρυθμίσατε;
Για πιο λογο λογο μπαίνει η προϋπόθεση να είναι καλορυθμιζμενος;

Η μηπως εχετε την εντύπωση πως οι ψηφιακοί έρχονται από το εργοστάσιο καλορυθμισμένοι;

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Έτσι, να κάνουμε και λίγο χιούμορ, γιατί αυτό τον σκοπό έχουν και τα χόμπι, την διασκέδαση, και την ευχαρίστηση που μας δίνουν όταν ασχολούμαστε με αυτά! μου άρεσε η δήλωση του Κώστα πιο πάνω! <Εγω αυτο που θα πω ειναι σοβαρο> :142:
Και κάτι άκουσα για βιντεοκασέτες, πρέπει να έχω περί τις 1500, τις οποίες έχω αρχίσει να περνάω σε DVD, η πρώτη γράφτηκε, το 1979 νομίζω από την τηλεόραση, και είναι τα 2 απο τα έργα του Έριχ Φον Νταίνιγκεν, Αναμνήσεις από το μέλλον, και το Άρμα των θεών, οπότε άστοχη η παρατήρηση του Κώστα!!!!
Επίσης, με ευχαριστεί που συγκρίνεται ακόμα έναν CRT (30 ετών), με ότι πιο σύγχρονο στους προβολείς έν έτη 2008! και βρίσκεται και ότι σε μερικά πράγματα (έστω ελάχιστα) υπερτερή! :116:

Reaction score
6

Επίσης, με ευχαριστεί που συγκρίνεται ακόμα έναν CRT (30 ετών), με ότι πιο σύγχρονο στους προβολείς έν έτη 2008!
Να με συγχωρείς αλλά αυτό μονο εσύ το κάνεις…
Και μαλιστα σε ενα τοπικ που εχει θεμα crt:144:

Πολύ καλή εικόνα (χρωματικά) ο SONY 80, αν και δεν ήταν ρυθμισμένος, παρ 'ολα αυτά και ενώ μέσα στην ταινία είχε πολύ καλό μαύρο, όταν τέλειωσε η ταινία, το μαύρο του ήταν το κλασικό των ψηφιακών, ανύπαρκτο!!!

Reaction score
15.548
γιατι εγω πιστευω οτι ο 80αρης ( μιας κ εχετε φαγωθει με αυτον )
δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι καλυτερος απο εναν καλορυθμισμενο crt ???
μα σε τιποτα ???
πχ στις 92 ιντσες ???
Κοιτα makis35(σωστοοοος:116:)
Ενας 9"ιντσος καλος,καλοριθμισμενος crt,παιζει καλα σε 92"
Αλλο ομως παιζει καλα και αλλο οι κοντρες......

Κοιτα......
Και η φεραρι τα βαζει με ενα φαντομ,αλλα δυστυχως το φαντομ πεταει κιολας.......:116:

Καπως ετσι ειναι τα πραγματα......
Κοντρες δλδ μεχρι ενος σημειου......

Reaction score
14
Τι να κοντράρει??
Το ένα είναι σαν τάφος κοντού ανθρώπου σε μέγεθος και έχει εικόνα που ήταν καλή όταν έλεγε ειδήσεις η Κέλλυ Σακάκου...:138:
Αν θέλουμε να μιλάμε για εικόνα...

Ναι , το υλικό προβολής είναι στην τελική πιο σημαντικό από οτιδήποτε...το πιστεύω απόλυτα.
Αλλά μιας και σε αυτό το topic μιλάμε ΚΑΙ για ποιότητα εικόνας ( είναι υπέροχο που ασχολείστε με κάτι και παθιάζεστε με αυτό + το ότι ευχαριστιέστε τις ταινίες σας ) ,μην διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα εξαιτίας αυτού του πάθους και της αγάπης για τα μηχανάκια αυτά..

Γνώμη μου ,έχοντας δεί 2 φορές καλορυθμισμένους crt..
Να ήταν τυχαίο και να έχω άδικο...??? Μπορεί..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.069
Members
38.643
Νεότερο μέλος
venar