CRT Προβολείς

Reaction score
15.548
Παναγιωτη ειλικρινα λυπαμε.....

Εχουν περασει απο τα χερια σου τοσα μηχανακια και εχεις μια θα ελεγα μεγαλη εμπειρια..
Αυτο βεβαια σε πολλες περιπτωσεις ειναι θεωρητικο(για την εμπειρια)γιατι μπορει να βλεπει καποιος συνεχεια διαφορα μηχανηματα αλλα να βλεπει αυτο που του αρεσει.....

Το να λεμε οτι οι CRT σημερα στεκονται καλα σε εικονα ειναι σαν λεμε εχω ενα αυτοκινητο του 1940.......και το αυτοκινητο του 40 εχει ροδες-μηχανη και σε παει στην δουλεια σου....αυτο δεν σημαινει οτι μπορει να συγκριθει με τα σημερινα αμαξια......

Οι CRT ειναι μηχανακια για τους ρομαντικους της εικονας......
Το μονο που διαθετουν ανεκαθεν ειναι το μαυρο.....και αυτο σιγα-σιγα απο οτι δειχνουν τα πραγματα θα ειναι παρελθον.....
Απο εκει και περα υπαρχει λιγο εως πολυ προβλημα.......

Αφου λοιπον εισαι φαν των CRT και θεωρεις οτι ειναι οτι καλυτερο σε εικονα ......
....γιατι δεν πηρες ενα SONY G90(που θεωρω οτι ειναι ο καλυτερος CRT)....?
Με τις τιμες που εχουν σημερα τα CRT θα τον επαιρνες οσο πηρες τον jvc....
Και μην μου πεις οτι δεν θα βρισκω ανταλακτικα και δικαιολογιες.....

Αντι ομως να παρεις κατι που σου αρεσει οπως λες πολυ,πηρες εναν ψηφιακο..

Το θεωρω λοιπον πολυ αντιφατικο καποιος να μιλαει για υπερ καποιας τεχνολογιας,να μπορει να την εχει αυτην την τεχνολογια στο σπιτι του και απο την αλλη να παιρνει εναν προβολεα που δεν του αρεσει.......

Τωρα μην βγεις και μου πεις δικαιολογιες του στυλ "υπαρχουν +/- στην εικονα και στησιματα κ.λ.π"........
......η σου αρεσει κατι η δεν σου αρεσει......
δλδ...βαζεις κατω τα + και - και αγοραζεις.......

Τωρα περι της εικονας......

Tα συν σε εναν CRT ειναι το μαυρο προς το παρον....

Στα υπολοιπα που δημιουργουν μια εικονα ειναι μειον.....

Το ποσο μειον ειναι,παιζει αναλογα την παραμετρο

Θα στο πω πολυ απλα.....(φηφιακος-αναλογικος προβολεας)

Εαν παρουμε εναν προβολεα που ειναι εφαμιλος σε on/off ωστε να μπορουμε να τον συγκρινουμε με εναν CRT ...
...βγαζουμε και το αποτελεσμα......

Παιρνουμε λοιπον εναν JVC.....

1)Eχει τα ιδια μαυρα(υπολοιπετε ελαχιστα)
2)Εχει καλυτερη συγκλιση
3)Εχει το ιδιο on/off
4)Εχει το 4πλασιο ansi contrast
5)Εχει καλυτερη ομοιομορφια λευκου και φωτεινοτητας επι της οθονης

Δεν βαζω καθολου στησιματα και σκαλισματα.....γιατι εαν σου αρεσει κατι το παλευεις..!!!!

Και θες να μου πεις τωρα οτι ενας CRT μπορει να ανταγωνιστη ενα τετοιο μηχανακι, ασχετα,εαν και το συγκεκριμενο εγω το θεωρω μετριο σε εικονα.....

Στην πραγματικοτητα λοιπον ειναι ενας βελτιωμενος CRT....!!!!!!

Πιστευω οτι η αγαπη για τους CRT σαν μηχανηματα,ειναι μεγαλυτερη απο την εικονα που προσφερουν...
Θεωρω πως μπορεις να βλεπεις εικονα και να το ευχαριστιεσε απο εναν CRT.....
Aλλα μην παμε τωρα να τα βαλουμε με την τεχνολογια.....ελεος.....!!!!!!!

Reaction score
364
Προς το παρον συμβιβαζομαι με λιγοτερη ευκρινεια απλα πηγαινοντας λιγο πιο πισω.
Για παραδειγμα τον 80αρη τον εβλεπα σε προσφατη παρουσοιαση στα δυομισυ μετρα και εδειχνε μια χαρα,δεν υπαρχει περιπτωση να δω ton CRT μου σε λιγοτερο απο τρισημισυ-τεσσερα μετρα.Ναι,οποιος θελει να βλεπει σε μικρη αποσταση δεν μπορει να βαλει CRT,αυτο ειναι γεγονος.
..
Φαντάζομαι Δημήτρη ότι αναφέρεσαι ΜΟΝΟ για τον τομέα ευκρίνεια, γιατί στον δικό μου 7ιντσο D50 που βλέπω 84 ίντσες από τα 2,5 μέτρα και ναί μεν η σχετικά με σύγχρονο ψηφιακό ευκρίνεια είναι μειωμένη και αν πάω στα 3,5-4 μέτρα διορθώνεται, όμως, κολλάω τη μύτη μου πάνω στο πανί και δεν μπορώ να βρώ ούτε πίξελ, ούτε ψηφιακά τερτίπια. Βελούδινη υπέροχη εικόνα...

Reaction score
15.548
Φαντάζομαι Δημήτρη ότι αναφέρεσαι ΜΟΝΟ για τον τομέα ευκρίνεια, γιατί στον δικό μου 7ιντσο D50 που βλέπω 84 ίντσες από τα 2,5 μέτρα και ναί μεν η σχετικά με σύγχρονο ψηφιακό ευκρίνεια είναι μειωμένη και αν πάω στα 3,5-4 μέτρα διορθώνεται, όμως, κολλάω τη μύτη μου πάνω στο πανί και δεν μπορώ να βρώ ούτε πίξελ, ούτε ψηφιακά τερτίπια. Βελούδινη υπέροχη εικόνα...
φιλε μου ειναι οπως τα λες......

Τα βλεπεις Παναγιωτη......!!!!!!

Εαν τωρα το παληκαρι αυτο,μπορει να δει πιξελ σε 1080 προβολεα απο τα 4μ. σε 84" ιντσες πανι εγω θα παω να αυτοκτονησω...

Ειναι να μην σου μπει στο μυαλο....εαν μπει δεν βγαινει με τιποτα..

Ο Δημητρης Α...δεν μπορει να δει προβλημα συγκλισης μισου ποντου απο νομαλ αποσταση θεασης,αλλα τα πιξελ τα βλεπει απο νορμαλ θεαση......

Αυτα δεν γινονται ρε παιδια.....ελεος.!!!!!!!!!

Reaction score
3.085
Ώπα, πολύ φόρα πήραμε όλοι

Για σιγά, ρε παιδιά, μήπως με είδατε σαν τον αντιπρόσωπο των καθοδικών λυχνιών στην Ευρώπη; Ή σαν τον Προμηθέα Δεσμώτη, που αντί για τη φωτιά έδωσε στο ανθρώπινο γένος τους CRT;

Στην συζήτηση συμμετέχω μόνο σαν απλός χρήστης και χομπίστας, τίποτα παραπάνω. Και δεν ανέλαβα τον ρόλο του υπερασπιστή του Alamo (όπου Alamo=CRT). Απλά καταθέτω τη γνώμη μου και τις απόψεις μου, μακρυά από φανατίλες και συνθήματα, προσπαθώντας να συγκεντρώσω τα υπέρ και τα κατά κάθε τεχνολογίας.

Άλλωστε, το τόνισα από την αρχή, εδώ δεν συζητάμε κατ' αντιπαράθεση, αλλά για να συγκεντρώσουμε κάποια στοιχεία και να καταλήξουμε (αν καταλήξουμε) σε κάποια συμπεράσματα. Και δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω τον ρόλο του πυροβολούμενου CRTάκια, ούτε βεβαίως τον ρόλο του υποστηρικτή οποιουδήποτε στρατοπέδου, γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχουν στρατόπεδα, πλην εκείνων που κάποιοι προσπαθούν τεχνηέντως και απεγνωσμένα να δημιουργήσουν.

Πάμε παρακάτω:

Το δεν συγκρινεται ειναι σχετικο.Εχουν εμφανιστει αρκετα μοντελα πλεον με παρα πολυ καλο επιπεδο απολυτου μαυρου.Στη τελικη ομως οι ψηφιακοι στο τελος θα το πετυχουν οι crt δεν προκειται.

Δεν πρεπει επισης να ξεχναμε οτι κανουμε συγκριση μονο με τους καλυτερους των crt. Δεν αποδιδουν ολοι οι crt σωστα μαυρα.
Φίλε μου ΝΙΧ, δεν λες κάτι καινούργιο για να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω μαζί σου. Το ότι θα πετύχουν (όχι μόνο το μαύρο, αλλά και άλλες, μικρές ή μεγάλες, ατέλειες) στο τέλος οι ψηφιακοί δεν είναι καινούργιο, είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Οι CRT έτσι κι αλλιώς έχουν πάψει να υφίστανται (να παράγονται), οπότε τί να λέμε.

Και βέβαια δεν αποδίδουν όλοι οι CRT το μαύρο το ίδιο καλά, όπως και όχι όλοι οι ψηφιακοί. Αλλά οι συγκρίσεις πρέπει να γίνονται με - όσο γίνεται - ομοειδή πράγματα. Γι αυτό διάλεξα τον RS2 και τον G90, διότι πρόκειται για κορυφαία μοντέλα. Αλλά ας μην επαναλαμβανόμαστε, τα υπέρ και τα κατά τα κατέγραψα - κατά τη γνώμη μου πάντα.

Η παραγραφος σου αυτη ειναι παντελως λαθος.
α) Ενας μετριος της σειρας ψηφιακος δειχνει πιο φωτεινα και με καλυτερο Ansi CR απο εναν καλο και ανω του μετριου crt.
β) Δεν υφίσταται φωτεινοτητα των σκοτεινων,κατι αλλο θελεις να πεις.
α) Το είπα ήδη, μην επαναλαμβανόμαστε.
β) ΟΧΙ, δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Έδωσα 2 συγκεκριμένα παραδείγματα, αλλά σου διέφυγαν. Η απεικόνιση ενός έναστρου ουρανού π.χ. από έναν CRT έχει φωτεινά σημεία (τα άστρα) και σκοτεινά σημεία (το μαύρο διάστημα). Σε μια τέτοια εικόνα, η φωτεινότητα των φωτεινών σημείων είναι συγκεκριμένη και απεικονίζεται πιο σωστά από έναν CRT, παρά από έναν ψηφιακό. Επαναλαμβάνω: Προς το παρόν. Κι εγώ πιστεύω πως δεν είναι μακρυά η μέρα που αυτό θα ξεπεραστεί από τους ψηφιακούς.

Σχετικα με το χρωμα εαν ψαξεις παλαιοτερα θεματα θα βρεις τις μετρησεις που εχει κανει ο Βαγγελης Λ. στον cinemax του και σε ψηφιακους. Εχει μετρηθει και εχει αποδειχτει.
Κατ' αρχάς, θα πρέπει να πω πως τον Βαγγέλη τον εκτιμώ αφάνταστα, πολύ δε περισσότερο διότι είναι και συνάδελφος από τα παλιά. Και θεωρώ πως σε αυτόν τον τομέα έχει κάνει - και εξακολουθεί να κάνει - καταπληκτική δουλειά. Δεν έχω δει τις μετρήσεις που λες, και δεν έχω πρόθεση να διαφωνήσω, αλλά αυτό δεν είναι γενίκευση.

Αλλο πραγμα το κοστος χρησης και αλλο η αποδοση. Οποτε στριμωχνεστε αμεσως πετατε τη καραμελα για το κοστος χρησης.Αληθεια ποσο κοστιζουν οι λαμπες ενος G90?
Πάλι τα περί στριμώγματος μπαίνουν στη συζήτηση. Δεν είναι επιχείρημα, όμως. Αλλά, ίσως δεν έγινα απόλυτα κατανοητός. Δεν απομόνωσα το κόστος χρήσης σαν ξεχωριστό μειονέκτημα. Ανέφερα σαφώς πως μετά από λίγες ώρες η λυχνία Xenon πέφτει πολύ γρήγορα και έτσι η απόδοση του προβολέα μειώνεται στο 50% ΠΑΝΤΟΥ (φωτεινότητα, χρώματα, contrast κλπ.). Υποχρεωτικά μια σύγκριση θα πρέπει να λαμβάνει υπ' όψιν της μια τέτοια κατάσταση. Δηλαδή, όταν συγκρίνονται δυο προβολείς, θα πρέπει να συγκρίνονται σε πραγματικές συνθήκες. Δεν είναι όλοι του κουτιού, βλέπεις. Και για να μην αφήσουμε σκοτεινά σημεία, θεωρώ πως το κόστος χρήσης δεν είναι σε ΟΛΟΥΣ τους ψηφιακούς μειονέκτημα, τουλάχιστον όχι μεγάλο. Η ανταλλακτική λυχνία λ.χ. του RS2 που έχω μου κόστισε γύρω στα 350 δολλάρια, και θεωρώ πως είναι αρκετά προσιτή.

Όσο για το κόστος των λυχνιών ενός G90, όταν η Sony Europe είχε στοκ, τις έδινε κοντά στα 800-1000 ευρώ τη μία, αν θυμάμαι καλά. Αλλά μην ξεχνάμε πως η ζωή τους είναι 20.000 ώρες και πριν περάσουν 12.000 με 15.000 ώρες δεν πέφτουν. Άρα δεν μπορεί να υπάρξουν συγκρίσεις.

Το pixelation δεν υφισταται πλεον.
Πρεπει επισης να σκεφτεις οτι την ιδια αναλυση ενος μοντερνου οικιακου ψηφιακου 1080p χρησιμοποιουν και στις ψηφιακες κινηματογραφικες αιθουσες.Εαν δεν βλεπεις pixelation στις 500" ειναι κουτο να διατείνεσαι οτι υφίσταται στις 100".

Σε μικρες και μεσαιες αποστασεις ειναι τοσα πολλα τα προβληματα ενος crt οπου ειναι αδυνατον να παρακολουθησεις.

Στη κινηση δεν χρειαζεται καμια βελτιωση η ψηφιακη τεχνολογια.Το 24fps του κινηματογραφου χρειαζονται βελτιωση.
Τί θα πεί "Το pixelation δεν υφισταται πλεον". Τί κάναμε δηλαδή, εξαφανίσαμε τα pixels ως δια μαγείας; Τώρα, μπορεί κάποιοι να βλέπουν και κάποιοι να μην βλέπουν ή να κάνουν πως δεν βλέπουν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει pixelation. Άλλωστε τόνισα πως το φαινόμενο θα πάψει να μας απασχολεί όταν θα βλέπουμε υψηλότερες αναλύσεις, οι οποίες είναι ήδη σε εφαρμογή στις αίθουσες. Και τότε θα υπάρχουν pixels αλλά θα είναι αδιόρατα πια. Επί της ουσίας δεν διαφωνούμε, αλλά απλά εγώ κρατάω ακόμα μια πισινή για ένα καλύτερο μέλλον.

Δεν ξέρω τί εμπειρία έχεις από παρακολούθηση CRT, αλλά μάλλον υπερβάλλεις. Εδώ καλώ τους παλιότερους που είχαν εμπειρία από CRT, και μάλιστα όταν άρχισαν να προβάλλονται οι πρώτες HD ταινίες (D-Theater) να μας πουν αν μπορούσαν να παρακολουθήσουν CRT από μικρή ή μεσαία απόσταση.

Με αυτό δεν σημαίνει πως οι σημερινοί ψηφιακοί είναι χειρότεροι από τους CRT. Κάθε άλλο. Αλλά δεν είναι σωστή μια πλήρης απαξίωση μιας τεχνολογίας που ακόμα κρατεί.

Και το τελευταίο: Θέλουμε δεν θέλουμε τα 24 fps είναι το κινηματογραφικό στάνταρντ μέχρι σήμερα. Και οι μεταφορές σε δισκάκια από τέτοιο υλικό γίνονται (υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις, αλλά αυτός είναι ο κανόνας). Οπότε η τεχνολογία των σημερινών πηγών και προβολέων πρέπει να προσαρμοστεί προς αυτό το στάνταρντ. Τώρα, αν στο μέλλον αλλάξει αναφανδόν αυτό το στάνταρντ και δεν υπάρχει πια υλικό στα 24 fps τότε θα μπορούμε να κρίνουμε τα μηχανήματα με το τότε υλικό. Προς το παρόν, πάντως, είμαστε υποχρεωμένοι να τα κρίνουμε απέναντι σε αυτό το στάνταρντ, είτε μας αρέσει αυτό είτε όχι.

Προς Κώστα Κεφάλα:

Φίλε Κώστα, δεν κατάλαβες καλά την άποψή μου.
[Βέβαια, από σένα δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, είχες απαξιώσει τους CRT, όταν ακόμα μεσουρανούσαν και οι (τότε) ψηφιακοί ήταν πραγματικά για κλάματα].

Εγώ δεν δηλώνω φαν των CRT. Δεν θεωρώ πως οι CRT είναι κάτι σαν τους Houston Rockets ή τους Los Angeles Lakers ή τον ΠΑΟ ή την ΑΕΚ ή το Ολυμπιακό. Μια τεχνολογία είναι, χάρις στην οποία ο άνθρωπος κατάφερε να μεταφέρει την εικόνα με ηλεκτρονικό τρόπο μπροστά στα μάτια του, και η οποία βελτιώθηκε όσο γινόνταν. Αφού έφτασε, λοιπόν, τώρα στο απόγειο της βελτίωσης, κρίνεται σαν τέτοια και κρίνεται συγκριτικά με ότι καινούργιο παρουσιάζεται. Νομοτελειακά ήταν γραφτό να ξεπεραστεί και σήμερα σε πολλά σημεία είναι ήδη ξεπερασμένη. Σε κάποια, όμως κρατεί ακόμα. Και όταν συζητάμε καλό είναι να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να μην κατεχόμαστε από οπαδισμό.

Αυτά σαν γενική απάντηση.

Ειδικά, τώρα για το σχόλιο του mipi (γειά σου, Μιχάλη), ο άνθρωπος για CRT μιλάει. Μήπως δεν κατάλαβες πως μιλάει για τον Sony D50? Για ξαναδιάβασε το ποστ του.

Φυσικά και αυτός παραδέχεται πως υπάρχουν μειονεκτήματα, όπως όλοι μας. Αλλά δεν τον απαξιώνει κι όλας τον προβολέα του.

Καλό βράδυ, πάω να δω μπάσκετ.

Reaction score
8.350
γεια σου φιλε,αν θες μας λες το μικρο σου?ασφαλως,ειπα οτι μιλαω μονο για ευκρινεια.....το κλαμπακι των CRTαδων μεγαλωνει.....:605:

διορθωση,τωρα διαβασα,γεια σου Μιχαλη

Reaction score
8.350
Re: Ώπα, πολύ φόρα πήραμε όλοι

Φίλε Κώστα, δεν κατάλαβες καλά την άποψή μου.
[Βέβαια, από σένα δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, είχες απαξιώσει τους CRT, όταν ακόμα μεσουρανούσαν και οι (τότε) ψηφιακοί ήταν πραγματικά για κλάματα].
απλα ειναι τυχερος ο Κωστας που χαθηκε το AVFORUM αλλιως θα τα ξαναδιαβαζαμε τωρα και θα γελαγε και το παρδαλο κατσικι που λενε!:142:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: CRT Προβολείς

Θα ήθελα μια ειλικρινή απάντηση (και από τον Κώστα λόγω πείρας στην εικόνα) από όσους φίλους κρίνουν την εικόνα σε CRT, ποιος έχει δει εικόνα 1080p/60Hz μέσω HDMI σε CRT?
Ο λόγος που ρωτάω είναι απλός, όσο και αληθινός, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν HDFury, (ο Βαγγέλης δοκίμασε ένα και δεν του δούλεψε! το δικό μου δουλεύει!) και ακόμα περισσότερο, οι καινούριες εσωτερικές κάρτες με HDMI 1.3 !!! Θα ήθελα να βάλει ο Βαγγέλης ένα HDFury2 στον BARCO και να κάνουμε ένα τεστάκι! γιατί όταν έγινε η σύγκριση με τον SONY 200, ο BARCO έπαιζε με component και όχι 1080p!!!!!!
Και ασφαλώς, κάνουμε μια συζήτηση για το χόμπι μας, και ανταλλάσσουμε απόψεις, είναι τόσο απλό!

Reaction score
15.548
Re: Ώπα, πολύ φόρα πήραμε όλοι

απλα ειναι τυχερος ο Κωστας που χαθηκε το AVFORUM αλλιως θα τα ξαναδιαβαζαμε τωρα και θα γελαγε και το παρδαλο κατσικι που λενε!:142:
Εχεις δικιο Δημητρη....:142:

Εγω παντος θυμαμε το πρωτο μου μηνυμα...
και δυστυχως δεν ηξερε να μου απαντηση κανεις....:116:
Ηταν πρωτογνωρα αυτα που ηθελα να μου πουν...!!!!

Και δεν το λέω για καποιο λογο....καταλαβαινεις πιστευω τι εννοω..

Reaction score
15.548
Re: Απάντηση: CRT Προβολείς

Θα ήθελα μια ειλικρινή απάντηση (και από τον Κώστα λόγω πείρας στην εικόνα) από όσους φίλους κρίνουν την εικόνα σε CRT, ποιος έχει δει εικόνα 1080p/60Hz μέσω HDMI σε CRT?
Ο λόγος που ρωτάω είναι απλός, όσο και αληθινός, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν HDFury, (ο Βαγγέλης δοκίμασε ένα και δεν του δούλεψε! το δικό μου δουλεύει!) και ακόμα περισσότερο, οι καινούριες εσωτερικές κάρτες με HDMI 1.3 !!! Θα ήθελα να βάλει ο Βαγγέλης ένα HDFury2 στον BARCO και να κάνουμε ένα τεστάκι! γιατί όταν έγινε η σύγκριση με τον SONY 200, ο BARCO έπαιζε με component και όχι 1080p!!!!!!
Και ασφαλώς, κάνουμε μια συζήτηση για το χόμπι μας, και ανταλλάσσουμε απόψεις, είναι τόσο απλό!
Δεν εχω δει...οποτε δεν μπορω να σου πω κατι....
Απο αυτα που εχω δει...δυστυχως 1080 δυσκολα παιζει ενας CRT

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Δουλεύουν πολλοί CRT στο εξωτερικό με αυτές τις συνδέσεις και αυτές τις αναλύσεις, όπως δουλεύει και ο δικός μου!! Απλά απορώ πως βγάζετε συμπεράσματα χωρίς να έχετε δει εικόνα!! Ίσως αργότερα κάνουμε ένα σωστό συγκριτικό! όχι βέβαια για να δείξουμε την ανωτερότητα εκεί που δεν υπάρχει! απλά για να μπορούμε να λογομαχήσουμε έχοντας και μια εικόνα κατά νου! σας βεβαιώ ο BARCO θα αγριέψει πάρα πολύ!:142::142::142:

Reaction score
0

Φίλε ΜAD τας λες όλα τόσο ωραία και συμφωνώ στα περισσότερα.

ΑΛΛΑ Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.........ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Προτείνω να το αλλάξεις σε,,,,,Η Φύση δεν είναι ψηφιακή.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Φίλε ΜAD τας λες όλα τόσο ωραία και συμφωνώ στα περισσότερα.

ΑΛΛΑ Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.........ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Προτείνω να το αλλάξεις σε,,,,,Η Φύση δεν είναι ψηφιακή.

Σωστά! :615:

Reaction score
364
Παιδιά, η κατάσταση ξεφεύγει.
Όπως ορθά έθεσε ο Παναγιώτης, ας ανταλλάξουμε απόψεις ιδιοκτήτες και έχοντες εμπειρία από CRT προβολείς ώστε να βελτιώσουμε τα μηχανήματά μας περισσότερο.
Ας σταματήσει η κόντρα γιατί θα χαλάσει το thread.
(Με λένε Μιχάλη...):123:

Reaction score
364
Ειδικά για τον Παναγιώτη, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αμφιβολίες και αρνητικές επικρίσεις ως προς το αν υποστηρίζει τη μιά ή την άλλη τεχνολογία. Εδώ ο άνθρωπος έχει στην κατοχή του οποιαδήποτε τεχνολογία βιντεοπροβολής (LCD, DLP, CRT, LCoS) και μάλιστα από ψηφιακό ξεκίνησε και ψηφιακό αγόρασε τελευταία. Μην τον θεωρούμε λοιπόν φαν των CRT και μην κατηγοριοποιούμε τις απόψεις του, οι οποίες κατά τη γνώμη μου ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ τέθηκαν χωρίς ίχνος φανατισμού υπέρ του ενός ή του άλλου.

...καλό το μπάσκετ Παναγιώτη;

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Παρακολουθώ 3 ξένα forum που έχουν ξεχωριστό θέμα για τους CRT! σε κανένα δεν κοντράρονται, απλά ανταλλάσσουν απόψεις και ζητάνε πληροφορίες, θέλω να πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα γίνει και με εμάς! γι'αυτό άλλωστε άνοιξα αυτό το θέμα, και όχι για υπεράσπιση της κάθε τεχνολογίας, ο κάθε αγοραστής έχει τους λόγους του, και κάνει την αγορά που νομίζει σωστή, απλά νομίζω ότι υπάρχουν αρκετοί που έχουν στην κατοχή τους τέτοιους προβολείς, και θέλουν να ανταλλάσσουν απόψεις, για να μπορέσουν να πάρουν ότι πιο καλό από τα μηχανήματα που έχουν, οι απόψεις βέβαια του στυλ (φάτε τα στη μάπα τώρα) μόνο σε Ελληνικό forum θα μπορούσε να γραφτή, δυστυχώς!!!! αποδεικνύουμε συνεχώς ότι είμαστε πολύ πίσω από τους (βάρβαρους!)

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.164

Παρακολουθώ 3 ξένα forum που έχουν ξεχωριστό θέμα για τους CRT! σε κανένα δεν κοντράρονται, απλά ανταλλάσσουν απόψεις και ζητάνε πληροφορίες, θέλω να πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα γίνει και με εμάς! γι'αυτό άλλωστε άνοιξα αυτό το θέμα, και όχι για υπεράσπιση της κάθε τεχνολογίας, ο κάθε αγοραστής έχει τους λόγους του, και κάνει την αγορά που νομίζει σωστή, απλά νομίζω ότι υπάρχουν αρκετοί που έχουν στην κατοχή τους τέτοιους προβολείς, και θέλουν να ανταλλάσσουν απόψεις, για να μπορέσουν να πάρουν ότι πιο καλό από τα μηχανήματα που έχουν, οι απόψεις βέβαια του στυλ (φάτε τα στη μάπα τώρα) μόνο σε Ελληνικό forum θα μπορούσε να γραφτή, δυστυχώς!!!! αποδεικνύουμε συνεχώς ότι είμαστε πολύ πίσω από τους (βάρβαρους!)
Μακάρι να γίνει έτσι και σίγουρα θα είναι χρήσιμο για όλους τους κατόχους CRT.

Όμως πρέπει να παραδεχτείς ότι έχεις κι εσύ μέρος της ευθύνης για τo γεγονός ότι το θέμα ξεστράτισε σε συγκρίσεις μεταξύ τεχνολογιών, αφού στο εισαγωγικό μήνυμα με το οποίο άνοιξες το θέμα, λες: "Μην ξεχνάμε ότι ακόμα και σήμερα, όποιο καινούριο μηχάνημα βγει στην αγορά, ιδίως τα ακριβά, αμέσως βάζουν σαν μέτρο σύγκρισης κάποιους CRT!!!" Μη δυσανασχετείς λοιπόν που οι άλλοι σηκώνουν το γάντι και απαντάνε, εφόσον διαφωνούν μ' αυτή σου τη θέση. :126:

Reaction score
3.085
Απάντηση: Re: CRT Προβολείς

Ειδικά για τον Παναγιώτη, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αμφιβολίες και αρνητικές επικρίσεις ως προς το αν υποστηρίζει τη μιά ή την άλλη τεχνολογία. Εδώ ο άνθρωπος έχει στην κατοχή του οποιαδήποτε τεχνολογία βιντεοπροβολής (LCD, DLP, CRT, LCoS) και μάλιστα από ψηφιακό ξεκίνησε και ψηφιακό αγόρασε τελευταία. Μην τον θεωρούμε λοιπόν φαν των CRT και μην κατηγοριοποιούμε τις απόψεις του, οι οποίες κατά τη γνώμη μου ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ τέθηκαν χωρίς ίχνος φανατισμού υπέρ του ενός ή του άλλου.

...καλό το μπάσκετ Παναγιώτη;
Μιχάλη μου, γεια σου. Σ' ευχαριστώ για την υποστήριξη. Μια κουβέντα πάμε να κάνουμε, βρε αδελφέ και ξαφνικά αισθάνθηκα μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης.

....Το μπασκετάκι ήταν απολαυστικό.

- Ο Ολυμπιακός, ο οποίος σημειωτέον πριν 3 μέρες είχε δυσκολευτεί επί 30 και βάλε λεπτά να κάμψει την αντίσταση της ΑΕΚ στον αγώνα του πρωταθλήματος, μιας ομάδας που είναι σίγουρα μια ή δυο κλάσεις πιο κάτω, τώρα την κέρδισε πολύ άνετα, αλλά το κύριο ήταν πως έπαιξε μπάσκετ ουσίας και ταυτόχρονα αρκετά θεαματικό, με αποτέλεσμα να ευχαριστηθούν οι θεατές και οι τηλεθεατές.

- Ο Πανιώνιος χρειάστηκε ΔΥΟ (2) ! παρατάσεις να νικήσει τον Άρη. Αυτό κι αν ήταν παιχνίδι με εναλλαγές και συγκινήσεις. Το καταφχαριστήθηκα!

- Ο Παναθηναϊκός έπαιξε μπάσκετ ουσίας και έδειξε από την αρχή ποιός είναι το αφεντικό στο παιχνίδι με τον Πανελλήνιο, αντίθετα με τον προηγούμενο αγώνα του πρωταθλήματος, που ο Πανελλήνιος έκανε την μεγάλη έκπληξη.

Τα συμπεράσματα που έβγαλα (τά' χω βγάλει προ πολλού, απλά χθες επειβεβαιώθηκα άλλη μια φορά) ήταν:

1) Υπάρχουν 2 μόνο (δυστυχώς) ομάδες στο ελληνικό μπάσκετ αυτή τη στιγμή, που είναι τουλάχιστον 2 κλάσεις πάνω από οποιαδήποτε άλλη, ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ.
2) Υποχρεωτικά το πρωτάθλημα έχει 3 τουλάχιστον ταχύτητες: Την πρώτη και μεγαλύτερη, όπου υπάρχουν μόνο οι δυο αιώνιοι, την δεύτερη, όπου στριμώχνονται ο Πανιώνιος ο Πανελλήνιος, το Μαρούσι, ο Άρης άντε και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ (οριακά), και μια τρίτη που είναι όλοι οι άλλοι. Έτσι στα play-offs θα δούμε πάλι το ίδιο έργο, που μπορεί να είναι προς τέρψιν και ευχαρίστησιν των φανατικών αλλά που εμένα δεν με γεμίζει καθόλου.
3) Αυτή η κατάσταση επηρεάζει δυστυχώς και την κατάσταση στην Εθνική ομάδα.

Αλλά αρκετά για το μπάσκετ, ας μην ξεστρατίσουμε κι όλας. Απλά, λόγω γιου, η οικογένεια έχει ιδιαίτερες σχέσεις με το άθλημα. Γι αυτό και η εκτενής αναφορά.

Reaction score
8.350
οπως ειπα και στον Ηλια,το ευχαριστο ειναι οτι ακουω μερικα παιδια με crt,που δεν γνωριζα.
Παραδεχομαι οτι κι εγω κανω μια ομαδοποιηση αλλα ειμαστε λιγοι και οσον ασχολουμαστε με αυτη την τεχνολογια ,καλο ειναι να γνωριζομαστε και να βοηθησουμε τυχον ο ενας τον αλλο την στιγμη που οι υπολοιποι εκ των πραγματων δεν ενδιαφερονται.
Μαλιστα σκεφτομαι να κανω ενα καλεσματακι σπiιτι μου να μαζευτουμε ολοι οι ιδιοκτητες CRT,να γνωριστουμε κι απο κοντα οσοι δεν γνωριζομαστε και να συζητησουμε τα
των μηχανηματων μας.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Μακάρι να γίνει έτσι και σίγουρα θα είναι χρήσιμο για όλους τους κατόχους CRT.

Όμως πρέπει να παραδεχτείς ότι έχεις κι εσύ μέρος της ευθύνης για τo γεγονός ότι το θέμα ξεστράτισε σε συγκρίσεις μεταξύ τεχνολογιών, αφού στο εισαγωγικό μήνυμα με το οποίο άνοιξες το θέμα, λες: "Μην ξεχνάμε ότι ακόμα και σήμερα, όποιο καινούριο μηχάνημα βγει στην αγορά, ιδίως τα ακριβά, αμέσως βάζουν σαν μέτρο σύγκρισης κάποιους CRT!!!" Μη δυσανασχετείς λοιπόν που οι άλλοι σηκώνουν το γάντι και απαντάνε, εφόσον διαφωνούν μ' αυτή σου τη θέση. :126:

Δυστυχώς δεν έχω τεχνικές γνώσεις, και έτσι αναγκάζομαι να παίρνω πληροφορίες από το εξωτερικό! πριν λίγα χρόνια όταν πρωτοβγήκε ο Ruby! και είχε γίνει επανάσταση (τον έλεγαν CRT killer) θυμάστε νομίζω το συγκριτικό με έναν G90! το αναδημοσίευσαν όλα τα forum και όλος ο ειδικός τύπος, δεν μπορεί να μην το είδε κανείς! Σε τελευταίο συγκριτικό που παρευρέθηκα του SONY 200 με έναν BARCO CINE9, (που δεν έπαιζε με HDMI ούτε σε 1080p) σε αρκετούς, σε πολλά σημεία, άρεσε η εικόνα του BARCO πιο πολύ!
Εάν κάποιος έχει όρεξη ας ρίξει μια ματιά στα αμερικάνικα forum, και θα καταλάβει γιατί έγραψα έτσι, μια και εδώ όταν πεις ότι έχεις CRT, κάνουν σαν να έχεις Έιτζ, και το τελευταίο, νομίζω με παρεξήγησες, δεν δυσανασχετώ για τίποτα όσο αφορά το χόμπι, απλά ζηλεύω του ξένους, που μπορούν να συζητάνε χωρίς να κοντράρονται (απαξιώνουν, ή σηκώνουν κανένα γάντι όπως λές) κανένα, για κανένα λόγο! τουλάχιστον στα θέματα των CRT που παρακολουθώ!!

Reaction score
15.548
Tα crt ειναι καλα....
Και εγω βλεπω σε εναν ψηφιακο 5ετιας...μια χαρα δειχνει...σουπερ...

Εμενα μου αρεσει ο Δημητρης Α......
Μ'αρεσει να το πειραζω αυτο το παιδι...!!!
Απο τοτε που τον γνωρισα(8 χρονια τωρα..θυμαμε βλεπαμε εναν sony G70 τοτε με σουπερ ντουπερ scaler και ρυμιζμενος απο τον καλυτερο του ειδους γερμανο......πολυ γελιο θυμαμε...ωραιες εποχες !!!)...μολις μιλησουμε περι εικονας και τα βρει σκουρα,μου λεει για το μαυρο των CRT.......!!!!!!(λιγο μεγαλη ηταν η παρενθεση ..ε!!!!!)
Αμ ουτε σωστο μαυρο εχουν ολοι Δημητρη μου....!!!!!!
Αλλα δεν θα κατσω να σου πω γιατι το λεω αυτο......μια ψυχη ομως το ξερει...ονοματι Β...

Ρε συ....γεμιζετε Ταχι.....?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.070
Members
38.643
Νεότερο μέλος
venar