DAB+ στην Ελλάδα - Ξεκίνησε να εκπέμπει το ψηφιακό ραδιόφωνο στην Αθήνα

Μηνύματα
93
Reaction score
18
Καλή Λύψη στο DAB+.

Καλό Σαββατοκύριακο. Για να λαμβάνουμε καλά τους σταθμούς DAB+ απαιτείται καλή κεραία ειδική για DAB+ ιδανικά στην οροφή του αυτοκινήτου. Εάν το αυτοκίνητο έχει απο την μάνα του DAB+ έχει καλώς τοτε ο κατασκευαστής έχει φροντίσει και εχει βάλει ειδική κεραία. Εάν όμως έχει τοποθετηθεί εκ τω υστέρων ο δέκτης DAB+ στο αυτοκίνητο είναι πιθανό ο τεχνικός που το τοποθετησε να μην έβαλε ειδική κεραία για DAB+. Εάν ακούτε τους σταθμούς με διαλείψεις κοντά στα σημεία εκπομπής σίγουρα κάτι δεν πάει καλά στην λύψη σας και πρέπει να το κοιτάξετε.

Τώρα στα σπίτια πολλές φορές μια καλή εσωτερική κεραία που όμως θα είναι ανοικτή είναι αρκετή. Αλλες φορές σε δύσκολες περιοχές ή χαμηλούς ορόφους χρειάζετε εξωτερική κεραία.

Το ξέρω ότι οι πιο πολλοί τα ξέρετε αυτά. Απλά τα γράφω για όσους δεν γνωρίζουν.

Ευχαριστώ Πολύ.
 


Μηνύματα
4.648
Reaction score
2.930
Τελικά υπάρχει χρονοδιάγραμμα κατάργησης των FM στην Ελλάδα ή θα μας συντροφεύουν για καμιά 20ετία ακόμη και βλέπουμε;

Τα νέα αυτοκίνητα μέχρι πότε θα έρχονται με fm κεραία;
 

Μηνύματα
93
Reaction score
18
Κανείς δεν ξέρει για το χρονοδιάγραμμα και δεν ξέρω εάν το θέλουν και οι σταθμοί.

Οσο για τις κεραίες στα νέα αυτοκίνητα μετά το Δεκέμβριο λογικά υπάρχει Οδηγία της ευρωπαικής ένωσης να έχουν υποχρεωτικά δέκτη DAB+ οπότε λογικά θα έχουν ειδική κεραία DAB+. Πάντως καλό είναι εάν κάποιος ενδιαφέρετε να πάρει νέο αυτοκίνητο να περιμένει μετά τον Δεκέμβριο ή να απαιτήσει να έχει DAB+ από την μάνα του.
 Μηνύματα
387
Reaction score
322
Πάντως τα στικάκια δεν είναι τόσο ευαίσθητα (έχουν δοκιμαστεί).
Post automatically merged:Πάντως τα στικάκια δεν είναι τόσο ευαίσθητα (έχουν δοκιμαστεί).

Δεν ξέρω αν είναι θέμα χαμηλής ευαισθησίας ή γενικώς είναι 'της πλάκας' τα στικάκια αυτά. Νομίζω το δεύτερο ισχύει. Είχα αγοράσει δύο διαφορετικά, που υποτίθεται λαμβάνουν σήμα Dab+. Τζιφος και με τα δύο και τζάμπα τα ευτυχώς λίγα (περίπου 20) ευρώ που έδωσα. Με εξωτερική κεραία, από ψηλό σημείο, με δοκιμή και σε υπολογιστή και σε κινητό μέσω otg, καθόλου σήμα. Το ένα στικάκι έπιασε 4 τηλεοπτικούς, αλλά βέβαια δεν ηταν αυτό το ζητούμενο. Σε ό,τι με αφορά δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τους φθηνούς φορητούς δέκτες που προτείνονται παραπάνω, και μάλλον θα περιμένω μήπως επιτέλους σοβαρέψει η κατάσταση στη χώρα μας στο συγκεκριμένο θέμα, ώστε να κοιτάξω για κάτι πιο ποιοτικό. Μέχρι στιγμής μετράμε ήδη 17 χρόνια συζητήσεων για το Dab στην Ελλάδα και εύχομαι να μην περάσουν άλλα τόσα μέχρι να αναληφθούν οι σχετικές πολιτικές αποφάσεις και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
 

Μηνύματα
93
Reaction score
18
Σε ποιά περιοχή της Γερμανίας είσαι? Εκεί μπορεί να είσαι κοντά στα κέντρα εκπομπής ή να έχουν μεγάλη ισχύ και καλή οπτική επαφή.
 

Μηνύματα
387
Reaction score
322
Σε ποιά περιοχή της Γερμανίας είσαι? Εκεί μπορεί να είσαι κοντά στα κέντρα εκπομπής ή να έχουν μεγάλη ισχύ και καλή οπτική επαφή.
Ποιος είπε για Γερμανία;
 


Μηνύματα
93
Reaction score
18
Στον DigitalRadio473 προστέθηκε και ένα Χριστουγενιάτικο ραδιόφωνο με ελληνικά και ξένα. Μάλλον πάμε για τις πιο παρατεταμένες Χριστουγεννιάτικες διακοπές.
 

Μηνύματα
93
Reaction score
18
Καλό Σαββατοκύριακο,
Ο Digital Radio 473 είναι ανοικτός στο DAB+ κανάλι 8Β. Έχει προστεθεί και ένας σταθμός Jazz.
Καλή Ακρόαση.
 


vasilisnt

Golden Boy!
Μηνύματα
1.947
Reaction score
2.519
ξεκινησε το dab για αυτο εξαφανιστηκαν τα hi-fi fm tuners? ολοι απο ιντερνετ ραδιο ακουτε βρε παιδια?
 


Μηνύματα
3.269
Reaction score
1.884
Φιλε είμαι Πρέπει να πιάνει καμιά δεκαριά σταθμους σιγουρα.

Θα το κοιτάξω και θα σου πω.....
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
162.279
Μηνύματα
2.579.196
Members
36.442
Νεότερο μέλος
kyros01
Top