DAC και πικάπ

Reaction score
89
Μετά από αλλαγές χώρου και μηχανημάτων (downsizing :)), αυτή τη στιγμή η ηχητική μου "αλυσίδα" έχει ως εξής:
Raspberry Pi3 με Behringer UCA222 και Technics SL1210MK5 συνδεδεμένα στον ραδιοενισχυτή Pioneer VSX814 όπου από εκεί από τα front left και right preout έχω συνδέσει με rca το Subwoofer Teufel SW 5500 σε αντίστοιχα left και right in και στα left και right out έχω rca to trs στα ηχεία μου που είναι τα JBL LSR 305.
Με την παραπάνω συνδεσμολογία έχω καλύτερη διαχείριση του subwoofer. Όταν είχα συνδέσει το subwoofer στο sub out του ραδιοενισχυτή δεν είχε καλό "κροσάρισμα" μάλλον και δεν είχε σωστή συνεργασία στον ήχο το sub με τα ηχεία.

Ο ραδιοενισχυτής χρησιμοποιείται μόνο σαν προενισχυτής - επιλογή πηγών, ανάμεσα σε Raspberry, Technics και ενός dvd player για να ακούω κανένα cd.
To dvd player είναι πλέον περιττό μια και ψηφιοποιώ τα δισκάκια μου.

Έτσι ψάχνω μια οικονομική λύση για να αλλάξω το behringer και να βγάλω από την αλυσίδα τον ραδιοενισχυτή, έχοντας την δυνατότητα να έχω συνδεδεμένο το πικάπ...

Το subwoofer ίσως κάποια στιγμή φύγει ή αλλαχτεί με πχ ένα JBL LSR 310s.

Υπάρχει λοιπόν κάποια οικονομική και ποιοτική λύση;
Ζητάω πολλά θέλοντας να έχω και το πικάπ;

Είδα το Yamaha AG06 το οποίο είναι κάτι ανάμεσα σε κάρτα ήχου και μίκτης όπου θα μπορούσα από ότι κατάλαβα να συνδέσω και το πικάπ. Είναι λύση αυτό όμως ή χάνω σε αρκετά σε ποιότητα ήχου;

wnet

Nearfield
Reaction score
18.555
Το Yamaha AG06 είναι μίκτης και κάρτα ήχου (ή Audio Interface :p δε θα τα χαλάσουμε στην ονοματολογία)

ΔΕΝ έχει είσοδο για πικαπ..... ΔΕΝ κάνει για τη δουλεια που θες..... είναι κάτι σαν την Behringer που έχεις αλλά πιο πλούσιο σε εισόδους... παίρνει μικρόφωνα και όργανα στάθμης Line .. όμως όχι πικαπ

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο αν αγοράσεις ΚΑΙ έναν προενισχυτή Phono π.χ. και τελείως ενδεικτικα: https://www.skroutz.gr/s/2044965/Pro-Ject-Audio-Phono-Box-MM-MC-DC.html

Μαζεύονται όμως έτσι πολλά "μπιχλιμπίδια" .... προτείνω να βρεις ένα άλλον μίκτη που να έχει και είσοδο Phono

Reaction score
89
Προενισχυτή phono έχω τον Musical Fidelity VLPS - ξέχασα να το γράψω...
Η Yamaha έχει μια είσοδο rca stereo για cd player κλπ όπου εκεί θα μπορούσα να βάλω την έξοδο από το phono.

Reaction score
4.587
Η οικονομικότερη λύση είναι ένα τέτοιο

Θα συνδέσεις με i2s το raspberry, από εκεί στα lsr305 και θα είσαι μια χαρά (για τα χρήματα που θα δώσεις). Το πολύ να παρεμβάλεις κι ένα ποτενσιόμετρο αν το βρίσκεις απαραίτητο. Με volumio φαντάζομαι το έχεις το raspberry.

Reaction score
89
Έχω σκεφτεί παρόμοιες λύσεις και είναι και καλές και οικονομικές αλλά δεν θέλω να παροπλίσω το πικάπ.
Δεν το χρησιμοποιώ συχνά αλλά θέλω να είναι στημένο και δεν έχω χώρο κάπου αλλού.

Reaction score
4.587
Τι σχέση έχει το πικάπ? Θα πάρεις ένα ακόμα σετ καλώδια και θα το συνδέεις πάνω στα ηχεία, έχεις phono pre. Άντε βάλε κι ένα https://www.thomann.de/gr/palmer_monicon.htm για volume control. Απλά όταν θα θες να ακούσεις βινύλια θα αλλάζεις τα καλώδια. Μιλάω πάντα για φθηνές λύσεις έτσι, αν είναι να δώσεις πολλά χρήματα υπάρχουν επιλογές.

Reaction score
89
αν κρίνουμε από το avatar ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Δυστυχώς μόνο σε φωτογραφία.

Το 2ο σετ καλώδια το έχω δοκιμάσει ήδη και προτίμησα την ευκολία του να τα συνδέσω όλα πάνω στον ραδιοενισχυτή.

Ο ελεύθερος χρόνος στο σπίτι είναι πλέον πολύ πολύτιμος και λίγος (2 παιδιά).

Έτσι τo 1ο δεδομένο είναι τα ηχεία που δεν αλλάζουν γιατί και καλά παίζουν και δεν μπορώ να βάλω μεγαλύτερα.
Το 2ο δεδομένο είναι το raspberry.
Το 3ο το οποίο και είναι υπό συζήτηση είναι το πικάπ το οποίο και όπως έγραψα παραπάνω θα ήθελα να το ενσωματώσω στο σύστημα αλλά με εύκολο και σχετικά οικονομικό τρόπο χωρίς να χάσω πολύ σε ποιότητα ήχου αν αγόραζα ένα dac πχ schiit ή ifi και συνδέοντας 2ο σετ καλώδια που έχω σε αναμονή για να ακούσω κανέναν δίσκο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani