DAC-1HDR - "Audio Critic" review

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Απάντηση: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

That leaves the “pride of ownership” of five-figure audio jewelry to the orthopedic surgeons, hedge-fund managers, and drug dealers to whom the dollar sign is an index of listening quality.
καλά τα λέει αλλά ποιος τα ακούει...

Reaction score
684

"All in all, the Benchmark DAC1 HDR is damn close to a perfect piece of equipment. Neither its digital performance nor its analog performance could be meaningfully improved. That’s really all that needs to be said. If I could change anything at all about it, it would be to add a couple more analog inputs. I realize that there is no room for that, so I use a small input switch box that sits on top of it. Most users won’t need it. There exist DACs and preamps at ten times the price of the Benchmark, but they aren’t any better. Let the high-end police come and take me away in handcuffs."

Μια απο τις πιο διασκεδαστικες παραγραφους που εχουν γραφτει ποτε σε review...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.252

Τί μας λες καλέ! Η πιο διασκεδαστική παράγραφος είναι αυτή που παρέθεσε ο Μπλατσάρας.

D

deleted user 10898

Guest
εχει μεγααααλη πλακα πως οπως οι highendaδες ξερογλυφονται με reviews που περιγραφουν μεταξωτους ηχους και φυκια μπλε ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ και οι αντι---χαι--ενταδες τρελενονται απο την χαρα τους με κειμενα οπως το παραπανω για προιοντα φθηνα που τσακιζουν τα ακριβα κλπ.
μαλιστα η φραση εαν αγορασεις κατι εως και 10φορες ακριβοτερο δεν κερδιζεις τιποτα η ακομα χειροτερα τα ακριβα ειναι για χειρουργους οι εμπορες ναρκωτικων εκμεταλευονται την αντιχαιντιλα τους με τον ιδιο τροπο που ο ριβιουερ του χαιεντ αρθρου εκμεταλευεται τους χαιενταδες.
ιδιαιτερη σημασια θα ειχε η γνωμη του κ Θεμη εαν συμφωνει με τις μ@λ@κιες περι του οτι μεχρι10φορες την αξια δεν υπαρχουν καλυτερα προιοντα...
(χαιεντ μπατσος εδω....)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.026
Απάντηση: Re: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

...(χαιεντ μπατσος εδω...)
To μυστικό είναι να κρατάς τα μάτια ανοικτά έχοντας την αίσθηση πως είναι κλειστά,γιά να μην ΄΄τρελαίνεσαι΄΄...:612:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
ε
ιδιαιτερη σημασια θα ειχε η γνωμη του κ Θεμη εαν συμφωνει με τις μ@λ@κιες περι του οτι μεχρι10φορες την αξια δεν υπαρχουν καλυτερα προιοντα...
(χαιεντ μπατσος εδω....)
Είναι σαφές οτι υπερβάλλει αρκούντως ο εν λόγω κύριος.
Αν πάμε μερικά χρόνια πιο πίσω θα δούμε οτι μόλις είχε ανακαλυφθεί το DAC-1 από τους επαγγελματίες-πριν τους reviewers-είχε αγοραστεί σχεδόν απ' όλους σαν δεύτερο DAC (και ADC) μετά από συγκρίσεις που έκαναν οι ίδιοι με τα ακριβά τους dcs και weiss. Επίσης αν λένε κάτι οι στατιστικές το δεδομένο DAC έχει πουλήσει 20 φορές περισσότερο από όλα τα άλλα μαζύ. Ίσως όλα αυτά κάνουν κάπως τις υπερβολές να μην ηχούν σαν μ@λ@κιες.

D

deleted user 10898

Guest
ειναι απλη υπερβολη να λες οτι το συγκεκριμενο dac ειναι ισαξιο με οτιδηποτε εως και 10φορες την τιμη του? για μενα ειναι μ@@@@ (ας μην το ξαναγραφω...)
και τι σημασια εχει ποσο πουλησε? ειναι καλυτερο απο το minerva που αντιπροσωπευετε?
ειναι ισαξιο με το medea? (ειναι στα ορια του 10πλασιου.)

αυτο που θελω να υποδειξω ειναι ο τροπος που οι αντιχαιενταδες παρασειρονται ειναι ακριβως ιδιος με τον τροπο που οι λατρεις του χαιεντ παραμυθιαζονται...

Reaction score
684

κοιτα ειναι προφανες οτι ο reviewer δεν εχει δοκιμασει το Medea.

Το καλυτερο DAC που εχει δοκιμασει στο AIWA στερεοφωνικο του (συστημα αναφορας) ηταν το Benchmark Dac 1 παει και τελειωσε.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.026
Απάντηση: Re: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

...
αυτο που θελω να υποδειξω ειναι ο τροπος που οι αντιχαιενταδες παρασειρονται ειναι ακριβως ιδιος με τον τροπο που οι λατρεις του χαιεντ παραμυθιαζονται...
Με μιά ΄μικρή΄ διαφορά:Οι πρώτοι ακόμα κι αν "παρασύρονται"(κατά τη δική σου πάντοτε κοσμοθεωρία) στις επιθυμίες τους,τελικά ΄΄ξηλώνονται΄΄ και χρεώνονται δυσκολότερα από τους δεύτερους.
Εφόσον δεχτούμε τη νέα ΄΄κοσμοθεωρία΄΄,είναι οι πρώτοι που ΄΄δημιουργούνται΄΄ από τους δεύτερους-μιά και στα μάτια των φανατικών,όσοι δεν συμμερίζονται τις αντιλήψεις τους είναι εναντίον τους...Το αντίθετο κανονικά δεν υφίσταται,επειδή ο σκεπτικισμός γενικά τείνει να μη συνάδει με φανατισμούς...:126:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

επειδή ο σκεπτικισμός γενικά τείνει να μη συνάδει με φανατισμούς...:126:
γενικα.
εδω ομως υπαρχει φανατικα αντιχαιεντισμος απο γνωστους μας σκεπτικιστες.
(οι εκφρασεις χαιεντας αντιχαιεντισμος κλπ δεν με εκφραζουν, ειναι οπως μεσο εκφρασης αυτης της καταστασης που επικρατει στο χωριο μας.)
ο αντιχαιεντισμος οπως εκφραζεται εδω παρασυρει οπως και ο χαιεντισμος!
και μπορει το κοστος να ειναι μικροτερο ειναι ομως παλι πεταμενα λεφτα. τα εχω πληρωσει τα Giant Killer οσο το giant Που επρεπε να ειχα αγορασει απο την αρχη!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.026
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

γενικα...τα εχω πληρωσει τα Giant Killer οσο το giant Που επρεπε να ειχα αγορασει απο την αρχη!
Παραδείγματος χάρη;

D

deleted user 10898

Guest
αμα πει ο κογιας απο τι ακουει θα πω και εγω! χιχι πλακα κανω...
ηταν να παρω ενα σιντι πλαυερ...
πηρα ενα ps3 που τοτε κατα τα review του site μας επαιζε φυσιολογικα οπως ενα καλο σιντι πλαυερ. δεν μου αρεσε και μετα πηρα ενα dac giant killer με firewire και συνδεση με υπολογιστη (και μακ γιατι επαιζε μονο σε μακ).(αυτο απο προτροπη σε headfi...)
καλο ειναι αλλα κυριως οι αναλογικες εισοδοι για μετρηση χωρου και συνδεση της κιθαρας μου!
μετα απο αυτο, σχεδον αγορασα ενα σιντι πλαυερ... την τελευταια στιγμη και με τραμπα με μικρο χασιμο πηρα το ντακ που ηθελα. μετα πηρα ενα wadia itransport γιατι ειναι λεει giant killer transport! Κολοκυθια. το cdpro2 το εφθασε τελικα μονο το esoteric μου το οποιο τελικα ειναι τρανσπορτ και sacd player!.
μην πω για τα κινεζολαμπιονια (ΚΚ-copyright) προενισχυτων που εδω τα εχουν για θεικα μηχανηματα! ασε να εχω ορεξη...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.026

Η προσαρμογή των όσων ΄΄διαβάζουμε΄΄ στις δικές μας αντιλήψεις,είναι το αντίδοτο της ΄΄μετάνοιας΄΄...:126:
Πες μου όμως,τί σε ώθησε να καταλήξεις στη σωστή επιλογή γιά σένα;

D

deleted user 10898

Guest
τι σημασια εχει? ακουσα, μου αρεσε, ημουν και λιγο τυχερος και το πηρα.
edit εαν εννοεις εαν το ειχα διαβασει σε ριβιου κλπ, οχι δεν ειχα διαβασει τιποτα για το συγκεκριμενο ντακ.
αφου το πηρα και μου αρεσε, αρχισα να διαβαζω...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.490
Members
38.566
Νεότερο μέλος
yannissails