DAC MDA503 ADVANCE ACOUSTICS VS BENCHMARK DAC 01 USB

D

deleted user 10898

Guest
H ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων στην θύρα usb 1 είναι λέει 12 mb και θεωρείται ανεπαρκής σε σχέση με την usb 2 και firewire (400 b +).

Eρωτήματα:

1)Το cd player τι ταχύτητα έχει;
2)Πως επιδρά η ταχύτητα στην ποιότητα;
3)Μήπως τα player, (sacd-cd), είναι ταχύτερα σε σχέση με ένα pentium 4 (usb 1) + dac που μάλλον είναι το σύνηθες, λόγω και των driver που υπάρχουν, στο "μέσο" pc?
caravelle ξεχνα την ταχυτητα. υπερκαλυπτουν τις ταχυτητες μεταφορας ασυμπιεστου σηματος τοσο η usb οσο και η firewire.
σημασια εχει πως υλοποιειται η καθε κατασκευη.
το benchmark εχει καθαρο κρυσταλλινο ηχο που σε καποιους ακουγεται ψυχρος κλινικος. εγω εχω ενα firwire dac και ο ηχος του μοιαζει πολυ με του benchmark λιγο πιο ζεστος ισως. παρολα αυτα οταν τον περναω απο λαμπατο προ γινεται απαικτος.
η mcintosh πλεον στα cdplayer της διαβαζει τα δισκακια και τα αποθηκευει και μετα τα παιζει. αυτο νομιζω τα λεει ολα για την εξελιξη των πραγματων.
οποιος αγοραζει σημερα ντακ πρεπει να κοιταζει εκτος απο τον ηχο να εχει υποστηριξη 24/96 ΚΑΙ ΠΑΝΩ!

Νικος

Reaction score
11
Πολύ ενδιαφέροντα φίλε VET. Mία ερώτηση: Eίναι δυνατόν όταν ριπάρεται ένα cd στον σκληρό σε ασυμπίεστη μορφή WMA με media monkey να βελτιώνεται ο ήχος; (Γιατί αυτό παρατήρησα). Τα όποια μειονεκτήματα υπάρχουν κατά την ανάγνωση του cd, λογικά δεν θα πρέπει να μεταφέρονται και στην εγγραφή στον σκληρό; Τα λέω αυτά γιατί ένα cd του ERIC CLAPTON από εφημερίδα που τα πιατίνια ακουγόντουσαν σαν να... φυσάει τρόμπα ποδηλάτου, ξαφνικά καθάρισαν και απέκτησαν υφή μεταλική! Και όλα αυτά με την on board κάρτα ήχου ενός της πλάκας pendium 4 της HP που ουδεμία πρόβλεψη έχει για την αναπαραγωγή hi fi ήχου! Είναι η ιδέα μου η υπάρχει λογική εξήγηση;

D

deleted user 10898

Guest
οταν ριπαρεις στο σκληρο δεν αλλαζει τιποτα. ουτε βελτιωνεται ουτε χειροτερευει, αρκει το ριπαρισμα να γινει χωρις λαθη. η διαφορα που ακους ωφειλεται στην αναπαραγωγη του αρχειου απο το πισι. προφανως ο σκληρος και η καρτα ηχου ειναι καλυτερος συνδυασμος απο το σιντι που το επαιζε.
(μιλας για εξωτερικο σιντι η για του υπολογιστη?)
Νικος

Reaction score
11
Για εξωτερικό player. Το οποίο σίγουρα επηρεάζεται από τους κραδασμούς, ενώ το pc είναι σε διπλανό χώρο.

Reaction score
11
Επίσης το pc στον χώρο των ακροάσεων, και παίζοντας από τον σκληρό, επηρεάζεται από τους κραδασμούς και πόσο;

D

deleted user 10898

Guest
εγω αρχικα ακουγα απο ps3. μετριος ηχος. πηρα ενα apogee duet και εφτιαξα εναν music server με συνδεση firewire στον imac. ο ηχος βελτιωθηκε πολυ. τωρα εχω ενα non oversampling dac με λαμπατη εξοδο και τρανσπορτ ενα wadia itransport. ολα στο ipod ασυμπιεστα και τρομερη ευελιξια. οσο για ποιοτητα ηχου... αναλογη του ντακ μου ;-)

D

deleted user 10898

Guest
Για εξωτερικό player. Το οποίο σίγουρα επηρεάζεται από τους κραδασμούς, ενώ το pc είναι σε διπλανό χώρο.
σιγουρα? πανω σε σαμπ το εχεις?

Reaction score
8
Βασιλη περιμενουμε εναγωνιως, ποσο μαλλον που στο παρελθον ειχες στα χερια σου και το BENCHMARK αν θυμαμαι καλα.

Reaction score
1

Reaction score
11
Kαλύτερη σύνδεση ποιά είναι μεσω USB. (2.0 υποθέτω), η μέσω ψηφιακής SPIDF που έχουν τα MOTHERBOARD?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.826
Members
38.503
Νεότερο μέλος
Panagiotis Pou