deal Tata Motors-Ford για Jaguar, Land Rover????

Reaction score
51
Απάντηση: deal Tata Motors-Ford για Jaguar, Land Rover????

Συγνωμη αν σε στεναχωρισα αγαπητε κε Δημητροπουλε αλα ετσι ειναι τα πραγματα.Θες ενα μεγαλο και αξιοπιστο αμαξι που να ειναι κουκλα να εχει γκαζια να μην χαλαει και το κυριοτερο να πιανει λεφτα ακομα και μετα απο 10 χρονια?Παρε ενα HONDA ACCORD η' ενα LEXUS IS200 να σε δει ο θεος!:happy_4:

Γιατί να στεναχωρηθώ Τάκη??
Όλοι έχουμε μια άποψη και είναι σεβαστή!
Αλλά....
Αν ήθελα πλυντήριο θα επέλεγα (όπως έχω ήδη κάνει) κάτι σε....Ariston!!! (που περιέργως είναι και....Ιταλικό...:happy_8: :happy_8: )

Δεν βλέπω κανέναν απολύτως λόγο να κοιτάξω το Accord πχ ή το Avensis ή το Primera αφού το Ariston μου κάνει καλύτερα τη δουλειά, τα λευκά μου παραμένουν λευκά και όπως είδες έχει και ωραίο χρώμα. :happy_9: :crazy_3:
(το IS200 είναι πολύ ακριβό για αυτό που προσφέρει και αρκετά ακριβότερο από αυτά τα χρήματα που θα πλήρωνα)

Τα οχήματά μου τα επιλέγω με συγκεκριμένα κριτήρια και τα 4τροχα που μου ανέφερες στα μάτια μου φαίνονται μόνο έτσι: 4τροχα.
Δεν είναι κακά αυτοκίνητα.
Είναι πολύ καλά (και καλά κάνει ο κόσμος και τα αγοράζει) (αν και στο...Accord μου χαλάει η σούπα...)
Αν και αντικειμενικά να το δούμε, δεν υπάρχουν κακά αυτοκίνητα σήμερα.

Αλλά αν ήθελα αξιόπιστο αυτοκίνητο για να πηγαίνω κάθε μέρα στη δουλειά μου απροβλημάτιστα θα επέλεγα κορεάτη. Είτε Hyundai είτε Kia.
Σκυλιά, αξιοπρεπή στο δρόμο, ουδέτερα στην εμφάνιση, οικονομικά στη χρήση.
Δεν θα έπαιρνα Toyota που θα με ανέβαζε +4Κ€ στην αγορά του.
Γιατί ναι μεν θα είχε μεγαλύτερη τιμή μεταπώλησης αλλά η απώλεια στην τσέπη θα ήταν η ίδια σε μια 5ετία ή 7ετία πχ.

Ναι....Τα Τoyota & τα Kia & Hyundai είναι πιο αξιόπιστα από την καλύτερη Alfa Romeo. Χωρίς συζήτηση....
Αλλά για να με βλέπει ο Θεός πρέπει να χαμογελάω.
Και αλήθεια, όταν στο πάρκινγκ μου βλέπω την Α156 μου, χαμογελάω.
Γιατί είναι (για μένα) πανέμορφη, γιατί στρίβει όπως κανένα Accord δεν θα μπορέσει να στρίψει και κυρίως μου μιλάει όταν την οδηγώ.
Ξέρεις, στην οδήγηση (και όχι στην μεταφορά από το σημείο Α στο σημείο Β) για να χαμογελάσεις (και να σε δει ο Θεός) θα πρέπει να υπάρχει "διάλογος" μεταξύ οδηγού και οχήματος.
Θέλεις τιμόνι να μιλάει (να σου "λέει" τα όρια πρόσφυσης, την τάση υποστροφής ή υπερστροφής, να καταλαβαίνεις ακόμα και αν κάποιο λάστιχο έχει χάσει πίεση...), ανάρτηση να διορθώνει εκεί που πρέπει αλλά να σε αφήνει να παίζεις με την μεταφορά βάρους ή το δυνατό turn in ή το "πονηρό" φρενάρισμα, γεωμετρία που επιτρέπει στον οδηγό να στρίψει όπως θέλει......
Δεν θα με πειράξει Τάκη, αν μου ανάψει πχ το λαμπάκι του αερόσακου. Ή αν μου τρίξει η εταζέρα.
Μου αρκεί που πριν ξεκινήσω χαμογελάω και όταν την παρκάρω το βράδυ πάλι θα χαμογελάω. Γιατί σε αυτή την ελάχιστη ώρα που δεν τρέχω για τη δουλειά μου ή για τις υποχρεώσεις μου ή για αγγαρείες, τις μικρές εκείνες στιγμές που απλά επιστρέφω στη βάση μου, η Alfa μου θα μου τις κάνει πιο όμορφες. Θα με σπρώξει να μπω γρήγορα σε 5 ή 10 στροφές, θα με κάνει να αισθανθώ όμορφα γιατί όσο μου μιλάει χαίρομαι την γρήγορη οδήγηση.
Και μέσα σε 15 λεπτά οδήγησης, φεύγει η κούραση 12 ή παραπάνω ωρών εργασίας.

Αυτό που περιγράφω παραπάνω λέγεται πάθος.
Με την έννοια που το βλέπω εγώ.
Και δεν ζητώ από κανέναν να συμφωνήσει μαζί μου.
Το θέμα είναι ότι αντίστοιχα αισθάνομαι με ελάχιστα αυτοκίνητα.
Αλλά ο συνδυασμός πάθους - εμφάνισης - κόστους (με τα δικά μου κριτήρια) με στρέφει (μέχρι ώρας) στην Alfa Romeo.
Αν μεγαλώσει πολύ το πορτοφόλι μου (ή πχ κόψω το πάθος μου με τις μοτ/τες) μπορεί να δω και αλλού.
Ή αν απλά αλλάξει πχ το γούστο μου...
Παρ' όλα αυτά, η Alfa Romeo θα βρίσκεται πάντα στην λίστα των επιλογών μου και λογικά οι έρευνες αγοράς μου θα ξεκινούν από εκεί.

Και η κυρία Σούλα είναι υπέροχη γυναίκα. Συμπαθητική στην εμφάνιση, τρομερή στην κουζίνα, κυρία στον κόσμο και πιστή.
Αλλά δεν θα γίνει ποτέ.....

(παρεμπιπτόντως είναι....Ιταλίδα...:crazy_3: :happy_8: )
Ναι δεν είναι τόσο...αξιόπιστη!!!
Αλλά την προτιμώ!!! "happy_1" :crazy_3:

Reaction score
3

Λοιπόν κάποιος να τσιμπήσει το Δημητρόπουλο, νομίζει ότι οδηγάει την Μπελούσι… :cool_11:

Φιλαράκι το Accord το αδικείς.
Είναι φοβερό οικογενειακό αυτοκίνητο, σαφώς καλύτερο από κάτι Vectra και Jetta.:mrgreen:
Είναι και καλό στο δρόμο, με καλό εξοπλισμό.
Άλλο είναι το πρόβλημα….. ο @#!?%@ ο αντιπρόσωπος.:mad_3:
Μη ρωτήσεις εάν θα το αγόραζα διότι θα σου πω το ίδιο που λέω και για τα μηχανάκια:
Πάει στο χώμα;

Το θέμα είναι με ποιο τρόπο θα με πείσει εμένα κάποιος, όταν σε λίγα χρόνια θα αλλάξω αυτοκίνητο και θα είμαι, ίσως, σε θέση να δώσω ακόμα και 80000-90000€ να αγοράσω luxury SUV από την Ινδία:crazy_1:. Χρησιμοποιώ εμένα ως παράδειγμα διότι ούτε προκαταλήψεις έχω, όχι πολλές τουλάχιστο, για τις μάρκες, ούτε καλομαθημένο καλόπαιδο από πλούσια @@ είμαι και εάν (που δεν το νομίζω:pc:) φτάσω να μπορώ να ξοδέψω 100000€ για αυτοκίνητο, θα τα έχω δουλέψει έως το τελευταίο ευρώ.
Η πραγματική διαφορά της Land Rover με όλες τις υπόλοιπες μάρκες είναι πως αν και οι τιμές της είναι ποιο ακριβές, αγοράζεις τελικά πολύ περισσότερα από ότι πληρώνεις. Ίσως αυτή είναι και ή αιτία που αυτή η εταιρία δεν μπόρεσε ποτέ να είναι κερδοφόρα.

Reaction score
264

Οτι πληρωνεις παιρνεις.το lexus ειναι οντος ακριβο αλλα αξιζει τα φραγκα του.το accord απλα εχει μαλακη αναρτιση και γερνει.κατα τα αλλα ειναι τρελα.ενα bilstein κιτρινο θελει και ειναι τρενο.εχω οδηγησει τετοιο και ξερω οτι ειναι η μερα με την νυχτα με την μαμα αναρτιση.απλωσ ειναι λιγο .?????... ο σαρακακησ.

Reaction score
51

Λίγο???
Μπουαχαχαχα.......
Άσε τα κίτρινα ΚΟΝΙ για λίγο και ρώτα το κόστος ενός service για το Accord......Ιδιαίτερα στα πανάκριβα ανταλλακτικά.
Πόσο μάλλον αν σκεφτείς ότι λόγω 6ετούς εγγύησης υποχρεωτικά κάνεις την συντήρηση στα ακριβά επίσημου δικτύου συνεργεία......

Άσε που ακόμα και η βασική του έκδοση είναι πανάκριβη.
Πληρώνεις 28 χιλιάρικα για ένα 2λιτρο των 155 ίππων για να πάρεις τι??
Αν ήθελα να είμαι καπετάνιος θα αγόραζα σκάφος :happy_9: :cool_11:

Με 28 χιλιάρικα υπάρχουν πολύ καλύτερες προτάσεις συνολικά........

Ααα....
Τώρα που το σκέφτομαι το Accord έχει και κάτι πάρα πολύ καλό!!!
Την διαφήμιση του.....:cool_11: :cool_11: :cool_11: :happy_8: :happy_8:

[youtube]FGngcQb_0qg[/youtube]

Reaction score
0
τελικά η alfa έχει ακόμη γραμμή παραγωγής ε?????

μάααλιστα.. μάαααλιστα!!!!!!!! :happy_8:

Reaction score
51
Απάντηση: Re: deal Tata Motors-Ford για Jaguar, Land Rover????

τελικά η alfa έχει ακόμη γραμμή παραγωγής ε?????

μάααλιστα.. μάαααλιστα!!!!!!!! :happy_8:

Oύουουστττττ )( )( )( )( )( )(

:cool_11: :cool_11: :cool_11:

:happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4:

Reaction score
264

για οσους δεν το ξερουνε πλεον δεν χρειαζεται να πηγαινετε στις αντιπροσωπειες γεια σερβις γιατι απλα αγοραζετε ανταλακτικα απο το εμποριο
που ειναι σχεδιασμενα για το αμαξι σας και πατε σε οποιο συνεργιο θελετε να τα αλλαξετε χωρις να χασετε την εγκυηση.απλα παρτε αποδηξεις απο τα ανταλακτικα, να φαινετε ο κωδικος τους, και απο τον μαστορα για το τι εργασιες εκανε στο αμαξι σας.αυτο ειναι νομος τησ ευρωπαικης ενωσης εδω και 1/2 χρονο.ρωτηστε στον συλογο επισκευαστων ελλαδας να σας το πουνε

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Re: Απάντηση: deal Tata Motors-Ford για Jaguar, Land Rover????

για οσους δεν το ξερουνε πλεον δεν χρειαζεται να πηγαινετε στις αντιπροσωπειες γεια σερβις γιατι απλα αγοραζετε ανταλακτικα απο το εμποριο
που ειναι σχεδιασμενα για το αμαξι σας και πατε σε οποιο συνεργιο θελετε να τα αλλαξετε χωρις να χασετε την εγκυηση.απλα παρτε αποδηξεις απο τα ανταλακτικα, να φαινετε ο κωδικος τους, και απο τον μαστορα για το τι εργασιες εκανε στο αμαξι σας.αυτο ειναι νομος τησ ευρωπαικης ενωσης εδω και 1/2 χρονο.ρωτηστε στον συλογο επισκευαστων ελλαδας να σας το πουνε
Έστω κι αν δεν είναι "εξουσιοδοτημένο" το συνεργείο για τη συγκεκριμένη μάρκα, Τάκη? Δηλαδή μπορεί να είναι οποιοδήποτε συνεργείο της δικής μας επιλογής που κόβει μια νόμιμη απόδειξη?
Αν είναι έτσι είναι καλά νέα, γιατί κατά την ταπεινή μου γνώμη ως μιας απλής οδηγού, η προσωπική εμπιστοσύνη στο μάστορα που θα παίξει με την ασφάλειά μου δεν αντικαθίσταται από την "εμπιστοσύνη" που για τον Α ή Β λόγο θα εκφράσει επισήμως μια αντιπροσωπεία σε μια εταιρεία... ούτε ISO, ούτε MISO... (για τα σεμινάρια σε συγκεκριμένα μοντέλα ξέρω, αλλά δεν νομίζω ότι αντικαθιστούν την τεχνογνωσία που αποκτιέται με την πείρα και το μεράκι).

Reaction score
51

Αυτό που λέει ο Τάκης, ισχύει Μαρία. Το έχει αναφέρει τόσο το Autocar (2-3 φορές σε άρθρο) αλλά και οι 4Τ στο τελευταίο τεύχος (με σημείο αναφοράς μια επιστολή κάποιας κυρίας με ένα VW Polo 1.4)

Αλλά ας δούμε ένα σενάριο....

Αγοράζω ένα αυτοκίνητο (ή μοτ/τα) αρκετών χιλιάδων €
Πχ ένα αυτοκίνητο των 40Κ€ ή μια μοτ/τα των 15Κ€
Και έχω πχ εγγύηση μηχανικών μερών για 3 χρόνια (και ηλεκτρικών για 3 επίσης)
Και ακολουθώ αυτό που (σωστά) αναφέρει ο Τάκης.
Και παρ' όλο που ακολουθώ τυπικότατα το service manual, στον 1.5 χρόνο χτυπάει στρόφαλο (blr)
Και πρέπει να γίνει επισκευή μοτέρ ή αλλαγή του.
Πιστεύετε ότι δεν θα σας βγάλουν το λάδι, αν η συντήρηση δεν έχει γίνει σε εξουσιοδοτημένο?
Θα αρχίσει ένας αγώνας ποδοσφαίρου, με ομάδες την αντιπροσωπία και τον (μη εξουσιοδοτημένο) συνεργειά μας και εμείς να παριστάνουμε την....μπάλα.

Ή έχετε την όρεξη να μπλέκετε δικαστικά για να αποδείξετε ότι δεν είστε ελέφαντας και ότι απλά ήταν κατασκευαστική αστοχία υλικού??

Πχ είναι γνωστό ότι τα Golf MKIV 1.6 8v, παρουσίασαν αστοχία υλικού στα σασμάν αλλά ποτέ καμία αντιπροσωπία δεν το πέρασε στην εγγύηση (ακόμα και αν η συντήρηση γινόταν εκεί)
Φαντάζεστε το γέλιο που θα έριχναν αν την συντήρηση την κάνατε έξω???

Reaction score
3

Αγοράζεις VW Golf, χαλάει - σπάει ο μηχανισμός του ηλεκτρικού παράθυρου (εμπρός, συνοδηγού), πέφτει το τζάμι, σπάει το τζάμι, η αντιπροσωπεία σου αλλάζει τσάμπα το μηχανισμό αλλά χρεώνει το τζάμι και τα εργατικά για την αλλαγή του.:pc:
Βρήκες και εσύ ρε φίλε παράδειγμα αντιπροσωπείας)(.

Reaction score
51

Αγοράζεις VW Golf, χαλάει - σπάει ο μηχανισμός του ηλεκτρικού παράθυρου (εμπρός, συνοδηγού), πέφτει το τζάμι, σπάει το τζάμι, η αντιπροσωπεία σου αλλάζει τσάμπα το μηχανισμό αλλά χρεώνει το τζάμι και τα εργατικά για την αλλαγή του.:pc:
Βρήκες και εσύ ρε φίλε παράδειγμα αντιπροσωπείας)(.
Kάτσε να δεις τι θα γίνει όταν θα αρχίσουν να σκάνε τα διπλοτούρμπινα......
Και θα μιλάνε για...κακή χρήση!!!!
Αλλαγές λαδιών σε μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις σε υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ??
Την σπηλαίωση λαδιού πως θα την αντιμετωπίσουν?
Το καρβούνιασμα του λαδιού στην τουρμπίνα??

Και δυστυχώς δεν είναι "ειδικό" αυτοκίνητο.
Αλλά υποτίθεται ότι απευθύνεται σε όλους......
Και είναι τόσο τσιγκουνοεταιρία που δεν φρόντισε τουλάχιστον να βάλει ένα turbo timer στα μοτέρ αυτά (κόστος στην VW λιγότερο από 50€)

Reaction score
1

Και όμως τα διπλοτούρμπινα βγήκαν πιο αξιόπιστα από τα απλά FSI ...
Κάπου είχα διαβάσει ημερολόγιο ενός GT ( 140.000 χλμ είχε τότε , σήμερα μην με ρωτάς )

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Απάντηση: deal Tata Motors-Ford για Jaguar, Land Rover????

Μαρακι καλη χρονια καταρχας.
Οσα εχω πει και τα εχει επιβεβαιωσει και ο γιαννης ησχυουνε.Απλα να φροντισεις να εχεις στα χερια σου την συγκεκριμενη αποφαση της Ε.Ε ωστε αν παθει ζημια (που δεν το ευχομαι σε κανεναν)το εργαλειο σου (αμαξι η' μηχανη) να τους την τριψεις στη μουρη τους.Αν παλι σου λενε τα δικα τους,παρε με τηλ να μου πεις λεπτομερειες και θα τους παρω εγω να τους μηλισω στη γλωσα την συνεργειαδικη που την ξερω παρα πολυ καλα και θα δεις μετα για ποτε θα σου ζυτησουνε συγνωμη για την αναστατωση που σου προκαλεσαν και θα σου πουνε οποτε ΕΣΥ θες να τους πας το ντου-ντουτ σου να στο φτιαξουνε τζαμπα και σε χρονο ντε-τε.
καποιος με μητσουμπιση η' χοντα δεν θυμαμαι ακριβος πειγε στα δικαστηρια,φυσικα δηκαιοθικε και απο τοτε καμια αντιπροσωπεια δεν τολμα να πει κουβεντα γιατι ο αλλος ο μαγκας τους πειρε λεφτα για ψυχικη οδηνη,για το αμαξι που ειχε νικιασει κτλ.:happy_4:

Reaction score
264

Kάτσε να δεις τι θα γίνει όταν θα αρχίσουν να σκάνε τα διπλοτούρμπινα......
Και θα μιλάνε για...κακή χρήση!!!!
Αλλαγές λαδιών σε μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις σε υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ??
Την σπηλαίωση λαδιού πως θα την αντιμετωπίσουν?
Το καρβούνιασμα του λαδιού στην τουρμπίνα??

Και δυστυχώς δεν είναι "ειδικό" αυτοκίνητο.
Αλλά υποτίθεται ότι απευθύνεται σε όλους......
Και είναι τόσο τσιγκουνοεταιρία που δεν φρόντισε τουλάχιστον να βάλει ένα turbo timer στα μοτέρ αυτά (κόστος στην VW λιγότερο από 50€)

Σπηλαιωση λαδιου?????Τι ειναι παλι αυτο?Για πεστω πιο απλα,σε γλωσα συνεργειαδικη, να το καταλαβουμε ολοι μας ρε γιαννη.

Επιπλεον το καρβουνιασμα στο λαδι ειναι κατα 99% φτεξιμο του οδηγου που δεν αφηνει το αμαξι να δουλεψει ρελαντι για 2 λεπτα πριν το σβησει μετα απο μεγαλο ταξιδι η' μετα απο σκισιμο.

Οσον αφορα το turmpo timer ειναι καθαρα θεμα ασφαλειας γιατι θα πρεπει το αμαξι να δουλευει με νεκρα αναγκαστικα.Φαντασου τωρα καποιος να κλειδωσει το αμαξι,του που δουλευει στο ρελαντι,να απομακρινθει απο αυτο και εκεινο να αρχισει να τσουλαει στη κατηφορα.

Στα αλλα που λες ειμαι συμφωνος :happy_4:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Νάσαι καλά Τάκη! καλή χρονιά και σε σένα!

(Και για να καταθέσω κι εγώ τη μικρή μου εμπειρία, μετά από παίδεμα με κάτι "γυναικεία" αυτοκίνητα, τα τελευταία 10 χρόνια, είμαι οπαδός της ιαπωνικής σχολής και έχω ξεχάσει τα απρόβλεπτα προβλήματα! Αλλά βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει...)

Reaction score
264
Απάντηση: Re: deal Tata Motors-Ford για Jaguar, Land Rover????

Νάσαι καλά Τάκη! καλή χρονιά και σε σένα!

(Και για να καταθέσω κι εγώ τη μικρή μου εμπειρία, μετά από παίδεμα με κάτι "γυναικεία" αυτοκίνητα, τα τελευταία 10 χρόνια, είμαι οπαδός της ιαπωνικής σχολής και έχω ξεχάσει τα απρόβλεπτα προβλήματα! Αλλά βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει...)
Αφου εισαι fan των γιαπωνεζικων ντου-ντουτ να κοιμασε οσο ποιο ησηχα μπορεις.αυτα πανε στον μαστορα τα πρωτα 20 χρονια μονο για λαδια και σερβις οταν το θυμασαι.και παλι δεν σπανε τα κακομηρα.

Reaction score
1

γιαπώνι με πετρέλαιο υπάρχει; ( το κοιτάω οικονομικά πχ passat blue motion 1.9 105 hp εντός 5.8 / εκτός 3.8 / μικτός 4.5 )

Reaction score
264

γιαπώνι με πετρέλαιο υπάρχει; ( το κοιτάω οικονομικά πχ passat blue motion 1.9 105 hp εντός 5.8 / εκτός 3.8 / μικτός 4.5 )
Αν δε κανω λαθος πρεπει να εχει η τουοτα το avensis.Μετα ριξε και μια ματια και σε νισαν αλλα να ξερεις οτι εκει πλεον παιρνεις νισαν απο εξω και ρενο απο μεσα δηλ βραστα.:happy_4:

Reaction score
264

Ξεχασα τα mazda που ειναι σκυλια και μαλον εχει σε πετραιλεο το 6αρι.κανε ενα τηλ αυριο σε mazda-toyota-nisan.

Reaction score
1

θενκς είδα στα sites ( τι σόι ίντερνετ έχουμε ) κατα γερμανία αφού εδώ είναι βενζίνα lovers ... 2.2D toyota avensis , 2.2D Honda accord , nissan 1.5D tiida ( αν και δεν είναι ίδιας κλάσης ) και mazda 6 2.0D ...

Οσο ψάχνω πληθαίνουν οι επιλογές μου ... Παρόλαυτα η VW με το blue motion 1.9D έχει τιμές -1 εώς 1.5 λίτρο πιο κάτω σε κατανάλωση ...

ΥΓ η αγορά θα γίνει σε κανα 4-5 μήνες , και μαζεύω πληροφορίες ... πχ σε συγκριτικό κατανάλωσης σε passat blue motion και passat 1.6 από 55 εως 80% περισσότερη αυτονομία με τα ίδια καύσιμα , ενώ η οικονομική διαφορά είναι μικρότερη των 2000 ευρώ ... Επίσης έχει μικρότερες εκπομπές CO2 από το prius ! ( και σημαντικά φτηνότερο ! ) Δεν βλέπω να κινούνται σε ανάλογους ρυθμούς οι υπόλοιπες εταιρίες ( πλην της toyota ) ...

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.889
Members
38.627
Νεότερο μέλος
Athanasios1962