- Reaction score
- 13.387
Χαράς την υπομονή σου.
Μπράβο για την εμπειρία και τη διαδρομή.
Μπράβο για την εμπειρία και τη διαδρομή.
Πες τη βρε να το συζητήσουμε... Μόνο μη μου πεις πως ρυθμίζεται καλύτερα με το αυτί... Γιατί το 'χω ακούσει κι αυτό...Για την ρύθμιση του antiskating εχω μια ένσταση....Εννοώ για τον δίσκο χωρίς αυλάκια...
Το γράφω στο ποστ νο3... 6 μήνες με πολλές αναποδιές.....Για τα υπόλοιπα καλή κατασκευή και φαντάζομαι και άπειρες ώρες για ολοκλήρωση...
Αυτή είναι μια ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ προσέγγιση...Δεν γίνεται να ρυθμίσεις αντισκειτινγκ σε δίσκο χωρίς αυλάκια , γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει η δύναμη του αυλακιού που τραβάει την βελόνα προς τα μέσα , και ως εκ τούτου δεν μπορείς να εφαρμόσης αντίθετη δύναμη σε μια δύναμη που δεν ξέρεις ποση είναι για να αντισταθμίσεις.
Τάκη... η σύγκριση είναι άνιση... υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ του Nottingham... Τόσο στην ποιότητα της κεφαλής όσο και στο ίδιο το πικάπ αυτό καθαυτό...Γεια σου Μανο με τα ωραια σου!!!! για πες και για διαφορες σε σχεση με το καλο σου πικαπ!!
έχεις απόλυτο δίκιο... είναι αρκετά χρόνια και η κόλλα της ταινίας έχει ξεραθεί... θα επιληφθώ συντόμως της εμφανισιακής του κατάστασης...Mια δικια μου ενσταση..μαστορα, ριξε απο μεσα απτο plexiglass λιγο μαυρο ματ σπρευ!..με την μονωτικη χτυπαει λιγο ασχημα!..κατα τ αλλα μπραβο! :605:
θα ήταν καλό να ψάξεις εσύ πιο εμπεριστατωμένα γιατί οι πηγές που υπάρχουν στο διαδίκτυο και υποστηρίζουν τη 'θεωρία των αυλακίων' είναι ερασιτεχνικότατες, γενικότατες και φαίνεται ξεκάθαρα πως έχουν αναρτηθεί από άτομα που είτε ρωτάνε για να μάθουν, είτε είναι από ΜΗ εξειδικευμένα sites όσον αφορά στις ρυθμίσεις του πικάπ όπου ο κάθε άσχετος γράφει ότι του κατέβει...Καλά εδω διαφωνούμε κάθετα και οριζόντια.
Ψάξε το λίγο πιο βαθειά και θα δείς οτι η δύναμη που τραβάει την βελόνα προς το κέντρο του δίσκου , δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι αλλά , οι σφαλιάρες που τρώει απο τα αυλάκια, ουσιαστικά η συνισταμένη δύναμη.Δεν πάιζει καμία στροφορμή .Στον κενό απο αυλάκια δίσκο υπάρχει μια ελάχιστη δύναμη τριβής της βελόνας με την λεία επιφάνεια , αλλά δεν υπάρχουν οι δυνάμεις που ασκούνται στην βελόνα απο τα αυλάκια.Είναι εντελώς λάθος η προσέγγιση που προτείνεις.
ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις... τα οποία διαφέρουν ελάχιστα από τα δικά μου γραφόμενα... όμως αυτές οι πηγές δεν αναφέρουν μεγέθη???ΓΓ. Η εφαρμογή της αντιολίσθησης με βάση αδιαμόρφωτο δίσκο (δηλαδή χωρίς αυλάκια) είναι μιά καλή αρχή αλλά ημιτελής. Ο λόγος είναι ότι η επαφή της ακίδας κατά την επαφή της με τον αδιαμόρφωτο δίσκο είναι σημειακή (και εκ τουτου δεν μπορεί να υπάρξει διαφορετική τιμή τριβής αναλόγος επιφάνειας επαφής ακίδος) και επίσης δεν δύναται να ταλαντωθεί προκειμένου να δώσει διαφερετική τιμή με βάση το μέγιστο πλάτος ταλάντωσης όπως θα έκανε εντός διαμορφωμένου αυλακιού.
R.J.Gilson 1980