Dolby atmos

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Παιδι καλησπερα. Εχω 5.1 συστημα αλλα μετακομίζω και μιας και βαζω ψευδοροφή πανω έλεγα να βαλω δυο in wall speakers για να εχω Dolby atmos. Ερωτησεις:
1) εχω τον marantz sr6006 ο οποιος ειναι 7.1 μπορω με αυτον να εχω συν δυο ηχεια για Dolby atmos ετσι?
2)καποια ηχεια value for money να προτεινετε αντάξια του setup μου?
Εχω τα b&w 684 μπροστα, 686 πισω, htm61 center,asw610 sw

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.449
εχω τον marantz sr6006 ο οποιος ειναι 7.1 μπορω με αυτον να εχω συν δυο ηχεια για Dolby atmos ετσι?
Όχι.

Πρέπει ν' αλλάξεις ενισχυτή.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Ειναι σίγουρο αυτο?
Γιατι διαβασα μολις σε ενα ξένο φόρουμ οτι οποιαδήποτε 7.1 ενισχυτής μπορει να εχει το κλασσικο 5.1 setup συν δυο ηχεια για Dolby atmos οπου πλεον θάναι 5.1.2

Reaction score
255
Δεν ειναι in wall αλλα in ceiling για Dolby Atmos. Τα πρωτα τοποθετουνται στον τοιχο και τα δευτερα στην οροφη.

Reaction score
255
Ειναι σίγουρο αυτο?
Γιατι διαβασα μολις σε ενα ξένο φόρουμ οτι οποιαδήποτε 7.1 ενισχυτής μπορει να εχει το κλασσικο 5.1 setup συν δυο ηχεια για Dolby atmos οπου πλεον θάναι 5.1.2
Σε ποιο forum το διαβασες ? Κοιταξε η πληροφορια στο dolby atmos ειναι γραμενη σαν metadata, οποτε λογικα οποιο BD player και ενισχυτης αποκοδικωποιει το Dolby true HD, θα δινει ηχο, το θεμα ειναι ομως θα ακουγεται η extra πληροφορια ?

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Ok δε το ξερω σιγουρα ..απλα το διαβασα και ουτε καν θυμαμαι τωρα που ειναι.

Reaction score
1.391
Σε ποιο forum το διαβασες ? Κοιταξε η πληροφορια στο dolby atmos ειναι γραμενη σαν metadata, οποτε λογικα οποιο BD player και ενισχυτης αποκοδικωποιει το Dolby true HD, θα δινει ηχο, το θεμα ειναι ομως θα ακουγεται η extra πληροφορια ?
λογικα θα ειναι κατι παρόμοιο με το 5,1 γραμμένο ,να παιζει σε 7,1 συστημα

Reaction score
2.482
Εγγυημένα θές νέο ενισχυτη. Αν κάποιος τώρα έχει να προτείνει κάποια in-ceiling ηχεία για Atmos, με ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα.

Reaction score
255
HECO INSTALL INC 602, HECO INSTALL INC 802, MAGNAT ICQ 62, MAGNAT ICQ 82, σε KEF και FOCAL ξεφευγουμε λιγακι σε χρηματα. Θα βρειτε σε παρα πολλους κατασκευαστες, πωλουνται ανα ζευγος ή και μεμονωμενα. Ξεκινατε με δυο ηχεια κι αν σας αρεσει το ηχητικο αποτελεσμα του Dolby Atmos με δυο ηχεια στο ταβανι, τοτε μπορειτε να προσθεσετε αλλα δυο και να εχετε 4 πανω απο τα κεφαλια σας, με 5 ή 7 μπροστα και γυρο σας ωστε το συστημα να εχει 7 ή 9 ή 11 ηχεια, οσο για subwoofer ξεκινατε με ενα και προσθετε ενα δευτερο στην πορεια ή και εξαρχης, το αποτελεσμα θα ειναι εντυπωσιακο. Οποτε μιλαμε για συστημα 5.1.2 ή 5.2.2 ή 5.1.4 ή 5.2.4 ή 7.1.2 ή 7.2.2 ή 7.1.4 ή 7.2.4 ( ο πρωτος αριθμος δηλωνει τα ηχεια στο οριζοντιο επιπεδο, ο δευτερος το ή τα sub και ο τριτος τα ηχια οροφης / υψους. Τα subwoofer μπορουν να ειναι και 4, δυο μπροστα και δυο πισω. Φυσικα χρειαζετε ο καταλληλος ενισχυτης ή προενισχυτης / τελικος για να τα οδηγησει.........Λεφτα υπαρχουν...

http://www.hdplayerthailand.com/asp...al/Dolby_Atmos/Dolby_Atmos_Configurations.png

http://res.cloudinary.com/hrscywv4p/image/upload/c_limit,h_900,w_1200/ud1rzr7l5owuddfnq72p.jpg

http://www.crutchfield.com.edgesuit...00/brands/dolby-Atmos/dolby_setup_numbers.jpg

Last edited:

Reaction score
207
Αναμένοντας τον yamaha rx-a1050 ψάχνομαι κι εγώ για ένα σετ ηχείων για dolby atmos.
Αυτή τη στιγμή έχω ήδη κρεμασμένα σαν front height τα οποία χρησιμοποιούσα με τον onkyo 807 σε audyssey dsx και ορισμένες φορές με τον pioneer lx53 που είχα μέχρι πρότινος,αυτά https://www.google.gr/search?q=sony...UIBigB#newwindow=1&tbm=isch&q=sony+ss-+ts+300 .
Τα οποία εκτός του ότι είναι στα 3ohm δεν αναφέρουν περισσότερα χαρακτηριστικά για το εύρος τους.Φοβάμαι μήπως έχω θέμα με τον a/v και σκέφτομαι να μην τα βάλω.
Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα ηχείο(δορυφόρος μικρός στην περίπτωση μου) για να πληρεί τις προδιαγραφές για atmos και να είναι στα 8ohm όπως και τα υπόλοιπα ηχεία μου;

Reaction score
118
HECO INSTALL INC 602, HECO INSTALL INC 802, MAGNAT ICQ 62, MAGNAT ICQ 82, σε KEF και FOCAL ξεφευγουμε λιγακι σε χρηματα. Θα βρειτε σε παρα πολλους κατασκευαστες, πωλουνται ανα ζευγος ή και μεμονωμενα. Ξεκινατε με δυο ηχεια κι αν σας αρεσει το ηχητικο αποτελεσμα του Dolby Atmos με δυο ηχεια στο ταβανι, τοτε μπορειτε να προσθεσετε αλλα δυο και να εχετε 4 πανω απο τα κεφαλια σας, με 5 ή 7 μπροστα και γυρο σας ωστε το συστημα να εχει 7 ή 9 ή 11 ηχεια, οσο για subwoofer ξεκινατε με ενα και προσθετε ενα δευτερο στην πορεια ή και εξαρχης, το αποτελεσμα θα ειναι εντυπωσιακο. Οποτε μιλαμε για συστημα 5.1.2 ή 5.2.2 ή 5.1.4 ή 5.2.4 ή 7.1.2 ή 7.2.2 ή 7.1.4 ή 7.2.4 ( ο πρωτος αριθμος δηλωνει τα ηχεια στο οριζοντιο επιπεδο, ο δευτερος το ή τα sub και ο τριτος τα ηχια οροφης / υψους. Τα subwoofer μπορουν να ειναι και 4, δυο μπροστα και δυο πισω. Φυσικα χρειαζετε ο καταλληλος ενισχυτης ή προενισχυτης / τελικος για να τα οδηγησει.........Λεφτα υπαρχουν...
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
Έχω 4 δίπολα veritas τα οποία είναι βαριά για οροφή. Έχω 2 δυνατά ηλεκτροστατικά μπροστά, ένα veritas μεγάλο μεσαίο και ένα monitor audio παρα πολύ καλό subwoofer. Ερωτήσεις! μπορώ να έχω τα 4 veritas σε θέσεις πλάγια και πίσω και για την οροφή να πάρω 4 διαφορετικά ηχεία τα οποία όμως να είναι και μικρότερα-ελαφρύτερα μα να μην υστερούν ποιοτικά απο το υπόλοιπο πολύ καλό σύνολο; Δεύτερη ερώτηση. Εαν θέλω να προσθέσω 1 η και περισσότερα sub, μπορώ να αγοράσω άλλη μάρκα η πρέπει να πάρω το ίδιο που ήδη έχω;
Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
1.391
τα ατμος στο ταβανι δεν μπαίνουν ακριβως απο πανω στη θεση θεασης , αλλα λιγο πιο μπροστα...ποσο ειναι αυτο το λιγο ? γιατι με τις μοίρες δε βρίσκω ακρη

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.872
Εχει κανενας καμια ιδεα για ασπρα λεπτα ηχεια , γιατι ειναι η μονη περιπτωση για το ταβανι μου :) !?

Reaction score
1.391
εχω παρει 2 πολυ καλα ηχεια τοιχου,
εφτιαξα με mdf βασεις και ειναι ετοιμα για να μπουν επανω...
θα βαλω φωτο αργοτερα , οταν τα κρεμασω για συνολικο αποτέλεσμα

Reaction score
62
Θα μπω λίγο σφήνα στο θέμα, αλλά θέλω να ρωτήσω: Έχει κανείς εμπειρία από ηχεία που "ακτινοβολούν" προς τα επάνω, αντί για ηχεία στο ταβάνι? Επειδή θέλω να οργανώσω ένα συστηματάκι στο σαλόνι, δεν έχω τη δυνατότητα για ηχεία στο ταβάνι. Επομένως πρέπει να παίξω με αντανακλάσεις.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.418
Αν και πιστεύω ότι για το home cinema τα 5,1 κανάλια είναι υπεραρκετά και τα υπόλοιπα συστήματα είναι μόνο για κατανάλωση, πχ ενισχυτή stereo αγοράζουμε μία φορά στην ζωή μας και αν ποτέ βαρεθούμε τον ανανεώνουμε, με αυτόν το τρόπο έχουν καταφέρει να μας παροτρύνουν σε ένα συνεχές ψάξιμο με απώτερο σκοπό την.... Πώληση .

Υπάρχουν εταιρείες ηχείων που έχουν ασχοληθεί με το θέμα: http://www.klipsch.com/products/reference-premiere-dolby-atmos-series

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos