Eλα να τσακωθούμε ντάρλινγκ....

Reaction score
488
Περα απο την πλακα που γινεται και τα :fuckyou::fuckyou: που πανε και ερχονται , αλλα τα φιλτρα ( εξωτερικα η ενσωματωμενα ) δεν ειναι μονο για την εξαφανιση των αρμονικων που δημιουργει ο ιδιος ενισχυτης αλλα και για τις αρμονικες που δεχεται απο το δυκτιο , επισης εαν ειναι κακοσχεδιασμενα χειροτερευουν το αποτελεσμα διοτι δημιουργουν και αυτα τα ιδια αρμονικες οι οποιες επιστρεφουν στο ιδιο το μηχανημα και μετα γινεται ο χαμος η επιρεαζουν τα αλλα μηχανηματα , δυστυχως εμεις ασχολουμαστε με τον ηχο ο οποιος ειναι απο τα πιο ωραια χομπι αλλα και απο τα πιο δυσκολα , θα ελεγα "καταραμενα" , διοτι οι ενισχυτες και ειναι επιρεπεις στις αρμονικες- θορυβους του δυκτιου και δεν αποτελουν σταθερο φορτιο στο δυκτιο , ειδικα οι τελικοι που οσο πιο μεγαλοι σε ισχυ ειναι , τοσο πιο απαιτητικο και προσεκτικα σχεδιασμενο - επιλεγμενο φιλτρο θελουν η συνδιασμο καλωδιου - φιλτρου .

Reaction score
150
Αν εχεις κατι καλο στο μυαλο σου...ξερεις πιεμι για να μην τα δουνε οι αλλοι.......εχω και καλτσα βαρβατη Πουρναρα να τα ντυσω ,λαστιχο 6f για το ματι και θα παρουμε σωβρακα Σωτο μου!!!!!
εχμμμμμμ......έχω κάτι καλό αλλά δεν είναι στο μυαλό μου.......

Reaction score
1.788
Περα απο την πλακα που γινεται και τα :fuckyou::fuckyou: που πανε και ερχονται , αλλα τα φιλτρα ( εξωτερικα η ενσωματωμενα ) δεν ειναι μονο για την εξαφανιση των αρμονικων που δημιουργει ο ιδιος ενισχυτης αλλα και για τις αρμονικες που δεχεται απο το δυκτιο , επισης εαν ειναι κακοσχεδιασμενα χειροτερευουν το αποτελεσμα διοτι δημιουργουν και αυτα τα ιδια αρμονικες οι οποιες επιστρεφουν στο ιδιο το μηχανημα και μετα γινεται ο χαμος η επιρεαζουν τα αλλα μηχανηματα , δυστυχως εμεις ασχολουμαστε με τον ηχο ο οποιος ειναι απο τα πιο ωραια χομπι αλλα και απο τα πιο δυσκολα , θα ελεγα "καταραμενα" , διοτι οι ενισχυτες και ειναι επιρεπεις στις αρμονικες- θορυβους του δυκτιου και δεν αποτελουν σταθερο φορτιο στο δυκτιο , ειδικα οι τελικοι που οσο πιο μεγαλοι σε ισχυ ειναι , τοσο πιο απαιτητικο και προσεκτικα σχεδιασμενο - επιλεγμενο φιλτρο θελουν η συνδιασμο καλωδιου - φιλτρου .

Δημητρη, την εποχη που ειχα κανει την δοκιμη που προ ειπα σε αλλο ποστ ειχα δυο μονομπλοκ με 4χ6550 στο καναλι και με ισχυ 2χ120. Να πω επισης οτι ο καθε ενισχυτης ηταν κοντα στα ηχεια , η παροχη απο το δικτυο ηταν πισω απο καθε ενισχυτη [στον τοιχο] χωρις καποιο πολυμπριζο και απο ξεχωριστη γραμμη απο τα υπολοιπα συνοδα. Τα interconnect ηταν στην κυριολεξια απο τη εμπρος πλευρα του ενισχυτη εντελως καρφωμενα στο πρωτο σταδιο . Δεν ειχαν καμια επαφη με αλλα καλωδια . Το μηκος των καλωδιων ρευματος ηταν 1,5 μ Μεχρι τοτε ακουγα με τα συνηθες iec απλα εμποριου τυπου υπολογιστη, αλλα τα ποιο χοντρα ,.
Με το που εβαλα τα επωνημα [χαιενταδικα] Το πρωτο πραγμα που ενιωσα ηταν εντωνα τα δυναμικα. Ακαριαια κρουση !! Μολις ξαναγυρισα στα παλια το ακουσμα ηταν λες και ειχε πτωση τασης το δικτυο.
Πηρα και εγω μετα αρκετα χοντρο καλωδιο [αυτο που βαζουν στα αυτοκινητα οι νταμπαντουμπαδες στους πολους της μπαταριας οταν βαζουν τελικους βαρβατους] ηταν σαφως καλυτερο απο το απλο iec σε δυναμικα , αλλα δεν ηταν σε καμια περιπτωση ιδιο με το επωνημο που εκανα την αρχικη δοκιμη. Περισσοτερο δεν το εψαξα.

Reaction score
488
Τακη ποια καλωδια ειναι αυτα ? γενικα ομως τι το ιδιαιτερο μπορει να εχει ενα καλωδιο ρευματος ? εκτος και εαν εχει μια πολυ χοντρη πριζα και μεσα εκει κρυβεται καποιο φιλτρο !!! ( τι σκεφτηκα παλι :) ) μαλλον κατι τετοιο θα συμβαινει .

Reaction score
1.844
Νομίζω ότι αυτό το σχόλιο
Ανεμελε τα τεστ εχουν γινει...
Κανεις δεν ακουσε το Valhalla...
http://www.hometheaterhifi.com/volume_11_4/feature-article-blind-test-power-cords-12-2004.html
Conclusions
To many in the engineering community, blind ABX is an accepted experimental design. Using the blind ABX protocol, we failed to hear any differences between an assortment of generic power cords and Nordost Valhalla.
τράβηξε χειρόφρενο στη συζήτηση. Απομυθοποίησε τις δοξασίες ορισμένων με καταλυτικό τρόπο.

Αλλά προσωρινά, μέχρι την επόμενη φορά. Αυτοί που πιστεύουν ότι ακούν διαφορές με διαφορετικά καλώδια ρεύματος εξακολουθούν να το πιστεύουν. Και θα το επαναφέρουν σαν θέση σε δεδομένη ευκαιρία.

Δεν ακούτε διαφορές ρε χρυσοί μου άνθρωποι!

Αν δεν βλέπετε να αλλάζουν τα καλώδια ανάθεμα κι' αν θα πάρετε χαμπάρι τι γίνεται. Όχι γιατί είστε "κουφοί" αλλά γιατί δεν υπάρχουν ακουστικές διαφορές. Εκτός σπανίων ίσως εξαιρέσεων, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Που όσο αυξάνει ο αριθμός των επαναλήψεων τόσο σπανιότερες θα είναι οι εξαιρέσεις - βασική αρχή της στατιστικής.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
οτι και να λετε οσο και να κοροιδευετε, τα καλωδια μαμανε και δερνουν, πολλοι ονειρευονται οτι μπορουν να ζησουν χωρις αυτα, αλλα αυτα ειναι στην γωνια και σε περιμενουν και εσενα και εσενα και εσενα και τους αλλους ................

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
οτι και να λετε οσο και να κοροιδευετε, τα καλωδια μαμανε και δερνουν, πολλοι ονειρευονται οτι μπορουν να ζησουν χωρις αυτα, αλλα αυτα ειναι στην γωνια και σε περιμενουν και εσενα και εσενα και εσενα και τους αλλους ................
Εσυ εισαι με εμας ή με τους αλλους?
-Με εσας!
-Εμεις ομως ειμαστε οι αλλοι!
:p:D

D

deleted user 10898

Guest
Ετσι γλενταει τους καλωδιαδες ο Dunlavy...

Mr. Dunlavy has often gathered audio critics in his Colorado Springs lab for a demonstration.
"What we do is kind of dirty and stinky," he said. "We say we are starting with a 12 WAG zip cord, and we position a technician behind each speaker to change the cables out."
The technicians hold up fancy-looking cables before they disappear behind the speakers. The critics debate the sound characteristics of each wire.
"They describe huge changes and they say, 'Oh my God, John, tell me you can hear that difference,'" Mr. Dunlavy said. The trick is the technicians never actually change the cables, he said, adding, "It's the placebo effect."

http://www.nytimes.com/library/tech/99/12/circuits/articles/23down.html

Reaction score
1.844
Δεν κοροϊδεύουμε. Αποδεικνύουμε - όχι εγώ, ο vet, αλλά είμαι με τους άλλους :p - με ατράνταχτα, απαραβίαστα, ανοξείδωτα αποδεικτικά στοιχεία ότι στα καλώδια ρεύματος δεν ακούει κανείς διαφορές αν δεν βλέπει. Εκτός ίσως περιπτώσεων που υπάρχει αστοχία υλικού ή κατασκευής (κινεζιά γιαταμπάζα).

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.639
Τι να φταίει στο σύστημα δηλαδή;

Y

Yiannis_B

Guest
Όσοι δεν καταλαβαίνουν διαφορές στα καλώδια (ακόμα και του ρεύματος)

ή φταίει το σύστημα τους ή τα αυτιά τους. Τέλος. !!!!!!!!
Να το αντιστρέψω λίγο..:rolleyes:

Όσοι καταλαβαίνουν διαφορές στα καλώδια ρεύματος, ή φταίει το σύστημα τους ή τα αυτιά τους. Τέλος. !!!!!!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017
Καλά! Ας κάνω κι εγώ ένα κοντριμπγιούσιον στη συζήτηση. Ακούσατε κανένα καλό προβολέα προσφάτως; :biggrin:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Τι να το κάνεις το :fuckyou: χωρίς εικόνα ;
Είναι σαν το άβαταρ σου που το Y δεν διαβάζεται :rolleyes:

Reaction score
1.844
Όσοι δεν καταλαβαίνουν διαφορές στα καλώδια (ακόμα και του ρεύματος) ή φταίει το σύστημα τους ή τα αυτιά τους. Τέλος. !!!!!!!!
Όσοι δεν καταλαβαίνουν διαφορές στα καλώδια ρεύματος είναι "κουφοί". Δεκτό για την οικονομία του λόγου.
Και όσα "εκπαιδευμένα αυτιά" δεν καταλαβαίνουν διαφορές αν δεν βλέπουν τις αλλαγές τι είναι;

Φαντασιόπληκτοι! Τέλος! :roflmao:

Για να είμαι ήπιος και να μη χρησιμοποιήσω βαρύτερο χαρακτηρισμό. :D

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Πέραν της οποιασδήποτε πλάκας όλα τα καλώδια ακούγονται .
Βελτίωση δεν είναι τεκμηριωμένο οτι προσφέρουν .
Επίσης η τυχαιότητα του αποτελέσματος κάνει την αναζήτηση του καλού καλωδίου κυνήγι μαγισσών .

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514