Ebay νεο κινεζακι dac

Reaction score
0
Νομιζω πως οχι, δεν ειναι το ιδιο.
Αντι για το πολυ καλο chip της Crystal εχει ενα της Burr Brown

Digital / Analog converters: PCM1798 (24bit 192khz DAC) (Old version use CS4397)

Και οπως ειπε και μια ψυχη καπου αλλου,
Lampucera χωρίς CS4397 είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.554
Δεν συμφωνώ πως το DAC της B.B. υπολείπεται αυτού της Crystal.

Εκεί που θέλει προσοχή είναι στις φωτογραφίες. Αυτές εικονίζουν ολοκληρωμένα της Analogue Device (AD 827) για το αναλογικό τμήμα ενώ στα χαρακτηριστικά του κιτ αναφέρονται 5532.

Reaction score
0
Του τελείωσε το stock σε Crystal.

Το καινούριο δε μπορεί να τροποποιηθεί τόσο εύκολα (όπως το παλιό με direct voltage out), αφού μεσολαβεί στην έξοδο το υποχρεωτικό I/V.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.554
Και που είναι το κακό σε αυτό?
Σε όσα DAC έγινε προσπάθεια απευθείας εξόδου, χωρίς να μεσολαβεί αναλογικό τμήμα, έχουν ήχο λες και οι μουσικοί έχουν να φάνε μια βδομάδα.:138::138::138:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.554
Βλέπε <<ψόφιο>>, άνευρο, αργό, χωρίς δυναμικά κοινός, ...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Sad but true.
Και να φανταστείς ότι κάποιοι ζητάνε ένα κάρο λεφτά για να σου κάνουν τη "χάρη" να τα παρακάμψουν στο DAC σου (και καλά "mod")...

Reaction score
0
Αν το συνδέσεις σε προ με 10k και coupling πυκνωτή του π@πού, σαφώς.

Στη δικιά μου περίπτωση, σε βαριά τροποποίηση του Creeek obh-14 (CS8412 / CS4390), και σύνδεση σε προ 627 MTZ, μέσω Obbligato 2 uF, παίρνω τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αναφέρετε, ήτοι:

τεράστια δυναμική περιοχή, ανάγλυφη στερεοφωνική απεικόνιση, κορυφαία έκταση στα άκρα, non-fatigue ήχο σε πολύπλοκα περάσματα και γενικά ήχο που δεν τον βαριέmαι ποτέ.

Συγκεκριμένα πράγματα, όχι τσουβαλιάσματα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.554
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου καθότι το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τα δυναμικά και την ταχύτητα διαφέρει πολύ.
Έχει βασικά να κάνει με το τι έχει ακούσει ως τώρα.
Ο Κώστας ποιο πάνω σου έδωσε νομίζω ένα δείγμα.

Sad but true.
Και να φανταστείς ότι κάποιοι ζητάνε ένα κάρο λεφτά για να σου κάνουν τη "χάρη" να τα παρακάμψουν στο DAC σου (και καλά "mod").

Reaction score
0
Και που είναι το κακό σε αυτό?
Σε όσα DAC έγινε προσπάθεια απευθείας εξόδου, χωρίς να μεσολαβεί αναλογικό τμήμα, έχουν ήχο λες και οι μουσικοί έχουν να φάνε μια βδομάδα.:138::138::138:
Μηπως οι προσπαθειες σου χρειαζονται επανεξεταση

Οι δικες μου προσπαθειες ηταν ολες επιτυχημενες
δηλ. με ηχο καλοταισμενων μουσικων και στην καλυτερη τους
φορμα

Reaction score
0
Petermeni, λέμε για δυναμικά που ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ στη κυριολεξία και που δίνουν νόημα σε όλα τα είδη μουσικής, ανεξαρτήτως ηχογράφησης.

Η συγκεκριμένη σειρά CS43xx έχει απίστευτες ηχητικές δυνατότητες, που κατά τη γνωμη μου εγκλωβίζονται από μη ανάλογης κλάσης αναλογικά στάδια.

Και πίστεψέ με ήμουν πολύ διστακτικός πριν τη παράκαμψη του αναλογικού σταδίου, ως φαν των ακαριαίων δυναμικών και των over-engineered τροφοδοτικών.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.554
Από lionking7:
<<Μηπως οι προσπαθειες σου χρειαζονται επανεξεταση

Οι δικες μου προσπαθειες ηταν ολες επιτυχημενες
δηλ. με ηχο καλοταισμενων μουσικων και στην καλυτερη τους
φορμα>>

Δεν αποκλείεται τα δεκαέξι χρόνια που έχουν περάσει από τότε που τροποποίησα το πρώτο μου CD player να μην μου έχουν δώσει αρκετή εμπειρία.
Συνεχίζω πάντως τις προσπάθειες.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.554
Petermeni, λέμε για δυναμικά που ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ στη κυριολεξία και που δίνουν νόημα σε όλα τα είδη μουσικής, ανεξαρτήτως ηχογράφησης.

Η συγκεκριμένη σειρά CS43xx έχει απίστευτες ηχητικές δυνατότητες, που κατά τη γνωμη μου εγκλωβίζονται από μη ανάλογης κλάσης αναλογικά στάδια.

Και πίστεψέ με ήμουν πολύ διστακτικός πριν τη παράκαμψη του αναλογικού σταδίου, ως φαν των ακαριαίων δυναμικών και των over-engineered τροφοδοτικών.
Και γιατί να πας σε δευτεράτζα αναλογικό? Πάντα για καλή κατασκευή μιλάμε.
Επιπλέον...
Μια χαρά προενισχυτή φτιάχνεις με τα 627 αλλά αν έχεις το κέφι και το ποσό να πας σε έναν κορυφαίο, με διακριτά τρανζίστορ, θα ακούσεις άλλη ενέργεια σε όλο το φάσμα.

Reaction score
0
Το θέμα μας είναι αν η παράκαμψη του αναλογικού σε ένα Vout DAC συνεπάγεται και "ψόφιο" ήχο.

Κατα τη γνώμη μου όχι. Εξαρτάται από τη περίπτωση.

Σαφώς και υπάρχουν πολύ καλύτερες υλοποιήσεις προ από τον 627, δεν αντιλέγω, όμως δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Ακόμη και τότε, είμαι βέβαιος ότι η διαφορά θα ήταν ακόμη περισσότερο αντιληπτή ...

Reaction score
777
Να ρωτήσω κάτι?Τί διαφορά έχει σε τιμές τάσεων η απευθείας έξοδος απο την μή απευθείας?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.554
Η τάση είναι ο ένας παράγοντας και η ικανότητα οδήγησης ο άλλος.
Σαν απόλυτη τιμή τάσης δεν υπάρχει πρόβλημα.

Είναι σαν την απόκριση των ενισχυτικών.
Όλοι ισχυρίζονται πως έχουν απόκριση συχνότητας 20Hz-20KHz.
Στη πράξη όμως είναι εντελώς διαφορετική η οδήγηση ενός ηχείου. Σε τέτοιο σημείο δε που να πιστεύεις πως ένας ενισχυτής δεν έχει χαμηλό ενώ κάποιος άλλος έχει πολύ νεύρο.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Το παραπάνω δεν αναιρεί όσα λέμε εγώ και ο Πέτρος.
Αν το αναλογικό στάδιο είναι τόσο κακοσχεδιασμένο ώστε να παίζει καλύτερα σκέτο το DAC, δεν φταίνε τα αναλογικά στάδια στο σύνολό τους [= αυτό είναι τσουβάλιασμα... :126:] αλλά το συγκεκριμένο.
Δυστυχώς τα μέτρια - και βγάλε - αναλογικά είναι πολλά και τα καλά ελάχιστα και κοστίζουν αρκετά, το ίδιο και η τροφοδοσία που πρέπει να τα στηρίξει ακόμα κι αν μιλάμε για σκέτα τα υλικά.

Βέβαια οι περισσότεροι έχουν ακούσει τα συγκεκριμένα CS43xx (και την όποια βελτίωση από τις συγκεκριμένες μετατροπές) σε κινέζικα DAC του κιλού.
Στα 40 ευρώ (για όλη την πλακέτα και τροφοδοσία και μετασχηματιστή) δεν μπορείς να έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις από το αναλογικό (ή οποιοδήποτε άλλο) στάδιο.

Σε κάθε περίπτωση δεν δικαιολογίεται να χρεώνεις σε κάποιον το Χ σεβαστό ποσό για να του αχρηστεύσεις το 80% της συσκευής του βάζοντας καλωδιάκια στα ποδαράκια του DAC που διάβασες στο datasheet (άντε κι ένα φιλτράκι).

Reaction score
0
Τσουβάλιασμα είναι να λέμε "ξερά κοφτά" ότι η λήψη direct Vout από το DAC συνοδεύεται από ήχο μουντό, άτολμο, χωρίς δυναμικά, κλπ.

Στη δική μου περίπτωση, την ανέφερα αναλυτικά πιο πάνω, συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο.

Η τάση στην έξοδο του CS43xx χρειάζεται σαφώς μία κατάλληλη προενισχυτική βαθμίδα (ποτέ παθητική!), με δυνατότητες υψηλότατου slew rate, στοιβαρότατη τροφοδοσία, κοντές καλωδιώσεις και υψηλή εμπεδηση εισόδου ώστε να μην υπερφορτώνει το τσιπ.

Και φυσικά όλες οι μετέπειτα βαθμίδες θα πρέπει να μην παρενοχλούνται από το υψίσυχνο περιεχόμενο λόγω της άφιλτρης εξόδου του ψηφιοαναλογικού κυκλώματος.

Ενας λόγος που δεν αγόρασα το Κινέζικο DAC είναι ότι η πλειοψηφία των ολοκληρωμένων είναι επιφανειακής στήριξης (SMD), σε αντίθεση με το δικό μου, πράγμα που μειώνει την ευελιξία για μετατροπές και αυξάνει το κίνδυνο βλαβών.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Ebay νεο κινεζακι dac

Αν το συνδέσεις σε προ με 10k και coupling πυκνωτή του π@πού, σαφώς.

Στη δικιά μου περίπτωση, σε βαριά τροποποίηση του Creeek obh-14 (CS8412 / CS4390), και σύνδεση σε προ 627 MTZ, μέσω Obbligato 2 uF, παίρνω τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αναφέρετε, ήτοι:

τεράστια δυναμική περιοχή, ανάγλυφη στερεοφωνική απεικόνιση, κορυφαία έκταση στα άκρα, non-fatigue ήχο σε πολύπλοκα περάσματα και γενικά ήχο που δεν τον βαριέmαι ποτέ.

Συγκεκριμένα πράγματα, όχι τσουβαλιάσματα.
στην ουσια αντικατεστησες το μετριο αναλογικο του dac με τον

627 σου που ειναι ακομα καλυτερος.

για βαλτο να οδηγηση απευθειας τελικος ακομα και ευκολο

και τα λεμε.

ενω το ιδιο dac με ενα καλο αναλογικο σταδιο δεν θα εχει

κανενα προβλημα.

στην ουσια ενα σταδιο ενεργο μεταξυ dac και τελικου

δεν το γλυτωνεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.452