Ebay νεο κινεζακι dac

Reaction score
777
ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ένας μετασχηματιστής καλός είναι αρκετά πιο ακριβός απο ένα κυκλωματάκι με τελεστικούς.
Ρωτάω ξανά...
Μπορείτε να μου πείτε τα hi-end dac που ξηλώσατε το στάδιο εξόδου και βελτιώθηκε ο ήχος?

Έλεος πλέον με το marketing.Το χρησιμοποιείτε όλοι σαν δικαιολογία για να δικαιολογήσετε το τίποτα.Αν γουστάρει η εταιρεία σου πουλάει ένα τσιπάκι.Δέν είναι ανάγκη να βάλει ένα κάρο καλώδια και πλακέτες.Αν τελικά η ανάγκη το φέρει να βάλει πλακέτες...ξέρει τον τρόπο να το κάνει εύκολα, γρήγορα και άμεσα.

Reaction score
0
Lionking7, θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου τα περί Marketing.

Δυστυχώς, όλα γίνονται στο βωμό και ΜΟΝΟ του κέρδους. Κανένας δε μπορεί να ξεφύγει από τους στοιχειώδεις κανόνες της αγοράς, ούτε και οι παραδοσιακοί high-end γκουρού κατασκευαστές.

Ομως, όσο και αν συμφωνώ μαζί σου στο παραπάνω, θα ήταν απόλυτα αναγκαίο να εμβαθύνεις περισσότερο στο post #58, παραθέτοντάς μας λεπτομέρειες και αναλυτικά στοιχεία, καθώς και διαπιστώσεις από τις αναβαθμίσεις σου, ώστε να τεκμηριώσεις πλήρως την άποψή σου περί της ανωτερότητας της direct out τοπολογίας (την οποία και συμμερίζομαι βεβαίως).
Αν εχεις καποια συγκεκριμενη ερωτηση παρακαλω με pm
Οι υπολοιποι αγαπητοι συμφορουμιτες εχουν καταληξει

Reaction score
0
Αν εχεις καποια συγκεκριμενη ερωτηση παρακαλω με pm
Οι υπολοιποι αγαπητοι συμφορουμιτες εχουν καταληξει
Φιλε lionking7 δεν εχεις δικιο τωρα, και αλλους τους ενδιαφερει αυτη η αποψη σου. Εμενα για παραδειγμα.

Εγω αυτη τη στιγμη το κινεζακι το εχω χωρις το τελικο σταδιο με 2 πυκνωτες στην εξοδο και παιζει καλυτερα απο πριν.

Αλλα να σου πω τον προβληματισμο μου...

Νομιζω οτι ενας βασικος ρολος του σταδιου εξοδου ειναι η προσαρμογη (αν κανω λαθος παρακαλω να με διορθωσει καποιος) και τελικα αν σε αυτα τα dac που χεριασες εβαζες καποιο τετοιο ειδος προσεγμενου σταδιου, ακομα και με μηδενικο κερδος (πχ το buffer που πειραξε ο petermeni σε ενα αλλο post), ισως να ακουγοταν ακομα καλυτερα;
Ενα αλλο θεμα ειναι οι σταθμες εξοδου του chip και αν ειναι ικανες να οδηγησουν σωστα εναν ενισχυτη (αν και αυτο μπαινει επισης στην προσαρμογη...)

Μηπως δλδ το προβλημα στα μηχανακια που λες, και δεν το αμφισβητω οτι παιζουν καλυτερα, ειναι οτι το σταδιο εξοδου τους ειναι τρεις λαλλουν και δυο χορευουν, ή οπως ειπε και ο Μπακ σε καποιο προηγουμενο ποστ "σαφως και απο ενα μετριο σταδιο ειναι καλυτερα το χωρις σταδιο, αλλα με ενα καλο και προσεγμενο σταδιο δεν συγκρινονται"?

Απλες σκεψεις κανω. Κουβεντα κανουμε, ακομα και απο μια διαφωνια ολο και κατι καλο βγαινει. :126: :132:

Reaction score
1.772
Απάντηση: Ebay νεο κινεζακι dac

λοιπον αυτο το mccormack ειναι 18bit.αραγε ποσο παλιο να ειναι το review αυτο;

εκτος αν στο τελος μας πουν οτι το πρωτο philips του 84 ηταν πραγματι ο τελειος

ηχος για παντα αλλα εμεις δεν το ειχαμε καταλαβη.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
871

λοιπον αυτο το mccormack ειναι 18bit.αραγε ποσο παλιο να ειναι το review αυτο;

εκτος αν στο τελος μας πουν οτι το πρωτο philips του 84 ηταν πραγματι ο τελειος

ηχος για παντα αλλα εμεις δεν το ειχαμε καταλαβη.
Ανεξάρτητα με τα dac και τα philips του 84 δεν έχει αλλάξει κάτι στα σχεδιαστικά ενός κυλώματος (πχ ενισχυτές ΑΒ). Πάνω στο υπάρχων σχέδιο αλλάζουν υλικά καλύτερης ποιότητας για καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα. Το κάθε υλικό "παράγει" διαφορετική χροιά και την επιλογή την έχει ο καθένας μας, αν το γνωρίζει να επιλέξει το αντίστοιχο για τα αυτιά του (βλέπε λυχνίες).
Σίγουρα μια εταιρία αν θέλει, φτιάχνει ένα dac super και όλα οκ, είναι σαν τους κινητήρες που το εργοστάσιο το δίνει με 100 άλογα και με την αναβάθμηση (χαρτογράφηση) πάει 120. Δηλαδή δεν ξέρει η Ρενώ η VW κλπ να το κάνει; Απλά πρέπει να δουλέψει και άλλος ένας τομέας είτε μέσα απο την εταιρία είτε απο διάφορους βελτιωτές, κοινώς χρήματα.
Επανέρχομαι, αν ο φίλος πάρει το Κινέζικο dac και του αρέσει σε σχέση με πριν είναι όλα οκ. Δεν υπάρχει δυνατότητα ακούσματος πριν και μετά απο όλους εμάς. Δεν νομίζω ότι μπορεί να "θίγουμε" κάποιον κατασκευαστή η copy-paste γι αυτό που έκανε.

Όσον αφορά αν το τεστ είναι αρχαίο έχω να πω ότι σίγουρα τα σημερινά προιόντα αναπαράγουν καλύτερο ήχο απο τα δεκαετίας + όμως με τα ίδια χρήματα όχι. Τότε υπήρχε πολύ μεράκι για να μην το πω αλλιώς, τώρα το κέρδος έχει τον πρώτο λόγο και για να μην παρεξηγηθώ εκτός κάποιων εξαιρέσεων.

Reaction score
0
Back, αυτά παθαίνεις άμα βιάζεσαι.
Το review είναι ανεβασμένο στο 6moons τον Απρίλη του ’09.
Μάλιστα, αν το διαβάσεις, κιόλας, θα παρατηρήσεις ότι ο McCormack το έχει μοντιφικάρει μόλις τον Μάρτιο του ’09 (ένα μήνα πριν).
Ο λόγος που το ανάρτησα το review είναι γιατί ο ίδιος ο κατασκευαστής αναιρεί τον εαυτό του ως σχεδιαστή, με μία κίνηση την οποία θα μπορούσε να την είχε κάνει τη χρονιά της κυκλοφορίας της συσκευής (1993).
Αυτή τώρα τη προσέγγιση - 32 bit (Buffalo) ή τίποτα - τη βρίσκεις λογική?
Δηλαδή, όλα τα άλλα είναι σκουπίδια, συμπεριλαμβανομένου και των πανάκριβων 18-μπιτων DACs της Audio Note…

Reaction score
1.772

εγω δε μιλησα για 32 bit η τιποτα ουτε και εχω τιποτα κατα του κατασκευαστη αφου ο

ανθρωπος μπορει να μην το ειχε σκεφτη τοτε.

επισης ουτε εχω την λογικη buffalo η τιποτα.

τα πραγματα ειναι λιγο πιο απλα.

μεχρι στιγμης στιγμης το καλυτερο dac που μπορω και θελω να πληρωσω ειναι το

buffalo που για να το φτιαξω το ακουσα πρωτα.

εχω βρη και καλυτερο dac αλλα η τιμη του ειναι πολυ εκτος του προυπολογισμου μου.

αν βρω ενα που να ειναι εντος και να παιζη καλυτερα εκει θα παω οσα bit και να ειναι

ειτε εχει σταδιο εξοδου ειτε οχι.

δε σου κρυβω οτι σκεφτηκα να βρω ενα τεοιο dac-1 αφου ειδα οτι πανε 250$ αλλα

με σταματησε το οτι δεν υπαρχουν στοιχεια για το τι ακριβως περιλαμβανη η μετατροπη

και δεν σκοπευω να δωσω τα 1700 χωρις να το ακουσω αφου δεν πιστευω οτι ειναι

ειναι το καλυτερο που υπαρχη αλλα ειναι η υποκειμενη γνωμη του reviewer.

αν παντως ξερεις περισοτερα για τη μετατροπη πες μου να αρχισω να ψαχνω στο ebay.

Reaction score
1.772

Ανεξάρτητα με τα dac και τα philips του 84 δεν έχει αλλάξει κάτι στα σχεδιαστικά ενός κυλώματος (πχ ενισχυτές ΑΒ). Πάνω στο υπάρχων σχέδιο αλλάζουν υλικά καλύτερης ποιότητας για καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα. Το κάθε υλικό "παράγει" διαφορετική χροιά και την επιλογή την έχει ο καθένας μας, αν το γνωρίζει να επιλέξει το αντίστοιχο για τα αυτιά του (βλέπε λυχνίες).
Σίγουρα μια εταιρία αν θέλει, φτιάχνει ένα dac super και όλα οκ, είναι σαν τους κινητήρες που το εργοστάσιο το δίνει με 100 άλογα και με την αναβάθμηση (χαρτογράφηση) πάει 120. Δηλαδή δεν ξέρει η Ρενώ η VW κλπ να το κάνει; Απλά πρέπει να δουλέψει και άλλος ένας τομέας είτε μέσα απο την εταιρία είτε απο διάφορους βελτιωτές, κοινώς χρήματα.
Επανέρχομαι, αν ο φίλος πάρει το Κινέζικο dac και του αρέσει σε σχέση με πριν είναι όλα οκ. Δεν υπάρχει δυνατότητα ακούσματος πριν και μετά απο όλους εμάς. Δεν νομίζω ότι μπορεί να "θίγουμε" κάποιον κατασκευαστή η copy-paste γι αυτό που έκανε.

Όσον αφορά αν το τεστ είναι αρχαίο έχω να πω ότι σίγουρα τα σημερινά προιόντα αναπαράγουν καλύτερο ήχο απο τα δεκαετίας + όμως με τα ίδια χρήματα όχι. Τότε υπήρχε πολύ μεράκι για να μην το πω αλλιώς, τώρα το κέρδος έχει τον πρώτο λόγο και για να μην παρεξηγηθώ εκτός κάποιων εξαιρέσεων.
δυστυχως τα dac δεν ειναι οπως οι ενισχυτες αλλα δουλευουν σε

υψηλες συχνοτητες οποτε περα απο τα υλικα μετραη και η

σχεδιαση της πλακετας και το chip και τα τροφοδοτικα και το

αναλογικο σταδιο.

το ποιες εταιριες ξερουν να φτιαξουν ενα super dac αυτο δεν το

ξερω αλλα αυτο που ξερω σιγουρα ειναι τουλαχιστο στα dac τον

ιδιο ηχο και καλυτερο παιρνουμε με λιγοτερα χρηματα.

για τις υπολοιπες συσκευες που δεν εχουν την ιδια εξελιξη

εχεις δικιο.

Reaction score
0
Φιλε lionking7 δεν εχεις δικιο τωρα, και αλλους τους ενδιαφερει αυτη η αποψη σου. Εμενα για παραδειγμα.

Εγω αυτη τη στιγμη το κινεζακι το εχω χωρις το τελικο σταδιο με 2 πυκνωτες στην εξοδο και παιζει καλυτερα απο πριν.

Αλλα να σου πω τον προβληματισμο μου...

Νομιζω οτι ενας βασικος ρολος του σταδιου εξοδου ειναι η προσαρμογη (αν κανω λαθος παρακαλω να με διορθωσει καποιος) και τελικα αν σε αυτα τα dac που χεριασες εβαζες καποιο τετοιο ειδος προσεγμενου σταδιου, ακομα και με μηδενικο κερδος (πχ το buffer που πειραξε ο petermeni σε ενα αλλο post), ισως να ακουγοταν ακομα καλυτερα;
Ενα αλλο θεμα ειναι οι σταθμες εξοδου του chip και αν ειναι ικανες να οδηγησουν σωστα εναν ενισχυτη (αν και αυτο μπαινει επισης στην προσαρμογη...)

Μηπως δλδ το προβλημα στα μηχανακια που λες, και δεν το αμφισβητω οτι παιζουν καλυτερα, ειναι οτι το σταδιο εξοδου τους ειναι τρεις λαλλουν και δυο χορευουν, ή οπως ειπε και ο Μπακ σε καποιο προηγουμενο ποστ "σαφως και απο ενα μετριο σταδιο ειναι καλυτερα το χωρις σταδιο, αλλα με ενα καλο και προσεγμενο σταδιο δεν συγκρινονται"?

Απλες σκεψεις κανω. Κουβεντα κανουμε, ακομα και απο μια διαφωνια ολο και κατι καλο βγαινει. :126: :132:
Θεωρητικα ενα σταδιο εξοδου με τελεστικο(ους)
- κοβει το dc
- αναλαμβανει ρολο βαθυπερατου φιλτρου ( με ολισθηση φασης η οποια αυξανεται οσο ανεβαινει το συχνοτικο φασμα )
- προσφερει ενα κερδος τασης αναλογα με την υλοποιηση
εξοδο τασης 2v-3v

Θεωρητικα στην περιπτωση αφαιρεσης του αναλογικου σταδιου
- το dc μπορει να κοπει με 2 πυκνωτες σηματος
- μηδενιζουμε την ολισθηση φασης
- ολα τα dac με εξοδο τασης, ειναι ικανα να οδηγησουν τους περισσοτερους τελικους ενισχητες, ποσο μαλλον ευαισθητους
προενισχητες και αυτο γιατι τα dac με εξοδο τασης εχουν εσωτερικους τελεστικους
εξοδο τασης 1v-2v

Σε αυτη την περιπτωση προσαρμογη χρειαζεται εαν ο ενισχητης εχει πολυ χαμηλη αντισταση εισοδου ( 20kohm ή παρακατω )
αυξανοντας αναλογα τη χωρητικοτητα των πυκνωτων σηματος

Δεν βλεπω την αναγκη να χρειαζεται να προσθεσω ενα υπεραριστο ενεργο αναλογικο σταδιο πριν τον ενισχυτη μου σε βαρος
της πολυποθητης απλοτητας στη διαδρομη του σηματος

Ενα προσεγμενο λαμπατο buffer με μηδενικο κερδος μπορει
να προσθεσει τον χρωματισμο της λαμπας

Reaction score
777
Απο τη μία είναι όπως τα λές όμως απο την άλλη...

Ανέφερα παραπάνω οτι δύναται να ξηλώσεις το αναλογικό στάδιο και να δουλέψει το dac μάλιστα με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Όμως οι τελεστικοί δέν κάνουν μόνο αυτά.Αποτελούν έναν αναλογικό έλεγχο του σήματος εξόδου.Εκτός αυτού αν παρατήρησες απο τα σχέδια του petermeni οι συστοιχίες των τελεστικών αντιστοιχούν σε μαθηματικά μοντέλα τα οποία (αν τα δώ και τα σκεφτώ ίσως καταλάβω τί σημαίνουν) δίνουν άπειρα προτερήματα στο τσίπ.Ουσιαστικά έχουμε ένα σύστημα που έχει ανάδραση, έλεγχο σφαλμάτων και ότι σύστημα αυτομάτου ελέγχου γουστάρεις.Μάλιστα το αβαντάζ είναι οτι είναι αναλογικό!!!!Αυτομάτως η ταχύτητα του ελέγχου γίνεται η βέλτιστη δυνατή(ως γνωστόν αναλογικά ηλεκτρονικά χρησιμοποιούνται και εκεί οπου η ταχήτητα των ψηφιακών δέν αρκεί.Ταχύτητα ψηφιακών δέν εννοώ τα 2.3ghz της intel μήν μπερδεύουμε τις έννοιες).
Εκτός αυτού ενα αναλογικό στάδιο λειτουργεί και ως φίλτρο.Αυτό που αναφέρεις ως φίλτρο dc είναι πράγματι ο πυκνωτής.Η διαφορά είναι οτι είπαμε...η τεχνολογία προχώρησε.Το να εισάγεις ένα πυκνωτάκι είναι πράγματι κάτι χρήσιμο αλλα δεν...
Είναι ένα φτωχό φίλτρο.Το αποτέλεσμα θα είναι απο το να σε πεθάνει στο παράσιτο το σύστημα μέχρι του να έχεις αρμονικές που θα σου αποφέρουν χειρότερο ήχο.
Αν η τάση δέν είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει τον ενισχυτή τότε υπάρχουν και εκεί λύσεις.Όπως ανέφερε ο Κώστας Φ. υπάρχει η ιδέα του μετασχηματιστή που συναντάται και η ιδέα των opamps.
Αποτέλεσμα της παραπάνω ανάλυσης είναι οτι αν πάρεις ένα τσίπ που δίνει την απαιτούμενη έξοδο τάσης οκ...θα παίξει και μάλιστα καλά.Απλά η αφαίρεση των τελεστικών αποτελούν άρνηση στο πρόσωπο της τεχνολογίας.Οι τελεστικοί άνοιξαν ένα νέο δρόμο στην επιστήμη των σημάτων και μας θεωρώ πολύ λίγους στο να είμαστε σε θέση να κρίνουμε αν είναι χρήσιμοι ή άχρηστοι ετσι πρόχειρα.
Θα μου πείς ποια τεχνολογία?εδώ είναι της μόδας τοπολογίες single ended του 50 στο βωμό της απλότητας του σήματος.Όλα τελικά κρύβουν τα μυστικά τους...

Reaction score
1.772

καμια φορα ενα αναλογικο σταδιο με τελεστικους η διακριτο class A με dc servo χωρις

πυκνωτης στην πορεια του σηματος μπορη να ακουστη καλυτερα απο εναν και μονο

πυκνωτη ακομα και καλης ποιοτητας που βαλαμε μονο και μονο για αποκοπη του dc.

οσο για την αντισταση εισοδου και ετσι πιστευα μεχρι που ειδα dac ανικανο να οδηγηση

τον τελικο μου οπως ενα καλο αναλογικο με τελεστικους παρολο που ο παραπανω

εχει αντισταση εισοδου 100κ.

προφανως δεν ειναι μονο θεμα προσαρμογης.

Reaction score
1.772

τα voltage out dac δεν χρειαζονται I/V.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ebay νεο κινεζακι dac

καμια φορα ενα αναλογικο σταδιο με τελεστικους η διακριτο class A με dc servo χωρις

πυκνωτης στην πορεια του σηματος μπορη να ακουστη καλυτερα απο εναν και μονο

πυκνωτη ακομα και καλης ποιοτητας που βαλαμε μονο και μονο για αποκοπη του dc.

οσο για την αντισταση εισοδου και ετσι πιστευα μεχρι που ειδα dac ανικανο να οδηγηση

τον τελικο μου οπως ενα καλο αναλογικο με τελεστικους παρολο που ο παραπανω

εχει αντισταση εισοδου 100κ.

προφανως δεν ειναι μονο θεμα προσαρμογης.
Σιγουρα υπαρχουν διαφοροποιησεις και εξαιρεσεις

Ομως ενα κυκλωμα σαν το παραπανω τι πλεονεκτηματα μπορει
να εχει συγκριτικα με ενα προσεγμενο σταδιο προενισχησης

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ebay νεο κινεζακι dac

Σιγουρα υπαρχουν διαφοροποιησεις και εξαιρεσεις

Ομως ενα κυκλωμα σαν το παραπανω τι πλεονεκτηματα μπορει
να εχει συγκριτικα με ενα προσεγμενο σταδιο προενισχησης
κανενα το ξανασυζητησαμε καμποσα ποστ πιο πισω.

η μονη διαφορα ειναι οτι στην εξοδο του dac ειναι πιο κοντα

αποφευγοντας την ευαισθησια στην οδηγηση καλωδιων.

ειδικα αν εχουν μεγαλη χωριτικοτητα η ειναι καπως μεγαλα

εχει διαφορα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.452
Members
38.700
Νεότερο μέλος
proteusjohn