EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Reaction score
19
O samba τρέχει ήδη στο egreat, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα περισσότερο!!

Στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σου κάνε δεξί κλικ με το mouse και κάνε δημιουργία συντόμευσης. Στο πεδίο συμπλήρωσε την ip του egreat σου μαζί με δύο πλάγιες καθέτους, δηλαδή "\\192.168.1.65" (χωρίς τα αυτάκια) και είσαι έτοιμος.

Reaction score
0
Συγνώμη ρε παιδιά .
Μπορεί να με βοηθήσει κανείς με το πρόβλημα που έχω ?
Όταν πάω να γράψω απο τον υπολογιστή στον εσωτερικό δίσκο του EGREAT EG-M31B μέσω δικτύου μου βγάζει το εξής μήνυμα :
" δεν επιτρέπεται η πρόσβαση. Βεβαιωθείτε οτι ο δίσκος δεν είναι γεμάτος , οτι δεν έχει προστασία εγγραφής και ότι το αρχείο δεν χρησιμοποιείται αυτή την στιγμή "
φυσικά τίποτε απο όλα αυτά δεν ισχύει .
Μπορώ όμως να πάρω κάποιο αρχείο απο τον σκληρό του EGREAT EG-M31B στον υπολογιστή χωρίς κάποιο πρόβλημα.
Σας παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει να μου πεί , γιατί θα τρελαθώ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ.

Reaction score
1
Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Προφανώς είναι πρόβλημα στο δίκτυο σου και όχι στο egreat...

Μια παράκληση παιδιά γιατί συνεχώς επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια και όσο θα μεγαλώνει το νήμα, τόσο η κατάσταση θα χειροτερεύει.

1) στο CD που συνόδευε το egreat έχει ένα pdf αρχείο. Αντιγράψτε το στο δίσκο σας, αφαιρέστε από το όνομα του, τους κινέζικους χαρακτήρες και ανοίξτε το. Από τη σελίδα 28- ακολουθούν οδηγίες εγκατάστασης στα αγγλικά. Ακολουθείστε τις οδηγίες και όλα θα πάνε καλά. Υπόψη ότι η εγκατάσταση του IFS δεν χρειάζεται εάν δεν επιθυμείτε να συνδέσετε απευθείας το egreat σε PC (μέσω του USB καλωδίου που περιέχεται). Επίσης δεν χρειάζεται και η εγκατάσταση του myiHome στο PC σας, εάν δεν θέλετε να στριμάρετε δεδομένα από αυτόν προς το egreat.

2) Δώστε static IP (μορφή 192.168.Χ.Χ) και παραμετροποιείστε αναλόγως και το router σας. Για Default Gateway δώστε το αντίστοιχο που θα σας δώσει η εντολή ipconfig που θα δώσετε από command prompt στο PC σας.

3) ο οδηγός "Popcorn Hour: Οδηγός επιβίωσης" και το " Tips για το EGREAT EG-M31B" είναι άριστοι οδηγοί για αρχαρίους, μην τους λησμονείτε και μη βιάζεστε στην εγκατάσταση, γιατί είναι δύσκολη η ανεύρεση των μετέπειτα προβλημάτων...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

O samba τρέχει ήδη στο egreat, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα περισσότερο!!

Στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σου κάνε δεξί κλικ με το mouse και κάνε δημιουργία συντόμευσης. Στο πεδίο συμπλήρωσε την ip του egreat σου μαζί με δύο πλάγιες καθέτους, δηλαδή "\\192.168.1.65" (χωρίς τα αυτάκια) και είσαι έτοιμος.
Τελικά τα κατάφερα.
Απλώς δεν μπορούσα να κάνω συντόμευση τη διεύθυνση του Egreat στην επιφάνεια εργασίας.Μου έβγαζε μήνυμα ότι δεν ήταν δυνατό η εύρεση του αρχείου,αλλά έκανα αναζήτηση και το βρήκα.Όλα ΟΚ.
Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα για τη βοήθεια σου.

Reaction score
1
Φιλοι μου να ρωησω κατι. Επηρεάζει καθόλου την ταχυτητα μεταδοσης δεδομενων στο δικτυο, αν εχω την συνδεση με το router με κωδικο και όχι ελευθερη? Νομιζω οτι οταν το εχω κλειδωμενο π.χ. με WAP2 εχω καθυστερηση στην μεταδοση. Ιδέα μου?

Reaction score
0
εγω ρε παιδια εχω ενα αλλο θεμα....κανω αντιγραφη απο εξωτερικο δισκο στον εσωτερικο με copy/paste ολα οκ (με το τηλεκοντρολ).Το αντιστροφο ομως απο τον εσωτερικο στον εξωτερικο δεν γινεται.δεν μου βγαζει επιλογη να κανω αντιγραφη τα αρχεια στον εξωτερικο τον δισκο.ενω τα επιλεγω τα αρχιεα που θελω οταν παω στην πηγη που θελω να τα γραψω τιποτα.
καμια ιδεα?

Reaction score
1

Να υποθέσω ότι ο εξωτερικός δίσκος είναι σε NTFS;

Εάν ναι, φυσιολογικό γιατί όπως έχουμε πει, όταν ο εξωτερικός δίσκος είναι NTFS υπάρχει μόνο η δυνατότητα read (linux γαρ).

Πάντως εάν πήγαινες 7-8 σελίδες πίσω, υπήρχε ακριβώς το ίδιο ερώτημα και η ίδια απάντηση...(αλλά μάλλον δεν διαβάζουμε προς τα πίσω...)

Reaction score
0
ναι οντως ειναι ntfs.το θεμα ειναι οτι το αλλαξα σε ntfs το my passport (απο fat32) γιατι πριν δεν μπορουσα να του βαλω μεγαλα αρχεια (mkv).οποτε τι καναμε?μια τρυπα στο νερο...υπαρχει καμια λυση γι αυτο?

Reaction score
1

Θεωρητικά σίγουρα θα μπορεί να γράψει εάν ο εξωτερικός δίσκος φορμαριστεί σε ext3.
Τώρα εάν τα δεδομένα θέλεις να τα περάσεις σε PC με άλλο λειτουργικό εκτός linux - Win για παράδειγμα - θα πρέπει στο PC των Win, να περάσεις το IFS.

Μπορείς βέβαια να συνδέσεις απευθείας το egreat με το συνοδευόμενο καλώδιο USB στο PC (έχοντας πρωτύτερα εγκαταστήσει το IFS).

Προσοχή θέλει εάν θέλεις να αντιγράψεις δεδομένα από το PC στο egreat (NTFS->ext3), μέσω IFS γιατί εδώ υπάρχουν κάποια προβλήματα που ακόμη ταλαιπωρούν!

Reaction score
1

Θεωρητικά σίγουρα θα μπορεί να γράψει εάν ο εξωτερικός δίσκος φορμαριστεί σε ext3.
Τώρα εάν τα δεδομένα θέλεις να τα περάσεις σε PC με άλλο λειτουργικό εκτός linux - Win για παράδειγμα - θα πρέπει στο PC των Win, να περάσεις το IFS.

Μπορείς βέβαια να συνδέσεις απευθείας το egreat με το συνοδευόμενο καλώδιο USB στο PC (έχοντας πρωτύτερα εγκαταστήσει το IFS).

Προσοχή θέλει εάν θέλεις να αντιγράψεις δεδομένα από το PC στο egreat (NTFS->ext3), μέσω IFS γιατί εδώ υπάρχουν κάποια προβλήματα που ακόμη ταλαιπωρούν!
Το IFS υποστηρίζει ext3? Υπάρχει νεώτερη version?
Αυτή που υπάρχει στο κουτί πάντως μόνο ext2 υποστηρίζει.

Reaction score
1

Από ότι έχω δει τα πράγματα πάνε καλά στο read (ext3->NTFS) αλλά όχι τόσο καλά στο write (NTFS->ext3), όπου αρκετοί χρήστες είχαν διάφορα προβλήματα...

Ένα από τα free προγράμματα το http://www.fs-driver.org/

Κοίτα στο FAQ για το ext3.

Reaction score
0
ναι οντως ειναι ntfs.το θεμα ειναι οτι το αλλαξα σε ntfs το my passport (απο fat32) γιατι πριν δεν μπορουσα να του βαλω μεγαλα αρχεια (mkv).οποτε τι καναμε?μια τρυπα στο νερο...υπαρχει καμια λυση γι αυτο?
Το έχω κάνει, είναι απλό, θα κατεβάσεις ένα live cd ubuntu, και θα κάνεις format μέσα από ubuntu το σκληρό δίσκο σε ext2 ή 3 και μετά θα μπορείς απο δίκτυο να γράφεις σε αυτόν

Reaction score
0
Έχοντας διαβάσει οτι κυκλοφορεί γιά το μηχανακι μας, δεν κατάφερα ακόμα να βρώ λύση στη βέλτιστη ρυθμιση του ασύρματου δικτύου. Έβαλα, λοιπόν, το wireless usb TP-LINK, το οποίο συνδέεται κανονικά στο οικιακό μου δίκτυο (το οποίο είναι μία λέξη) και γίνεται μεταφορά αρχείων από το laptop στο e-great με ταχύτητες μάλλον άθλιες (1ΜΒ/sec). Το πρόβλημα είναι οτι το μηχάνημα κολλάει όταν παίζει ταινία (οποιασδήποτε ανάλυσης) όταν είναι συνδεδεμένο, οπότε ή πρέπει να βγάλω το usb TP-LINK ή να το βγάλω από το δίκτυο αλλάζοντας τις ρυθμίσεις. Αny syggestions?
Υ.Γ.: το ρύθμισα με wireless manual και με ασφάλεια wpa

Reaction score
0
Τις ταινίες τις παίζω από εσωτερικό σκληρό, γιά streaming από το laptop ούτε λόγος να γίνεται..(thanks for the fast reply)

Reaction score
19
Μήπως τη στιγμή που παίζεις την ταινία, για κάποιο λόγο υπάρχει activity από το δίκτυο που χρησιμοποιεί ταυτόχρονα τον σκληρό δίσκο;
(π.χ., να του γράφεις αρχεία, να κατεβάζεις κάτι από το egreat, κάποιο torrent που κάνει reconstruct κτλ)

Καλώς ήρθες κι όλας! :107: :126:

Reaction score
19
Καταρχάς όταν λες κολλάει εννοείς σταματάει να ανταποκρίνεται εντελώς ή πάει κοφτά η ταινία; Στο κάνει σε όλα τα αρχεία ή μήπως έπεσες σε προβληματικά;

Το activity του δίσκου θα το καταλάβεις φαντάζομαι απ'το αντίστοιχο ledάκι που θα'πρεπε να μην αναβοσβήνει αν δεν κάνεις τίποτα.

Είχες βάλει κάποιο torrent και το σταμάτησες; Αν όχι, δεν έχει να δεις κάτι... Αλλιώς κλείσε το torrent από τα services και σβήσε/άναψε πάλι το μηχάνημα.

Έχεις βάλει το τελευταίο firmware;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster