EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Reaction score
19
Oκ εννοείς μεταξύ των 2 Egreat...

Γιατί από PC -> Popcorn ούτε εγώ έχω πρόβλημα και με 45Mbit αρχειο που έχω δοκιμάσει.

Reaction score
0
Γειά σας παιδιά!!

Εδώ και μερικούς μήνες είμαι κι εγώ πανευτυχής κάτοχος ενός Egreat EG-M31B! Πραγματικά, έχω εντυπωσιαστεί από το εν λόγω μηχάνημα καθώς είναι άψογο. Του έχω βάλει κι έναν 500GB σκληρό, έχω βάλει διάφορα και όλα τα παίζει τέλεια.

Αντιμετωπίζω, όμως, το εξής πρόβλημα, και θα ήθελα τα φώτα σας... Σε μερικές ταινίες 720p και 1080p παίζει κανονικά την ταινία, αλλά χωρίς ήχο! Ενώ όταν παίζω την ταινία στον υπολογιστή έχει κανονικά ήχο! Υπάρχει και κάποιος άλλος που να αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα?? Επίσης, μερικές φορές, εκεί που βλέπω (αυτό το κάνει σε όλα τα video, ανεξαρτήτως αν είναι 720p και άνω...), χάνεται το σήμα για 2-3 δευτερόλεπτα και επανέρχεται. Δλδ, για 2-3 δευτερόλεπτα μαυρίζει η εικόνα, χωρίς να χάνεται, όμως, ο ήχος, και επανέρχεται κανονικά.

Ξέρει μήπως κανείς τίποτα?? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

minas

Πισιά
Reaction score
4.202
Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Εάν δεν έχεις καθόλου ήχο, πιθανόν στέλνεις κωδικοποιημένο τον ήχο στον ενισχυτή σε κάποιο format που δεν υποστηρίζει ο ενισχυτής σου.
Εάν για παράδειγμα το video έχει ήχο Windows Media Audio και το στείλεις ανεπεξέργαστο στον ενισχυτή (RAW), δεν θα ξέρει τι να το κάνει. Θα πρέπει να επιβεβαιώσεις ότι για τα είδη ήχου που δεν ξέρει ο ενισχυτής, του στέλνεις αποκωδικοποιημένο PCM σήμα, από τις ρυθμίσεις του egreat.

Αυτό με την εικόνα θυμίζει περισσότερο ζήτημα κλειδώματος του HDMI, οπότε μια καλή αρχή είναι να δοκιμάσεις με άλλο καλώδιο.

Εάν αυτά δε σε βοηθήσουν, καλό είναι να μας αναφέρεις για το 1ο ζήτημα τα χαρακτηριστικά των video που δεν έχουν ήχο, και για το 2ο την συνδεσμολογία σου στην έξοδο video.

Reaction score
19
Αντιμετωπίζω, όμως, το εξής πρόβλημα, και θα ήθελα τα φώτα σας... Σε μερικές ταινίες 720p και 1080p παίζει κανονικά την ταινία, αλλά χωρίς ήχο!
Οι ταινίες αυτές μάλλον έχουν ήχο DTS που δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει το EGREAT. Θα πρέπει είτε να έχεις κάποιον ενισχυτή ικανό να διαβάσει τέτοιο σήμα, ή να το μετατρέψεις σε AC3 με το PopCorn MKV AudioConverter (εφόσον οι ταινίες είναι σε mkv).

Και ένας οδηγός:
http://audioconverter.heartware.dk/Tutorial/

Reaction score
0
Οι ταινίες αυτές μάλλον έχουν ήχο DTS που δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει το EGREAT. Θα πρέπει είτε να έχεις κάποιον ενισχυτή ικανό να διαβάσει τέτοιο σήμα, ή να το μετατρέψεις σε AC3 με το PopCorn MKV AudioConverter (εφόσον οι ταινίες είναι σε mkv).

Και ένας οδηγός:
http://audioconverter.heartware.dk/Tutorial/
Καταρχάς, σας ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά! Θα προσπαθήσω να τον μετατρέψω (ελπίζω να μην είναι κάτι δύσκολο και περίπλοκο...).

Το Egreat το συνδέω με ένα καλώδιο HDMI (όχι αυτό που δίνει το Egreat, αλλά ένα άλλο, το οποίο το είχα πληρώσει και πανάκριβα...) με την τηλεόραση. Δεν έχω δλδ κάποιο Home Cinema κλπ. Ό,τι ήχος δλδ βγαίνει είναι από τα ηχεία της τηλεόρασης και όχι από ξεχωριστά ηχεία Home Cinema. Δυστυχώς τα περί του ήχου, δεν τα γνωρίζω...

Λοιπόν, βρήκα μερικές λεπτομέρεις του ήχου από κάποιες ταινίες, στις οποίες δεν παίζει τον ήχο:

1)Ήχος
Μορφοποίηση : DTS
Μορφοποίηση/Info : Digital Theater Systems
Codec ID : A_DTS
Duration : 2h 55mn
Bit rate mode : Constant
Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 1 536 Kbps
Κανάλι(α) : 6 κανάλια
Θέσεις καναλιών : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Συχνότητα δειγματοληψίας : 48,0 KHz
Ανάλυση : 24 bits
Γλώσσα : English

2)AUDIO.........:DTS 1536 Kbps 6 channels

3)Format : DTS
Channel(s) : 6 channels
Resolution : 24 bits

4)Audio: English 5.1 DTS 1509kbit/s

Απ' όσα κατάλαβα, μάλλον έχεις δίκιο κι έχει να κάνει με το ότι ο ήχος είναι DTS. Γιατί, από ότι είδα στις ταινίες που παίζει, έχουν ήχο AC3. Αν και δεν έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται, εκεί έγκειται μάλλον το πρόβλημα. Θα προσπαθήσω να κάνω τη μετατροπή του ήχου και θα δείξει. Είναι μανίκι ή γίνεται εύκολα?

Σας ευχαριστώ πολύ πάντως για την βοήθειά σας!! Μου λύσατε ένα μεγάλο πρόβλημα!!

Reaction score
0
Γειά σε όλους.

Κατ'αρχάς θα 'ηθελα να πω ότι έχω κάνει post το ίδιο μήνυμα και στο subforum του EG-M32B, αλλά επιτρέψτε μου να το βάλω και εδώ μήπως και κάποιος γνώστης των πραγμάτων δεν το διαβάσει. Προς Θεού, ΔΕΝ κάνω spam, απλά χρειάζομαι τα φώτα σας κατεπειγόντως.....

Αγόρασα την περασμένη εβδομάδα το EG-M32B. Είμαι νέος με το σπόρ των ΝΜΤ. Αγόρασα και ένα σκληρό 1 ΤΒ (WB Caviar Green 32kb,SATA II), τον βίδωσα στο συρταράκι, αντέγραψα σε USB Stick και σε εξωτερικό σκληρό το συνοδευτικό cd, πάω να κάνω fοrmat τον νεο εσωτερικό δίσκο HARD_DISK_B σε μορφή ΕΧΤ2 και μόλις πατάω το next μου απαντά ότι δεν υπάρχει usb drive (από όπου θα τραβήξει τα στοιχεία προφανώς). Εχω επαναλάβει την διαδικασία με ολους τους συνδυασμούς (μονο USB stick, δίσκο + USB stick, μόνο δίσκο) αλλά τίποτα αρνείται. Παρακαλώ πολύ θέλω την βοήθειά σας γιατί θα το σπάσω στο τέλος... Ευχαριστώ.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Γειά σε όλους.

Κατ'αρχάς θα 'ηθελα να πω ότι έχω κάνει post το ίδιο μήνυμα και στο subforum του EG-M32B, αλλά επιτρέψτε μου να το βάλω και εδώ μήπως και κάποιος γνώστης των πραγμάτων δεν το διαβάσει. Προς Θεού, ΔΕΝ κάνω spam, απλά χρειάζομαι τα φώτα σας κατεπειγόντως.....

Αγόρασα την περασμένη εβδομάδα το EG-M32B. Είμαι νέος με το σπόρ των ΝΜΤ. Αγόρασα και ένα σκληρό 1 ΤΒ (WB Caviar Green 32kb,SATA II), τον βίδωσα στο συρταράκι, αντέγραψα σε USB Stick και σε εξωτερικό σκληρό το συνοδευτικό cd, πάω να κάνω fοrmat τον νεο εσωτερικό δίσκο HARD_DISK_B σε μορφή ΕΧΤ2 και μόλις πατάω το next μου απαντά ότι δεν υπάρχει usb drive (από όπου θα τραβήξει τα στοιχεία προφανώς). Εχω επαναλάβει την διαδικασία με ολους τους συνδυασμούς (μονο USB stick, δίσκο + USB stick, μόνο δίσκο) αλλά τίποτα αρνείται. Παρακαλώ πολύ θέλω την βοήθειά σας γιατί θα το σπάσω στο τέλος... Ευχαριστώ.
Δες εδώ: http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=764161&postcount=6 τις οδηγίες για το Μ31Β και την προηγούμενη έκδοση firmware/NMT. Κάνε ότι λέει φροντίζοντας να έχεις τα σωστά αρχεία στο USB stick (αυτά που αφορούν την δική σου συσκευή).
Χρειάζεσαι μόνο τα 3 αρχεία που θα είναι στο root του USB stick.

Reaction score
0
το νέο firmware EG-M31B-SF-20090201

http://egreatworld.com/en/Support31B34A.asp
http://rs474.rapidshare.com/files/226286280/Egreat.rar
http://www.mediafire.com/?y2lmzxvnmfm

Now there is the new firmware for EG-M31B,

Firmware Version : 01-17-090201-15-EGR-403-000
Release Note :
1. NMT Apps Version:EG-M31B-NMT-20090201

2. Some critical patches on 00-17-090125-15-EGR-403

3. Fixed Video_ts playback over SAMBA, with whitespace in share name, will crash.

4. Remove "Audio */*: ***" message at start of video playback (e.g. TS).

5. PNG read failure cause crash.

6. Fixed ISO with single subtitle track cannot be display

7. Internet Radio link added in Web Services

8. MP3 volume soft after ISO/IFO playback workaround

9. Workaround DirecTV UPnP crash issue

10. Image cache issue fixed
The new firmwre can not support DTS downmix

Note:
Unzip into the root of your USB thumbdrive. Browse to usbupdate.html to update.
Please DO NOT power off the unit during firmware update, as it will render your unit inoperational.

Reaction score
0
εχει κανεις ιδεα γιατι το λαμπακι του lan μπροστα δεν αναβει ενω εχω συνδεσει απο πισω utp και εχω internet στο egreat? τα πισω λαμπακια πανω στο βυσμα αναβουν κανονικα.
δοκιμασα να βαλω και καινουργιο led εσωτερικα αλλα τιποτα!

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Καταφερα τελικα και το συνεδεσα με NFS. Ευχαριστω
Πως το έκανες;
Εγώ δεν το έχω καταφέρει στο δικό μου Mac.

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους. Κατέβασα και εγώ σαν μικρό παιδί που είμαι την τελευταία αναβάθμιση για το EG-M31B. Την διαδικασία την έχω κάνει ήδη δυο φορές (με τις παλαιότερες αναβαθμίσεις) αλλά αυτή την φορά κάτι δεν πάει καλά. Βάζω σε ένα καθαρό φλασάκι (φορμαρισμένο σε NTFS) τα τρία αρχεία (linda.htm, 50-17-090201-15-EGR-403-000.bin και syb8634.nmt) και το τοποθετώ πάνω στο EG-M31B. Αφού ξεκινήσει πάω στο ανάλογο Drive και επιλέγοντας το τέταρτο εικονίδιο βλέπω κανονικά το linda.htm. Αφού το επιλέξω ξεκινάει την διαδικασία κανονικά και αφού τελειώσει κάνει το απαραίτητο reboot. Εδώ λοιπόν ξεκινάει το παράξενο της υπόθεσης. Κανονικά μετά την αναβάθμιση θα πρέπει να πραγματοποιήσει και αναβάθμιση στις εφαρμογές Nmt κάτι που δεν ξεκινάει να κάνει όση ώρα και αν περιμένω. Δοκιμάζω χειροκίνητα να πραγματοποιήσω την αναβάθμιση των εφαρμογών (Εγκατάσταση->Ενημέρωση->Οδηγός Εγκατάστασης ΝΜΤ) και ενώ φαίνεται πως κάνει κάτι μετά το reboot δεν έχει κάνει τίποτα. Κατέβασα τα αρχεία και δεύτερη φορά και δοκίμασα πάλι με το ίδιο αποτέλεσμα. Παραθέτω φωτογραφία στην οποία φαίνεται ότι ενώ έχει αναβάθμιση το Firmware δεν έχει κάνει αναβάθμιση τις εφαρμογές. Κανείς καμιά ιδέα;

ΥΓ: Ο Εσωτερικός δίσκος είναι WD Green και είναι φορμαρισμένος σε ext2.

Reaction score
2
Καλησπέρα σε όλους. Κατέβασα και εγώ σαν μικρό παιδί που είμαι την τελευταία αναβάθμιση για το EG-M31B. Την διαδικασία την έχω κάνει ήδη δυο φορές (με τις παλαιότερες αναβαθμίσεις) αλλά αυτή την φορά κάτι δεν πάει καλά. Βάζω σε ένα καθαρό φλασάκι (φορμαρισμένο σε NTFS) τα τρία αρχεία (linda.htm, 50-17-090201-15-EGR-403-000.bin και syb8634.nmt) και το τοποθετώ πάνω στο EG-M31B. Αφού ξεκινήσει πάω στο ανάλογο Drive και επιλέγοντας το τέταρτο εικονίδιο βλέπω κανονικά το linda.htm. Αφού το επιλέξω ξεκινάει την διαδικασία κανονικά και αφού τελειώσει κάνει το απαραίτητο reboot. Εδώ λοιπόν ξεκινάει το παράξενο της υπόθεσης. Κανονικά μετά την αναβάθμιση θα πρέπει να πραγματοποιήσει και αναβάθμιση στις εφαρμογές Nmt κάτι που δεν ξεκινάει να κάνει όση ώρα και αν περιμένω. Δοκιμάζω χειροκίνητα να πραγματοποιήσω την αναβάθμιση των εφαρμογών (Εγκατάσταση->Ενημέρωση->Οδηγός Εγκατάστασης ΝΜΤ) και ενώ φαίνεται πως κάνει κάτι μετά το reboot δεν έχει κάνει τίποτα. Κατέβασα τα αρχεία και δεύτερη φορά και δοκίμασα πάλι με το ίδιο αποτέλεσμα. Παραθέτω φωτογραφία στην οποία φαίνεται ότι ενώ έχει αναβάθμιση το Firmware δεν έχει κάνει αναβάθμιση τις εφαρμογές. Κανείς καμιά ιδέα;

ΥΓ: Ο Εσωτερικός δίσκος είναι WD Green και είναι φορμαρισμένος σε ext2.
Γι'αυτή την έκδοση ισχύουν οι παλιές ΝΜΤ εφαρμογές.
Δεν χρειάζονται (και δεν υπάρχουν) καινούριες και γι'αυτό δεν σου κάνει αναβάθμιση.

Reaction score
0
Γι'αυτή την έκδοση ισχύουν οι παλιές ΝΜΤ εφαρμογές.
Δεν χρειάζονται (και δεν υπάρχουν) καινούριες και γι'αυτό δεν σου κάνει αναβάθμιση.
Τι μαθαίνει κανείς όσο μεγαλώνει. Απλά υπέθεσα πως επειδή αλλάξανε το όνομα σε EG-M31B-NMT-20090201 θα έπρεπε να κάνει και αναβάθμιση τις εφαρμογές. Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. :107:

Reaction score
5

Τελικα το καινουργιο λεει τιποτα?Αξιζει η ..............?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Τελικά το καινούργιο λεει τίποτα?Αξίζει η ..............?
Ακόμα δεν έκανα δοκιμές. Αλλάξανε κάποια από τα γραφικά και νομίζω πως είναι ελάχιστα ποιο γρήγορο. Θα επανέλθω δριμύτερος.

Reaction score
0

Αλλά από DTS πήραμε τα <<γκουχ γκουχ>> πάλι... :110:

Με βλέπω με ψυχή popcorn σε σώμα egreat :125:

Reaction score
2
Re: Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Αλλά από DTS πήραμε τα <<γκουχ γκουχ>> πάλι... :110:

Με βλέπω με ψυχή popcorn σε σώμα egreat :125:
Αυτό θα πει "υβριδικό" ΝΜΤ:142:

Reaction score
0
ναι η έκδοση νμτ apps παραμένει η ίδια άσχετα που στο site τους έχουν δώσει νέο όνομα.δεν χρειάζεται να τα εγκατασήσετε.παραπέρα εμένα μου τρέχει πιο γρήγορα τα μενού,ξεκινά μια ταινία μετα απο fw ,χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στον ήχο και στην εικόνα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης