Elp Η Γνωριμια

Reaction score
3
Λευτέρη,να διαβάζεις όλα τα μηνύματα και όχι τα τελευταία. :mrgreen:
Υπήρχαν και ζαμπονοτυροπιττάκια και μάλιστα απο άλλον προμηθευτή,καλύτερο απο τον προηγούμενο με αποτέλεσμα να εξαφανισθούν σε χρόνο dt όπως χαρακτηριστικά έγραψα στο τέλος στο πρώτο μου μήνυμα. :wink: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
3.470
Ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες από την παρουσίαση στον πάντα φιλόξενο χώρο της Stepcom.
Photographer: Antonis

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βλέπω και τους συντρόφους του aca.gr στην παρέα.

- Tony, αν διαβάζεις στείλε καμιά φωτό κι από το δικό σου "εργαλείο"... :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ερώτηση...
Αυτήν την φωτό την πήρα από το aca.gr. Είναι αλήθεια ότι το εργαλείο έπαιξε ετούτο το πράμα...? :shock: :shock: :shock:

Reaction score
3.470
Γράφτηκαν αρκετά οπότε μπορώ να κάνω μια μικρή διευκρίνηση που δεν γράφτηκε απο κανέναν.
Απο τους πρώτους που άκουσε τις δύο πηγές πρωϊ πρωϊ,11 πμ,ήμουν εγώ.
Θέλοντας ο Αντώνης να μας αποδείξει τα περί ηχητικής υπογραφής του πικάπ,άλλαξε την χωρητικότητα στο phonostage,άσχετη με την κανονική που ήθελε η συγκεκριμμένη κεφαλή και έμεινε δυστυχώς έτσι και όλοι άκουσαν την λάθος αυτή ρύθμιση.
Οταν κατά το μεσημέρι ξανα ανέβηκα στο "κόκκινο δωμάτιο",χωρίς να γνωρίζω τίποτα,είπα στον Δημήτρη,ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το πικάπ.
Αργότερα όταν ανέβηκε ο Αντώνης,προς το τέλος των ακροάσεων,επανέφερε τις σωστές ρυθμίσεις στο phonostage.
Tότε ξαναβάλαμε κάποια δισκάκια και μαζί με αυτά και τον Καζαντζίδη με τον Χρύσανθο και παίξαμε,φθάνοντας σε εξωπραγματικές εντάσεις,τέτοιες που με το ΕLP δεν μπορέσαμε και ο g.kar,είπε την ατάκα της ημέρας."Αυτός ο ήχος σε προκαλεί να χορέψης". :D
Φυσικά υπήρχε και η κούραση απο τις πολλές ώρες και κάποια πράγματα δικαιολογούνται. :wink:

Γιώργο, το ClearAudio στην αρχή που το άκουσα ακούγονταν όντως πολύ πριμάτο και ταυτόχρονα σκληρό στα αυτιά μου. Οταν στη συνέχεια αναρωτήθηκα γιατί ακούγεται έτσι τότε κάποιος μου είπε ότι είχε αλλάξει η ρύθμιση της χωριτικότητας εισόδου στον προενισχυτή phono. Στη συνέχεια ρυθμίστηκε η χωριτικότητα στο phono διαφορερικά και το ClearAudio ακούστηκε στη συνέχεια πιο μαλακό.
Η αλλαγή της χωριτικότητας εισόδου σε ένα phono σε συνδιασμό με την ωμική αντίσταση εισόδου καθορίζουν την καμπύλη αποκοπής στις υψηλές συχνότητες.
Ολα αυτά είναι τα γνωστά μειονεκτήματα και οι δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε με τα συμβατικά πικάπ. Από την άλλη, είναι και ένας εύκολος τρόπος να ισοσταθμίσουμε την απόκριση στις υψηλές συχνότητες της κεφαλής του πικάπ μας.
Το πικαπ που διαβάζει με laser δεν επηρεάζεται από τέτοιου είδους προβλήματα και παίζει πάντα flat.

Οι κεφαλές κινητού μαγνήτη είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στην χωριτικότητα που θέλουν να βλέπουν σαν φορτίο. Οι κεφαλές κινητού πηνίου όχι τόσο. Η χωριτικότητα που βλέπει η κεφαλή συμπεριλαμβάνει και την χωριτικότητα των καλωδίων σύνδεσης της κεφαλής με το phono stage.
Πολλοί κατασκευαστές κεφαλών κινητού πηνίου δεν ορίζουν την ιδανική τιμή της χωριτικότητας που θέλουν να βλέπουν οι κεφαλές τους. Ορίζουν μόνο την τιμή της αντίστασης.
Ο καλύτερος τρόπος για την ρύθμιση της χωριτικότητας εισόδου ενός phono stage γίνεται με παλμογράφο και ειδικό δίσκο που περιέχει σήματα υψηλών συχνοτήτων.
H ιδανική χωριτικότητα είναι αυτή που μας δίνει επίπεδη έξοδο (flat) στην είσοδο του προενισχυτή line, ή στην έξοδο του phono.
Τώρα αν το σύστημα ξυρίζει και σας ενοχλεί, μπορείτε να προσθέσετε χωρητικότητα για να κοπούν οι υψηλές και να μην σας ενοχλούν.

Reaction score
3
g.kar,συμφωνώ με αυτά που λές,όμως ο τελικός κριτής όπως συμφώνησε και ο κ.Μόσχος ,είναι το αυτί μας.
Την τελευταία φορά ,μετά την ρύθμιση που έκανε ο Αντώνης,σου έλλειπαν πρίμα ή κάτι άλλο? :?:

Reaction score
3.470
Νίκο Τσαρουχά,

Ενα καλοστημένο σύστημα πικαπ, μέσης κατηγορίας τιμής (<1000 ευρώ) είναι για μένα η καλύτερη λύση για να απολαύσης τη μαγεία του αναλογικού ήχου μέσα από το βινύλιο.

Εχω ακούσει παλαιάς κατασκευής πικάπ της δεκαετίας του 80, με απλές και οικονομικές κεφαλές (π.χ. Grado, Ortofon, Shure, Rega, Sumiko, Dynavector, Denon κ.λ.π) να βγάζουν απίστευτα καλό ήχο. Πιστεύω ότι στα πικάπ η υπερβολή δεν κάνει καλό.
Μία υπερ-αναλυτική κεφαλή θα παίξει καλά τα 10 στα 100 βινύλια. Τα 90 θα ακουστούν σκληρά και ενοχλητικά.

Reaction score
3.470
g.kar,συμφωνώ με αυτά που λές,όμως ο τελικός κριτής όπως συμφώνησε και ο κ.Μόσχος ,είναι το αυτί μας.
Την τελευταία φορά ,μετά την ρύθμιση που έκανε ο Αντώνης,σου έλλειπαν πρίμα ή κάτι άλλο? :?:
Αυτό που είπε ο κ. Μόσχος είναι υποκειμενικό. Η ρύθμιση της απόκρισης συχνότητας όταν γίνεται με ειδικά όργανα είναι για μένα ποιο σωστή. Τώρα άν κάποιος δεν ακούει καλά πάνω από τα 10KHz, είναι δικαίωμά του να αγοράσει έναν ισοσταθμιστή για να ανεβάσει τα πρίμα στα + 6dB.

Οταν όμως έχουμε μια κοινή ακρόαση συσκευής που πρόκειται να την ακούσουν 30 άτομα, τότε πρέπει οι ρυθμίσεις να είναι απόλυτες (flat) και όχι υποκειμενικές.

Μιας και ανέφερες ένα από τα πράγματα που δήλωσε ο κ. Μόσχος, θα ήθελα σε παρακαλώ να μας αναφέρεις ποια ήταν η γνώμη του και για κάποια άλλα θέματα που συζητήσαμε και κυρίως σε ότι αφορά τα κάτωθι :

1. Καλώδια ρεύματος στις ψηφιακές συσκευές . Παίζει ρόλο η ποιότητα αυτών των καλωδίων στην ηχητική απόδοση της συσκευής ή όχι ?

2. Μηχανισμός ανάγνωσης οπτικού δίσκου CD με laser (CD transport).
Υπάρχουν διαφορές στον ήχο ή είναι όλα τα ίδια ?

3. Επηρεάζεται η ποιότητα της αναπαραγωγής στα CD players από τα διάφορα αντικραδασμικά ?

Γιώργο, ήσουν κι εσύ παρόν. Τι άκουσες εσύ ? γιατί εγώ άκουσα τα εξής:

1. Δεν παίζουν ρόλο τα καλώδια ρεύματος στα ψηφιακά .
2. Δυο - τρεις κατασκευάζουν laser transports στον κόσμο. Ολα ακούγονται το ίδιο και μόνο τα DACs ακούγονται διαφορετικά.
3. Τα αντικραδασμικά δεν επηρεάζουν την απόδοση της ψηφιακής συσκευής.

Κάθε άνθρωπος που ασχολείται με τον ήχο έχει την δική του φιλοσοφία. Επίσης κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά έχει τις δικές του εμπειρίες που θεωρώ ότι είναι μοναδικές.

Reaction score
3.470
Μου ακούστηκε καλύτερα από πριν. Πιο μαλακό και ξεκούραστο.
Δεν εισέπραξα όμως περισσότερη μουσική πληροφορία μέσα από το αυλάκι του δίσκου.
Το ELP2 χωρίς καμία ρύθμιση έπαιζε ότι ήταν γραμμένο στο δίσκο και διατηρούσε τα φυσικά ηχοχρώματα των οργάνων.

Στον δίσκο του Andre Segovia που έφερα μαζί μου, η κλασική κιθάρα ακούστηκε σχεδόν τέλεια και φυσική. Ο δίσκος βέβαια ήταν αρκετά παλιός και σε κακή κατάσταση. Παρ' όλα αυτά, με το ELP2, η μουσική πληροφορία βγήκε σχεδόν αναλλοίωτη μέσα από το ταλαιπωρημένο αυλάκι του δίσκου. Η βελόνα του ClearAudio δεν μπορούσε να διαβάσει σωστά. Το ίδιο εννοείται ότι θα έκανε οποιαδήποτε βελόνα συμβατικού πικαπ.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του ELP2 είναι το γεγονός ότι μπορεί να διαβάσει το 100% της μουσικής αναλογικής πληροφορίας που βρίσκεται χαραγμένη μέσα στο αυλάκι του δίσκου. Μπορεί να διαβάσει μέχρι εκεί που χάραξε η βελόνα κοπής της μήτρας κι όχι μόνο μέχρι εκεί που μπορεί να διαβάσει η βελόνα ένος συμβατικού αναπαραγωγέα.

Τουλάχιστον σε αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε.

.

Reaction score
3
Την δική μου πρσωπική άποψη και τοποθέτηση,θα την γράψω αργότερα,όταν με το καλό,γράψουν και οι υπόλοιποι.
Τους αφήνω ακόμη λίγο χρονικό περιθώριο... :lol:

Reaction score
3
Να γράψω τις απαντήσεις που θυμάμαι απο την κουβέντα που είχαμε με τον κ.Μόσχο.

1. Καλώδια ρεύματος στις ψηφιακές συσκευές . Παίζει ρόλο η ποιότητα αυτών των καλωδίων στην ηχητική απόδοση της συσκευής ή όχι ?
-Κ.Μ.,οχι,όλα τα ίδια είναι,δεν υπάρχει διαφορά.

2. Μηχανισμός ανάγνωσης οπτικού δίσκου CD με laser (CD transport).
Υπάρχουν διαφορές στον ήχο ή είναι όλα τα ίδια ?
-Κ.Μ.,όχι όλα ακούγονται το ίδιο και την διαφορά την κάνουν τα dacs.

3. Επηρεάζεται η ποιότητα της αναπαραγωγής στα CD players από τα διάφορα αντικραδασμικά ?
-Κ.Μ.,όχι δεν επηρεάζεται η κεφαλή του lazer απο κραδασμούς.

Γιώργο,ακριβώς τις ίδιες απαντήσεις έχω πάρει όποτε ρώτησα ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται επαγγελματικά με τον ήχο.
Δεν τους ενδιαφέρουν εικόνες γλύκες και σιρόπια.Τους ενδιαφέρει μόνο η πληροφορία.Ούτε χροιές,ούτε βάθος ούτε πλάτος... :wink:
Εμείς η Hi Fidelάδες Hi Endάδες,έχουμε προχωρήσει περισσότερο... :roll: :smile:

"Κάθε άνθρωπος που ασχολείται με τον ήχο έχει την δική του φιλοσοφία. Επίσης κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά έχει τις δικές του εμπειρίες που θεωρώ ότι είναι μοναδικές".
Σωστή τοποθέτηση και το δέχομαι. :D

Reaction score
3.470
Γιώργο έλα μου. Γράψε τη γνώμη σου. Δεν πρόκειται να γράψει άλλος. Οι άλλοι έτσι κι αλλιώς άκουγαν στη διπλανή αίθουσα αυτό το πικάπ που διαβάζει ψηφιακό ήχο από έναν λέει οπτικό δίσκο που είναι μικρότερο κι από ένα 45 άρι.

Εχουν απομείνει ελάχιστοι βινυλιόφιλοι.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας