Elp Η Γνωριμια

Reaction score
3
"Οταν όμως έχουμε μια κοινή ακρόαση συσκευής που πρόκειται να την ακούσουν 30 άτομα, τότε πρέπει οι ρυθμίσεις να είναι απόλυτες (flat) και όχι υποκειμενικές."
Συμφωνώ και σε αυτό,όμως κάναμε παιχνίδι με το phono stage,για να δούμε την ευελιξία του μέσου,δηλ. στις διάφορες ρυθμίσεις πως συμπεριφέρεται και έμεινε μέχρι τέλους με τις "λάθος" ρυθμίσεις. :neutral:

Reaction score
3.477
Γιώργο, γράφαμε ταυτόχρονα και δεν είδα το τελευταίο σου μήνυμα.

Οι απαντήσεις που έδωσες, αναφορικά με τα σχόλια του κ. Μόσχου, είναι οι ίδιες με αυτές που έγραψα κι εγώ.

Να διευκρινίσω ότι τα σχόλια αυτά δεν ήταν ούτε δικά μου ούτε του Γιώργου Αναμουρλίδη.

Το τι πιστεύουμε εμείς δεν έχει σημασία. Αλλωστε όσα έχουμε γράψει εμείς είναι καταγεγραμμένα στις σελίδες του φορουμ μας.

Reaction score
3.477
"Οταν όμως έχουμε μια κοινή ακρόαση συσκευής που πρόκειται να την ακούσουν 30 άτομα, τότε πρέπει οι ρυθμίσεις να είναι απόλυτες (flat) και όχι υποκειμενικές."
Συμφωνώ και σε αυτό,όμως κάναμε παιχνίδι με το phono stage,για να δούμε την ευελιξία του μέσου,δηλ. στις διάφορες ρυθμίσεις πως συμπεριφέρεται και έμεινε μέχρι τέλους με τις "λάθος" ρυθμίσεις. :neutral:
Τα άτομα όμως αυτά δεν το γνώριζαν, μέχρι τη στιγμή που εγώ προσωπικά παρατήρησα μία υπερβολική οξύτητα στις υψηλές συχνότητες και αμέσως μετά έγινε η αλλαγή της χωριτικότητας εισόδου στο phono stage.

Αυτό που εμένα μου κάνει εντύπωση είναι ότι και πριν, με τη λάθος ρύθμιση του phono stage, κάποιοι έλεγαν πόσο δυναμικά και ζωντανά άκουγαν το ClearAudio σε σχέση με το ELP2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ηχεία JMLab της αίθουσας ακρόασης ήταν εξοπλισμένα με tweeters βυρηλλίου.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.785
Αρχικά συγχαρητήρια στον Αντώνη και τη StepCom για την ιδέα και τη διοργάνωση, την αντιπροσωπεία ΕΛΙΝΑ για την παραχώρηση, επίσης συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και ένα ευχαριστώ για την παρουσία του κ. Μόσχου, στον οποίο θα ετοιμάσουμε ένα πλήρες σετ ακουστικών ανταποδείξεων για κάποια θεματάκια που διαφωνούσαμε και θα μας βοηθήσει με την εμπειρία του ως ακουστικολόγος για room treatment.

Ενδιαφέρον και ως εργαλείο το ELP , συμφωνώ με τους προλαλήσαντες g.Kar και Νικήτα στα περισσότερα σημεία αλλά και σε αρκετά με τον G.MAC.
Θα ήθελα να προσθέσω μια παρατήρηση του φίλου Σάκη -δεν γράφει ο ίδιος- που θεωρώ πολύ εύστοχη και ενισχυτική στα λεγόμενα του Kar. "Με το ELP αναπαράγεται και η αίσθηση της εποχής της ηχογράφησης" κάτι πολύ χαρακτηριστικό στον Jimi Hendrix, Van Hallen κλπ. Όντως μου θύμισε επακριβώς την αναπαραγωγή των βινυλίων εποχής χωρίς φτιασιδώματα και make-up, όμως οι απαιτήσεις και τα γούστα αναβαθμίζονται.
Στα βασικά σημεία συμφωνώ ότι διαβάζει πολύ περισσότερο την πληροφορία "diggin' deeper" αλλά έχει τόσο θόρυβο που σε αποτρέπει, επίσης είναι σαφώς πιο monitor άκουσμα, από την άλλη μόνο με αυτή την εμπειρία μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο χρωματισμένο ήταν το συμβατικό πλατώ και πόσο θέλει να μιμηθεί η συγκεκριμένη κεφαλή τον "σύγχρονο" ήχο.
Πιο σημαντικό όμως συμπέρασμα για εμένα ήταν, η συμβολή του χώρου στο τελικό αποτέλεσμα (νομίζω και ο Αντώνης κάπου δήλωσε ότι ο χώρος δεν 100% έτοιμος) αλλά και "εχθρική συνείπαρξη" των distortion, vibrations, resonances & system mismatch (θα σας απασχολήσω στο μέλλον σχετικά) που δεν άφηναν την μουσική να επιβληθεί με την παρουσία της σε ένα έτσι κι αλλιώς δοκιμαστικό σετάπ για χάρη ικανοπίησης του χόμπυ μας.

Όχι δεν κατάφερε το ELP να μπει στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μου ως μία επιθυμητή μελλοντική αγορά -δεδομένου και του κόστους του- πλην όμως είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση για αυτόν που απαντά στις συγκερκιμένες ανάγκες του, άλλωστε 180 τεμμάχια έχουν πωληθεί παγκοσμίως στα 10 περίπου έτη ζωής του. Αν έλυνε το θέμα του θορύβου θα με έθελγε πολύ ώς μια εναλλακτική πηγή με next & rewind, side A-side B μέσω τηλεκοντρόλ (εδώ μου'μοιασε ο ανηψιός).

Πολύ ωραία παρουσίαση, μπράβο και πάλι στο μεράκι του Αντώνη.

Reaction score
3
Ακόμη,ωφείλω να παραδεχθώ ότι ο Andrew,αν και "δόκιμος" ακόμη,τα παίρνει εύκολα τα γράμματα του Hi End... :lol: :lol: :lol:

Ομως ακόμη δεν κατάφερα να το πείσω για την χρησιμότητα του στρωμένου καλωδίου και γι αυτό τον έβαλα τιμωρία,να στρώσει το λάστιχο του ποτίσματος... :lol: :mrgreen: :mrgreen:

Andrew,όταν τελειώσεις με το λάστιχο,σειρά έχει το χαλί στο σαλόνι και ο μακρόστενος διάδρομος στο καθιστικό που επικοινωνεί με την κουζίνα... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
3.477
Γνώρισα κι εγώ τον Andrew και τον συμπάθησα πολύ. Γιώργο, στην ορκωμοσία, την ημέρα δηλαδή που θα πάρει τον τίτλο του χαϊεντά, να του δώσεις ρεπό.

θα μου τον δώσεις και μένα μερικές μέρες ?

Reaction score
3
Γνώρισα κι εγώ τον Andrew και τον συμπάθησα πολύ. Γιώργο, στην ορκωμοσία, την ημέρα δηλαδή που θα πάρει τον τίτλο του χαϊεντά, να του δώσεις ρεπό.

θα μου τον δώσεις και μένα μερικές μέρες ?
Περίμενε πρώτα να τον στρώσω εγώ στο στρώσιμο και μετά τον αναλαμβάνεις για λίγο διάστημα και του λές τα diούικα... :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
3
Η δικιά μου άποψη μονολεκτικά κατ'αρχήν και αναλυτικά σε λίγο.

Το ένα είναι εργαλείο δουλειάς και το άλλο είναι για να ακούς και να απολαμβάνεις μουσική,ευχάριστα ξεκούραστα και ιδιαιτέρως,χωρίς αγχος. :smile: :D :D

Reaction score
3.477
Θα σου τον φτιάξω εγώ να τα κάνει όλα μόνος του.
Θα σου βάζει χέρι και στα Μackintosh άμα ξεθαρέψει.

Καλό παιδί ο Andrew. Τον έχεις δοκιμάσει να στρώνει μπογιά σε τοίχους ? Αν ναι, με ενδιαφέρει.

Reaction score
3.477

Το ένα είναι εργαλείο δουλειάς και το άλλο είναι για να ακούς και να απολαμβάνεις μουσική,ευχάριστα ξεκούραστα και ιδιαιτέρως,χωρίς αγχος. :smile: :D :D

Τι να σου πω ?
κουράστηκες να γράφεις !!!

Reaction score
0
Μεχρι την ορκωμοσια αργω πολυ.Τωρα περναω τη "διαβολοβδομαδα" του Mac.To Σ/Κ εστρωσα 3 κουλουρες Λαστιχο και απο αυριο εχω να στρωσω ενα...παπι ρεκτιφιε απο 50αρι σε 100ρι. :wink: :lol: :lol: :lol:

Περίμενε πρώτα να τον στρώσω εγώ στο στρώσιμο και μετά τον αναλαμβάνεις για λίγο διάστημα και του λές τα diούικα.
Μac μας εστρωσες κατω !!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Καλό παιδί ο Andrew. Τον έχεις δοκιμάσει να στρώνει μπογιά σε τοίχους ? Αν ναι, με ενδιαφέρει.
g.kar το σπιτι βαφεις;;
Μολις τελειωσω με το χωραφι του mac -μου ειπε να "στρωσω " με λιπασμα για να περασω την ταξη και να το ποτισω - θα ερθω απο κει να παρω το Lower. :lol:

Reaction score
0

Τι να σου πω ?
κουράστηκες να γράφεις !!!
Αυτα τα HIENDιστικα δεν μπορω να τα πιασω ακομη!!!
Θελω Στρωσιμο!!! :lol: :lol:

Reaction score
3.477
Σε βλέπω να σε κάνει ClearAndrew αυτός ο MAC.
Του αρέσει λέει να σε απολαμβάνει ξεκούραστα την ώρα που εσύ κάνεις δουλειές και χωρίς άγχος.
Πρόσεχε γιατί γουστάρει και τα τηλεκοντρόλ.

Reaction score
3
Σε βλέπω να σε κάνει ClearAndrew αυτός ο MAC.
Του αρέσει λέει να σε απολαμβάνει ξεκούραστα την ώρα που εσύ κάνεις δουλειές και χωρίς άγχος.
Πρόσεχε γιατί γουστάρει και τα τηλεκοντρόλ.
Είπαμε,σιγά σιγά και με το μαλακό στρώνουμε.
Ο καλός Hi Endάς αργεί να ωριμάσει,σαν το Jack Daniels... :smile: :smile:

Reaction score
3
Στο θέμα μας τώρα,με λίγα και απλά λόγια θα γράψω την προσωπική μου άποψη.

Το ELP κατ'αρχήν θα σε κερδίσει με την στιβαρότητα της κατασκευής του και για το πάνελ του που σε πηγαίνει σε άλλες ψηφιακές εποχές.Πρέπει δε να αναφέρω ότι έχει ενσωματωμένο phono stage και μπορεί να συνδεθεί σε μια απλή είσοδο του προενισχυτή.
Ο άλλος λόγος που θα σε κερδίσει είναι η ευκολία του να αλλάζεις μουσικό κομμάτι ή πλευρά του δίσκου,χωρίς να σηκώνεσαι απο την θέση σου,απλά και μόνο χρησιμοποιόντας το τηλεκοντρόλ.
Τρίτη αρετή που ανακαλύψαμε τυχαία ήταν ότι μπορεί να διαβάζει σπασμένους δίσκους,ακόμη και εάν τους λείπει κομμάτι.

Ο ήχος του καθαρός και αναλυτικός.
Η δέσμη των lazer,δεν άφηνε τίποτα μέσα στο αυλάκι να πάει χαμένο.
Οτι πληροφορία υπήρχε κρυμμένη μέσα στο αυλάκι,όσο βαθειά και να ήταν,την έβγαζε στην επιφάνεια.
Εδώ όμως ταιριάζει ,"σου έβγαλα τα άπλυτα στην φόρα".
Αυτό σημαίνει πως ότι φθορά ή βρωμιά υπήρχε εκεί μέσα,την διάβαζε, με αποτέλεσμα να ακούμε και πάρα πολλά άλλα πράγματα τα οποία φυσικά δεν ήταν μουσική,με έναν βασανιστικό τρόπο,σαν να έτρωγε κάποιος πατατάκια με ανοικτό το στόμα... :smile: χαρακτηρισμός του Αντώνη,τον οποίον αμέσως υιοθετήσαμε όλοι... :mrgreen:
Ακούστηκαν νότες τις οποίες δεν τις είχαμε ακούσει ποτέ μέχρι τώρα. :o
Βάλαμε λυομένο και στραβωμένο δίσκο και τον έπαιξε κανονικότατα με λίγο παραπάνω θόρυβο... :shock:
Το μόνο που θέλει απο εμάς είναι καλοσυντηρημένους και φρεσκοπλυμένους δίσκους για να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερο θόρυβο.

Αυτά είναι τα προτερήματά του και οι αδιαφιλονίκητες αξίες του.
Τα μείον τώρα κατα την δική μου άποψη είναι ότι ενώ μπορεί να μην αφήνει τίποτα μέσα στο αυλάκι να πάει χαμένο,ίσως η υπερ ανάλυση ίσως ο τελείως αχρωμάτιστος χαρακτήρας του,του έδιναν μια ελαφριά σκληράδα όπου σε μεγάλες εντάσεις μετά απο λίγη ώρα,ήταν κουραστικό.
Συγκριτικά τώρα με το πικάπ το οποίο είχε το ένα τρίτο της τιμής του ELP περίπου,αν και η Clearaudio δεν φημίζεται γενικότερα για την μουσικότητά της,εντούτοις με το phono stage σωστά ρυθμισμένο το πικάπ έπαιξε περισσότερο μουσικά και ξεκούραστα.
Αυτό φάνηκε προς το τέλος των ακροάσεων όπου παίζοντας με το πικάπ φτάσαμε σε τέτοιες εξωπραγματικές εντάσεις που δεν ακούγαμε τον διπλανό μας όταν μιλούσε και χωρίς να μάς λείπει τίποτα θέλαμε ακόμη περισσότερες εντάσεις και μάλιστα ο g.kar ήθελε να χόρέψει... :lol: :lol: :lol:

Τελικό δικό μου συμπέρασμα.
Το πικάπ δεν καταργείται,τουλάχιστον ακόμα.
Την γλύκα και την μουσικότητα που έχω συνηθίσει δεν μπορεί να μου την προσφέρει ΑΚΟΜΗ άλλη πηγή.
Μου αρέσει να ακούω δυνατά για πολλές ώρες και στο δυνατά η παραμικρή παραφωνία του συστήματος φανερώνεται,με αποτέλεσμα το άκουσμα να γίνετε ενοχλητικό και κουραστικό και μετά απο λίγο να θέλεις αν όχι να το κλείσεις,τουλάχιστον να το χαμηλώσεις όσο γίνετε περισσότερο.
Το ELP όμως θα το αγόραζα με τις εξής προϋποθέσεις.
1.Εαν κόστιζε μέχρι 6.000 ευρώ
2.Εαν είχα πολλούς δίσκους σε άριστη κατάσταση
3.Εαν χρειαζόμουν ένα "εργαλείο" για την δουλειά μου,κάτι παρόμοιο, σε μικρότερο βαθμό βέβαια,με αυτό που κάνει το Μουσικό Ινστιτούτο.
Φυσικά ακόμη και τότε,την επάνω θέση του ράκ, θα συνέχιζε να την κρατάει επάξια, το αειθαλές LP12. :D

Reaction score
498
Μπράβο Γιώργο. Τα είπες πολύ ωραία! Πάνω που έλεγα πως δεν θα ανοίξεις ποτέ το

στόμα σου να μάθουμε επιτέλους την γνώμη σου! :mrgreen:

Reaction score
3.477
g.kar,

Ετοιμάσου να εκταμιεύσεις χοντρά.

Ο Γιαπωνέζος έχει βγάλει το decliker, το οποίο αναλαμβάνει τη βρώμικη δουλειά.
Σύστημα αποθορυβοποίησης δίσκων.

Η επιθυμία σου, προσταγή του!

www.elpj.com

Αντώνη, αυτή ακριβώς είναι και η μαγεία με τον ήχο. Τον φέρνεις πάντα στα μέτρα σου, με το ανάλογο κόστος φυσικά.

Reaction score
3.477
Γιώργο Αναμουρλίδη, κατ' αρχάς μου άρεσαν αυτά που έγραψες και συμφωνώ στα περισσότερα σημεία.

Το σημείο που θα διαφωνήσω είναι το πως ακούστηκαν τα δύο πικάπ σε υψηλές εντάσεις και συγκεκριμενα σε ροκ μουσική.
Κατά την δική μου εκτίμηση η παραμόρφωση σήματος ήταν πολύ πιο κουραστική με το ClearAudio απ' ότι με το ELP.
Το ELP2 ακούστηκε για μένα καλύτερα γιατί δεν είχε πρόβλημα με την ακουστική ανάδραση λόγω της υψηλής στάθμης που είχαμε στο χώρο ακρόασης.
Το ClearAudio στα γρήγορα περάσματα με τις ηλεκτρικές κιθάρες και τα κρουστά είχε πρόβλημα διαχωρισμού των οργάνων επί της σκηνής. Το ELP ξεχώριζε τα όργανα σε όποια στάθμη και να έπαιζε το σύστημα. Αυτό εμένα δεν με κουράζει, απεναντίας με ξεκουράζει όταν ακούω όλα τα όργανα με τη σωστή τονικότητα και tempo ακόμα και σε πολύ υψηλές εντάσεις
Το ClearAudio και οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο συμβατικό πικάπ αλλάζει συμπεριφορά (loudness) ανάλογα με την ένταση που ακούμε μουσική. Αυτό είναι για μένα ένα μειονέκτημα.
To ELP2 συμπεριφέρεται σαν ένα CD player σε ότι αφορά την ακουστική ανάδραση.
Το ψεύτικο γέμισμα και ο όγκος που πέρναμε από το ClearAudio δεν ήταν το ίδιο σε όλες τις εντάσεις.

Το συμβατικό μας πικάπ βέβαια το αγαπάμε και δεν θα το αντικαταστήσουμε. Ειδικά εσύ Γιώργο, με το Linn Sondek LP12, δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να αλλάξεις ποτέ πικάπ στη ζωή σου.

Θα έρθω την Παρασκευή να το ακούσω κόντρα στο Rega Apollo. Για να δούμε πόσο αναλογικό ακούγεται το Apollo .

Θα φέρω μαζί μου ένα ολοκαίνουργιο βινύλιο άριστης ποιότητας (Carmen) που το έχουμε και σε έκδοση XRCD της JVC. Πρόκειται ακριβώς για την ίδια εκτέλεση, οπότε θα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το συγκριτικό μας δίνοντας ίσες ευκαιρίες στο αναλογικό και στο ψηφιακό μέσο.

Θα ακούγεται καλύτερα το βινύλιο ή το CD :?: :?: :?:

Το CD θα παίξει και στο δικό σου CD player.

Ε ρε γλέντια .... πολύ γουστάρω :D

Μετά θα πάμε να φάμε και να πιούμε όσο θέλουμε :lol: :lol: :lol:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός