Elp Η Γνωριμια

Reaction score
3.471
Το declicker της ELP κάνει δουλειά και στα συμβατικά πικαπ.

Δεν κοστίζει τόσο ακριβά . Περίπου 2.500 ευρώ. Κοστίζει δηλαδή όσο μια μέσης κατηγορίας τιμής κεφαλή για συμβατικό πικαπ.

Γιατί δεν μας το έφερε ο αντιπρόσωπος μαζί με το ELP2 ?

Κρίμα. Το decklicker είναι σε παραγωγή από τον Δεκ 2005.

Reaction score
1.379
Το declicker της ELP κάνει δουλειά και στα συμβατικά πικαπ. Δεν κοστίζει τόσο ακριβά . Περίπου 2.500 ευρώ. Κοστίζει δηλαδή όσο μια μέσης κατηγορίας τιμής κεφαλή για συμβατικό πικαπ.
Εμενα μου φαινεται υπερβολικη η τιμη του, αλλα επειδη ειμαστε στη συγκεκριμενη κατηγορια δε λεω κουβεντα.

Reaction score
3
Γιώργο Αναμουρλίδη, κατ' αρχάς μου άρεσαν αυτά που έγραψες και συμφωνώ στα περισσότερα σημεία.

Το σημείο που θα διαφωνήσω είναι το πως ακούστηκαν τα δύο πικάπ σε υψηλές εντάσεις και συγκεκριμενα σε ροκ μουσική.
Κατά την δική μου εκτίμηση η παραμόρφωση σήματος ήταν πολύ πιο κουραστική με το ClearAudio απ' ότι με το ELP.
Το ELP2 ακούστηκε για μένα καλύτερα γιατί δεν είχε πρόβλημα με την ακουστική ανάδραση λόγω της υψηλής στάθμης που είχαμε στο χώρο ακρόασης.
Το ClearAudio στα γρήγορα περάσματα με τις ηλεκτρικές κιθάρες και τα κρουστά είχε πρόβλημα διαχωρισμού των οργάνων επί της σκηνής. Το ELP ξεχώριζε τα όργανα σε όποια στάθμη και να έπαιζε το σύστημα. Αυτό εμένα δεν με κουράζει, απεναντίας με ξεκουράζει όταν ακούω όλα τα όργανα με τη σωστή τονικότητα και tempo ακόμα και σε πολύ υψηλές εντάσεις
Το ClearAudio και οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο συμβατικό πικάπ αλλάζει συμπεριφορά (loudness) ανάλογα με την ένταση που ακούμε μουσική. Αυτό είναι για μένα ένα μειονέκτημα.
To ELP2 συμπεριφέρεται σαν ένα CD player σε ότι αφορά την ακουστική ανάδραση.
Το ψεύτικο γέμισμα και ο όγκος που πέρναμε από το ClearAudio δεν ήταν το ίδιο σε όλες τις εντάσει.
Kρατάω για αρχή αυτό το κομμάτι που αφορά την ακουστική των δύο πικάπ. :wink:

Ολη την ημέρα ακούγατε με την όχι σωστή ρύθμιση του phonostage,ρύθμιση που έγινε στο τέλος,όταν ξανα ανέβηκε ο Αντώνης.
Εάν θυμάσαι καλά,ήμουν ο πρώτος που είπε ότι κάτι δεν πάει καλά με τομ clearaudio,γιατί ξεκάθαρα μπέρδευε την μεσαία περιοχή,είχε θολό και σκληρό ήχο.

Μετά την ρύθμιση,ακούσαμε μόνο τον Καζαντζίδη με τον Χρύσανθο,όπου εκεί ξεκαθάρισαν τα πράγματα,και η φωνή του Στέλιου,ήταν πολύ κοντά στο αληθινό,με καθαρή και σωστή άρθρωση καθώς και τονικότητα,που ακόμη και στις υψηλές εντάσεις ήταν ευχάριστο άκουσμα.
Ακόμη όμως και πρίν απο την σωστή ρύθμιση και ενώ το πικάπ έπαιζε απαράδεκτα κατά την άποψη σχεδόν όλων,το ELP αν και ακουγόταν καλύτερα,εν τούτοις είχε μια ελαφριά σκληράδα που εμένα με ενοχλούσε. :neutral:

Υ.Γ.Δεν είδα και δεν άκουσα πουθενά το συγκεκριμμένο πικάπ να έχει πρόβλημα ανάδρασης,αν και απο κάποιες εντάσεις και μετά,μας περιόριζε ο χώρος.
Μιλάμε για εντάσεις που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα 110 db... :mrgreen: :mrgreen:,δηλαδή σωστές και αληθινές εντάσεις... :smile: :twisted: :twisted: :twisted:

Reaction score
3
Γιώργο Αναμουρλίδη, κατ' αρχάς μου άρεσαν αυτά που έγραψες και συμφωνώ στα περισσότερα σημεία.

Θα έρθω την Παρασκευή να το ακούσω κόντρα στο Rega Apollo. Για να δούμε πόσο αναλογικό ακούγεται το Apollo .

Θα φέρω μαζί μου ένα ολοκαίνουργιο βινύλιο άριστης ποιότητας (Carmen) που το έχουμε και σε έκδοση XRCD της JVC. Πρόκειται ακριβώς για την ίδια εκτέλεση, οπότε θα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το συγκριτικό μας δίνοντας ίσες ευκαιρίες στο αναλογικό και στο ψηφιακό μέσο.

Θα ακούγεται καλύτερα το βινύλιο ή το CD :?: :?: :?:

Το CD θα παίξει και στο δικό σου CD player.

Ε ρε γλέντια .... πολύ γουστάρω :D

Μετά θα πάμε να φάμε και να πιούμε όσο θέλουμε :lol: :lol: :lol:

Το βινύλιο μετα θα μου το αφήσεις δώρο? :lol:
Στο δικό μου το σύστημα,δεν πρόκειται να κρίνουμε ηχογραφήσεις και "την πορδί του ποντικού " μετά συγχωρήσεως όπως συνηθίζει να λέει χαρακτηριστικά κάποιος φίλος.

ΕΔΩ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΟΥΣΙΚΗ,ΣΕ ΟΤΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ,ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.
Ομως εάν θέλετε να κρίνουμε,με δυό τρείς μικροαλλαγές,θα το μετατρέψουμε σε όργανο αξιολόγησης,αν και δεν θα το ήθελα. :sad: ,γιατί ο σκοπός που ξεκίνησα πρίν απο δυό δεκαετίες να ασχολούμε,ήταν καθαρά για να ακούω ευχάριστα και όσο γίνετε πιό αληθινά την μουσική,μέσα απο τους δίσκους,μαύρους ή ασημένιους. :smile: :D :D

Εάν σας αρέσουν τα παϊδάκια,γνωρίζω το καλύτερο μαγαζί στην Αττική... :lol: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
3.471
Με το μαλακό θα μας χωρίσουν οι γυναίκες μας στο τέλος...

Θα καταντήσουμε HiEnd-holiks... :D :D :D

Να φέρω Gkario παθητικό???

Δεν μας χωρίζουν Λευτέρη γιατί ξέρουν ότι δεν υπάρχουν καλύτεροι από εμάς.
Και να σου πω και κάτι στο αυτί ? Ελα λίγο πιο κοντά . Και να μας χωρίσουν εμείς θα περνάμε καλά. Τώρα που έχουμε στην παρέα και τον Andrew ... τον νεοφώτιστο χαΙεντά .... που θα μας κάνει και τις δουλειές στο σπίτι !!!
Είναι γάτος ο Αναμουρλίδης.

Τον παθητικό μην τον φέρεις αν δεν ακούσει πρώτα τον λαμπάτο G.Kario
Από παθητικούς ο Αναμουρλίδης έχει ακούσει πολλούς δεν έχει ανάγκη.
Το Apollo της Rega θέλουμε βασικά να ακούσουμε σε ένα πολυ καλό σύστημα.

Reaction score
3.471

Θα έρθω την Παρασκευή να το ακούσω κόντρα στο Rega Apollo. Για να δούμε πόσο αναλογικό ακούγεται το Apollo .

Θα φέρω μαζί μου ένα ολοκαίνουργιο βινύλιο άριστης ποιότητας (Carmen) που το έχουμε και σε έκδοση XRCD της JVC. Πρόκειται ακριβώς για την ίδια εκτέλεση, οπότε θα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το συγκριτικό μας δίνοντας ίσες ευκαιρίες στο αναλογικό και στο ψηφιακό μέσο.

Θα ακούγεται καλύτερα το βινύλιο ή το CD :?: :?: :?:

Το CD θα παίξει και στο δικό σου CD player.

Ε ρε γλέντια .... πολύ γουστάρω :D

Το βινύλιο μετα θα μου το αφήσεις δώρο? :lol:
Στο δικό μου το σύστημα,δεν πρόκειται να κρίνουμε ηχογραφήσεις και "την πορδί του ποντικού " μετά συγχωρήσεως όπως συνηθίζει να λέει χαρακτηριστικά κάποιος φίλος.

ΕΔΩ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΟΥΣΙΚΗ,ΣΕ ΟΤΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ,ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.
Ομως εάν θέλετε να κρίνουμε,με δυό τρείς μικροαλλαγές,θα το μετατρέψουμε σε όργανο αξιολόγησης,αν και δεν θα το ήθελα. :sad: ,γιατί ο σκοπός που ξεκίνησα πρίν απο δυό δεκαετίες να ασχολούμε,ήταν καθαρά για να ακούω ευχάριστα και όσο γίνετε πιό αληθινά την μουσική,μέσα απο τους δίσκους,μαύρους ή ασημένιους. :smile: :D :D

Εάν σας αρέσουν τα παϊδάκια,γνωρίζω το καλύτερο μαγαζί στην Αττική... :lol: :mrgreen: :mrgreen:

Αρχίζω από το τέλος .
Μας αρέσουν πολύ τα παΙδάκια οικογενειακώς.

Θα ακούσουμε επιτέλους δυνατά μουσική. Δεν έχουν καταλάβει ορισμένοι τι εστί δυνατά για τον Αναμουρλίδη. Μόνο Πασπαλά σε παρακαλώ μη μας βάλεις. Εντάξει ?

Τα συστήματά σου δεν θα τα ακουμπήσουμε. Να μας δέσεις τα χέρια. Μία ελεύθερη θέση μόνο θέλουμε στο rack , μία είσοδο στο προ σου και μία θέση στο πολύπριζο ρεύματος για το Apollo.

Οσον αφορά το ELP2 εμενα μου άρεσε πάντως πολύ. (Το καταλάβαμε :lol: )

Reaction score
3
Λευτέρη,μόνο τον Απόλλωνα εαν θέλεις φέρε.
Θέση, μπρίζα και σύνδεση υπάρχει ελεύθερη.
Καλώδια μόνο εαν θέλετε φέρτε ρεύματος και ic ή xlr,που να γνωρίζετε τον ηχητικό τους χαρακτήρα. :smile:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το declicker της ELP κάνει δουλειά και στα συμβατικά πικαπ. Δεν κοστίζει τόσο ακριβά . Περίπου 2.500 ευρώ. Κοστίζει δηλαδή όσο μια μέσης κατηγορίας τιμής κεφαλή για συμβατικό πικαπ.
Εμενα μου φαινεται υπερβολικη η τιμη του, αλλα επειδη ειμαστε στη συγκεκριμενη κατηγορια δε λεω κουβεντα.
Μην δίνεις σημασία ρε Κώστα, αυτοί είναι ψυχανώμαλοι, σε λίγο θα μας πούνε ότι είναι και ευκαιρία... :lol: :lol:

Reaction score
2
Αν σκεφτείτε ότι το σύστημα αποθορυβοποίησης που μπαίνει στο p.c. μας, κόστιζε 360ευρώ, τότε αυτό που έχει ένα σασί, ξεχωριστό τροφοδοτικό, πιο άμεσο από το κομπιουτεράδικο (χωρίς στήσιμο, κολλήματα, ξαναφόρτωμα κ.λ.π.) ΚΑΙ περιορισμένη παραγωγή (αν και με τη δήλωση ότι προσαρμόζεται σε όλα τα αναλογικά, σημαίνει ότι χτυπούν την πόρτα των πωλήσεων για μεγαλύτερο αριθμό πελατών) τότε η τιμή ακούγεται συμπαθητικά λογική.

Πιστεύω ότι, από τη στιγμή που δεν μπορούμε να φτιάξουμε αυτό που επιθυμούμε, για διάφορους λόγους, τότε ας μην κρίνουμε το κόστος που μας ζητά κάποιος για τη δουλειά του.
Μπορούμε να κρίνουμε μόνο τον ήχο και τη δουλειά που κάνει, αυτό υποκειμενικά, να το συγκρίνουμε με κάτι άλλο φθηνότερο ή ακριβότερο.
Αν το φθηνότερο είναι εξίσου καλό για εμάς και αυτά που ζητάμε να κάνει, τότε ας επιλέξουμε το φθηνότερο.

Αν μπούμε ποτέ στη θέση του κατασκευαστή, τότε ας κρίνουμε αν είναι ακριβό ή φθηνό.
Ας κατασκευάσουμε τη δική μας εκδοχή, με σκοπό την πώληση, υποστήριξη, μαζική παραγωγή και όχι μία ιδιοκατασκευή (προσωπική ή για 5 φίλους), ας το βγάλουμε πολύ φθηνότερα, ας μονοπωλήσουμε την αγορά!

Σας παρακαλώ, μην παρεξηγείτε αυτά που γράφω, συζητάμε, ο καθένας γράφει την άποψή του, όπως ακριβώς θα την αναφέρει σε μία κατ’ ιδίαν συζήτηση, χωρίς να αποτελεί επίθεση για/σε κανέναν.

Θα επανέλθω με νεότερα από την αναπαραγωγή του ELP, μιας και είχα την τύχη/ατυχία να το ξεχάσουν έως και σήμερα. Έχω πολλά να πω…

Reaction score
3.471
Μην δίνεις σημασία ρε Κώστα, αυτοί είναι ψυχανώμαλοι, σε λίγο θα μας πούνε ότι είναι και ευκαιρία... :lol: :lol:
Γιατί Νίκο ?

Υπάρχει καλύτερο από αυτό που φτιάχνει η ίδια η ELP και μάλιστα να λειτουργεί in real time ?
Μη μου πεις πάρε ένα PC και ένα πρόγραμμα αποθορυβοποίησης, γιατί έχω δοκιμάσει αρκετά και δεν έμεινα ικανοποιημένος.

Βέβαια, ούτε αυτό της ELP δοκιμάσαμε, αλλά έχω την αίσθηση ότι μπορεί αυτό να είναι καλύτερο γιατί σχεδιάστηκε ειδικά για το πικάπ ELP2.

Στο High-End τα 2.500 ευρώ, για κάποιον που έχει την οικονομική άνεση, δεν είναι τίποτα. Είναι τα δικά μου 250 ευρώ. Εγώ θα αγόραζα ας πούμε τον αποθορυβοποιητή με 250 ευρώ και το ELP2 με 1.500 ευρώ σήμερα.
Επομένως όλα είναι σχετικά με το πόσα βγάζεις το μήνα.

Reaction score
3.471
Λευτέρη,μόνο τον Απόλλωνα εαν θέλεις φέρε.
Θέση, μπρίζα και σύνδεση υπάρχει ελεύθερη.
Καλώδια μόνο εαν θέλετε φέρτε ρεύματος και ic ή xlr,που να γνωρίζετε τον ηχητικό τους χαρακτήρα. :smile:

Λευτέρη, με γεια σου ο Απόλλωνας. Από την Πραξιτέλους τον αγόρασες ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε Γιώργο ακόμη και στο hi end υπάρχει αυτό που λέμε κοινή λογική.
Υπάρχουν δηλαδή αντικειμενικά, ακριβά, μέτρια και φθηνά πράγματα, πάντα σε σχέση με αυτό που κάνουν.

Απλά επειδή πρόκειται για χόμπι, δεν δίνεις και τόση σημασία, (εσύ γιατί η γυναίκα σου δίνει). :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.471
Δεν υπάρχει κοινή λογική στο HiEnd. Υπάρχει λογική αλλά δεν είναι κοινή.
Με ποια λογική κάποιος αγοράζει ένα καλώδιο ρεύματος που κοστίζει 2.000 ευρώ ?

Εχεις την εντύπωση ότι αυτό το καλώδιο μπορεί να το αγοράσει ένας απλός χομπίστας/μουσικόφιλος ?

Reaction score
3.471
Αλλο είναι να είσαι χαΙεντάς και άλλο να θέλεις να γίνεις χαΙεντάς ή να αισθάνεσαι χαϊεντάς.

Εγώ ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου χααιεντά γιατί απλά δεν μπορώ να διαθέσω τα χρήματα για να αγοράσω τα μηχανήματα που μου αρέσουν πραγματικά. Εχω κάνει τεράστιους συμβιβασμούς και το γνωρίζω αυτό πολύ καλά.

Γράφω στην HiEnd κατηγορία γιατί μου αρέσει το HiEnd με την έννοια της αναζήτησης για συνεχή βελτίωση του ήχου.

Θαυμάζω πραγματικά τα συστήματα και τους κατασκευαστές που το έχουν πετύχει και γελάω με τα μηχανήματα και τους κατασκευαστές που προσπαθούν μάταια να το πετύχουν.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αντικειμενικά κριτήρια υπάρχουν.
Απλά έχουμε γεμίσει με ψυχανώμαλους... :lol: :lol:

Reaction score
3.471
Αντικειμενικά κριτήρια υπάρχουν.
Απλά έχουμε γεμίσει με ψυχανώμαλους... :lol: :lol:
Αντικειμενικά κριτήρια υπάρχουν, αλλά με ένα DAC της Βehringer των 100 ευρώ πόσο μακριά μπορούμε να πάμε στο HiEnd ? Το έχεις σκεφτεί ποτέ ?

Το DAC του κ. Μόσχου κοστίζει αν θυμάμαι καλά 15.000 ευρώ.

Reaction score
3.471
Νίκο, μην κοιτάς που εμείς τα χεριάσαμε και ακούγονται καλύτερα από αυτό του κ. Μόσχου ...

λέμε και καμιά μ...α για να περνάει η ώρα. :lol: :lol: :lol:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.777
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili