Elp Η Γνωριμια

Reaction score
498
Ωραίος Αντώνη! Ευχαριστούμε για την άποψή σου. Στο μυαλό μου κάπως έτσι τα είχα

τα πράγματα όπως γράφω και παραπάνω αλλά δεν είχα την δυνατότητα να δώσω

ουσιαστικά πολλαπλές ευκαιρίες και στους δύο τύπους μηχανημάτων για να είμαι κι

εγώ απόλυτα αντικειμενικός..Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα που έχεις στον χώρο που

εργάζεσαι με τα τόσα χρόνια εμπειρίας που κουβαλάς στην πλάτη σου.Η γνώμη σου

πάντως μετράει πολύ στα μάτια μου. Ο βασιλεύς απέθανε. Ζήτω ο βασιλεύς!!!

Πάλι με χρόνια με καιρούς και τέτοια..Η τεχνολογία όπως φαίνεται θα αργήσει να

φέρει κάτι...ουσιαστικό...προς όφελος της τέρψης των αυτιών

μας.. :wink: :cool:

Reaction score
3.467
Συμφωνώ ότι η τεχνολογία θα αργήσει να φέρει κάτι αουσιαστικό προς όφελος της τέρψης των αυτιών μας, ειδικότερα όταν υπάρχουν αριστουργηματικές εκτελέσεις μουσικών έργων της δεκαετίας του 50 που έγιναν με πρωτόγονα για τα σημερινά μας δεδομένα μηχανήματα ήχου.

Κάποτε, σε μία εξοχική ταβέρνα, άκουγα ένα JukeBox που έπαιζε παλαιά 45άρια λαϊκά τραγούδια. Ε λοιπόν ξέρετε κάτι ? Ο ήχος ήταν σκέτη απόλαυση και δεν μου έλειπε τίποτα.

Αλλο πράγμα όμως είναι το συναίσθημα και η απόλαυση και άλλο πράγμα είναι να ακούς την ηχογράφηση όπως ακριβώς είναι καταγεγραμμένη στο δίσκο.

Τα σχόλιά μου για το ELP2 αφορούσαν μόνο την ακρόαση, σωστή ή λάθος, που έγινε εκείνο το πρωϊ του Σαββάτου στην Stepcom.
Για μένα, το ELP2 έπαιξε τεχνiκώς πιο σωστά από το πικαπ της ClearAudio γιατί διάβαζε συνολικά περισσότερη πληροφορία από το αυλάκι του δίσκου. Η υψηλή πιστότητα της αναπαραγωγής από αυτό κρίνεται, τουλάχiστον στην κατηγορία HiEnd.

Reaction score
2
Μετά το Πάσχα (τώρα νηστεύω), θα σε πάω σε μία ταβέρνα, όχι στην εξοχή, στο Καλαμάκι, όπου ζει και βασιλεύει ένα jukebox.
Ο «θείος», που δεν νηστεύει, θα μπορούσε να σε πάει νωρίτερα, στην περίπτωση που βιάζεσαι.

Αν, μπορούσα να σου μεταδώσω έστω και λίγο αυτά που ένοιωσα/άκουσα στην χθεσινή ακρόαση, θα καταλάβαινες τι εννοώ με τα παραπάνω γραφόμενα.
Δυστυχώς, κάποια πράγματα δεν περιγράφονται με λόγια, βιώνονται και μένουν μέσα μας, έχοντας «στοιχειώσει» τον ήχο μας για πολύ καιρό.
Ευτυχώς που ακουστική μνήμη δεν υπάρχει, μετά από σύντομο χρονικό διάστημα και πολλές εναλλαγές ακουσμάτων.

Φαντάσου το τι διάβαζε το ELP, πρόσθεσε και αυτά που θα ήθελες ακόμα να υπάρχουν και είσαι… σχετικά κοντά
Κατεστραμμένους δίσκους δεν διάβασε, άλλωστε ποιος ριψοκινδυνεύει κεφαλή κάποιων χιλιάδων σε τέτοιο πείραμα, εκεί είναι και η μεγάλη, πραγματική, αξία του ELP.

Reaction score
3.467
Στην ταβέρνα με το JukeBox να κανονίσουμε να πάμε όλοι μαζί.

Αντε να ακούσουμε και λίγο σωστή φωνή Καζαντζίδη, γιατί τελευταία με όλα αυτά τα σύγχρονα και δήθεν αναλυτικά συστήματα ο Καζαντίδης βγαίνει λίγο ψευδός με συριστικά και άντε μην πω τι άλλο.

Reaction score
3.467
Το ELP2 είπαμε ότι είναι εργαλείο δουλειάς όπως είναι και ένα ανελέητο ηχείο monitor.
Ετσι πρέπει να το δούμε κι όχι διαφορετικά.

Για μένα καλά έκανε το ΙΕΜΑ που το αγόρασε.

Εγώ έτσι κι αλλιώς μόνο τεχνικά το είδα αυτό το θέμα, από την αρχή. Δεν είμαι υποψήφιος πελάτης για πικάπ.
Μου είναι υπερ αρκετό το πολύ στιβαρό direct drive επαγγελματικό πικαπ της Pioneer του 85 που μου χάρισαν.

Reaction score
3
Αντώνη,σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες την χαρά σου καθώς και τις εμπειρίες σου μαζί μας. :D

Οταν έγραψα την γνώμη μου για το ELP,το χαρακτήρισα έτσι ακριβώς."ΕΡΓΑΛΕΙΟ". :smile:
Δεν πρέπει να μπερδεύουμε την δουλειά με την απόλαυση και την διασκέδαση. :wink:

Αλλο το ότι είναι δύσκολο να ταιριάξουμε τα πολλά κομμάτια που απαρτίζουν το πικάπ,καθώς επίσης τον χρόνο και την υπομονή για να το στήσουμε και ρυθμίσουμε και άλλο η ευκολία των ψηφιακών αναπαραγωγέων,συμπεριλαμβανομένου και του ELP.

Δεν είναι κακό να παραδεχθούμε ότι μας κέρδισε η ψηφιακή εποχή με όλα τα υπέρ,εύκολο στήσιμο,άνετη επιλογή τραγουδιών για περίπου 80 λεπτά cd, ή για αρκετές ώρες mp3,ο αποθηκευτικός χώρος που χρειαζόμαστε,πόσα cd αναλογούνε για κάθε βινύλιο,καθώς και η ευκολία του να κρατάμε "αντίγραφα ασφαλείας"...!!! :mrgreen:
Αλλο όμως αυτό και άλλο η μουσική που αναπαράγεται εξ ολοκλήρου απο αναλογικά μέσα.

Γι'αυτούς που θέλουν να ακούσουν πραγματικά μουσική χωρίς άγχος,το αναλογικό είναι μονόδρομος,με όλα του τα προβλήματα...Δηλαδή,το στήσιμο του πικάπ,η καθαριότητα των μαύρων δίσκων,καθώς και η γυμναστική που πρέπει να κάνουμε κάθε λίγο ,προκειμένου να αλλάξουμε τραγούδι,ή πλευρά δίσκου... :lol:
Αυτά που γράφω,δεν θέλω να χαρακτηριστούν σαν συνέχεια πολέμου μεταξύ των δύο τεχνολογιών.Απλά είναι η προσωπική μου άποψη,άποψη που την αποδεικνύω εύκολα κάθε μέρα στον εαυτό μου αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται,διότι έχω και ακούω και απο τις δύο τεχνολογίες όπου τις αναβαθμίζω ανα τακτά χρονικά διαστήματα,ουτως ώστε να είναι κοντά η μία στην άλλη. :smile:
Εκείνο που θα έλεγα σαν συμβουλή σε όλους μας είναι: Να υπάρχει ανοικτό μυαλό και να μην κολλάμε σε άψυχα χαρτιά και αριθμούς,αλλά να ζυγίζουμε όσο περισσότερο μπορούμε τις ανάγκες μας και τις προτιμήσεις μας,χωρίς όμως να απορρίπτουμε τις διαφορετικές προτιμήσεις και ιδέες,ή ακόμη χειρότερα να χωριζόμαστε σε πολλά "στρατόπεδα".

Το καινούργιο σλόγκαν που τώρα τελευταία το χρησιμοποιώ πολύ είναι,"Καλύτερα να μασσάς,παρά να μιλάς..." :roll: :smile:
Η δύναμη -της μουσικής- να είναι μαζί σας... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3
g.kar,δεν χρειάζεται να απολογείσαι για αυτά που έγραψες για το ELP.Την γνώμη σου απλά είπες,βάσει αυτών που άκουσες,αλλά και κάποιων σκέψεων της δεδομένης στιγμής.
Οταν αποφασίσω να βάλω την άλλη κεφαλή,DENON 304 στον βραχίονα,θα κανονίσουμε ξανά μια ακρόαση,γιατί το διαμάντι της συγκεκριμένης κεφαλής είναι τόσο λεπτό,που με το ζόρι διακρίνεται με γυμνό μάτι.
Εχει να μπεί πολύυυυυ βαθειά στο αυλάκι,οπότε λογικά θα αντλήσουμε περισσότερη μουσική πληροφορία. :wink: :smile: :lol: :lol:

Reaction score
3.467
Ο φυσικός ήχος απέχει τόσο πολύ από αυτόν που ακούμε στο σπίτι μας ή στους φίλους μας που δεν αξίζει τον κόπο να υπάρχουν αντιπαραθέσεις μεταξύ αναλογικού και ψηφιακού ήχου.
Είναι τόσο πειραγμένες οι εμπορικές ηχογραφήσεις που ακούμε συνήθως που δεν έχει πλέον νόημα η αντιπαράθεση μεταξύ αναλογικού και ψηφιακού μέσου.

Εμένα μου αρέσει αυτό που με ενοχλεί λιγότερο.

Reaction score
3.467
Γώργο, η 304 θα μπεί βαθειά στο αυλάκι, εκεί που άλλη βελόνα δεν έχει πατήσει μέχρι σήμερα.

Εγώ προτιμώ να αφήσω περθένα αυτή την περιοχή του αυλακιού για μελλοντική ανάγνωση από κάποιο laser reader. Τουλάχιστον να μείνει και κάτι αμάσιτο από τα πολύτιμα βινύλιά μας.

Με αντιλαμβάνεσαι ? :wink:

Reaction score
3
Σε αντιλαμβάνομαι,όμως με το λίγο βάρος που έχει η κεφαλή και το ελάχιστο βάρος που θέλει για να διαβάσει και με προσεκτική ρύθμιση,δεν πρόκειται να καταστρέψει τίποτα απο τα βινύλια.
Αλλωστε όπως όλοι γνωρίζουμε,η μεγαλύτερη ζημιά ΔΕΝ γίνεται απο την βελόνα... :wink:

Reaction score
3.467
Σε αντιλαμβάνομαι,όμως με το λίγο βάρος που έχει η κεφαλή και το ελάχιστο βάρος που θέλει για να διαβάσει και με προσεκτική ρύθμιση,δεν πρόκειται να καταστρέψει τίποτα απο τα βινύλια.
Αλλωστε όπως όλοι γνωρίζουμε,η μεγαλύτερη ζημιά ΔΕΝ γίνεται απο την βελόνα... :wink:
Η μεγαλύτερη ζημιά δεν γίνεται από μία τέλεια ρυθμισμένη βελόνα σε έναν τέλειο χαραγμένο δίσκο.
Η μεγαλύτερη ζημιά γίνεται από μία βελόνα που δεν διαβάζει με τον τρόπο που χαράχτηκε η μήτρα κοπής του βινυλίου. Το κακό είναι ότι ενώ εμείς ρυθμίζουμε τις βελόνες μας για όσο το δυνατόν καλύτερη γεωμετρία, αρκετά βινύλια παρουσιάζουν μεγάλες αποκρίσεις από το ιδανικό. Οι ίδιοι οι δίσκοι δεν είναι τέλειοι οπότε η φθορά είναι πολύ μεγαλύτερη.

Γιώργο, αν ήταν όλα τέλεια όπως λες , τότε ούτε η βελόνα του πικάπ μας θα παρουσίαζε φθορες με το χρόνο. Ολοι όμως γνωρίζουμε ότ οι βελόνες φθείρονται ανεξάρτητα με το πόσο καλά ρυθμισμένες είναι. Με αντιλαμβάνεσαι ?

Reaction score
2
Η φθορά της κεφαλής, δεν έρχεται μόνο από τους κακοχαραγμένους δίσκους ή παράκεντρους δίσκους.
Δεν είναι απαραίτητο μόνο το σημείο επαφής να φθείρεται.
Φθορά παρουσιάζει και το υπόλοιπο σύστημα στήριξης, εσωτερική και εξωτερική ανάρτηση η οποία φθείρεται λόγω ανώμαλων σημείων που παρουσιάζονται στο χρόνο, πάνω στην επιφάνεια του δίσκου.

Κάποιοι λένε, δεν μπορώ να τους αμφισβητήσω από τη στιγμή που υπάρχει η τριβή, θέλει 20 λεπτά για να επανέλθει το βινύλιο στην αρχική του κατάσταση μετά την αναπαραγωγή του.
Αν το αναπαράγουμε νωρίτερα π.χ. κόντρα πλατό, τότε στην ουσία καταστρέφουμε πληροφορίες οι οποίες δεν επανέρχονται.
Η καλύτερη λύση, δύο ίδιοι δίσκοι.

Πριν την αναπαραγωγή….

….και μετά

Λόγω τριβής δημιουργείται στατικός, ο οποίος τραβά ότι «ξένο» αιωρείται, κατά την αναπαραγωγή, στην ατμόσφαιρα.
Αυτό το ξένο σώμα απορροφάται από το «ζεστό» βινύλιο, ενσωματώνεται και την επόμενη φορά αναπαράγεται ως «πληροφορία».
Λάθος πληροφορία!

Επίσης υπάρχουν κάποια ζωύφια, τα οποία στην ουσία είναι αρρώστια για το βινύλιό μας, τα οποία προέρχονται από την ιδία μοριακή δομή του και εμποδίζουν την κεφαλή να διαβάσει το σημείο που έχουν «καταλάβει» με την ελάχιστη μάζα τους.
Έχουν και ονομασία, αλλά δεν θυμάμαι πως λέγονται.
Με ένα καλό καθαρισμό πριν την ακρόαση και ένα πλύσιμο, που και που (ανάλογα τη συχνότητα αναπαραγωγής του συγκεκριμένου δίσκου), την γλυτώνουμε από αυτά.

Όσο καλύτερος ο βραχίονας, αβίαστη κίνηση, μικροί κραδασμοί, τόσο καλύτερα ακολουθεί η κεφαλή το αυλάκι, τόσο λιγότερες φθορές παρουσιάζονται πάνω στο πολύτιμο υλικό μας.

Όσο διαβάζουμε ή ζούμε τα παραπάνω, τόσο πιο ελκυστική φαίνεται η ιδέα του ELP :) .

Reaction score
3.467
Το ELP2 μπορεί να σκοτώνει τα ζωύφια με laser !!!
Το γνωρίζουν αυτό οι οικολόγοι ?

Πάντως είναι αλήθεια αυτό που λέει ο Αντώνης για τα ζωύφια και τα μικρόβια που φωλιάζουν μέσα στα βινύλια και μέσα στα εξώφυλλα των δίσκων.
Κάπου το είχα διαβάσει κι εγώ.
Ειδικά τώρα την άνοιξη, που αναπαράγονται τα ζωύφια, πέφτει ΤΟ γα...σι μέσα στα αυλάκια του δίσκου.

Καλά κάνει ο Τσαρουχάς που δεν τα ακουμπάει καν τα βινύλια.

Reaction score
3.467
Ξερεις τι σημαίνει να τη βρίσκεις μέσα σε μια νότα RE, μέσα στο αυλάκι, μαζί με τη σύντροφό σου και να περνάει από πάνω σου μια Denon 304 να σου χαλάει τη δουλειά ?

Reaction score
498
"Το ELP2 μπορεί να σκοτώνει τα ζωύφια με laser !!!
Το γνωρίζουν αυτό οι οικολόγοι ? "

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
Απο οτι καταλαβα για να γινεις Hi EndΑς πρεπει να εχεις πτυχιο Μοριακης Βιολογιας Φυσικης και Εντομολογιας. :mrgreen:

Mac σκουρα τα πραγματα!!

Reaction score
3
Απο οτι καταλαβα για να γινεις Hi EndΑς πρεπει να εχεις πτυχιο Μοριακης Βιολογιας Φυσικης και Εντομολογιας. :mrgreen:

Mac σκουρα τα πραγματα!!
...και να μην είσαι οικολόγος εντομολόγος... :mrgreen:
Τι έγινες εσύ?τελείωσες την εργασία? :smile:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads