Elp Η Γνωριμια

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αντικειμενικά κριτήρια υπάρχουν, αλλά με ένα DAC της Βehringer των 100 ευρώ πόσο μακριά μπορούμε να πάμε στο HiEnd ? Το έχεις σκεφτεί ποτέ ?
Γιατί μωρέ αυτός είναι ο σκοπός, να πάμε μακριά στο hi end?...

- Πσσστ, άμα θες την αλλάζω και όνομα την παλιοκατηγορία. Νομίζεις μασάω? :wink: :lol: :lol:

Reaction score
3.468
Δεν θα τολμήσεις γιατί μετά δεν θα σου έχουν μείνει δόντια να μασήσεις :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.468
Nίκο μου, αγόρι μου ...
Ελα να μου δείξεις πόσο χαΙεντάς είσαι μάτια μου ...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυτό είναι πολύ ακριβό για την τσέπη μας. Είναι ultra hi end... Ξέχνα το. :wink: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.468
Ας επιστρέψουμε στο αρχικό μας θέμα για το ELP2 ...

Σας άρεσε ο ήχος του ?

Reaction score
3
Λευτέρη,μόνο τον Απόλλωνα εαν θέλεις φέρε.
Θέση, μπρίζα και σύνδεση υπάρχει ελεύθερη.
Καλώδια μόνο εαν θέλετε φέρτε ρεύματος και ic ή xlr,που να γνωρίζετε τον ηχητικό τους χαρακτήρα. :smile:

Λευτέρη, με γεια σου ο Απόλλωνας. Από την Πραξιτέλους τον αγόρασες ?
Πατέρα,μην με παρεξηγής,φέρτον εσύ δεν με πειράζει καθόλου ξέρεις ποιός θα τον κουβαλήσει,φτάνει να μην είμαι εγώ... :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
3
"Αν μπούμε ποτέ στη θέση του κατασκευαστή, τότε ας κρίνουμε αν είναι ακριβό ή φθηνό.
Ας κατασκευάσουμε τη δική μας εκδοχή, με σκοπό την πώληση, υποστήριξη, μαζική παραγωγή και όχι μία ιδιοκατασκευή (προσωπική ή για 5 φίλους), ας το βγάλουμε πολύ φθηνότερα, ας μονοπωλήσουμε την αγορά!"

Μεγάλη και σωστή η κουβέντα του Αντώνη.
Εάν δεν μπορούμε ή εάν δεν θέλουμε να μπούμε στην θέση τους,καλό είναι να μην τους κρίνουμε όλους με αυτόν τρόπο. :neutral:

Reaction score
3
Θα επανέλθω με νεότερα από την αναπαραγωγή του ELP, μιας και είχα την τύχη/ατυχία να το ξεχάσουν έως και σήμερα. Έχω πολλά να πω…
Αντώνη,σιγόψησέ μας σε παρακαλώ,σε χαμηλή φωτιά,έτσι για να το καταλάβουμε... :mrgreen: :lol:

Reaction score
3.468
Λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι χθες παρέλαβα μέσω τεχυδρομείου το sample CD από την ELP Ιαπωνίας.
To δισκάκι αυτό περιέχει μουσικά δείγματα για να διαπιστώσουμε από μόνοι μας την αποτελεσματικότητα της συσκευής De-Clicker.

Τα μονά tracks είναι τα μουσικά κομμάτια που γράφτηκαν στο CD χωρίς να μεσολαβεί το De-Clicker στην πορεία του σήματος ενώ τα ζυγά γράφτηκαν με τη χρήση του De-Clicker.

Η κατάσταση των βινυλίων που ηχογραφήθηκαν ήταν κακή (μονά tracks) με θόρυβο, σκόνη, γρατζουνιές κ.λ.π. , σε σημείο που δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσεις ευχάριστα την ακρόαση. Οταν όμως έβαζες να παίξει το επόμενο αποθορυβοποιημένο track (ζυγά tracks), η κατάσταση άλλαζε. Το αποθορυβοποιημένο track περιείχε ελάχιστο θόρυβο και το άκουσμα ήταν απαλό και ξεκούραστο.
Εχω όμως την αίσθηση ότι μαζί με τον θόρυβο χάνεται και ένα μικρό μέρος της μουσικής πληροφορίας, η ζωντάνια της αρχικής ηχογράφησης και ο ήχος βγαίνει κάπως ποιο σκοτεινός. Το de-cklicker βέβαια είναι πολύ καλύτερο από το πρόγραμμα για Η/Υ Clean 4.0 της Steinberg που έχω χρησιμοποιιήσει στο παρελθόν καθώς και από το Cool Edit.

Το πλεονέκτημα του De-Clicker της ELP είναι ότι λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο (real-time).
Είναι σαφέστατα πολύ πιο εύκολο στη χρήση από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα αποθορυβοποίησης για Η/Υ.
Στο de-clicker της ELP, η ευαισθησία της αποθορυβοποίησης γίνεται απλά με ένα κοινό ποτενσιόμετρο χωρίς να προβληματίζει ή να δυσκολεύει ιδιαίτερα τον χρήστη.

H τιμή του de-clicker είναι $2.800 και περιλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής από την Ιαπωνία στην Ελλάδα. Το τελωνείο δεν περιλαμβάνεται σε αυτή την τιμή.
Η προσφορά αυτή είρθε μαζί με το Sample CD και την υπογράφει ο πρόεδρος της εταιρείας.

Πιστεύω ότι αυτό το εργαλείο είναι απαραίτητο για όσους έχουν παλαιά συλλεκτικά βινύλια με θόρυβο ή άλλα προβλήματα.
Δεν εξαφανίζει τελείως τον θόρυβο των βινυλίων αλλά τον μειώνει δραματικά.
Είναι χρήσιμο και για τα συμβατικά πικάπ.

Ποιος άλλος κατασκευάζει αντίστοιχο μηχάνημα που λειτουργεί in real-time και κοστίζει $2.800 ?

Εγώ έμεινα πολύ ικανοποιημένος.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Aν θυμάμαι κάτι παρόμοιο είχε παρουσιάσει η Marantz στο παρελθόν (κάπου στα 1997-98). To είχε δοκιμάσει και ο Ήχος και τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Από τιμή ήταν λίγο ακριβούλικο.

Με δεδομένη την χρονική απόσταση όμως πιστεύω ότι το ELP θα κάνει καλύτερη δουλειά....

Reaction score
3.468
To de-clicker της ELP διαθέτει αναλογική αλλά και ψηφιακή έξοδο (44/88KHz).
Μπορεί να τεθεί και εκτός κυκλώματος με το switch του bypass.

Εγώ απορώ γιατί δεν μας ενημέρωσε η εδώ αντιπροσωπεία ότι υπάρχει και το de-clicker της ELP. Μάλλον δεν το έχουν φέρει ακόμα στην Ελλάδα διαφορετικά θα μας το είχαν στείλει μαζί με το ELP2 που ακούσαμε στην Stepcom.

Με το πικάπ ELP2 και το de-clicker μπορούμε να παίξουμε οποιοδήποτε βινύλιο σε όποια φυσική κατάσταση και να βρίσκεται. Διορθώνει και τα κομμάτια που δεν θα μπορούσε να διαβάσει σωστά ένα συμβατικό πικάπ με βελόνα.

Reaction score
3
Η γνώμη μου είναι ότι το de clicker,δεν είναι απαραίτητο στα συμβατικά πικάπ,ενώ για το ELP έπρεπε να είναι αναπόσπαστο κομμάτι.
g.kar τα μονά και τα ζυγά κομμάτια είναι τα ίδια ανα δύο,ή είναι όλα διαφορετικά στο cd? :?:

Reaction score
3.468
Το 1 ίδιο με το 2
Το 3 ίδιο με το 4.

κ.λ.π.

Τα ζυγά είναι με το de-clicker.

Γιώργο, υπάρχουν παλαιά και μοναδικά στον κόσμο συλλεκτικά βινύλια που δεν παίζουν στα συμβατικά πικάπ με βελόνα γιατί έχουν υποστεί με τα χρόνια ανεπανόρθωτη ζημιά. Με το ELP2 και με το de-clicker θα παίξουν θαυμάσια και χωρίς ενοχλητικούς θορύβους.
Το ELP2 διαβάζει και τις πληροφορίες που δεν έχουν υποστεί ζημιά με τις βελόνες όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή η πληροφορία δεν διαβάζεται από τα συμβατικά πικαπ με βελόνα.

Reaction score
3.468
Μήπως η τελειότερη συμβατική κεφαλή με διαμάντι στον κόσμο διαβάζει σαν το laser του ELP2 ?

Μήπως τελικά αγοράζοντας μια πανάκριβη κεφαλή παίρνουμε μαζί με την περισσότερη πληροφορία και περισσότερο θόρυβο ?
Λέω, μήπως ?

Reaction score
2
Τόσες ημέρες και ύστερα από μία εβδομάδα συμβίωσης με το ELP, σκεφτόμουν τι να γράψω ως εντυπώσεις.
Ο λόγος?
Κάτι δεν μου έβγαινε, κάτι δεν μου πήγαινε καλά, κάτι με εμπόδιζε και αυτό γιατί το κομμάτι της λογικής, που λεγόταν ορθή αναπαραγωγή ήχου, ότι υπάρχει στο δίσκο αναπαράγεται και πρέπει να αναπαράγεται (με τα καλά και τα άσχημα) ερχόταν σε αντίθεση με κάποια πράγματα που έλεγες ότι σου λείπουν.
Μετά σκεφτόσουν ότι από τη στιγμή που ζητάς το «απόλυτο», πάει τελείωσε αυτό είναι είτε σου αρέσει είτε όχι.
Έχεις ακούσει κάποιες κορυφαίας ποιότητας εγγραφές και εξαιρετικά καλοδιατηρημένα βινύλια, όπως δεν θυμόσουν να τα έχεις ακούσει, έχεις αναφωνήσει δις στο άκουσμα κάποιων αρμονικών που αναρωτιόσουν τόσο καιρό που ακούς αυτούς τους δίσκους που στο καλό ήταν και έχεις πειστεί ότι αυτό είναι το «τέλειο», απλά είναι πολύ ψιλά στην τιμή.
Και η φωνούλα που μέσα σου υπήρχε και σε εμπόδιζε να γράψεις γι’ αυτό, πως την εξηγείς?

Όλα αυτά, έως πριν μισή ώρα!
Γιατί?

Reaction score
2
Όλα αυτά, έως πριν μισή ώρα!
Γιατί?

Γιατί πριν δύο ώρες τέλειωσα το στήσιμο ενός καλού συνδυασμού πλατό/βραχίονα/κεφαλής/προενισχυτή και όπως συνηθίζω είπα να ακούσω τι βλακείες έκανα στον άνθρωπο.
Έβαλα το πρώτο μου δισκάκι, τίποτα το φοβερό ως εγγραφή, απλά με συνοδεύει χρόνια στις ακροάσεις μου.

Τι έγραψα?
Τίποτα το φοβερό ως εγγραφή?

Κούνια που με κούναγε… Έμεινα ηλίθιος, άγαλμα, δεν πίστευα στα αυτιά μου!
Μετά έβαλα ένα άλλο δισκάκι, και αυτό το ξέρω καλά, πολύ καλά θα έλεγα μέχρι πριν δύο ώρες
Για να μην τα πολυλογώ, τα σώματα, το ύψος, τα δυναμικά, δεν ξέρω και εγώ τι θα μπορούσα να γράψω ως ορολογίες για να πω ότι απλά ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.

Με το ζόρι με έδιωξε ο άνθρωπος!

Αυτά που έκανε το ELP και αυτά που ένοιωθα ότι έλειπαν από αυτό, ήταν εκεί και έπαιζαν με τις αισθήσεις μου, περιγελώντας τα πιστεύω μου, την οικονομική μου κατάσταση, τις πρωτεύοντες ανάγκες μου, τα συναισθήματά μου, τα … (συμπληρώστε ότι θέλετε).

Άρα σήμερα, μετά από τόσο καιρό, μπορώ να πω με σιγουριά ότι το ELP, είναι ένα απλό εργαλείο για να διαβάζει δίσκους όπως αυτός που διάβασε και ήταν κατεστραμμένος, να χρησιμοποιήσεις μετά το ντικλίκερ και να πεις ότι, κατά κάποιο τρόπο, έσωσες ένα θέμα που υπό κανονικές συνθήκες δεν σωζόταν.
Όταν όμως θα ήθελες να ακούσεις μουσική, θα έμενε κλειστό, σκονισμένο στο ράφι, γιατί ο «βασιλιάς» θα ήταν στη κορυφή του επίπλου σου και θα έφερνε τους μουσικούς στο χώρο σου για μία προσωπική παράσταση!

Θα σε παιδέψει έως ότου το στήσεις, πολλά τα κομμάτια και πολλή η προσοχή που πρέπει να δείξεις, στο τέλος όμως θα σε ανταμείψει μέχρι τελευταίου λεπτού που του διέθεσες, μέχρι τελευταίου δευτερολέπτου που σε παίδεψε!

Χαίρομαι που ξανάκουσα ένα καλό αναλογικό σύστημα, όχι τίποτα άλλο, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, γιατί τόσο καιρό με τα ELP, τα cd-άκια και τα αναλογικά που λένε ότι είναι «αναπαραγωγείς» είχα ξεχάσει (ντροπή μου) πως παίζει ένα ΚΑΛΟ αναλογικό σύστημα.

Μη ρωτήσετε ποιο ήταν το σύστημα, δεν έχει νόημα, απλά γράφω τις εντυπώσεις μου για το ELP και για το τι πρεσβεύει στα χρήματα που ζητάει.

Α! Για να μην ξεχάσω, κανένας δίσκος δεν ήταν πλυμένος, καλοδιατηρημένος και αυτοί που τηρούσαν τις προϋποθέσεις της «καλής» αναπαραγωγής, απλά ήταν χρόνια μπροστά!

Περαστικά μου!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.755
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας