ELP Laser Turntable!!!!! (Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βελόνες)??????!!!!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τι εννοείς ότι επειδή ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να ακούσουμε σωστά τον φυσικό ήχο, δεν επιλέγουμε ότι είναι πιο κοντινό σε αυτόν, αλλά ότι μας γκ@βλώσει?

Τα LAMM δεν προσπαθούν να βγάλουν ήχο όσο το δυνατόν πιο κοντά στον φυσικό? Μόνο την άποψη του κατασκευαστή γι αυτόν βγάζουν? :shock:

- Τότε γενικώς με τι μέτρα και σταθμά συζητάμε στο audio ρε Γιώργο?

Reaction score
3
Σεβαστές όλες οι απόψεις,όμως πραγματικά με το πικάπ,το "δέσιμο",είναι διαφορετικό απ'οτι με όλους τους άλλους αναπαραγωγείς.
Κανένας από αυτούς που το έχουν ζήσει,δεν θα πάρει την "κονσέρβα".
Απο την τοποθέτηση,το καθάρισμα και την θέα του δίσκου που γυρνάει στο πλατό αλλά και τον βραχίονα να παρακολουθεί την κεφαλή που διαβάζει τα αυλάκια,πράγματα που δεν υπάρχουν στο άλλο σύστημα,την δυνατότητα της αλλαγής της κεφαλής όπου αλλάζει ο ήχος και τέλος της τιμής αγοράς,ε τότε μάλλον δεν προβλέπονται τρελές πωλήσεις. :|

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
- Γιώργο Ανδρεάδη, ποτέ μην λες ποτέ! :wink:

- Γιώργο Αναμουρλίδη, αυτό ακριβώς φωνάζω εδώ και χρόνια. Ότι η αγάπη του αναλογικάριου προς το μέσο δεν αφορά αυστηρά την ηχητική πιστότητα. Αλλά όλοι με λένε τρελό και το μόνο τους επιχείρημα είναι ότι παίζει καλύτερα ενώ δεν είναι έτσι. Καλά μπορεί να παίζει κι ένα ψηφιακό αλλά κι ένα αναλογικό. Αλλά το πόσο καλά παίζει ένα σύστημα ΔΕΝ ενδιαφέρει τελικά τόσο πολύ έναν αναλογικάριο όσο τον ενδιαφέρουν πολλά άλλα πράγματα. Αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα που περνά...

Και ξαναλέω ότι αυτό ΔΕΝ είναι κακό. Αλλά να ξέρουμε τι λέμε και να κάνουμε που και που την αυτοκριτική μας πριν μιλήσουμε αυστηρά για ηχητική απόδοση και hi end. Λες και φοβόμαστε να πούμε την αλήθεια ένα πράμα, παρόλο που είναι τόσο όμορφη. Γιατί οι αγάπες πάντα όμορφες είναι ακόμη κι όταν μιλάμε για μεγάλους μαύρους και άχαρους δίσκους. :wink: :lol:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Σιγά την επανάσταση βρε παιδιά!!!

Βρε αγάπες μου καλές.

Από τον ερωτηματικο-θαυμαστικό τίτλο (!!!???), αλλά και τον ενθουσιασμό με τον οποίον οι απανταχού ψηφιακοί υποδέχονται σε αυτό το thread αυτό το πικάπ είναι σαν να εμφανίστηκε τώρα στην αγορά.

Εχει τουλάχιστον 7 χρόνια που είναι στη πιάτσα, και το ακούω από τότε, στη χάση και στη βρέξη. Μην τρελλαθούμε κιόλας!!!

Στο http://aca.gr/turntable_b.htm το έχουμε εδώ και 5 χρόνια σε φωτό (δύο... :wink: )

Αλλά και εδώ στο AVSite έχετε πάλι αναφερθεί, παλιότερα αν θυμάμαι καλά, στο ELP...

- Και μία "φιλοσοφική" μου απορία:
Πως είναι δυνατόν να αναπαράγεται σωστά μιά πληροφορία, που με άλλο μέσον έχει γραφεί/κοπεί (διαμάντι κάποιων πεπερασμένων διαστάσεων) και με άλλο μέσον αναπαράγεται? (lazer beam)
- Και μία άλλη απορία:
Οι μικροδονήσεις από το noise feedback επηρεάζουν το διάβασμα?
- Και μία άλλη απορία:
Η σταθερότητα των στροφών του ελαφρού σχετικά πλατώ, επηρεάζει την απόδοση?
- Και μία άλλη απορία:
Τελικά το μέσον αυτό είναι αναλογικό ή ψηφιακό? και εξηγούμαι:

Από τι επηρεάζεται η απόδοση του μέσου αυτού περισσότερο:
- Από τις ασθένειες των αναλογικών αναπαραγωγέων? ή
- Από τις ασθένειες των ψηφιακών αναπαραγωγέων? η...

και από τις δύο??? :roll: :roll: :roll:

Για σκεφτείτε το λίγο καλύτερα και αφήστε τις διαφημιστικές λεζάντες...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εσύ βρε Χρήστο, ένας καλός fun του πικάπ θα μου λύσεις την απορία...

- Κατ' αρχάς έτυχε να το ακούσεις?
- Αν το ακούσεις και αποδειχτεί αυτό που ευαγγελίζεται ήτοι ο κορυφαίος τρόπος αναπαραγωγής βινυλίων, θα το αγόραζες?

Όσον αφορά στις απορίες σου...
Πως είναι δυνατόν να αναπαράγεται σωστά μιά πληροφορία, που με άλλο μέσον έχει γραφεί/κοπεί (διαμάντι κάποιων πεπερασμένων διαστάσεων) και με άλλο μέσον αναπαράγεται? (lazer beam)
Δεν καταλαβαίνω τον λόγο να μην διαβάζεται καλύτερα από το laser... :roll:
To laser μπορεί να ακολουθήσει πιο εύκολα και πιο σίγουρα τα αυλάκια από τι ένα διαμάντι συγκεκριμένων διαστάσων που θα πέσει πάνω τους με ότι γωνία να ναι. Η ακρίβεια είναι πολύ καλύτερη. Αλλιώς θα κάνανε εγχειρήσεις με... διαμάντια. :lol:

Οι μικροδονήσεις από το noise feedback επηρεάζουν το διάβασμα?
Όσο επηρεάζουν άλλα μέσα...

Η σταθερότητα των στροφών του ελαφρού σχετικά πλατώ, επηρεάζει την απόδοση?
Μπορεί και ναι μπορεί και όχι! Με laser να διαβάζει ποιός ξέρει αν έχει νόημα ένα καλό πλατώ πλέον?... :roll:

- Και μία άλλη απορία:
Τελικά το μέσον αυτό είναι αναλογικό ή ψηφιακό? και εξηγούμαι:
Από τι επηρεάζεται η απόδοση του μέσου αυτού περισσότερο:
- Από τις ασθένειες των αναλογικών αναπαραγωγέων? ή
- Από τις ασθένειες των ψηφιακών αναπαραγωγέων? η...
και από τις δύο???
Φυσικά και κυρίως από αυτές του ψηφιακού αν όχι ΜΟΝΟΝ...

Αλλά η απλή αμφισβήτηση της τεχνολογίας για εμένα δεν είναι το ζητούμενο. Βγαίνει κάποιος και λέει ότι κάνει τούμπες. Έχω το δικαίωμα να πω ότι είναι απλά ένας καραγκιόζης...

Το θέμα φίλοι μου είναι τι κάνω αν αποδειχτεί ότι λέει αλήθεια... :roll: :roll:

Reaction score
3.477
Γιώργο Αναμ/δη, το ιερετελεστικό μερος της χρήσης του πικαπ είναι ένα θέμα, όχι όμως το παν. Ο ήχος του ίδιου του κορυφαίου ηχητικά αναλογικού μέσου είναι αυτό που μας αρέσει περισσότερο.

Φίλε Skaloumbakas, το συγκεκριμένο λεΙζερ-πικαπ είναι όντως παλιό αλλά δεν το έχουμε ακούσει εμείς ακόμα, οπότε διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις. Δεν φαίνεται όμως να το έχουν άποδεχτεί σαν reference πικαπ και τα περιοδικά του διεθνούς ειδικού τύπου.
Τις ίδιες απορίες με εσένα είχα και εγώ στην αρχή αυτού του thread.

Νίκο Τσαρουχά, άλλα γράφω εγώ άλλα συμπεράσματα βγάζεις εσύ. Ειδικά με το παράδειγμα της LAMM φάνηκε ότι δεν κατάλαβες τι προσπαθούσε να δώσει/προσθέσει στον ήχο ο κατασκευαστής. Δεν είναι μόνο η επφανειακή άποψη του κατασκευαστή αλλά η προσπάθειά του να επαναφέρει αυτή τη χαμένη μουσική πληροφορία που όλοι μας έχουμε ανάγκη. Το πως το κάνει είναι ακόμα άγνωστο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιώργο ΟΚ then!

Αλλά ρε σεις γιατί μόνον ένας (εκτός από εμένα) απάντησε κατηγορηματικά μέχρι στιγμής στο αρχικό ερώτημα?...

- Θα το αγοράζατε αν αποδεικνυόταν όσα λέει ο κατασκευαστής ότι κάνει? Εφόσον ο ήχος είναι το παν, Γιώργο?... :wink: :|

Reaction score
1.379
Αλλά ρε σεις γιατί μόνον ένας (εκτός από εμένα) απάντησε κατηγορηματικά μέχρι στιγμής στο αρχικό ερώτημα?...

- Θα το αγοράζατε αν αποδεικνυόταν όσα λέει ο κατασκευαστής ότι κάνει? Εφόσον ο ήχος είναι το παν, Γιώργο?... :wink: :|
Για να απαντησω στο ερωτημα σου: Ακομα και 1000 ευρο να ειχε, δεν θα το αγοραζα. Δεν μου αρεσει καθολου η ιδεα πικαπ + laser. Εχω τοσο ικανοποιητικο ηχο απο το φθηνο αναλογικο setup μου (γυρω στα 2000 ευρο ολο μαζι) που δεν το σκεφτομαι καθολου. Η ιδεα να μην βλεπω τον δισκο να γυριζει ειναι κατι που δε με συγκινει. Επειδη οντως το πικαπ(?) αυτο ειναι παλια ιστορια, καπου ειχα διαβασει οτι θελει συχνη αλλαγη laser και οτι ειναι πανακριβη.

Reaction score
1.379
ΟΚ δεκτόν. Άρα και για εσένα ο ήχος δεν είναι το παν. :wink:
next!
Το εχω ξαναγραψει οτι για μενα η μουσικη ειναι το παν, οχι ο ηχος, Αν αυριο αλλαξει η οικονομικη μου κατασταση, θα συνεχισω ν'ακουω μουσικη απο τρανζιστορακι. Οσο μπορω να το ψαχνω βεβαια, ο ηχος παιζει μεγαλο ρολο και για μενα, ποτε ομως πανω απο τη μουσικη.

Και φυσικα, κανεις δεν γνωριζει αν αυτο το πικαπ ειναι ηχητικα καλυτερο απο τα παραδοσιακα πικαπ. Διαφορετικο ναι... καλυτερο???

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πολύ σωστά, η μουσική πάνω από όλα. :idea:

Κώστα ναι κανείς δεν γνωρίζει αν είναι καλύτερο από το παραδοσιακό πικάπ ή ακόμη και από το cd... :mrgreen:

- Η ερώτηση είναι υποθετική, με δοδεμένο ότι το ακούγαμε και μέναμε με ανοιχτό στόμα. :wink:

Reaction score
3
Σίγουρα για αυτούς που έχουν μεγαλώσει με το πικάπ,τα πράγματα είναι διαφορετικά απο αυτούς που γνώρισαν κατευθείαν και μόνο τα ψηφιακά. :wink:

Θέλω να πω για την τότε διαφήμιση,ότι δηλ. το μικρό ασημί δισκάκι παίζει καλύτερα απο τον μεγάλο μαύρο και άχαρο δίσκο και μάλιστα χωρίς να καταστρέφεται,ήταν μια μεγάλη κοροϊδία όπως φάνηκε μετά απο λίγο καιρό και η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Οχι ποιό είναι καλύτερο ή χειρότερο,είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι,διαφορετική φιλοσοφία,οπότε κατά την δικιά μου άποψη,δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση.
Αλλο θέμα είναι οι εγγραφές,όπου είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι καλύτερες ηχογραφήσεις έγιναν μέχρι την δεκαετία του '70.Μετά απο εκεί τα πράγματα μπερδεύονται,μπαίνουν και οι επανεκδόσεις σε cd,sacd,dvdaudio,οπότε χαμένος κόπος και κουβέντα.

Τώρα εάν το πικαπολάιζερ είχε την μισή τιμή και λιγότερο και εάν στο άκουσμά του μου έπεφτε το σαγόνι κάτω,ε τότε θα το σκεφθόμουν...

Οπως έγραψε και ο Χρήστος Σκαλ.,δεν είναι καινούργιο φρούτο,όμως ποτέ δεν έτυχε αναγνώρισης απο τους audiofile κύκλους,γι'αυτό και είχε σχεδόν εξαφανιστεί,μέχρι τώρα που βρέθηκαν καινούργια κεφάλαια και ξανα εμφανίστηκε.

Σίγουρα πάντως θα ήθελα να το ακούσω δίπλα στο μικρό,φτωχό μου πικαπάκι... :) :)

Είπαμε να ακούμε μουσική,γιατί αυτός είναι ο απώτερος σκοπός μας,ξεκούραστα και να πλησιάζουμε όσο γίνεται το live σε εντάσεις χροιές και ηχοχρώματα,πράγμα που ελάχιστα cd το καταφέρνουν. :)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εδώ δεν μας ενδιαφέρει το CD vs βινύλιο... Μην αλλάζεις κουβέντα.
Ας μην το συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο γιατί ο καθένας θα λέει τα γνωστά δικά του αυθαίρετα συμπεράσματα, όπως τα περί "κοροϊδίας" και θα γίνει πάλι του κουτρούλη ο γάμος... :lol: :lol: :lol:

Αυτό που διαπιστώνω ρε Γιώργη με μεγάλη μου έκπληξη, είναι ότι ακόμη και αν αύριο το πρωί αποδεικνυόταν ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος να διαβαστεί η περιουσία του κάθε αναλογικάριου, (υποθετικά είπαμε ότι μιλάμε) αν αυτός ήταν χωρίς πικάπ, κανένας δεν θα τον ακολουθούσε (παρά τις προβλέψεις σου Αντώνη).

Άρα κανένας αναλογικάριος δεν ενδιαφέρεται για το μέσο που αγαπά, δεν ενδιαφέρεται καν για την υπέρτατη αναπαραγωγή αλλά ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για βραχίονες, πλατώ, μοτέρ και κολοκύθια τούμπανα μετά συγχωρήσεως. Ακόμη κι ένας άσχετος (ένας ψυχολόγος ας πούμε) μπορεί να καταλάβει παιδιά ότι η μουσική είναι πολύ περισσότερο πρόσχημα παρά ουσία, όταν για να την ακούσεις δεν πατάς απλά ένα... play. ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ!!!! Εγώ είμαι χειρότερος... και όλος ο κόσμος βλέπει τις υπερβολές μας και γελάει...

Αλλά κανείς δεν λέει με σθένος "ναι ρε παιδάκι 'μ γουστάρω το σύνολο του αθλήματος και θα ακούω βινύλιο επειδή έτσι γουστάρω ακόμη κι αν σε σχέση με οτιδήποτε άλλο παίζει μάπα" κι άμα δεν γουστάρεις, το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία.

Μόνον ο Αντώνης ο Χατζηκωνσταντής είχε τη μαγκιά να πει, "άμα παίζει καλύτερα αυτό και ουσιαστικά οποιοδήποτε άλλο άσχημο κατασκεύασμα, θα πετάξω το πλατώ μου", γιατί εγώ δεν είμαι δέσμιος των μηχανημάτων αλλά είμαι λάτρης της σωστής αναπαραγωγής της μουσικής.

Και στην ερώτηση "εσύ γιατί ρε μεγάλε δεν θα το αγόραζες", κανείς δεν μου είπε "απλά κάνε οικονομία". Σιγά τα λεφτά ρε παίδες. Δίνουμε αλλού κι αλλού αυτά τα ποσά και πολλών τα ηχεία εδώ μέσα κοστίζουν πολύ παραπάνω. Αυτό που δεν καταλάβατε είναι ότι εμένα ΔΕΝ με ενδιαφέρει τι έχω επάνω στο rack μου, εφόσον αυτό παίζει καλά. Επίσης ότι για να το αγοράσω ΕΓΩ θα πρέπει να αγοράσω και καμιά 700ριά βινύλια. Ήτοι 700 Χ 25€ (min) = 17.500€. Ciao baby!

Μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι ούτε την περισουσία σας δεν θέλετε να αξιοποιήσετε αν ποτέ σας δοθεί η ευκαιρία. Και όλα αυτά μέσα στην κατηγορία Hi END, εδώ που υποτίθεται ότι όλοι είμαστε σε μια αναζήτηση χωρίς τέλος... :roll: :?

- Κατά τα άλλα οι ψηφιακάκηδες είναι μηχανάκηδες και θύματα της μοδός... Μπουαχαχαχα... :lol: :lol: :lol:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.938
Παιδιά, μήπως υπάρχουν δημοσιευμένα τίποτε σχήματα, γι΄αυτό το πικάπ; (Πέρα από αυτά που δημοσιεύει το AVMentor)...

Reaction score
3
George,σίγουρα μας άναψες φωτιά,κατ'αρχή να το ακούσουμε και μετά,ένας θεός ξέρει που μπορεί να καταλήξουμε... :lol: :lol: :lol:

Νίκο, παρεξήγησες την απάντησή μου γενικότερα για τα πικάπ.
Στο μήνυμά μου σε μία παράγραφο έγραψα.
"Τώρα εάν το πικαπολάιζερ είχε την μισή τιμή και λιγότερο και εάν στο άκουσμά του μου έπεφτε το σαγόνι κάτω,ε τότε θα το σκεφθόμουν..."
Αυτό τουλάχιστον δεν σημαίνει όχι.
Ετσι πιστεύω σκέφθονται και οι υπόλοιποι πικαπάκιδες,αλλά ακόμη και οι ψηφιακάκιδες,εφ'όσον φυσικά έχουν κάποια σοβαρή συλλογή απο βινύλια... :lol:

Λέτε να καταφέρουμε μιά παράλληλη ακρόαση με τα δύο πικάπ?...

Reaction score
3.477
Μακάρι να μπορούσαμε να το ακούσουμε, όχι βέβαια για να το αγοράσουμε, λέμε τώρα... Εκτός κι αν μου το έκανε δώρο ο Τσαρουχάς, κι εγώ για να τον ευχαριστήσω θα άκουγα μόνο το laser πικάπ και τα CD μου για 1 μήνα.

Να του βάλουμε να πάξει και δίσκους με scratches, εκεί λένε τα δίνει όλα. Σαν CD που κολάει κάνει.... ντζιφ ντιζιφ ντζιφ ...
Θα ρυθμίζουμε και το βάθος που σκάβει το laser, με κάθε δίσκο... ωραία πράγματα.
Στο χις όμως τα καταφέρνει μια χαρά. Αντρας 100% .

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.815
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos