ELP Laser Turntable!!!!! (Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βελόνες)??????!!!!!!


Μηνύματα
402
Reaction score
2
Τα νεότερα από τη συσκευή είναι τα εξής:

Α) ΦΟΒΕΡΑ ευαίσθητο, μην φτερνιστείς στο μισό μέτρο, πήδηξε ή όπως αλλιώς το αναφέρουν, το χαρακτηριστικό πήδημα της βελόνας, γι’ αυτή τη μηχανή.
Β) Οι Ιάπωνες, ΑΠΑΙΤΟΥΝ την επιστροφή του, σε περίπτωση προβλήματος, στη χώρα κατασκευής του για επιδιόρθωση του προβλήματος.
Γ) Χωρίς να υπόσχομαι τίποτα, θα πάρω την Ελίνα, να ρωτήσω, μηηηήπως θα επιθυμούσαν μία παρουσίαση του πλατό/Laser για τα παιδιά του AV site.
Αν κρίνω από αυτά που έγραψε ο κος Σταματάκος, δύσκολο, αλλά ίσως………

Νίκο,

Δεν θα πέταγα το κλασικό συνδυασμό πλατό/βραχίονας/κεφαλή από το σύστημα γιατί ένα από τα φετίχ μου είναι ο αντικατοπτρισμός του δίσκου κατά την αναπαραγωγή στο καπάκι του πικ απ (έστω και αν το καπάκι χαλάει τον ήχο του).

Παιδιά,

Είμαι σίγουρος ότι αν αυτό το μηχάνημα, έκανε το 1/3 των χρημάτων που ζητά, αυτή τη στιγμή θα ήταν σε πολλά σπίτια, έστω και αν έπαιζε τα ίδια με ένα αντίστοιχης αξίας καθαρόαιμο πλατό.
Εδώ ο κόσμος αποδέχθηκε το ΜΡ3 και τη κασέτα ως τρόπους αποθήκευσης έναντι της μπομπίνας, του DAT και αυτό καθαρά για λόγους ευκολίας, αποδέχθηκε τα μίνι συστήματα γιατί δεν έπιαναν χώρο, είχαν τηλεχειριστήριο και τα πάντα γίνονταν από τη θέση του καναπέ (αναρωτιέμαι πάντα γιατί είχαν open/close στον οδηγό από το τηλεχειριστήριο, λες και θα πέταγες το cd από τη θέση του καναπέ ΚΑΙ θα έβρισκες στόχο), υποτιμώντας πάντα την ηχητική ποιότητα και το βασικό σκεπτικό αναπαραγωγής/εγγραφής.

Άρα αν κάποιος τους έλεγε ΚΑΙ το αποδείκνυε ηχητικά, ότι δεν ασχολείστε με αζιμούθιο, με υπερκρέμαση, με ύψος, με αντισκέιτινγκ, με συμβατότητα βραχίονα/ κεφαλής, με συμβατότητα πλατό/βραχίονα, και θα ευχαρίστιεστε τον ήχο των αγαπημένων σας βινυλίων που σας συνόδευσαν στην εφηβική σας ηλικία χωρίς προβλήματα για τις επόμενες 10.000ώρες, τότε οι πωλήσεις θα ήταν αρκετές.
 

Μηνύματα
183
Reaction score
0
παιδιά εκπληκτική ιδέα με πολλά προβλήματα, πολλά χρόνια στο κουρμπέτι, έχει εξαγοραστεί πολλάκις λόγω των προβλημάτων, δυστυχώς έχασε το τρένο, δηλαδή έπρεπε να έιχε βγει την εποχή λίγο μετά την κυκλοφορία cds τότε θα είχε εξελιχθεί.
Απαιτεί πολύ καλά καθαρισμένα βινύλια.
 

Μηνύματα
183
Reaction score
0
και ναι αν δεν είχα πουλήσει τη δισκοθήκη μου, είχε καλύτερη τιμή και ΔΕΝ είχε προβλήματα, θα το έπαιρνα.
 


Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Αντώνη,εάν τους καταφέρεις να σου το δώσουν έστω για λίγες μέρες,θα είναι ευχής έργο,γιατί υπάρχουν "αρκετοί τρελοί" στο AVSite,που μέχρι και στην αγορά του μπορούν να φτάσουν... :) :mrgreen:
 

Μηνύματα
644
Reaction score
7
Αποψή μου είναι ότι το θέμα της τιμής είναι ανασταλτικός παράγοντας και για την εξέλιξή του.Αυτά τα προβλήματα είναι παιδαριώδη και εαν πουλούσε σε κανονικούς ρυθμούς θα είχαν λυθεί. Αμα η προώθησή του αποφασισθεί σοβαρά εγώ πιστεύω ότι θα είναι η λύση στον ασυμπίεστο ήχο (εφ'οσον όντως παίζει). Δεν νομίζω ότι πρόκειται να γίνει ποτέ mainstream, όπως και το πικαπ βέβαια. Α και κάτι άλλο δεν είναι όλοι οι αναλογικάριοι βιτσιόζοι (με τα καπάκια κλπ) απλά προτιμούν το βινύλιο γιατί πιστεύουν ότι, πέρα απο αντιπαραθέσεις, ακούνε καλλίτερα την μουσική τους.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Εμείς λέμε να πιάσουμε καλύτερα στα Δερβενάκια. Θα σας περιμένουμε να περάσετε με το laser πικάπ σας από εκεί. Εύχομαι το πρώτο σκρατσ να με βρεί στο κεφάλι.
 

Μηνύματα
402
Reaction score
2
Κε Κυρίτση,

Δεν το έθεσα σωστά ίσως, γι’ αυτό δεν έγινε κατανοητό από εσάς.
Θα είχα και τα δύο στο έπιπλό μου.

Στην κορυφή το κλασικό συνδυασμό και ακριβώς από κάτω το νέο αναπαραγωγέα.
Όπως έχω τη μπομπίνα μου, το στερεοφωνικό βίντεο για εγγραφές (ποτέ δεν έχει παίξει ταινία, μα ποτέ σας λέω) να συμπληρώνουν το έπιπλο με τα μηχανήματα και με ενεργό συμμετοχή σε πολλές μουσικές δραστηριότητες.

Νίκο, η τιμή είναι πρόβλημα.

Όπως ξαναέγραψα, τον αριθμό των δίσκων τον έχω μαζέψει και μαζεύω με τα χρόνια και η αναπαραγωγή τους από αυτό το μηχάνημα είναι πολύ φθηνότερη από τα 25ευρώ που αναφέρεις, όμως να εκταμιεύσω το ποσό των 17+ χιλιάδων είναι πολύ έξω από τις οικονομικές μου δυνατότητες (πιστεύω και πολλών άλλων), αν είχε γύρω στα 6-7 χιλιάρικα θα έκανα υπομονή κανά 12άρι μήνες και θα το έπαιρνα.
Επίσης δες και το πρόβλημα της ανταλλαγής που έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα.
Όλοι όσοι έχουν μεγάλα συστήματα, δεν τα απέκτησαν με την πρώτη, σιγά σιγά και με ανταλλαγή το παλαιότερο, πήγαιναν στο νεότερο και ακριβότερο μηχάνημα, ότι και αν ήταν αυτό.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Νίκο, η τιμή είναι πρόβλημα.
Αντώνη δεν είμαι σίγουρος. Κατ' αρχάς υποθετικά μιλώντας είπαμε ότι κοστίζει το ένα τρίτο της τιμής που αν δεν κάνω λάθος είναι 15.000 δολλάρια. Αυτό είναι περίπου 4 χιλιάρικα γιούρια. Ποσό δηλαδή πολύ κοντά σε καλά αναλογικά συστήματα, ορθώς? Και πάλι κανένας δεν είπε ότι θα το αγόραζε...

Από την άλλη αν το προϊόν βγει πολύ φθηνό, οι... χαϊεντάδες δεν θα το πάρουν και στα σοβαρά. :wink:

- Τώρα όποιος δεν έχει καθόλου δίσκους, κατά την άποψή μου δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να ξεκινήσει να ασχολείται με οτιδήποτε έχει να κάνει (σοβαρά) με την αναπαραγωγή τους. Το άγοραστικό κοινό είναι σαφέστατα οι ήδη αναλογικάριοι όχι νέοι (εξαιρουμένης και πάλι της περιπτώσεως joker)...
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Το βινύλιο είναι τελικά μόνο για τους γέρους, ας το παραδεχτούμε. Ελάχιστοι νέοι αγοράζουν πλέον βινύλια γιατί δεν τους καλύπτει πλέον μουσικά. Το CD σαν μέσο αποθήκευσης μουσικης είναι σαφέστατα ανώτερο όπως και να το δει κανείς.

Τουλάχιστον ρε παιδιά, αφήστε τα τελευταία βινύλια για μας τα γερόντια, για να πέσουν και λίγο οι τιμές.

Το πικαπ με το laser θα το αγόραζα ευχαρίστως αν έπαιζε και CDs.
 




Μηνύματα
402
Reaction score
2
Εν τω μεταξύ, συνεχώς αποκλείουμε τους νεότερους από τις συζητήσεις (εννοώ ότι οι νεότεροι δεν ασχολούνται με το βινύλιο…).
Αποκλείεται οι νεότεροι να βρουν έτοιμη δισκοθήκη από πατέρα, θείο, παππού κ.λ.π.?

Ευελπιστώ ότι ο Κωνσταντίνος μου, θα μεγαλώσει έχοντας στην κατοχή του ένα σεβαστό αριθμό βινυλίων και cd, άσχετα αν ο σκληρός θα είναι τότε το μέσο αποθήκευσης/αναπαραγωγής και εμείς θα γράφουμε πιο αραιά (λόγω αρθριτικών) σχολιάζοντας τα πάντα, ως νέοι Μαπετόγεροι (τους θυμάστε?), αλλά αντί στο μπαλκόνι, στο πληκτρολόγιο :)!
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Ρε μάγκες, τι πάθατε με την τιμή του ELP ?
Μαγαζί με στερεοφωνικά έχουμε ?
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Είπαμε τα βινύλιο είναι για πέταμα.
Αν θέλετε δώστε τα μου εμένα να σας τα γράψω σε CD. Τα πετάω εγώ μετά.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Προς Θεού ρε παιδιά τι σχέση έχει η ηλικία με όλα αυτά...?
Δεν ξέρω αν άφησα κι εγώ υπονοούμενα αλλά εννούσα νέους στο σπορ του ήχου όχι ηλικιακά.

Οι νέοι λοιπόν στον ήχο είναι εξαιρετικά δύσκολο έως ανέφικτο να ασχοληθούν με το βινύλιο αν δεν έχουν έναν σεβαστό αριθμό από δίσκους (κατ' εμέ οτιδήποτε κάτω από 600-700 τεμάχια είναι λίγο). Αυτό γιατί απλά δεν θα χαρούν τον κόπο τους ποτέ. Από την άλλη αν υπάρχουν πολλά χρήματα όλα γίνονται...
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.649
Μηνύματα
2.870.802
Members
37.928
Νεότερο μέλος
Spirand
Top