Epson EH-TW9300 στην PSA

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.011
IMAG1021.jpg
IMAG1024.jpg
IMAG1020.jpg
Μέχρι να γράψει ο συντονιστής των προβολέων loggeo, δυο λόγια για την αποψινή παρουσίαση.

Σε συνεννόηση με τον Βαγγέλη Λάμπρου της Projecting and Sounding Art, είδαμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της PSI τον νέο προβολέα της Epson, τον EH-TW9300.

Λόγω περιορισμένου χώρου, η παρουσίαση του προβολέα έγινε σε μικρό αριθμό μελών του AVSite.

Reaction score
638
Πως παίζει;
Τον είδε κανείς εν δράσει;
Αφου ειμουν και εγω εκει και αφου ετυχε παλιοτερα να εχω τον tw 9200 θα σας πω οτι παιζει πολυ καλυτερα απο τον προκατοχο του
Κατ αρχην να πω οτι ο προβολεας εχει μεγαλωσει αρκετα σε διαστασεις ειναι πιο ψηλος και μεγαλυτερος σε μηκος .
Πλεον εχει ηλεκτρονικο lens shift και zoom που ειναι κατι που το ηθελα στον προκατοχο του θεωρουσα μειονεκτημα που δεν το ειχα
Αλλο ενα σημαντικο χαρακτηριστικο που τον διαφοροποιει απο τον ανταγωνισμο ειναι η δυνατοτητα να ρυθμισεις την ανομοιομορφια που συνηθως παρουσιαζει η lcd τεχνολογια αναμεσα σε 9 σημεια της οθονης .
Στην πραξη ο προβολεας εδειξε πολυ καλα σημαδια τοσο σε 1080 p υλικο οσο και σε 4Κ .
Στους Εpson μου αρεσει παντα ο τροπος που αποδιδουν χαμηλα χωρις να συμπιεζουν στις σκοτεινες σκηνες την πληροφορια και ο συγκεκριμενος προβολεας κατα την γνωμη μου ξεχωριζε σε αυτον τον τομεα .
Η φωτεινοτητα του και το gamma τουλαχιστον στα ματια τα δικα μου ηταν σωστα .
Οταν τελειωσε η παρουσιαση και βγηκαν εξω οι υπολοιποι βρηκα την ευκαιρια να πιασω το remote control στα χερια μου και να τσεκαρω τις ρυθμισεις που ειχε κανει ο καλιμπρατορας ....
Οπως ειδα οι ρυθμισεις τοσο του grayscale οσο και του χρωματος δεν ηταν πολυ τσιμπημενες πργαγμα που σημαινει οτι ο προβολεας out off the box δεν ειναι κουκουρουκου .
Βεβαια η σκουρα οθονη της παρουσιασης δεν σου δινει την δυνατοτητα να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα για συγκρισεις εβγαζε και λιγο κοκο στην οθονη ......

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.011
Κλινικός; Ψυχρός; Στεγνός ή υγρός;
Με μια λέξη; Ώριμος.

Έχει ανέβει βέβαια ένα σκαλί στην κοστολόγησή του (περίπου 3600€) η wireless έκδοση που δοκιμάσαμε, περίπου 1000€ ψηλότερα από τον αντίστοιχο 9200. Κανονικά θα έπεφτε πάνω σε κάποιον χαμηλής κατηγορίας JVC, μόνο που η JVC αποφάσισε να αφήσει ορφανή την κατηγορία τιμής, πράγμα που η Epson κάλυψε με τον ΕΗ-ΤW9300.

Και λοιπόν; Τι παραπάνω παίρνεις με τα έξτρα 1000€ που ζητάει ο 9300;
Πρώτα πρώτα περισσότερο φως, χωρίς όμως να θυσιάζεται το μαύρο.
Την καταπληκτική του wireless λειτουργία.* (αστερίσκος εδώ που θα αναλυθεί σε λίγο).
Την δυνατότητα να παίξει 4Κ με HDR.
Τη δυνατότητα ρύθμισης της χρωματικής ομοιομορφίας του πάνελ, αχίλλειο πτέρνα της τεχνολογίας LCD.

Aξίζει η μεγαλύτερη δαπάνη σε σχέση με τον 9200; Ας μην ξεχνάμε ότι η Epson Hellas έδινε τον 9200 σε προνομιακή τιμή σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ακόμα κι έτσι όμως η απάντηση είναι ναι. Σίγουρα ναι.

Reaction score
638
Να σημειωσουμε οτι για αρκετη ωρα επαιζε με την ιριδα στο high χωρις να διαμαρτυρηθει κανεις και αυτο λεει πολλα για τον τροπο που αποδιδει η ιριδα στον συγκεκριμενο προβολεα.
θα συμφωνησω με τον χαρακτηρισμο ωριμος και για το φως αλλα πιστευω οτι δεν μπορει να ανταγωνιστει τον μικρο jvc στην τιμη που τον φερνει ο Βαγγελης.
Νομιζω οτι εχει ανεβει αρκετα το ansi contrast απο το προηγουμενο μοντελο αλλα μπορει να παιζει ρολο και η οθονη

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.154
Members
38.416
Νεότερο μέλος
kostas2025