Epson Tw600

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.119
Δεν έχω πρόθεση να να θίξω ή να αναφέρω ονόματα, παρά μόνο να πω τα γεγονότα όπως έγιναν.
Η αλήθεια είναι ότι για δουλειές δύσκολα κατεβαίνω Αθήνα (που στο κάτω κάτω θα οικονομήσω κιόλας), αλλά για το ψώνιο κατεβαίνω και στα τάρταρα της γης.
Τρελλός;
Τρελλός.
Ευτυχώς είμαστε πολλοί δεν είμαι μόνος.
Αυτή τη στιγμή είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα μου και αυτό μετράει.
Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους.

Reaction score
1
Μιχάλη, από τη στιγμή που αναφέρεις ότι «μετά από προσπάθεια σε άλλο χωράφι που δεν απέδωσε» και τα χωράφια πανελληνίως είναι μόνο δύο, συνειδητοποιείς φαντάζομαι ότι και η κουτσή Μαρία έχει καταλάβει σε ποιο άλλο χωράφι αναφέρεσαι.

Επειδή λοιπόν –έστω και με έμμεσο τρόπο- θίγεται η υπόληψη ενός επαγγελματία του χώρου, πιστεύω ότι καλύτερα θα ήταν η αναφορά σου αυτή να γινόταν με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι τόσο γενικόλογα. Δηλαδή που δεν έμεινες ικανοποιημένος από το πρώτο χωράφι; Σε ποιους τομείς της εικόνας; Στη ρύθμιση λευκού - μαύρου; Στο χρωματικό κορεσμό; Στη χρωματική ισορροπία μήπως; Στη ρύθμιση του gamma ή του gamma κάποιων συγκεκριμένων χρωμάτων; Και με ποιο τρόπο έκανες τις διαπιστώσεις σου αυτές και κατέληξες στο συμπέρασμά σου;

Ως γνωστόν, ένας και μοναδικός τρόπος υπάρχει για την επαλήθευση και εξαγωγή όσο γίνεται αντικειμενικότερων συμπερασμάτων που αφορούν την εικόνα. Και δεν είναι άλλος από τη θέαση συγκεκριμένων patterns για τη κρίση αντίστοιχα συγκεκριμένων τομέων της εικόνας. Περιμένω λοιπόν με ιδιαίτερη ανυπομονησία να μας πεις ποια συγκεκριμένα patterns είδες καθώς και τις αντίστοιχες διαφορές που εντόπισες ανάμεσα στα δύο χωράφια.

Στη θέαση απλώς ταινιών ο καθένας από εμάς μπορεί να βλέπει κουκουρούκου ότι θέλει, αλλά η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ αλήθεια για την εικόνα πρέπει και να μπορεί να επαληθευτεί ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ και με συγκεκριμένη μεθοδολογία. Χωρίς να θέλω να υπονοήσω τίποτα για την ικανότητά σου να συγκρίνεις δύο εικόνες, θα πρέπει να σου πω ότι όταν κρίνεις δύο χωράφια και λες ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο θα πρέπει να έχεις και τον τρόπο να αποδείξεις –έστω στοιχειωδώς- τα λεγόμενά σου, αναφέροντας τουλάχιστον τους τομείς της εικόνας στους οποίους έκανες τη σύγκριση καθώς και τη μεθοδολογία σου.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μιχάλη, από τη στιγμή που αναφέρεις ότι «μετά από προσπάθεια σε άλλο χωράφι που δεν απέδωσε» και τα χωράφια πανελληνίως είναι μόνο δύο, συνειδητοποιείς φαντάζομαι ότι και η κουτσή Μαρία έχει καταλάβει σε ποιο άλλο χωράφι αναφέρεσαι.
Όχι βέβαια... Σιγά να μην ξέρει...

Επειδή λοιπόν –έστω και με έμμεσο τρόπο- θίγεται η υπόληψη ενός επαγγελματία του χώρου, πιστεύω ότι καλύτερα θα ήταν η αναφορά σου αυτή να γινόταν με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι τόσο γενικόλογα.
Όχι βέβαια...
Κατ' αρχάς ο άνθρωπος λέει την άποψή του. Αυτό μπορεί να σημαίνει τα πάντα αλλά μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Η άποψη αυτή δεν είναι ικανή για να υιοθετήσει οποιοσδήποτε, οτιδήποτε, για τα χωράφια κανενός. Αυτές τις πρακτικές τις έχουμε καταδικάσει σαν AVSite πάρα πολλές φορές, (διότι με την δική σου λογική έχουν πέσει τόννοι λάσπης για κάποια άλλα... χωράφια) και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα γιατί ΜΟΝΟΝ έτσι προστατεύεις έναν επαγγελματία.

Αυτή είναι η γνώμη μου και όποιος διαφωνεί είναι ελεύθερος γι αυτό. Θεωρώ χρέος της διαχείρησης να μην αφήσει την κουβέντα να εξελιχτεί με ονόματα και καταστάσεις.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Γεια σου Παναγιωτη και χρονια πολλα! :wink:
Κανε λιγη υπομονη βρε φιλε διοτι ψαχνω αναμεσα στα παλαια μηνυματα του καλοκαιριου να βρω το μηνυμα σου που ειχες ζητησει τα ιδια ακριβως στοιχεια και απο τον Γιαννη Θεοδοση.
Διοτι οταν θελεις να ονομαζεσαι αντικειμενικος προυποθετεις ιδια αντιμετωπιση προς τριτους.
Εως τωρα μαλλον ειμαι ατυχος διοτι δεν βρισκω τιποτα.
Αλλα που θα μου παει , κατι θα βρω...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Επειδή λοιπόν –έστω και με έμμεσο τρόπο- θίγεται η υπόληψη ενός επαγγελματία του χώρου, πιστεύω ότι καλύτερα θα ήταν η αναφορά σου αυτή να γινόταν με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι τόσο γενικόλογα. Δηλαδή που δεν έμεινες ικανοποιημένος από το πρώτο χωράφι; Σε ποιους τομείς της εικόνας; Στη ρύθμιση λευκού - μαύρου; Στο χρωματικό κορεσμό; Στη χρωματική ισορροπία μήπως; Στη ρύθμιση του gamma ή του gamma κάποιων συγκεκριμένων χρωμάτων; Και με ποιο τρόπο έκανες τις διαπιστώσεις σου αυτές και κατέληξες στο συμπέρασμά σου;

Ως γνωστόν, ένας και μοναδικός τρόπος υπάρχει για την επαλήθευση και εξαγωγή όσο γίνεται αντικειμενικότερων συμπερασμάτων που αφορούν την εικόνα. Και δεν είναι άλλος από τη θέαση συγκεκριμένων patterns για τη κρίση αντίστοιχα συγκεκριμένων τομέων της εικόνας. Περιμένω λοιπόν με ιδιαίτερη ανυπομονησία να μας πεις ποια συγκεκριμένα patterns είδες καθώς και τις αντίστοιχες διαφορές που εντόπισες ανάμεσα στα δύο χωράφια.

Στη θέαση απλώς ταινιών ο καθένας από εμάς μπορεί να βλέπει κουκουρούκου ότι θέλει, αλλά η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ αλήθεια για την εικόνα πρέπει και να μπορεί να επαληθευτεί ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ και με συγκεκριμένη μεθοδολογία. Χωρίς να θέλω να υπονοήσω τίποτα για την ικανότητά σου να συγκρίνεις δύο εικόνες, θα πρέπει να σου πω ότι όταν κρίνεις δύο χωράφια και λες ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο θα πρέπει να έχεις και τον τρόπο να αποδείξεις –έστω στοιχειωδώς- τα λεγόμενά σου, αναφέροντας τουλάχιστον τους τομείς της εικόνας στους οποίους έκανες τη σύγκριση καθώς και τη μεθοδολογία σου.
Πολύ ενδιαφέρον το μήνυμά σου φίλε Παναγιώτη...

Αλλά πες μου γιατί χρονιάρες μέρες δημιουργείς θέμα όταν εμείς εδώ το "χώνουμε κάτω από το χαλάκι" ξεχνώντας και τα καλοκαιρινά αλλά και "ρίχνοντας" ακόμα μια φορά τον Βαγγέλη Λάμπρου...

Άσε που είναι και προσβλητικό για έναν άνθρωπο που κατέβηκε από την Θεσ/νικη για να ρυθμίσει τον προβολέα του, να του ζητάς να απολογηθεί γιατί έκανε την μία επιλογή και όχι μία άλλη και να αμφισβητείς την ικανότητά του να κρίνει ποιά εικόνα του αρέσει περισσότερο... :shock: :shock: :shock:

Καλό είναι να μην ασχοληθούμε άλλο με αυτά μέρες που είναι...

Χρόνια Πολλά σε όλους!!!

Reaction score
1
Αντρέα, πρώτα από όλα χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Έχεις δίκιο ως προς το γεγονός ότι δεν έκανα ανάλογη επέμβαση στο θέμα του Γιάννη Θεοδόση, τον οποίο μάλιστα είχα και τη τιμή να γνωρίσω προσωπικά σε μια εκδρομή που είχαμε διοργανώσει.

Φαίνεται να ξεχνάς όμως ότι όταν εγώ είχα αντίθετη άποψη σε συγκεκριμένο συγκριτικό προβολέων με το «άλλο χωράφι», την εξέφρασα ανοιχτά και την υποστήριξα με επιχειρήματα (σωστά ή λανθασμένα δεν έχει σημασία), και αυτό έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα κατά τη γνώμη μου γιατί έγινε στο άλλο forum που γράφει το «άλλο χωράφι», δημόσια και με τη συμμετοχή ολόκληρης της αφρόκρεμας των έμπειρων μελών, όπου όπως θα ξέρεις αντηλλάγησαν έντονοι διαξιφιμοί, βγήκαν τα σπαθιά για τα καλά από τις θήκες τους όπως λέμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έκανα ούτε ένα βήμα πίσω γιατί πίστευα ότι είχα δίκιο, θα υποστήριζα την άποψή μου μέχρι τέλους χωρίς να μου καίγεται καρφί με ποιους θα συγκρουστώ.

Αντίθετα, φυσικά και δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει συμβεί πραγματικά στη περίπτωση του Μιχάλη. Του έκανα συγκεκριμένα ερωτήματα, γιατί κατά την άποψή μου, είναι άλλο πράγμα η εικόνα που αρέσει ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ στον καθένα από εμάς, και άλλο πράγμα η εικόνα που θεωρείται ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΣΩΣΤΗ από τη συντριπτική πλειοψηφία των ανά την υφήλιο επαγγελματιών ρυθμιστών, reviewers και έμπειρων μελών διαφόρων forums. Κάτω από αυτό το πρίσμα, θεωρώ ότι κάποιος που κάνει μια αναφορά όπως αυτή του Μιχάλη, έχει την υποχρέωση να την στηρίζει και με τα ανάλογα επειχειρήματα που να την στοιχειοθετούν, διαφορετικά πέφτει ουσιαστικά στο κενό και στερείται ουσίας.

Με τα λόγια μόνο κι εγώ μπορώ να πω ότι είμαι ο πάπας της Ρώμης, αλλά μάλλον δεν θα με πιστέψει κανείς και καλά θα κάνει!

Όσο για το κλίμα των ημερών, πρέπει να πω ότι δεν ξεκίνησα εγώ αυτό το θέμα και να ξεκαθαρίσω ότι θα συμμετέχω ΜΟΝΟ σε διάλογο με λογικά επιχειρήματα και δεν έχω καμμία διάθεση να συμμετέχω σε αντιπαραθέσεις και διαξιφιμούς από τους οποίους απέχω ούτως ή άλλως.

Να ευχηθώ κι εγώ καλή χρονιά σε όλα τα μέλη του forum.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Φιλε Παναγιωτη ,
κατ'αρχας θα ηθελα να σε ευχαριστησω για την ειλικρινεια σου.
Στην συνεχεια νομιζω πως πρεπει να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα για να αποφυγουμε τις παρονοησεις.
Με την λεξη "χωραφια"-τουλαχιστον εγω και στο δικο μου μηνυμα- δεν εννοουσα επαγγελματιες που ασχολουνται με ρυθμισεις αλλα κατι αλλο(οποιος καταλαβε , καταλαβε)
Οι επαγγελματιες αυτοι που ασχολουνται με ρυθμισεις- και απο οσο γνωριζω ειναι τουλαχιστον τεσσερεις στην χωρα μας-τυγχανουν της ολοκληρωτικης αποδοχης και σεβασμου μου ως επαγγελματιες , αρα δεν τιθεται κανενα θεμα , απο την πλευρα μου τουλαχιστον.
Εαν ο Γιαννης προτιμα τον ενα , ο Μιχαλης τον αλλο , ο Κωστας τον τριτο και ο Παχουμιος τον τεταρτο καρφι δεν μου καιγεται.Υποθετω πως ολοι μπορει να εχουν τους λογους τους-το τονισα στο προηγουμενο μηνυμα μου-υποκειμενικους η οχι.
"Αρα" θα με ρωτησεις με ολο σου το δικαιο "δεν σε νοιαζει ποιος θα ακουστει , η ποιος θα παρει τις δουλειες , η για να στα πω και στα ισια τους γουσταρεις ολους το ιδιο?"
Εαν σου απαντησω πως γουσταρω ολους το ιδιο θα ημουν ψευτης .
Γιατι αραγε?

Και εδω θα ηθελα να γυρισω το ρολοι του χρονου λιγο πισω και στο συγκεκριμενο σημειο περιμενω την πληρη ειλικρινεια σου η και την διαψευση σου εαν ψευδομαι.

Οταν πρωτοξεκινησε αυτο εδω το site ως συνεπεια μιας σειρας ανομων πραξεων θυμασαι που ειχαμε επικοινωνησει και ορθα-κοφτα σου ειχα ζητησει να γινεις μερος/μελος του AVSite διοτι σε πηγαινα-και σε πηγαινω- σαν ατομο?
Εγινε ετσι ναι η οχι?
Μου απαντησες πως θα το σκεφτοσουν αλλα επρεπε πρωτα να "ανοιξω" ολες τις κατηγοριες ελευθερες στο κοινο ωστε να μπορει να διαβαζει ο απλος guest διχως να ειναι εγεγραμμενος.
Εγινε ετσι ναι η οχι?
Και ανοιξα ολες τις κατηγοριες παροτι δεν ειχαμε τελειωσει τις καταμετρησεις που χρειαζομαστε εκεινο τον καιρο.
Εγινε ετσι ναι η οχι?
Και ο καιρος περνουσε και εσυ δεν εγινες μελος , αλλα ουτε και καποια παιδια τα οποια ειλικρινεστατα θα ηθελα να ειναι εδω μεσα.
Και εριξα τα μουτρα μου και επικοινωνησα ξανα μαζι σου.
Θυμασαι τι μου ειπες τοτε Παναγιωτη?
Μου ειπες πως ο .....(ονομα) αποφασισε :shock: :shock: να μην ερθει...η "παρεα" στο AVSite!!!
Καποιος αλλος αποφασισε για σενα Παναγιωτη!
Ειναι ετσι η οχι παλιοφιλε?
Την ιστορια αυτη την εχω ακουσει και απο αλλους.
"Ξερεις , οποτε γραψω στο AVSite φωναζει η παρεα"
"Ξερεις , δεν θελω να φερω τα παιδια σε δυσκολη θεση"
"Ξερεις , μετα με παιρνουν τηλεφωνο και μου τα χωνουν"
Ξερεις κατι και εσυ Παναγιωτη?
Ποιος πιστευει πια αυτες τις μαλακιες?
Ποιος ασχολειται πια με ανθρωπους που δεν εχουν το θαρρος της γνωμης τους?
Καθησατε πεντε λεπτα να σκεφτειτε πως εγιναν οσα εγιναν?
Αλλα τι λεω , εσας(σορρυ για τον πληθυντικο αλλα εσυ μου μιλησες για παρεα , εμεις βεβαια σας αποκαλουμε καπως αλλοιως) δεν σας νοιαζει ποιος εφτιαξε , ποιος ιδρυσε , ποιος αρπαξε.
Εσας σας νοιαζει να εχετε τον καρπαζοεισπρακτορα και να τον τρελαινετε στο φατουρο.
Κατι που εδω μεσα...μμμ...μαλλον το βλεπω πολυ δυσκολο να συμβει. :wink:

Ο Βαγγελης , Παναγιωτη δεν μου εβαλε ποτε ορους.
Ο Βαγγελης δεν μου ζητησε τιποτα.
Ο Βαγγελης ηρθε και στρωθηκε στην δουλεια.
Ο Βαγγελης , απο την στιγμη που δεν σπαταλουσε χρονο για να γλυτωνει απο οσα του χωνατε στο αλλο χωραφι εγινε αλλος ανθρωπος.
Γιατι να μην τον παω λοιπον?Γιατι να μην τον στηριξω?
Οσο παιρνει , φιλε μου....

Τωρα ξερεις και κατι αλλο?
Παρτε το θεματακι οπως ειναι στο αλλο χωραφι , βρειτε τους ενοχους , καταδικαστε τους , στειλτε τους στο πυρ το εξωτερον γιατι σε εμας δεν πολυπηγαινει σαν θεμα.
Καθηστε και εκει οπως εισαστε για να μην φωναζει η παρεα και ο ηλιθιος του χωριου και ειμαστε ολοι μια χαρα.

Εδω ,για ενημερωση μονο φιλε Παναγιωτη.
Ενημερωση!
Οι γνωσεις δεν σου λειπουν και το εχεις αποδειξει σαφεστατα.Το θαρρος?

Υ.Γ.Με συγχωρεις πολυ αλλα δεν μπορω να διαπιστωσω τα οσα γραφεις στην τριτη παραγραφο σου.Παντως αφου το λες τα θεωρω ως δεδομενα.
Υ.Γ.2 Με εχουν αηδιασει ολοι αυτοι που απο ενα μηνυμα μου ψαχνουν με το μικροσκοπιο μηπως και βρουν καποια λεξη με την οποια θα με σταυρωσουν.Εαν πεσεις στο ιδιο επιπεδο με αυτους και δεν δεις το μηνυμα μου σαν ενοτητα-ακριβως οπως ειδα εγω το δικο σου-θα προτιμουσα να μην μου απαντησεις καθολου.Thanx!

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι με το «άλλο χωράφι» δεν έχω πλέον το παραμικρό πρόβλημα μετά από μια συζήτηση που κάναμε, μια παρέα αγροτών και από τα δύο.

Συγχρόνως δεν έχω πρόβλημα με αυτόκλητους δικηγόρους με πύρινους λόγους υπέρ του αδυνάτου. Η αλήθεια είναι ότι έχεις ξαναβγάλει τέτοιους λόγους Παναγιώτη και για τον Χρήστο (που επίσης δεν έχω πρόβλημα πλέον). Δεν μπορώ να πω ότι σου ταιριάζει απόλυτα αυτο το στύλ γιατί τα γραπτά σου στηρίζονται σε επιλεκτικές παρουσίες, αποφεύγοντας τα δύσκολα. Όπως για παράδειγμα με την ερώτηση του Ανδρέα γιατί δεν είχες αντίστοιχη θέση στο θέμα του Γ.Θεοδόση.
Πύρινος από τη μία για τον Μιχάλη και ένα απλό «Εχεις δίκιο Αντρέα» δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο πράγμα ή είναι;

Το παράδειγμα που φέρνεις ως προς την διαφωνία σου σχετικά με το συγκριτικό είναι ανύπαρκτο ουσιαστικά από τη στιγμή που μόλις έγραψα ένα κείμενο εδώ στο AvSite ότι αποκαθηλώνεται κάποιος ως πάγια τακτική του AvForum, και εν συνεχεία έπεσαν τα σχετικά τηλέφωνα, στα επόμενα μηνύματα σου γύρισες τη συζήτηση.
Και εκεί που ήσουν σαφέστατος και κατανοητός που βρισκόταν το πρόβλημα ξαφνικά διαβάζουμε Out of the blue «ότι η ρύθμιση ήταν η τέλεια δυνατή για τον προβολέα. Το πρόβλημα είναι στο μηχάνημα!!!»

Όσο για τα σπαθιά που λες οτι βγήκαν θύμιζαν μόνο εκείνα τα πλαστικά τύπου Hollywood και ας αφήσουμε τώρα τις φανφάρες γράφοντας ειλικρινά. Η γνώμη σου Παναγιώτη, εφόσον αντιτίθεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως τότε στην αρχή των μηνυμάτων του θέματος, έχει δύο επιλογές: ή την αλλάζεις, όπως και έκανες και λήγει το όλο θέμα με απλή επίπληξη, ή φεύγεις όπως όλα αυτά τα μέλη και οι συντονιστές που βρίσκονται εδώ. Είναι λίγοι; Για μέτρα μας πόσοι είμαστε πλέον εδώ μέσα σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο.
ΟΛΟΙ είχαμε το ίδιο πρόβλημα. Η συμφωνείς με κάποιους ή σε τρώει η μαρμάγκα.
Ρε μαρμάγκα και πάλι μαρμάγκα

Εσύ επέλεξες το πρώτο, κανένα πρόβλημα αλλά μη μας περνάς και για τυφλούς αφού διαβάσαμε ότι ενώ ξαφνικά είχες πρόβλημα ότι το μηχάνημα ήταν ρυθμισμένο Flat στα σκοτεινά, μόλις έφαγες ή κατάλαβες ότι έρχεται η υδραυλική στέρηση εξόδου, τα πάντα άλλαξαν και φταίει το κερατιάτικο το μηχάνημα.

Και θυμάμαι μάλιστα ότι παρόλο που η κριτική σου εδώ ήταν σκληρή όταν κάναμε Test σε Component από το ίδιο DVDp στο αναφερόμενο συγκριτικό δεν υπήρξε καν θέμα για τη εγκυρότητα του αφού έγινε μέσω 3 ή 4 διαφορετικών HTPC.
Ούτε τώρα θα το σχολιάσω, απλά στο αναφέρω για να καταλάβεις ότι δεν τρώμε κουτόχορτο. Τον τυφλό τον κάνουμε συνειδητά μερικές φορές για να μην εμπλεκόμαστε σε ανούσιες κόντρες αλλά είναι κρίμα να βάζεις το δάκτυλο στη πληγή με τέτοια παραδείγματα, τη στιγμή που έχουν και τα δύο sites ημερομηνίες, ώρες και λεπτά πάνω στα μηνύματα και πολύ απλά .. .. ..scripta mannet.

Για το συγκεκριμένο θέμα να σε πληροφορήσω ότι δεν γνώριζα τίποτα για το πρώτο calibration. Αν και ήταν ήδη παλιός μου πελάτης όπως ήταν και ο Γ.Θ. και είχε προβεί σε ρύθμιση, σύμφωνα με τη πολιτική μου δεν θα είχε τις υπηρεσίες μου. Κάτι στο οποίο τηλεφωνικά μου το είπε κατόπιν εορτής. Φάνηκε ότι το έκανε από καθαρή λαχτάρα να τελειώσει πιο γρήγορα αφού τότε ήμουν πνιγμένος από ραντεβού.

Και όταν βλέπεις κάποιον να ανεβοκατεβαίνει αεροπορικώς αυθημερόν από τη Θεσσαλονίκη με προβολέα DVDp και καλώδια υπό μάλης χωρίς να συνδυάζει άλλη δουλειά δεν σου μένουν πολλά περιθώρια για να καταλάβεις ότι διψάει για αυτό που έρχεται. Μόνο από τα έξοδα που κάνει καταλαβαίνεις!!!

Ο Μιχάλης δεν ήταν ευχαριστημένος με τη εικόνα που έβλεπε. Δεν θα τη σχολιάσω αφού δεν είναι εικόνα μηχανήματος out of the box ή κάποια δικιά του όπως νόμιζα, αλλά άλλου συναδέλφου.
Αλλά για πες μου Παναγιώτη, από πότε χρειάζεται μια εικόνα μόνο Patterns για να διαπιστωθεί αν είναι σωστή; Τα μάτια μας δεν είναι επαληθευτές του καλού αποτελέσματος;
Εσύ δηλαδή χρειάζεσαι patterns για να κρίνεις μια εικόνα φυσική;

Μήπως εγώ δεν σταυρώθηκα γιατί πήγαινα στην αρχή μόνο By the book? Στη συγκέντρωση του φίλου σας του Ιταλού που του βγάλατε όλοι το καπέλο, δεν έφτασε σε κάτι νούμερα gamma που αν για παράδειγμα τα παρουσίαζα εγώ σε κάποια ρύθμιση, θα γέλαγε όλο το forum και ΜΟΝΟ στο άκουσμα τους;
Ακόμα θυμάμαι τα «και από Gamma –γκάματα», αλλά ας πάνε στην ευχή τα παλιά.

Δηλαδή μπορεί ότι δισκάκι και να δοκιμάζεις, να έχει για παράδειγμα κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα και να φταίνε ΟΛΑ τα δισκάκια και όχι η ρύθμιση;

Και τι θα πρέπει να είναι ο κάθε χρήστης που θέλει ένα καλό αποτέλεσμα, ο Joe Kane;
Σάμπως για αυτό δεν πληρώνει; Αν μπορούσε να κάνει όλα αυτά που θέλεις εσύ θα ρύθμιζε το προβολέα από μόνος του!

Αυτό το πρόβλημα έκανε το Μιχάλη να μπει σε τριπλά έξοδα. Τώρα πλέον βλέπει μια εικόνα «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΣΩΣΤΗ από τη συντριπτική πλειοψηφία των ανά την υφήλιο επαγγελματιών ρυθμιστών, reviewers και έμπειρων μελών διαφόρων forums» όπως τόσο γλαφυρά περιγράφεις και για αυτό είναι ευχαριστημένος. Αν έβλεπε το Gladiator σαν να έχει βγει από τον Τάφο ή το χιόνι μπλε ή κίτρινο φυσικά και δεν θα ήταν ευχαριστημένος.

Αυτό έγραψε και τίποτα παραπάνω!

Να σε βλέπουμε πιο συχνά γραπτώς να συμμετέχεις και όχι μόνο για κριτική, ίσως μας δώσεις την ευκαιρία να καταλάβουμε όλοι μας ότι δεν μπαίνεις στο site μας μόνο για να μας τη πέσεις όποτε θέλεις και μετά να εξαφανιστείς!
Γιατί μέχρι στιγμής είτε ανώνυμα πιο παλιά είτε επώνυμα πλέον τώρα, αυτό κάνεις.

Καλή χρονιά !

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.119
Αγαπητέ φίλε Παναγιώτη Βογιατζάκη θα προσπαθήσω να σου λύσω τις απορίες σου.
Πρώτον κατέβηκα στο γνωστό από παλιά χωράφι χωρίς να ξέρω τίποτα περισσότερο από το ότι κάποιος που είναι ειδικός και ξέρει πολύ περισσότερα από μένα, θα μου ρυθμίσει σωστά τον προβολέα.
Λόγω πίεσης χρόνου (οδικώς αυθημερόν Αθήνα - Θεσσαλονίκη οδηγώντας) δεν μπορούσα να κάτσω και να την ψάξω πολύ. Από μια βιαστική διαπίστωση που έκανα εκεί ότι είναι λίγο άτονη η εικόνα, το Saturation από το -18 το πήγαμε στο -16. Η εικόνα ήταν πολύ σκούρη, αλλά δεν είχαμε καιρό κι έπρεπε να φύγουμε με τον φίλο μου που ήρθε μαζί μου.
Όταν τον έστησα ξανά κι έκατσα να δω απογοητεύτηκα. Στο "άνδρες με τα μαύρα" π.χ. τα κοστούμια τους ήταν κατάμαυρα και όταν άρχισα να σκαλίζω εγώ μόνος μου τα μενού και να παίζω με τις ρυθμίσεις άρχισαν να φαίνονται οι τσέπες, οι γιακάδες, οι ραφές κ.λ.π. που ξέρω ότι πρέπει να φαίνονται αφού και με τον προηγούμενο προβολέα φαίνονταν καθαρα.
Το χρώμα ήταν πολύ λάθος, εγώ το πήγα στο -2 και τώρα πια είναι στο 1.
Δεν ξέρω τι δεν έκατσε καλά, αλλά είχα δικαίωμα αφού θεώρησα ότι δεν ήταν σωστά να απευθυνθώ κι αλλού χωρίς όμως να πω το ιστορικό που είχε προηγηθεί και να κάνω μόνος μου την σύγκριση.
Παναγιώτη ξέρεις πάρα πολλά για την εικόνα αλλά επίτρεψέ μου να σου πω ότι πέρα από Patterns όταν βλέπεις π.χ. μπανάνες ξέρεις ότι είναι κίτρινες. Όταν τις βλέπεις χλωμές λίγο προς το κίτρινο κάτι δεν πάει καλά.
Επειδή χρησιμοποιώ προβολείς εδώ και τέσσερα χρόνια (αυτός είναι ο τρίτος) έχω κάποια εμπειρία που μου επιτρέπει να κρίνω κάποια πράγματα αν είναι σωστά. Ειδικά σε πλάνα που γνωρίζω καλά. Όμως και οι φίλοι που έρχονται και βλέπουν αμέσως κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά.
Λυπάμαι αν έθιξα κάποιον όμως έτσι έχουν τα πράγματα. Δεν ξέρω γιατί δεν έκατσε καλά η ρύθμιση αλλά δεν πέτυχε η μανέστρα.
Ίσως φταίει το ότι το όργανο μέτρησης την πρώτη φορά έβλεπε το φως του φακού, ενώ το δεύτερο το φως στην οθόνη. Δεν ξέρω.
Κι επειδή τα φόρουμ είναι για ενημέρωση όλων αφού κι εγώ από αυτά ενημερώνομαι και τα παρακολουθώ καθημερινά αν και δεν συμμετέχω πάρα πολύ, έπρεπε να γράψω τις εντυπώσεις μου για τον συγκεκριμμένο προβολέα μιας και ενδιέφερε αρκετά μέλη και μου έγραψαν ότι περίμεναν εντυπώσεις.
Και τις έγραψα ποιες ήταν με ρυθμισμένο πλέον τον προβολέα.
Αλλωστε έχω στην μνήμη του μηχανήματος και τις δύο ρυθμίσεις με εύκολη μετάβαση από τη μια στην άλλη. Αν υπάρχει μεγάλη περιέργεια και για να λυθούν τυχόν απορίες είμαι ικανός να ξανακατέβω Αθήνα με το μηχάνημα παραμάσχαλα και να το δούμε όλοι από κοντά. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Είμαι διαθέσιμος.

Reaction score
3
Παναγιώτη Βογιατζάκη.

Γνωριζόμαστε απο παλιά,απο άλλες εποχές και αυτά που διαβάζω,το στύλ και το ύφος,μόνο τον Παναγιώτη του παρελθόντος δεν θυμίζουν.
Να υποθέσω ότι η αλλαγή του καινούργιου χρόνου σε άλλαξε,ή είναι κάτι άλλο?

Συμφωνώ ΔΥΣΤΥΧΩΣ με αυτά που έγραψε ο Αντρέας στο τελευταίο του μήνυμα.

Εδώ μέσα στο Avsite.gr,δεν μας ενδιαφέρουν οι αντιπαραθέσεις,φαινόμενο καθημερινό και σύνηθες σε άλλο forum,εδώ μας ενδιαφέρει η ανταλλαγή απόψεων και η πληροφόριση.
Οι γνώμες όλων είναι δεκτές και αποδεκτές,μέχρι ενός σημείου,μετά....το πράγμα πάει αλλού.

Ακόμη θα σε θέλαμε περισσότερο τακτικό εδώ μέσα,γιατί με τις γνώσεις σου μπορείς να βοηθήσεις πολλούς απο εμάς.

Καλή χρονιά και καλές θεάσεις. :D

V

VIDEOMIX

Guest
Εγώ ενα ξέρω να πω. Βαγγέλη Λάμπρου,σ τις δύσκολες μέρρες που έρχωνται, με τις ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο του HOME CINEMA, ειμαι έτοιμος και για προκειμένου να σε έχω (έχουμε) αρωγό στην προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα στην εικόνα των πολύπλοκων μηχανών που θα κατακλείσουν την αγορά και κατα συνέπεια και τα σπιτικά μας.

Reaction score
1
Αντρέα, δεν έχω κανένα πρόβλημα στο να παραδεχτώ ότι μου ζήτησες να συμμετέχω στο avsite, ότι υπήρξαν οι επικοινωνίες μεταξύ μας που περιγράφεις, ότι σου ζήτησα όντως να ξεκλειδώσεις τις κατηγορίες, και ότι όντως φάνηκε σαν να μην τήτρησα την υπόσχεσή μου για συμμετοχή μου στο avsite, αν τηρούνταν αυτός ο όρος. Πρέπει να παραδεχτώ ότι κι εγώ σαν ένας απλός άνθρωπος που είμαι, έχω τις αδυναμίες μου και έκανα τη συγκεκριμένη επιλογή εκείνη τη χρονική στιγμή. Πρέπει να ξεκαθαρίσω όμως ότι δεν τέθηκε κανένα θέμα εκβιαστικά από την παρέα που αναφέρεις, απλά έγινε ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχουν στο avsite. Μου άφησαν όμως ελεύθερο το πεδίο, μου είπαν «αν θέλεις να συμμετέχεις και να γράφεις μπορείς να το κάνεις ελεύθερα, απλά εμείς δεν πρόκειται να συμμετέχουμε». Από τη πλευρά μου ζύγισα τα πράγματα, και αποφάσισα να μην συμμετέχω. Ένιωσα ότι αν συμμετείχα στο avsite το καλοκαίρι του 2004, θα ήταν σαν να είχα προδώσει κάποιες δυνατές φιλίες που είχα ήδη δημιουργήσει και που ήταν (και εξακολουθούν να είναι) ιδιαίτερα σημαντικές. Έτσι έχουν τα πράγματα Αντρέα σε ότι με αφορά προσωπικά.

Από κει και πέρα γράφεις:
Εσας σας νοιαζει να εχετε τον καρπαζοεισπρακτορα και να τον τρελαινετε στο φατουρο.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι εννοείς. Δεν συμμετέχω σε ίντριγκες, φατρίες κτλ. Γράφοντας στο forum ικανοποιώ αποκλειστικά το πάθος μου για τη μεγάλη εικόνα και τίποτα παραπάνω. Γι’ αυτό και κάθε φορά που γράφω κι εδώ ξεκαθαρίζω ότι εκπροσωπώ αποκλειστικά τον εαυτό μου και κανέναν άλλο.

Γράφεις επίσης:
Υ.Γ.Με συγχωρεις πολυ αλλα δεν μπορω να διαπιστωσω τα οσα γραφεις στην τριτη παραγραφο σου.Παντως αφου το λες τα θεωρω ως δεδομενα.
Νομίζω ότι δεν είσαι απόλυτα ειλικρινής. Εντάξει, έχεις πει ότι δεν παρακολουθείς το άλλο forum, αλλά ο Βαγγέλης είχε ανοίξει ολόκληρο θέμα εδώ με τίτλο «Η αποκαθήλωση», εσύ δεν διάβασες τίποτα, ή κανένα άλλο μέλος δεν φρόντισε να σε ενημερώσει;

Reaction score
1
Σε ότι αφορά το Βαγγέλη τώρα. Γράφεις:
Το παράδειγμα που φέρνεις ως προς την διαφωνία σου σχετικά με το συγκριτικό είναι ανύπαρκτο ουσιαστικά από τη στιγμή που μόλις έγραψα ένα κείμενο εδώ στο AvSite ότι αποκαθηλώνεται κάποιος ως πάγια τακτική του AvForum, και εν συνεχεία έπεσαν τα σχετικά τηλέφωνα, στα επόμενα μηνύματα σου γύρισες τη συζήτηση.
Και εκεί που ήσουν σαφέστατος και κατανοητός που βρισκόταν το πρόβλημα ξαφνικά διαβάζουμε Out of the blue «ότι η ρύθμιση ήταν η τέλεια δυνατή για τον προβολέα. Το πρόβλημα είναι στο μηχάνημα!!!»
Βαγγέλη, πιστεύω ότι με αδικείς. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν ήμουν παρών στις ρυθμίσεις των προβολέων που συμμετείχαν στο συγκριτικό, κλήθηκα απλώς να κρίνω το τελικό αποτέλεσμα όπως και τα υπόλοιπα μέλη. Εντόπισα το πρόβλημα κατά την άποψή μου, το ανέδειξα και το στήριξα με τα επιχειρήματά μου. Ήρθα σε κόντρα σχεδόν με ολόκληρο το υπόλοιπο forum, αλλά όλα τα πράγματα έχουν τα όριά τους. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, και είχαμε φτάσει όλοι σε οριακό σημείο. Ε, δεν μπορούσαμε πια και να σφαχτούμε ολοκληρωτικά για τον Marantz S4, πήγαινε πολύ.

Όσο για τα σπαθιά που λες οτι βγήκαν θύμιζαν μόνο εκείνα τα πλαστικά τύπου Hollywood και ας αφήσουμε τώρα τις φανφάρες γράφοντας ειλικρινά. Η γνώμη σου Παναγιώτη, εφόσον αντιτίθεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως τότε στην αρχή των μηνυμάτων του θέματος, έχει δύο επιλογές: ή την αλλάζεις, όπως και έκανες και λήγει το όλο θέμα με απλή επίπληξη, ή φεύγεις όπως όλα αυτά τα μέλη και οι συντονιστές που βρίσκονται εδώ.
Δεν άλλαξα σε τίποτα τη γνώμη μου Βαγγέλη, και το γνωρίζεις καλά αυτό. Γνωρίζεις πολύ καλά, ότι στη τελευταία σελίδα του θέματος, το «άλλο χωράφι» τοποθέτησε σε υπερμεγέθυνση το διάγραμμα του gamma του S4, όπου και φαινόταν ξεκάθαρα όπως και το παραδέχτηκε άλλωστε δημόσια, ότι ο Marantz ήταν κλειστός από τα 12,5 IRE και κάτω, κρασάριζε δηλαδή τα μαύρα του. Για μένα αυτό έφτανε και ο καθένας πλέον μπορούσε να βγάλει τα συμπεράσματά του, δεν υπήρχε κανένας λόγος πλέον να συνεχιστεί η αντιπαράθεση. Τώρα όσον αφορά την απόδοση προβολέων σαν τον Marantz S4 με οριακή φωτεινότητα για τα γούστα μου στα μεσαία και ειδικά στα ψηλά IRE, ας μην συνεχίσουμε τη κουβέντα εδώ, πολύ μελάνι έχει χυθεί και ίσως καταντά πια θέμα προσωπικού γούστου. Αν κάποιοι γουστάρουν να βλέπουν ηλιόλουστα πλάνα που θυμίζουν σούρουπο, είναι δικό τους θέμα και ειλικρινά δεν μου καίγεται καρφάκι!

Γράφεις επίσης: Και θυμάμαι μάλιστα ότι παρόλο που η κριτική σου εδώ ήταν σκληρή όταν κάναμε Test σε Component από το ίδιο DVDp στο αναφερόμενο συγκριτικό δεν υπήρξε καν θέμα για τη εγκυρότητα του αφού έγινε μέσω 3 ή 4 διαφορετικών HTPC.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον συσχετισμό. Η ένστασή μου αφορούσε καθαρά το γεγονός ότι δεν έγινε στο δικό σας συγκριτικό χρήση των ψηφιακών εισόδων των προβολέων, για να εξαντληθούν έτσι οι δυνατότητές τους.
Στο συγκριτικό του άλλου forum πάλι με τα HTPC, γνωρίζεις πολύ καλά ότι έγινε προσπάθεια για να παίξουν οι προβολείς στο maximum των δυνατοτήτων τους, οδηγούμενοι ο καθένας από ένα καλορυθμισμένο HTPC. Δεν υπήρχαν από ότι γνωρίζω τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή διαδεδομένες κάρτες γραφικών που να μπορούν να ενεργοποιήσουν ταυτόχρονα δύο εξόδους DVI, έτσι η λύση που επιλέχθηκε ήταν ουσιαστικά μονόδρομος.
Μέλη εμπειρότατα που ήταν στο συγκριτικό όπως ο Γιάννης Σπύρου, μπορούν να σε διαβεβαιώσουν ότι το setup σε όλα τα HTPC ήταν πανομοιότυπο, με zoom player 4.03, powerstrip, dscaler και ffdshow, συνδυασμό που χρησιμοποιούμε περισσότερο από ένα χρόνο τώρα οι περισσότεροι από εμάς που είμαστε τρελλαμένοι με τα HTPC. Τα HTPC δεν παρουσιάζουν τις τρελές χρωματικές διαφορές που έχουν τα διάφορα dvd players μεταξύ τους, το γνωρίζεις πολύ καλά αυτό. Από τη στιγμή λοιπόν που σε όλα τα HTPC ήταν ορισμένο στο powerstrip το gamma σαν 1.0 και χρωματικό πρότυπο το SRGB – D65, όλα τα HTPC θα απέδιδαν πολύ κοντά μεταξύ τους, και με τα ρυθμιστικά του κάθε προβολέα και μόνο θα γινόταν η μέγιστη καλύτερη δυνατή ρύθμιση. Συμφωνώ ότι θα ήταν καλύτερα αν μπορούσε ένα HTPC να οδηγεί ταυτόχρονα ανά δύο τους προβολείς, αλλά κανένας δεν είναι τέλειος, δεν ήταν εφικτό αυτό τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Γράφεις επίσης: Αλλά για πες μου Παναγιώτη, από πότε χρειάζεται μια εικόνα μόνο Patterns για να διαπιστωθεί αν είναι σωστή; Τα μάτια μας δεν είναι επαληθευτές του καλού αποτελέσματος;
Βαγγέλη, φαντάζομαι ότι δεν είναι δυνατόν να εννοείς πραγματικά αυτά που έγραψες. Θα ήθελα να μου περιγράψεις σε παρακαλώ έναν τρόπο που μπορεί να καταλάβει ακόμα και ο εμπειρότερος reviewer του πλανήτη, ακόμα και ο Kane ο ίδιος με το μάτι αν το μαύρο έχει τοποθετηθεί όπως πρέπει στο digital 16 και το λευκό όπως πρέπει επίσης στο digital 235! Μην τρελλαθούμε πια εντελώς. Το έχω εκφράσει πολλές φορές, κατά τη γνώμη μου μόνο τα patterns μπορούν να πουν την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, όλα τα άλλα είναι απλώς ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ! Ο καθένας μπορεί να βλέπει με το μάτι ΚΟΚΟΥΡΟΥΚΟΥ ότι θέλει με το μαύρο στο digital 17, 19, 20 και λευκό στο 240, 245, 230 ή και 220 ακόμα. Είναι όμως αυτό ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ σωστό; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, και δεν υπάρχει περίπτωση να με πείσει κάποιος για το αντίθετο, εκτός αν μου παρουσιάσει ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ λογικά επιχειρήματα.
Πως θα διαπιστώσει κάποιος με το μάτι τον σωστό χρωματικό κορεσμό αν δεν βάλει το κεφάλαιο 6 από το title 12 του DVE και χρησιμοποιήσει τα χρωματικά φίλτρα; Με το μάτι στην τύχη; Με τα patterns μπορείς να ορίσεις ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΑ την εικόνα σου για να είναι αντικειμενικά σωστή, απο κει και πέρα ο καθένας μπορεί να παίζει με ότι ρυθμίσεις θέλει που του κάθονται καλά στο μάτι, δικό του θέμα!

Γράφεις Βαγγέλη: Μήπως εγώ δεν σταυρώθηκα γιατί πήγαινα στην αρχή μόνο By the book? Στη συγκέντρωση του φίλου σας του Ιταλού που του βγάλατε όλοι το καπέλο, δεν έφτασε σε κάτι νούμερα gamma που αν για παράδειγμα τα παρουσίαζα εγώ σε κάποια ρύθμιση, θα γέλαγε όλο το forum και ΜΟΝΟ στο άκουσμα τους;
Έχω την εντύπωση ή ότι δεν έχεις διαβάσει τα αντίστοιχα θέματα στο άλλο forum για τον Manuti, ή ότι διαβάζεις τα μηνύματα επιλεκτικά. Δεν εναντιωθήκαμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ εγώ και ο Κεφάλας στις επιλογές για το gamma του Manuti; Δεν εναντιώθηκα εγώ ΞΕΚΑΘΑΡΑ στην άποψή του ότι ένας προβολέας με 25 Nits φωτεινότητα μπορεί να αποδώσει με ρεαλιστικότερο τρόπο ηλιόλουστα πλάνα από έναν άλλο με 50 Nits φωτεινότητα; (πάντα όταν είναι ρυθμισμένοι κατά D65).

Reaction score
1
Τώρα για τις παρατηρήσεις του Μιχάλη, έχω να πω τα εξής: Από τα γραφόμενά του εγώ τουλάχιστον καταλαβαίνω ότι οι ενστάσεις του στη πρώτη ρύθμιση εστιάζονται σε δύο σημεία: ρύθμιση της φωτεινότητας καθώς και ρύθμιση του χρωματικού κορεσμού. Δηλαδή ΑΠΛΑ έως ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ πραγματάκια, καθώς για αυτά τα δύο δεν υπάρχουν ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ρύθμισης που διαφέρουν μεταξύ τους. Όσον αφορά τη φωτεινότητα, το μαύρο πρέπει να είναι ρυθμισμένο στο digital 16, πάει και τελείωσε! Αν κάποιος γουστάρει να παίζει με διαφορετική ρύθμιση είναι δικό του θέμα, αλλά είναι απολύτως σίγουρο ότι αυτό δεν είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ σωστό. Ο Μιχάλης λέει ότι ανέβασε κατά δύο κλικ τη φωτεινότητα, αλλά που πήγε το μαύρο του με αυτά τα δύο κλικ πάνω; Με τα πατερνάκια του αμερικάνου από το άλλο forum μπορεί να διαπιστώσει πανεύκολα που ήταν το μαύρο του με την πρώτη ρύθμιση και που είναι με τη δεύτερη.
Όσον αφορά το χρωματικό κορεσμό, τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά: τρέχει το κεφάλαιο 6 από το title 12 του DVE και διαπιστώνει με τα ειδικά φιλτράκια αν υπήρχε λάθος στη ρύθμιση του χρωματικού κορεσμού, καθώς και ποια από τις δύο ρυθμίσεις είναι και η πιο σωστή.

Δεν μπορώ όμως και να μην πω ότι οι ενστάσεις του Μιχάλη αφορούν ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ θέματα στη ρύθμιση μιας εικόνας, καθώς και παρατηρήσεις του στιλ «Πριν δεν έβλεπα τις ραφές στα κουστούμια στους “Άνδρες με τα μαύρα” ενώ τώρα τις βλέπω», δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψιν. Αν κάποιος γουστάρει να παίζει με το μαύρο του στο digital 30, για να βλέπει και μια ξανθιά τρίχα στα κουστούμια των ανδρών με τα μαύρα, αυτό δεν είναι σοβαρό επιχείρημα. Ας τρέξει τα πατερνάκια του αμερικάνου ο Μιχάλης και ας μας πει που ήταν ρυθμισμένο το μαύρο του με την πρώτη ρύθμιση και που με το δεύτερο. Ας τρέξει επίσης το πατερνάκι του DVE για τον κορεσμό και ας μας πει ότι τόσα κλικ ήταν λάθος το κόκκινο ή το πράσινο ή το μπλε χρώμα με την πρώτη ρύθμιση και τόσα κλικ ήταν πιο σωστά όλα με τη δεύτερη ρύθμιση.

Κλείνοντας το θέμα του Μιχάλη πρέπει να πω ότι πολύ σημαντικότεροι παράγοντες στην εικόνα μας από αυτούς που ανέφερε ο Μιχάλης είναι η χρωματική ισορροπία καθώς και η ρύθμιση του γενικού gamma καθώς και του gamma του κάθε χρώματος ξεχωριστά. Θα συμβούλευα λοιπόν τον Μιχάλη να τρέξει και το greyscale του DVE και να δει τις διαφορές ανάμεσα στις δύο ρυθμίσεις σε όλη τη κλίμακα της φωτεινότητας πριν βγάλει οριστικά συμπεράσματα. Είπαμε, ΑΛΛΟ τι μας αρέσει να βλέπουμε και ΑΛΛΟ τι είναι αντικειμενικά σωστό.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μάλιστα...

Τελικά δεν το κρύψαμε κάτω από το χαλάκι το θέμα...

Η άποψή μου είναι απλή και θα γράψω ορισμένα πράγματα χωρίς καμμία θέληση αντιπαράθεσης... το μόνο που θέλω να μείνει είναι 5 πράγματα για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα τεχνικά θέματα συγκριτικών και ρυθμίσεων... κατά την προσωπική μου άποψη πάντα...

Δεν ξέρω αν παρακολουθείς το avsite πάντως αυτά τα σου είπα, μου είπες, του είπε δεν είναι στην λογική αυτού του Forum... Θα ήθελα εδώ να γράφονται μόνο απόψεις και όχι προσωπικές συζητήσεις...

Πρώτα από όλα αν ο Μιχάλης ήξερε να χειρίζεται τόσο καλά τα dve-ire-greyscale κλπ δεν θα ερχόταν από την Θεσ/νικη στην Αθήνα... Ήρθε και έκανε μια επιλογή ως καταναλωτής... δεν έθιξε κανέναν, απλά ευχαρίστησε δημόσια έναν επαγγελματία... ας τελειώνουμε λοιπόν το θέμα με τον Μιχάλη γιατί ο Μιχάλης δεν είναι Θεοδόσης από ότι βλέπω από την τόσο διακριτική γραφή του...

Δεύτερον και κυριότερον... νομίζω είσαι τουλάχιστον λάθος όταν προσπαθείς να δικαιολογήσεις το γεγονός ότι με διαφορετικές πηγές μπορούμε να συγκρίνουμε προβολείς... Αυτός είναι παγκόσμιος κανόνας που δεν επιδέχετε καμμία έκπτωση... Ούτε έχοντας π.χ. στην σειρά 2-3 denon 3910 δεν γίνεται σοβαρό και αξιόπιστο συγκριτικό!!! Πόσο μάλλον όταν έχουμε pc με διαφορετικές κάρτες γραφικών, διαφορετικούς επεξεργαστές, διαφορετικά motherboard, και κυρίως διαφορετικό στήσιμο λογισμικού!!!! Νομίζω η εμπειρία σου δεν συνάδει με αυτό που έγραψες! Εδώ ώρες ολόκληρες μπορεί να χρειαστεί να δαπανήσει κάποιος ώστε ο κάθε προβολέας απλά να δείξει εικόνα με ένα HTPC εσύ μου λες ότι θα κάνεις και συγκριτικό;;;;;

Και όσον αφορά τα htpc σου μιλάει κάποιος που δημιούργησε το πρώτο του htpc τον Νοέμβριο του 2002! Πάρα πολλοί "ειδικοί" σήμερα πρωτοείδαν εικόνα στο πανί με το δικό μου htpc... Και εγώ πρωτοείδα από το htpc του Μιχάλη Ιατρού σε ένα συγκριτικό πηγών στο σπίτι του Αναμουρλίδη...

Αν θέλουμε με αφορμή αυτό το θέμα να μιλήσουμε θεωρητικά και πρακτικά για τις ρυθμίσεις και τα συγκριτικά προβολέων, ας το κάνουμε...

Αν θέλουμε να κουτσομπολέψουμε ή να δημιουργήσουμε αντιπαραθέσεις με ανθρώπους που δεν είναι καν παρόντες, καλύτερα να πιούμε κανένα καφέ... εδώ στο avsite δεν είναι το κατάλληλο μέρος...

Reaction score
1
Δεύτερον και κυριότερον... νομίζω είσαι τουλάχιστον λάθος όταν προσπαθείς να δικαιολογήσεις το γεγονός ότι με διαφορετικές πηγές μπορούμε να συγκρίνουμε προβολείς... Αυτός είναι παγκόσμιος κανόνας που δεν επιδέχετε καμμία έκπτωση... Ούτε έχοντας π.χ. στην σειρά 2-3 denon 3910 δεν γίνεται σοβαρό και αξιόπιστο συγκριτικό!!! Πόσο μάλλον όταν έχουμε pc με διαφορετικές κάρτες γραφικών, διαφορετικούς επεξεργαστές, διαφορετικά motherboard, και κυρίως διαφορετικό στήσιμο λογισμικού!!!! Νομίζω η εμπειρία σου δεν συνάδει με αυτό που έγραψες! Εδώ ώρες ολόκληρες μπορεί να χρειαστεί να δαπανήσει κάποιος ώστε ο κάθε προβολέας απλά να δείξει εικόνα με ένα HTPC εσύ μου λες ότι θα κάνεις και συγκριτικό;;;;;

Χρήστο, διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με τα παραπάνω, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι της παρούσης, αν θέλεις ανοίγουμε άλλο θέμα όπου μπορούμε να το συζητήσουμε.

Επίσης, να πω ότι εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, αν θέλετε το κλείνουμε το θέμα εδώ. Ο καθένας Χρήστο μπορεί να πιστεύει ότι θέλει για τον οποιονδήποτε, πάντως πρέπει να πω ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις σε αυτό το θέμα, υπάρχει μόνο υγιής διάλογος με επιχειρήματα.

Reaction score
3
Παναγιώτη,εδω μέσα στο Avsite,επαναλαμβάνω, μπαίνουμε για να διαβάζουμε να ευχαριστιόμαστε και να μορφωνόμαστε.
Οτιδήποτε άλλο ΔΕΝ μας αφορά.
Καλό θα ήταν να κλείσει το θέμα εδώ. :|

Πάντως καλό θα ήταν να ανοίξεις κάποιο καινούργιο θέμα,για το πως μπορούμε να συγκρίνουμε δυο προβαλείς.

Reaction score
0
Νομιζω ξεφυγαμε απο το θεμα που ειναι ο epson tw600 και για αυτο ρωτω,δεν ειναι πολλα τα 1600 lumens για home cinema και γενικα πως τα παει ο epson με τον αντατγωνισμο? (lcd d5)
και για να μην ξεχνιομαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε ολους!!!

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Τι λές τωρα ρε Παναγιώτη;

Εσύ έκρινες τα μαύρα στους προβολέις του συγκριτικού στη πλάτη του Van Helsing (θέλεις να σου μνημονεύσω το Post; )και γράφεις τώρα για το Digital 16;

Ποιος να το βρει το digital 16;
Ενας Videophile ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΕΙΔΕ;;;;;;

Αυτη ειναι δική μου δουλειά, για αυτο πληρώνομαι.

Σαν παραδειγμα επί αυτων που ανέφερες.
Οταν μια εικόνα δεν βλέπετε στα σκοτεινά θα πρέπει ο πελάτης να βρει το digital 16 ή to 235.. .. .. για να πει: ΑΑαααα μάλιστα υπάρχει λάθος!

ή οταν ο κορεσμός είναι λάθος να πρέπει να βάλει γυαλια ώστε να καταλάβει οτι το κοκκινο δεν υπάρχει;

Οχι σε μένα αυτα ρε Παναγιώτη γιατι μου έρχονται κάτι αναμνήσεις που μου κανανε μερικοί-μερικοί κάτι εγχειρήσεις ΠΑΝΩ από τα ρούχα, απλά απίστευτες.
Εγχειρήσεις με μισό μάτι.

Οχι εδώ αυτα Παναγιώτη, τουλάχιστον οχι σε μένα.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Χρήστο, διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με τα παραπάνω, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι της παρούσης, αν θέλεις ανοίγουμε άλλο θέμα όπου μπορούμε να το συζητήσουμε.

Επίσης, να πω ότι εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, αν θέλετε το κλείνουμε το θέμα εδώ. Ο καθένας Χρήστο μπορεί να πιστεύει ότι θέλει για τον οποιονδήποτε, πάντως πρέπει να πω ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις σε αυτό το θέμα, υπάρχει μόνο υγιής διάλογος με επιχειρήματα.
Θα ανοίξω αύριο ένα τέτοιο θέμα όχι για χαζές αντιπαραθέσεις αλλά για ουσιαστική σοβαρή συζήτηση μιας και πιστεύω ότι το htpc είναι η κορυφαία πηγή εικόνας...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.403
Members
38.696
Νεότερο μέλος
xaris loukakis