Epson Tw600

Reaction score
1
Καταρχήν να διορθώσω ένα λάθος που έκανα πριν, λέγοντας: «Αν κάποιος γουστάρει να παίζει με το μαύρο του στο digital 30, για να βλέπει και μια ξανθιά τρίχα στα κουστούμια των ανδρών με τα μαύρα, αυτό δεν είναι σοβαρό επιχείρημα, εννούσα digital 10 και όχι φυσικά 30. Αν κάποιος παίξει με μαύρο στο digital 30, δεν θα βλέπει απολύτως τίποτα στα σκοτεινά πλάνα, τα πάντα θα έχουν χαθεί!

Βαγγέλη γράφεις:
Εσύ έκρινες τα μαύρα στους προβολέις του συγκριτικού στη πλάτη του Van Helsing (θέλεις να σου μνημονεύσω το Post; )και γράφεις τώρα για το Digital 16;

Τι εννοείς Βαγγέλη θα μπορούσες να μου εξηγήσεις; Μήπως εννοείς ότι η συγκεκριμένη σκηνή δεν είναι ΣΚΗΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ για οποιονδήποτε προβολέα, όσον αφορά τα πολύ χαμηλά IRE, ειδικά αυτά κάτω από τα 25IRE; Πού ακριβώς βλέπεις το λάθος στο τότε μήνυμά μου, μπορείς να μου εξηγήσεις; Θα μπορούσες να μου βρεις έστω και ΕΝΑΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ προβολέα που θα έχει κρασάρει τις λεπτομέρειες στη πλάτη του μπουφάν του VanHelsing ή τις λεπτομέρειες στα κεραμίδια από τα σπίτια δεξιά, και δεν θα είναι ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ κρασαρισμένος στα μαύρα είτε από λάθος ρύθμιση του gamma, είτε από λάθος ρύθμιση της φωτεινότητας; Αν μπορέσεις ΕΣΥ να μου ρυθμίσεις ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ προβολέα που να χάνει τις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ λεπτομέρειες στη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ σκηνή, και να δείχνει ταυτόχρονα στα patterns του DVE ότι είναι ρυθμισμένος στο digital 16, ή να δείχνει στο όργανό σου ότι έχει σωστή καμπύλη του gamma στα ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ IRE, εγώ θα χάσω όποιο στοίχημα θέλεις και οποιουδήποτε ύψους. Δηλαδή δεν υπάρχουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ σκηνές αναφοράς που τις χρησιμοποιούμε ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ όλοι οι έμπειροι reviewers; Απλά ξέρεις πολύ καλά πώς πρέπει να δείχνει μια συγκεκριμένη σκηνή σε έναν προβολέα με σωστά ρυθμισμένο μαύρο και σχετικά ομαλή ρύθμιση του gamma στα χαμηλά IRE.

Μετά γράφεις:
Ποιος να το βρει το digital 16;
Ενας Videophile ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΕΙΔΕ;;;;;; Αυτη ειναι δική μου δουλειά, για αυτο πληρώνομαι. Σαν παραδειγμα επί αυτων που ανέφερες. Οταν μια εικόνα δεν βλέπετε στα σκοτεινά θα πρέπει ο πελάτης να βρει το digital 16 ή to 235.. .. .. για να πει: ΑΑαααα μάλιστα υπάρχει λάθος! ή οταν ο κορεσμός είναι λάθος να πρέπει να βάλει γυαλια ώστε να καταλάβει οτι το κοκκινο δεν υπάρχει; Οχι σε μένα αυτα ρε Παναγιώτη γιατι μου έρχονται κάτι αναμνήσεις που μου κανανε μερικοί-μερικοί κάτι εγχειρήσεις ΠΑΝΩ από τα ρούχα, απλά απίστευτες.
Εγχειρήσεις με μισό μάτι.

Δεν θα σχολιάσω όλα τα παρακάτω γιατί αφορούν τη ρύθμιση του Μιχάλη, έκλεισε για μένα αυτό το θέμα. Ο Μιχάλης είπε αυτά που ήθελε να πει, πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Αν θέλει κάτι να συμπληρώσει ο Μιχάλης μπορεί να το κάνει.

Τώρα Βαγγέλη, αν θέλεις μπορούμε να ανοίξουμε ένα καινούριο θέμα στη δική σου κατηγορία, όπου μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα που αφορούν τη ρύθμιση ενός προβολέα. Άνοιξέ το εσύ και εγώ θα συμμετέχω αμέσως, πιστεύω ότι θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον!

Επίσης να πω στο Χρήστο ότι ευχαρίστως θα συμμετείχα σε ένα θέμα που να αφορά τα HTPC!

Reaction score
453
Γεια σου Παναγιώτη με τα pattern σου :)
Θα συμφωνίσω με τον Γιώργο όσον αφορά τις γνώσεις σου και την βοήθεια που μπορείς να προσφέρεις σε όλους μας.
Τα υπόλοιπα τα αφήνω......
Να σαι καλά και Καλή Χρονιά.

Reaction score
939
Επιδει παρακολουθω ολη την υποθεση του Μιχαλη απο την αρχη και γνωριζοντας τον πολλα χρονια,μπορω να πω οτι ο Μιχαλης δεν υπερβαλει πουθενα και σε καμμια περιπτωση ΔΕΝ ηθελε να θιξει κανεναν ή να μειωση τον επαγγελματισμο κανενος, αλλωστε τον εδειξε επιμενοντας να επιστρεψει τα χρηματα τις ρυθμισης και τα εξοδα του πηγαινε-ελα στην Αθηνα αφου δεν εμεινε ικανοποιημενος ο Μιχαλης κατι που δεν το δεχεται ουτε για πλακα(ο Μιχαλης), απλως δεν εκατσε ολη η φαση, ισως και λογο πιεσης χρονου του Μιχαλη εκεινες τις ημερες.Δεν ρε παιδια η πρωτη φορα που καποιος πελατης δεν μενει ευχαριστημενος, και δεν μπορει ενας επαγγελματιας να εχει μονο επιτυχιες.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
1)Δεν μου αρεσει ο τροπος που γινεται αυτη η συζητηση(ενας εναντιον ολων)
2)Δεν ειμαι ικανοποιημενος απο τις απαντησεις του Παναγιωτη.
Δεν θυμαμαι να αναφερα τον ορο "εκβιαστικα" πουθενα , ουτε να τον εννοησα.
Επισης το οτι αποφασισε συγκεκριμενο ατομο(για το ονομα του οποιου αφησα αποσιωπητικα) ο οποιος τοτε δεν ηταν και τιποτα ιδιαιτερο αλλα σημερα αποτελει μελος της νομενκλατουρας δεν μυρισα τα νυχια μου για να το ξερω.Καποιος μου ειπε ποιος αποφασισε.
3)Εαν βγαλω το δαχτυλο απο το προσωπο μου θα δω πως αυτη δεν ειναι μια διαμαχη μεταξυ επαγγελματιων αλλα μαχη αναμεσα στα φορα.(ο ενας εδω , ο αλλος εκει)
Για μενα , το ξαναλεω , δεν υπαρχουν αφορμες και αιτια.

Για τους παραπανω λογους δεν συνεχιζω την συζητηση η οποια δεν ειναι υγιης.
Οποιος θελει να κανει συζητηση επι τεχνικων η επιμορφωτικων θεματων ειναι ελευθερος να την κανει.

Οποιος γουσταρει να κανει αλλου ειδους συζητησεις στο AVSite , ειναι επισης ελευθερος καθως αυτη ειναι μια απολυτα ελευθερη και δημοκρατικη ιστοσελιδα , παντως στα δικα μου ματια αποτελει persona non grata.Οι εποχες αλλαξαν ανεπιστρεπτι.

Παω να παιξω ποκα... :lol:

V

VIDEOMIX

Guest
Εγώ πάντως μέσα απο τον διάλογο αυτό, έμαθα πολλά και ευχαριστώ τους εμπλεκωμένους της συζήτησης. Συμφωνώ όμως με τον Χρήστο και τον Βασίλη τζι αρ (χρόνια πολλα Βασίλη) οτι η συζήτηση ειναι σε πολλά σημεία της, off topic.

Reaction score
0
Θα συμφωνίσω με τον Γιώργο όσον αφορά τις γνώσεις σου και την βοήθεια που μπορείς να προσφέρεις σε όλους μας.
agapite panagioti min les tipota apo ayta poy jeris giati 8a ma8oyn.
astoys stin taleporia.
8a soy stilo minima na bre8oyme kai na ta poyme.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
astoys stin taleporia.
Σωστό!!! Δεν χρειάζεται οι κοινοί θνητοί να ξέρουν όλες τις λεπτομέρειες για τα ire και grayscale ούτε καν για τις ίριδες...

Γιατί αν τα μάθουν όλοι τότε ποιοί θα τα διαβάζουν και θα μένουν με το στόμα ανοιχτό??? Γιατί να υπάρχουν φόρουμ μετά;;;; Ποιός θα ψαρώνει;;;;

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Μα έχουμε κάτι μπουμπούκια εδω μέσα, μα κάτι μπουμπούκια :shock: .. .. .. αλήθεια πως βρέθηκαν έτσι ξαφνικά και ξεφυτρώνουν και χωρίς βροχή, μεσα στη λιακάδα;;

Ενα είναι σίγουρο akis: Αν δεν μας πει ο Παναγιώτης πως ρυθιμίζεται ένας προβολέας θα ταλάιπωρούμαστε όλοι εδώ μέσα, από εμένα μέχρι το νεότερο User για πολλλλλλά χρόνια.
Εσύ φυσικά θα απολαμβάνεις το τέλειο αποτέλεσμα με οδηγό τις αυστηρές νουθετήσεις των φίλων σου για το Digital 16 στο Chapter 2 παράγραφο 4, υποσέλιδο 35.
Να είσαι σίγουρος!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Οντως παρατραβηξε και επιθυμια ολων μας νομιζω ειναι να σταματησει η να μεταφερθει στο γνωστο καθαρτηριο.

Απλα να υπενθυμισω σε ολους οσους δεν ενθυμουνται πως ο akis.p. ηταν ο καμικαζι που "δημιουργησε" την υποθεση Θεοδοση αλλα και ο ιδιος που ειχε..."θιχτει" ανεπανορθωτα και αποχωρησε οταν αναφερθηκαμε ειρωνικα στο..."τεστ της χρονιας" η αλλοιως "μοναδικο τεστ της χρονιας" :lol:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.119
Για τον vasilisgr να γράψω ότι ο προβολέας έχει αποθέματα φωτεινότητας αλλά τα περιορίζεις πολύ με την ίριδα και τις ανάλογες ρυθμίσεις που κατεβάζουν την ισχύ της λάμπας, αλλά και με από τα μενού που έχει.
Εγώ τώρα έχω επιφανειακή φωτεινότητα σύμφωνα με την μέτρηση 26.5 Nits.
Νούμερο που μου έκανε εντύπωση όταν το άκουσα μου φάνηκε λίγο κι όμως τα ηλιόλουστα πλάνα αποδίδονται πολύ ωραία και όχι ασθενικά ή σκοτεινά.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Απλα να υπενθυμισω σε ολους οσους δεν ενθυμουνται πως ο akis.p. ηταν ο καμικαζι που "δημιουργησε" την υποθεση Θεοδοση αλλα και ο ιδιος που ειχε..."θιχτει" ανεπανορθωτα και αποχωρησε οταν αναφερθηκαμε ειρωνικα στο..."τεστ της χρονιας" η αλλοιως "μοναδικο τεστ της χρονιας" :lol:
Τελικά τα φερέφωνα δεν αποχωρούν ποτέ...

Reaction score
0
Μαλιστα...δηλαδη mixmel θα μου τον προτεινες για αγορα ετσι?
Το σκεφτομαι πολυ σοβαρα μιας και η τιμη του ειναι πολυ καλη σε σχεση με τους υπολοιπους lcd d5.
αν επιτρεπετε εσυ απο που τον αγορασες και ποσο?

Reaction score
453
astoys stin taleporia.
Όχι ρε akis μην μας το κάνεις αυτό :mrgreen:
Μην μας στερείς τις γνώσεις :mrgreen:
Αλήθεια το "play" στο dvd τι κάνει; Αν το πατήσεις ξεκινάει να παίζει η ταινία;

Πέρα από την πλάκα επειδή γνωρίζω τον Παναγιώτη, εννοώ αυτά που είπα και δεν μου αρέσει να την "πέφτουμε" όλοι πάνω του επειδή "εκπροσωπεί" το avforum.
Όπως επίσης συμφωνώ ότι η παρουσία σου Παναγιώτη στο avsite να μην είναι μόνο για να υποστηρίξεις κάποιους.

V

VIDEOMIX

Guest
Πέρα από την πλάκα επειδή γνωρίζω τον Παναγιώτη, εννοώ αυτά που είπα και δεν μου αρέσει να την "πέφτουμε" όλοι πάνω του επειδή "εκπροσωπεί" το avforum.
Όπως επίσης συμφωνώ ότι η παρουσία σου Παναγιώτη στο avsite να μην είναι μόνο για να υποστηρίξεις κάποιους.
Κάτι που αποκλειστικά και μόνο, συμβαίνει εως τώρα. :roll:

NIX

Reaction score
0
Οχι videomix,μην είμαστε άδικοι.Ο Παναγιώτης έγραψε κάποια καλά και σημαντικά post στο thread "4ο μακρυ και καυτό τεστ"

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.119
Φίλε vasilisgr εγώ τον προτείνω διότι δεν νομίζω ότι με τα 500 ευρώ παραπάνω που κάνουν οι Panasonic ΑΕ900 και Sanyo Ζ4, θα έχεις τέτοια διαφορά που να αξίζει τα λεφτά.
Εγώ τον πήρα από το Ζeroone Θεσσαλονίκης που είναι κατάστημα υπολογιστών.
Τον είχα παραγγείλει πολύ πριν βγεί στα περιοδικά διότι ήμουν σίγουρος ότι είναι καλό γαι τα λεφτά του. Είχα και το προηγούμενο μοντέλο το οποίο είναι φοβερό (για τα λεφτά του).
Τον πήρα 1515 ευρώ.

V

VIDEOMIX

Guest
Οχι videomix,μην είμαστε άδικοι.Ο Παναγιώτης έγραψε κάποια καλά και σημαντικά post στο thread "4ο μακρυ και καυτό τεστ"
Εντάξει, συγγνώμη δεν είχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο διοτι επικρατεί η αρνητική πλευρά. :(

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.605
Στα Διαφορα να γινει υποκατηγορια <<Τσακωμοι και παρεξηγησεις>>
ετσι να μην γινετε hijack σε ασχετα topics :mrgreen: :mrgreen:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.403
Members
38.696