ESS Technology Announces Sabre32 Reference DAC

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.563
Απάντηση: ESS Technology Announces Sabre32 Reference DAC

Και κοντρα τηλεχειριζομενο το volumite!:126:
καλά, προχώρα συ και θα σου πω ένα μυστικό.. (για τηλεχειριζόμενο φούμπαρ, αλλά δεν είναι της ώρας)

Reaction score
9

Ηρχααααα!
Το λοιπον!
Με το που γυρισα απο την δουλεια, επεσα με τα μουτρα επανω...
Τους εβαλα προσωρινα χωρις να τους στερεωσω καπως, ανασκελα και με τα ποδια α...... εεεεμμμμ... ε! προχειρα βρε αδερφε!
Χρησιμοποιησα την πρωτη συνδεση του pdf, "serial-serial 1:1.
Eδω να πω πως με βοηθησε ευγενεστατα και ο Κυριος Χαιτας, που μου εδωσε μια γνωμη, και τον ευχαριστω για την αψογη αντιμετωπιση.
Στο ψητο τωρα!
Αρχικα συνδεσα το buffalo στον προ, με τις ιδιες συνθηκες που το ειχα και πριν.(λεω ιδιες συνθηκες, γιατι του ειχα περιορισει την σταθμη του σηματος εξοδου στα 2mv με την προσθηκη αντιστασεων στις διακριτες θεσεις που προβλεπει ο twistedpair.
Eκεινο που μου εκανε με την μια εντυπωση, ηταν οτι απο χαμηλες σταθμες, ερχοντουσαν πολυ περισσοτερες λεπτομερειες απο πριν, μικροδυναμικα να το πω; περισσοτερος αερας στις ψηλες, και αναμεσα στα οργανα, που τα εκανε να ακουγονται πιο σαφη, σου εδινε ομως μια γευση του τι θα επαιρνες σε μεγαλες εντασεις.
Πραγμα που επαληθευτηκε γιατι οταν ανεβηκαν οι τασεις και οι εντασεις, το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλο ηταν οτι:
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΛΑ!
ΝΑΙ ΕΙΧΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟ ΒUFFALO 32S!
Δεν ξερω αν στεκει σαν ορος, αλλα μου εδωσε την εντυπωση οτι αυξηθηκε η "αναλυση στο χαμηλο".
Εγινε πιο κοφτο, πιο ατακατο να το πω, πιο περιγραφικο, θα ελεγα, οι μεσαιες δεν μπορω να πω πως αλλαξαν χροιες - το ιδιο μηχανημα ειναι αλλωστε - αλλα αυξηθηκε η λεπτομερεια παντου, σε ολο το ακουσμα!
Εφ'οσον πηρα μια γευση με τον βουβαλο πανω στον προ, τον συνδεσα κατ'ευθειαν πανω στον τελικο.
Εδω μου θυμισε οτι αν θελω να καταργησω τον προ, πρεπει να μεταφερω το κοινο σημειο γειωσης μεσω των interconnects, στον τελικο, η στην πηγη.
Βεβαια οι σταθμες δεν επαρκουσαν για να τον οδηγησει σωστα, αλλα θα ελεγα με επιφυλαξη οτι ο προ του εδινε περισσοτερο χαμηλο και ελεγχο.
Δεν θα ελεγα οτι ακουστηκε σαν να φευγει κατι απο την πορεια του σηματος που να αφαιρει σε διαφανεια.
Μαλλον ομως ειναι θεμα οδηγησης, και θα επανελθω "δημητριος" οταν τοποθετησω τους Lundahl σε πλακεττα, και αφαιρεσω τις αντιστασεις στο σταδιο εξοδου για να μην περιοριζεται η σταθμη.
Παντως μεχρι στιγμης απο το μικρο αυτο δειγμα που ακουσα, αξιζε και με το παραπανω το επιπλεον κοστος, γιατι "το εκανε αλλο μηχανημα"!

Reaction score
9

Παει δεν θα αντεξω!
Θα το παω για μετρησεις!
Θυμηθηκα οτι πριν λιγες μερες, γυρνωντας απο την δουλεια σταματησα σε ενα caraudiαδικο για να κανω κατι στο ηχοσυστημα του αυτοκινητου, και στην κουβεντα ο τυπος βγηκε "δικος μας"!
Ο τυπος εχει το μικροβιο που λενε.
Εχει στησει ενα ιντερνετικο περιοδικο (caraudiotest.gr) για test και αξιολογηση ηχοσυστηματων αυτοκινητου!
Ειδα τις εγκαταστασεις του περιοδικου, και μου αφησε πολυ καλη εντυπωση!
Εχει τα μηχανηματα για να βαλουμε το buffalo στην διαγνωση!
Καποιοι ισως να τον ξερουν, ειναι ο Νικος ο Κωνσταντινιδης, και ειναι καπου στην Αργυρουπολεως - Αlfasound το μαγαζι.
Μου εδωσε την εντυπωση σοβαρου επαγγελματια και με "αυτι" το κυριωτερο.
Εννοειται πως θα σας ενημερωσω για τα αποτελεσματα, αρκει να τον πεισω να διαθεσει λιγο χρονο!
Το αποψινο με επεισε οτι το μηχανακι αξιζει και με το παραπανω τα λεφτα του!

Reaction score
10

Παει δεν θα αντεξω!
Θα το παω για μετρησεις!
Θυμηθηκα οτι πριν λιγες μερες, γυρνωντας απο την δουλεια σταματησα σε ενα caraudiαδικο για να κανω κατι στο ηχοσυστημα του αυτοκινητου, και στην κουβεντα ο τυπος βγηκε "δικος μας"!
Ο τυπος εχει το μικροβιο που λενε.
Εχει στησει ενα ιντερνετικο περιοδικο (caraudiotest.gr) για test και αξιολογηση ηχοσυστηματων αυτοκινητου!
Ειδα τις εγκαταστασεις του περιοδικου, και μου αφησε πολυ καλη εντυπωση!
Εχει τα μηχανηματα για να βαλουμε το buffalo στην διαγνωση!
Καποιοι ισως να τον ξερουν, ειναι ο Νικος ο Κωνσταντινιδης, και ειναι καπου στην Αργυρουπολεως - Αlfasound το μαγαζι.
Μου εδωσε την εντυπωση σοβαρου επαγγελματια και με "αυτι" το κυριωτερο.
Εννοειται πως θα σας ενημερωσω για τα αποτελεσματα, αρκει να τον πεισω να διαθεσει λιγο χρονο!
Το αποψινο με επεισε οτι το μηχανακι αξιζει και με το παραπανω τα λεφτα του!
Ο άνθρωπος γράφει στο avsite στις παρακάτω κατηγορίες,
εδώ είναι Car_Audio_Test!

Reaction score
9

Ε! τοτε ειναι 100% δικος μας!
Η προσπαθεια με το ιντερνετικο περιοδικο παντως ειναι αξιεπαινη.
Θελει πολυ μερακι για κατι τετοιο, και απ' οτι φαινεται το διαθετει.
Προσφερουν πολλα τετοιες πρωτοβουλιες στον χωρο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.563

welcome to the transformer...

Reaction score
9

welcome to the transformer...
Οοοοοοολλλεεεεεεε!
Ριξε τωρα και το μυστικο για τον τηλεχειριζομενο foobar, που δεν μας ακουει κανεις! :116:

Reaction score
9

crazycamber;1086273του ειχα περιορισει την σταθμη του σηματος εξοδου στα 2mv [/quote said:
Εννοω 2V RMS

Reaction score
9

Μιας και μου ανοιξε η ορεξη απο αυτο που ακουσα εχθες, και ενω σχεδιαζω ηδη την πλακεττα για τους lundahl, αν θελω να παρω το καλυτερο που μπορει να δωσει αυτη η υλοποιηση, τι αλλες βελτιωσεις μπορουν να γινουν, π.χ. στο θεμα τροφοδοσια;
Εχω ακουσει οτι υπαρχουν κατι ωραια μοντουλα.
Λεπτομερειες κανεις;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ανέβασε την έξοδο στα default αν παίζεις χωρίς προ.
Για τροφοδοσία τι έχεις τώρα;

Reaction score
9

3 ανεξαρτητα τροφοδοτικα με διπλη σταθεροποιηση (LM317/LM337)
για τα 2X15 και για τα 5V.
Oπως και 3 μ/τ (2Χ24 και 9V)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Φτιάξε P2P τα regulators του Salas με remote sensing. Περισσότερα στο Diyaudio. ;)
Μετά θα σου φέρω τα δικά μας να συγκρίνουμε, να "χάσουμε" και να έχουμε ισχυρό κίνητρο να τα φτιάξουμε κι εμείς (γιατί έχει πέσει τεμπελιά εδώ κάτω)..

Reaction score
9
Απάντηση: Re: ESS Technology Announces Sabre32 Reference DAC

Φτιάξε P2P τα regulators του Salas με remote sensing. Περισσότερα στο Diyaudio. ;)
Μετά θα σου φέρω τα δικά μας να συγκρίνουμε, να "χάσουμε" και να έχουμε ισχυρό κίνητρο να τα φτιάξουμε κι εμείς (γιατί έχει πέσει τεμπελιά εδώ κάτω)..
Ομολογω πως δεν καταλαβα και πολλα...
P2P;;;;;
Salas?????
Συγκρινουμε;;;;;
Χασουμε;;;;;;;:111:
Βρε συντεκνοι και "ομοιοπαθεις" δεν ειμαστε ολοι;;;:116:
Συγχωρεσε μου την ερωτηση που εκανα για τα τροφοδοτικα, αλλα εχω ενα ψιλοπροβλημα στην κατανοηση αγγλικου κειμενου αφ'ενος, και αφ'εταιρου δεν ξερω που στοχευει μια αναβαθμιση στην τροφοδοσια του buffalo.
Εννοω τι ειναι το ζητουμενο...
Τωρα οσον αφορα στο "συγκρινουμε - χασουμε" με χαλαει οτι εχει να κανει με ανταγωνισμο μεταξυ - επιτρεψτε μου - φιλων με κοινους νταλκαδες και ανησυχιες...
Οταν μπορω να προσφερω, ειναι το καλυτερο μου!
Απο την αλλη βεβαια δεν θα ξεχασω το δωρο που μου κανατε "παλιοπαιδα" παραμονη πρωτοχρονιας!
Για οσους δεν κατεχουν η απαντηση βρισκεται στο ιδιο θεμα, μερικες σελιδες πισω...:619:

Reaction score
9

Παραθετω και την απαντηση του Per Lundahl, για την προτεινομενη συνδεσμολογια, για μετατροπη της balanced εξοδου σε single ended:

I suggest the following connection for your DAC output application

In + (from DAC) LL1592 pins 1 + 5
In - (from DAC) LL1592 pins 2 + 4
Local ground LL1592 pin 8

Out hot unbalanced LL1592 pins 6 + 10
Out ground unbalanced LL1592 pins 7 + 9
I suggest you do not connect unbalanced ground to local (DAC) ground.

No, the 7k+400pF is not necessary.

- Per Lundahl

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.563

στό'πα, ε? είναι αρχηγός ο περ!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος