F1 season 2007 chat

Reaction score
3
Re: F1 season 2007

Να το σηκώσει ο Massa φέτος κι όχι ο αχώνευτος Φινλανδός και τι στον κόσμο!:crazy_3:
Δείτε και τα χρονομετρημένα τώρα ;-)

Attachments

• 124,7 KB Προβολές: 7

GTX

Reaction score
39

Απίστευτα πράγματα στο GP σήμερα!!! wall_1wall_1wall_1

Den exei bouloni to bmw kardia mou!!!!! :happy_5::happy_5::happy_5:

Reaction score
0

Απίστευτα πράγματα στο GP σήμερα!!! wall_1wall_1wall_1

Den exei bouloni to bmw kardia mou!!!!! :happy_5::happy_5::happy_5:
Δεν πρέπει να ήταν το μπουλόνι αυτό που έφυγε ...
Πιθανότατα ήταν κάποιο κέλυφος γιατί αν δεις καλά ήταν στρογγυλό και διαμπερές ... ίσως ήταν και από το κομπρεσέρ... και έκανε ένα γύρο με την ρόδα μισοβιδωμένη... Δεν νομίζω να έβγαλε όλο το γύρο με την ρόδα αβίδωτη!

Πάντως πολύ show σήμερα ... όλα στραβά στους μηχανικούς!

Reaction score
51

Πριν σχολιάσω τον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ (και λίγα λέω :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: ) ποντίκαρο της Ferrari (ναι...για τον ψάρακα τον Kimi μιλάω) ας δούμε πλέον τα χθεσινά αποτελέσματα των επίσημων δοκιμών για την Pole Position

Reaction score
51

Εδώ είναι τα αποτελέσματα του αγώνα......
Τα γνωστά
Ο Massa νικητής (μας έκλεισε το στόμα με άνεση :cool_4: ), ο Hamilton 2ος και ο Alonso 3ος.
O Kimi τερμάτισε στην πισίνα του ξενοδοχείου του. Φόρεσε την ρόμπα του, ξεκούμπωτη και κάθησε να πιει το τσαγάκι του. Ρε ουστ......:mad_3: :mad_3: :mad_3:

Reaction score
51

Οι ταχύτεροι γύροι του αγώνα, επιβεβαιώνουν την δυναμική τόσο του μονοθεσίου της Ferrari όσο και του....τραβήγματος του αυτιού στο Massa (από τον Todt και όλο τον Ιταλικό τύπο) :cool_4: :cool_4: :cool_4:

Reaction score
51

Τα σχόλιά μου για τον αγώνα αργότερα απόψε......
Ένα είναι σίγουρο
Τα έχω πάρει στο κρανίο με την απαράδεκτη συμπεριφορά του Raikkonen τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.......:mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3:

Reaction score
51

Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά!!!!
Ό,τι και να πω είναι μάλλον λίγο.....
Μιχαλάκη...
Μας λείπεις

Reaction score
4.855

Μπράβο στον Μάσσα ήταν μια κλάση πάνω η παρουσία του αλλά δεν μου άρεσε που χτύπησε έστω και κατα λάθος τον Αλόνσο στην αρχή που ήταν 1-1.5 μέτρο μπροστά του και βγήκε σχεδόν από την γραμμή του για να τον ζορίσει και τον χτύπησε . Τυχερός ήταν που δεν βγήκαν και οι δύο έξω.
Φαντάζομαι οι αγωνοδίκες πιέστηκαν αρκετά από την Φεράρι για να μην του ρίξουν καμια ποινή και καταστρέψουν τον αγώνα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.797

Η πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση είναι αποφασιστικής σημασίας για την εξέλιξη του αγώνα. Ειδικά όταν οι πρώτοι οδηγοί βρίσκονται σε διαφορετική τακτική όσον αφορά τα pit stops.
Συν το γεγονός ότι τα προσπεράσματα γίνονται όλο και δυσκολότερα τα τελευταία χρόνια.
Ήταν σχεδόν αδύνατο να επιβληθεί ποινή στο Massa, ακόμα κι αν είχε αποδειχτεί ότι έχει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το συμβάν.
Η προσπάθεια της FIA είναι να βρει τρόπους να γίνει η F1 πιο θεαματική, για να συγκεντρώσει κι άλλους θεατές, άρα περισσότερα χρήματα από τους σπόνσορες.
Οι μη φανατικοί της F1 θεωρούν τους αγώνες, με τη σημερινή τους μορφή, βαρετούς. Η αποχώρηση του Schumi ήταν ένας ακόμα λόγος για να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος στην F1, μέχρι οι οπαδοί να βρουν το νέο "ήρωά" τους.
Γενικά οι αγώνες έχουν γίνει πολύ "στρωτοί", η ικανότητα και η προσωπικότητα του οδηγού, είναι πια μόνο ένα ποσοστό για την επιτυχία. Μετράει η τακτική της ομάδας, η βοήθεια από τον teammate, οι δημόσιες σχέσεις, οι κανονισμοί και φυσικά τα χρήματα.
Προσωπικά δεν έχω πολλά παράπονα για τη F1, αλλά δεν είμαι ο μέσος όρος θεατή, γιατί είμαι πιστός με το θεσμό από τη δεκαετία του 70.
Για να έχουμε όμως νέους υποστηρικτές πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα τη βελτίωση του θεάματος και σε δεύτερο λόγο όλα τα τεχνικά και τους κανονισμούς που είναι κατανοητά από τους πιο μυημένους.
Κάποια πράγματα επίσης πρέπει ν' αλλάξουν.
Για παράδειγμα, θεωρώ λίγο "ανόητο" αυτό που συμβαίνει στην τρίτη περίοδο των δοκιμών, που τα μονοθέσια κάνουν άσκοπα γύρους για να κάψουν τη βενζίνη και να ελαφρύνουν, ώστε να πετύχουν καλό χρόνο. Γιατί πρέπει να ξεκινούν τον αγώνα με την ίδια ποσότητα καυσίμου, με αυτήν της τρίτης περιόδου των δοκιμών;
Δεν εκφράζω μόνο προσωπικές απόψεις, αλλά κι αυτά που διαβάζω στα fora και στα σχετικά sites, από ειδικούς και μη.

Reaction score
4.855

Πάντως η σεζόν έχει πάρει φωτιά με τους 2ους οδηγούς με άριστη ψυχολογία τα φαβορί να είναι καταγχομένα . Με αυτά δεν θέλει και πολύ να δούμε "παλιούς ωραίους αγώνες με ριψοκίνδυνες προσπεράσεις", γιατί τα τελευταία 3-4 χρόνια μετά την εκκίνηση πάμε για ύπνο....ζζζζζζζζζ

GTX

Reaction score
39

δεν μου άρεσε που χτύπησε έστω και κατα λάθος τον Αλόνσο στην αρχή που ήταν 1-1.5 μέτρο μπροστά του και βγήκε σχεδόν από την γραμμή του για να τον ζορίσει και τον χτύπησε
Όντως μετά την πρώτη στροφή φαίνεται να πηγαίνει λίγο πιο αριστερά απ'οτι θα έπρεπε αλλά και πάλι δε νομίζω να τίθεται θέμα ποινής είναι καθαρό racing incident, με την ίδια λογική ο Alonso φταίει που στην πρώτη στροφή αν δείς ουσιαστικά κλείνει πάνω στον Massa και τον πετάει στο kerb.

Πολύ ριψοκίνδυνος επίσης είναι ο τρόπος που ξαναμπαίνει ο Alonso στην πίστα μετά την έξοδο του, ούτε λίγο ούτε πολύ παραλίγο να πάρει μαζί του 4 αυτοκίνητα. Απόλυτα δικαιολογημένη κίνηση βέβαια, μιλάμε για πρώτες θέσεις στον πρώτο γύρο, ποιός θα περίμενε στη θέση του.

Βάζω και βίντεο να το βλέπουμε :cool_4:

[youtube]A54D1rlrdGk[/youtube]

GTX

Reaction score
39

Τώρα που έχουν δημοσιευτεί και κάποια πράγματα και με πιο πολύ ψυχραιμία wall_1 μπορώ να γράψω μερικά πράγματα για το GP :crazy_3:

Καταρχήν πρέπει να ήταν ο πιο ενδιαφέρον αγώνας για φέτος (στην αρχή τουλάχιστον), είχαμε 8 εγκαταλείψεις, αγωνία στην πρώτη στροφή, φωτιές στα pits, μπουλόνια να φεύγουν...χαμός γενικά :bravo:

Ο Alonso, στη Mclaren πρέπει να πίστευαν οτι ήταν πιο ελαφρύς από το Massa οπότε για να τους βγεί η στρατηγική τους και οι μαγκιές που έκαναν στο quali (βγήκε τελευταίος κτλ) έπρεπε οπωσδήποτε να περάσει μπροστά από το Massa στην εκκίνηση, βάλε και το κράξιμο που έχουν φάει και οι 2 (Alonso/Massa) για τις πρόσφατες εκκινήσεις τους και είναι απόλυτα κατανοητά τα όσα έγιναν στις πρώτες 2 στροφές. Μετά την τάπα που έφαγε ο Massa από το Hamilton πιστεύω πιο πιθανό ήταν να βγούν και οι 2 έξω (με τον Alonso) παρά να αφήσει τον Ισπανό να περάσει "happy_1"

Η συμπεριφορά του Kimi εντός πίστας με έχει εξοργίσει, μπορεί αυτόν να υποστηρίζω αλλά πραγματικά φέτος με έχει απογοητεύσει κυρίως από τα κακά quali που κάνει. Μου δίνει την αίσθηση οτι κοιμάται, κακό quali και κακή εκκίνηση, τον πέρασε ο Hamilton που απ'οτι είδαμε ήταν πιο βαρύς από Alonso και Massa. Βέβαια δεν είδαμε πόσο βαρύς ήταν ο Kimi αλλά με το σκεπτικό οτι το Ferrari είναι αρκετά πιο γρήγορο από το Mclaren (μετά από αυτό τον αγώνα δε πιστεύω να έχει κανείς αμφιβολίες), είναι ξεκάθαρο και μετά τις δηλώσεις του Almondo οτι την Παρασκευή τα Mclaren ήταν (εσκεμένα??) πιο ελαφριά. Αρα λαμβάνοντας υπόψη οτι ο Kimi κινούνταν πιο γρήγορα από το Hamilton πριν εγκαταλείψει, στην εκκίνηση δε μπορούμε να ξέρουμε αν τελικά κοιμήθηκε και τον πέρασε ο Hamilton ή αν ήταν πιο βαρύς και απλά δε μπορούσε να ξεκινήσει όσο γρήγορα όσο ο Hamilton και απλά μετά κινούνταν πιο γρήγορα από τον Hamilton λόγο της υπεροχής του Ferrari. Από την άλλη δε βλέπω με ποιά λογική η Ferrari να έχει βάλει περισσότερα καύσιμα στον Kimi από το Massa, πάλι δηλαδή να σπρώξουν τον δεύτερο οδηγό όταν μάλιστα ο Kimi είναι μπροστά στο πρωτάθλημα?? Ο Almondo αναφέρει στη συνέντευξή του μετά τον αγώνα οτι ο Kimi είχε κάποιο πρόβλημα στον τελευταίο γύρο του quali χωρίς να λέει τί??? Εγώ πάντως βλέπω οτι στη Ferrari πρέπει να γυρίσει ο Ross Brawn άμεσα, νομίζω οτι κάτι δεν πάει καλά με τις στρατηγικές τους τελευταία, δε γίνεται να κάνει μαγκιές οι Mclaren στα quali, αυτά πάντα η Ferrari τα κάνει.

Τα εκτός πίστας του Kimi δεν με ενόχλησαν τόσο πολύ. Το οτι έφυγε από την πίστα αμέσως μετά την εγκατάλειψη χρησιμοποιήθηκε από τους δημοσιογράφους γενικά σαν κάτι αρνητικό. Καλά ούτε εμένα μου άρεσε αλλά μη τρελαινόμαστε κιόλας, δεν είναι δα και κάτι τόσο ακραίο, και ο shumi το έχει κάνει απλά συνήθως καθόταν και μετά τα DNF, ο Barichello ας πούμε και αυτός πάντα έφευγε. Ο Kimi πάντα φεύγει, βέβαια όταν είσαι στη Mclaren καταντάει κουραστικό να κάθεσαι κάθε φορά στο pitbox να βλέπεις τον αγώνα αλλά τώρα στη Ferrari πιστεύω έπρεπε να κάτσει, όσο να ναι τον έχουν στη μπούκα οι Ιταλοί για την ψυχρότητα του μπορούσε να δείξει λίγο πιο άνθρωπος για μια φορά, στο κάτω κάτω μέχρι τώρα η Ferrari του δίνει καλά αυτοκίνητα. Βέβαια μπορεί να μην ήθελε να βλέπει τη φάτσα του Shumi και να ακούει τις παπαριές που θα του έλεγε :happy_5::happy_5::happy_5:

Πέρα από την πλάκα εμένα όπως και του Kimi (φάνηκε και σε κάποιες συνεντεύξεις) με ενόχλησε η παρουσία του Shumacher. Κανένας δεν κατάλαβε ποιός ήταν ο ρόλος του και τί τον φέραν να κάνει. Καταλαβαίνω οτι η Ferrari τον θεωρεί ακόμα μέλος της ομάδας και μπλα μπλα μπλα αλλά έχει πλέον φύγει και πρέπει να μας αφήσουν στην ησυχία μας και να προχωρήσουν μπροστά. Έτσι όπως το βλέπω η παρουσία του μόνο δυσαρέσκεια στον Kimi μπορούσε να προσφέρει. Αυτά είναι ξεκάθαρα από τις δηλώσεις Kimi/Massa. Ο μεν Massa και καλά τον βλέπει σα μεντορά τους και σε όλες τις δηλώσεις του είναι καταχαρούμενος που ήταν εκεί ο Shumi και λέει άκουσε με προσοχή αυτά τα πολύ εύστοχα που είχε να πεί. Ενώ ο Kimi όταν τον ρωτάγαν οι δημοσιογράφοι και λογικά πιστεύω είχε μια αμυντική στάση, έλεγε δεν έχει έρθει να μας πει πως να οδηγήσουμε, δε ξέρω ακριβώς τί θα κάνει, δεν είμαι εγώ υπεύθυνος να απαντήσω κτλ. Τί τον φέρατε ρε παιδιά ειλικρινά δε κατάλαβα??? Για να δώσει συνέντευξη τύπου και να πεί θα βοηθήσω την ομάδα?? Να κάνει τα PR που βαριέται ο Kimi?? ή τελικά για να τους δείξει πως να οδηγήσουν τα αυτοκίνητα. Γενικά πιστεύω η παρουσία του Shumi ήταν φάουλ από την μεριά της Ferrari και όχι τίποτα δίνει πάτημα και στο Δημητρόπουλο και θα μας ζαλίσει τώρα, αν οδηγούσε αυτός κτλ :happy_5::happy_5::happy_8::happy_8::happy_8:

Τέλος να πω οτι η υπεροχή των δεύτερων οδηγών και στις 2 ομάδες αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να μας κάνει τόση εντύπωση. Alonso και Kimi είναι σε καινούρια ομάδα και μάλιστα και οι 2 λόγω συμβολαίων άρχισαν να οδηγάν από τον καινούριο χρόνο. Άρα μη ξεχνάμε οτι όλες οι αρχικές δοκιμές εξέλιξεις έχουν γίνει από τους Massa/Hamilton, τα αυτοκίνητα μέχρι κάποιο σημείο είναι ραμμένα στα μέτρα αυτών των 2 ;-)

GTX

Reaction score
39

Γενικά οι αγώνες έχουν γίνει πολύ "στρωτοί", η ικανότητα και η προσωπικότητα του οδηγού, είναι πια μόνο ένα ποσοστό για την επιτυχία.
Όντως οι αγώνες έχουν γίνει πολύ στρωτοί, εκτός από χθές δεν γίνονται ατυχήματα, όλοι στρίβουν μια χαρά στην πρώτη στροφή κτλ. Μεγάλο ρόλο γι'αυτό πιστεύω παίζει η μορφή που έχουν αποκτήσει οι Παρασκευές. Πλέον είναι testing και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν δεν είναι αυτά του GP άρα κάνουν όσους γύρους θέλουν και δε τους νοιάζει τί θα πάθουν κινητήρας κτλ. Έτσι ενώ πέρσι που η Παρασκευή μέτραγε έβλεπες Kimi, Alonso και γενικά τους οδηγούς να κάνουν λίγους (8-10) γύρους και μόνο οι τρίτοι οδηγοί κάναν πολλούς. Άρα πλέον φτάνουν στο Σάββατο και την Κυριακή και είναι όλοι αρκετά εξοικειωμένοι με την πίστα, όσοι δεν την ξέρουν την έχουν μάθει και όσοι την ξέρουν την έχουν θυμηθεί καλύτερα. Άρα οι πιθανότητες για λάθη μειώνονται. IMHO πάντα :cool_4:

Reaction score
0

Βέβαια μπορεί να μην ήθελε να βλέπει τη φάτσα του Shumi και να ακούει τις παπαριές που θα του έλεγε :happy_5::happy_5::happy_5:
Αφήστε τα team Radio και τις μ....ες, αυτό θα ήθελα να το ακούσω!!!

Be careful with ze kar...

Η αλήθεια να λέγεται πάντως, ο Schumi αυτόν τον αγώνα θα τον κέρδιζε και κοιμώμενος και ελπίζω ο Kimi να βρει τις ισορροπίες που θέλει σύντομα γιατί το Μάσσα δεν τον πάω μία, παρ' ότι Φεραρικός.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.925
Members
38.627
Νεότερο μέλος
hatzopou