foobar 2000 απορια....

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: foobar 2000 απορια....

Η αληθεια ειναι οτι μετα απο 1 εβδομαδα που εχω αφιερωσει να τον φερω εκει που θελω, εχω φτασει τα 110 κιλα και ολα μουσκουλα!
Μου βγαινει μια βαρβατιλα ενα πραμα!
Ειδικα τωρα που μαθαινω εντολες σε ASCII, ποιος με πιανει!
Παντως για αυτο και μου αρεσει!
Ειναι player που η τον μισεις απολυτα, η γουσταρεις τρελλα!
:116:

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: foobar 2000 απορια....

Το Foobar είναι εργαλείο ή "αντρικό παιχνίδι" αν προτιμάτε.
Ναι, μόνο που κάνει τα μισά περίπου πράγματα από αυτά που κάνουν άλλοι players και πάλι για τα υπόλοιπα πρέπει να σε βασανίσει μέχρις εσχάτων προκειμένου να τα πετύχεις.
Η ενασχόληση με τον foobar μού φέρνει κάτι προς το αυτομαστίγωμα που κάνουν οι μουσουλμάνοι... :138:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Έχω μαλώσει πολλές φορές για το πόσο καλό transport είναι o σκληρός δίσκος με τα ταπεινά αρχειάκια του (για να ξυπνήσει μετά από χρόνια ο κόσμος και να παίζει πλέον με τέτοια πηγή η πλειοψηφία - everybody and his dog που λένε).

Έχω μαλώσει πολλές φορές γιατί μου έπεφταν τα μαλλιά όταν διάβαζα το πόσο μοναδικό είναι το τάδε πρόγραμμα αναπαραγωγής σε κάποιο συγκεκριμένο του feature (παρόλο που κατά τα άλλα παίζει "ό,τι να'ναι" και δεν έχεις τον παραμικρό έλεγχο στην ποιότητα αναπαραγωγής) για να βρω πολύ εύκολα ακριβώς το ίδιο feature σε plugin στο "ταπεινό" Foobar όταν το χρειάστηκα (π.χ. βλέπε iΤunes και χρήση iPhone ως remote).

Έχω μαλώσει πολλές φορές για το Χ ή Υ DAC για να βγει στη φόρα αργότερα ότι ο άνθρωπος που ήταν τόσο σίγουρος ότι ξέρει καλύτερα (παρόλο που ανακάλυψε το PC ως audio πηγή 5-6 χρόνια μετά από εμένα και που ίσα-ίσα ξέρει να το βάζει μπροστά το μαραφέτι) δεν ήξερε καν ότι πρέπει να κάνει bypass τον mixer των Windows.

Έχω μαλώσει πολλές φορές για το Χ ή Υ interface για να βγει στη φόρα αργότερα ότι ο άνθρωπος που ήταν τόσο σίγουρος ότι ξέρει καλύτερα (παρόλο που ανακάλυψε το PC ως audio πηγή 5-6 χρόνια μετά από εμένα και που ίσα-ίσα ξέρει να το βάζει μπροστά το μαραφέτι) δεν ήξερε καν τη διαφορά μεταξύ των USB modes και του firewire.

Έχω μαλώσει πολλές φορές για το Χ ή Υ ψηφιακό μαραφέτι και τις εναλλακτικές λύσεις που βγάζει ο ανταγωνισμός για να βγει στη φόρα αργότερα ότι ο άνθρωπος που ήταν τόσο σίγουρος ότι ξέρει καλύτερα (παρόλο που ανακάλυψε το PC ως audio πηγή 5-6 χρόνια μετά από εμένα και που ίσα-ίσα ξέρει να το βάζει μπροστά το μαραφέτι) δεν ήξερε 100% τι διάβολο κάνει το μαραφέτι που αγόρασε.

Έχω μαλώσει πολλές φορές για το Χ ή Υ πρόγραμμα αναπαραγωγής για να βγει στη φόρα αργότερα ότι ο άνθρωπος που ήταν τόσο σίγουρος ότι ξέρει καλύτερα (παρόλο που ανακάλυψε το PC ως audio πηγή 5-6 χρόνια μετά από εμένα και που ίσα-ίσα ξέρει να το βάζει μπροστά το μαραφέτι) δεν ήξερε καν τι σκατά δεδομένα και σε τι δειγματοληψία τα έστελνε το πρόγραμμά του στο DAC του.

Έχω μαλώσει πολλές φορές για το Χ ή Υ usb transport για να βγει στη φόρα αργότερα ότι ο άνθρωπος που ήταν τόσο σίγουρος ότι ξέρει καλύτερα (παρόλο που ανακάλυψε το PC ως audio πηγή 5-6 χρόνια μετά από εμένα και που ίσα-ίσα ξέρει να το βάζει μπροστά το μαραφέτι) δεν ήξερε καν τι είναι το jitter.

Να μην αναφερθώ στο πόσο ηλίθιος ένοιωθα όταν έβλεπα, μετά από καιρό, ότι πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα για να ξεκινήσουμε να μιλάμε για ψηφιακή πηγή με υπολογιστή (για τα οποία δε μου πέρασε καν από το μυαλό ότι μπορεί να μην ισχύουν στο σύστημα του εκάστοτε "γνώστη"), μπήκαν πολύ πρόσφατα σε αναβάθμιση του αγαπημένου του, "φοβερού και τρομερού", προγράμματος ή μηχανήματος....

Περιστατικά σαν τα παραπάνω (κ.α. πολλά) με κάνουν πλέον να απέχω από αντιπαραθέσεις τέτοια φύσεως και από το να προσπαθώ να ανοίγω... μάτια ερμητικά κλειστά.

Γράφω απλά αυτά που θεωρώ εγώ σωστό με βάση τις όποιες γνώσεις μου και την εμπειρία μου και όποιος θέλει το λαμβάνει υπόψην του.
Στο κάτω κάτω δεν έχουμε να κάνουμε με θέματα ζωής και θανάτου. Δεν υπάρχει "πρέπει". Υπάρχουν οι σωστοί , οι λιγότερο σωστοί και οι λάθος τρόποι, άλλα ακόμα και τον χειρότερο να επιλέξεις δε χάλασε ο κόσμος.
Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι έχουμε σοβαρότερα προβλήματα στη ζωή μας από το αν ακούμε bit-perfect ή με το καλύτερο resampling plugin.

Επίσης για τους ίδιους λόγους, κι εκεί θέλω να καταλήξω, έχει πάψει προ πολλού να με απασχολεί η άποψη των άλλων εκτός εάν έχω πλήρη εικόνα των γνώσεών τους και της εμπειρίας τους.

Το παραπάνω μπορείτε να το κρίνετε όπως θέλετε αλλά είναι πλέον η δική μου στάση και αντιμετώπιση (ή και άμυνα εάν θέλετε) μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα στην πίεσή μου, πολύ τράβηγμα των μαλλιών μου και "χαμένο" χρόνο...
[Τα εισαγωγικά γιατί αν κρίνω από ΠΜ και emails υπάρχουν και άνθρωποι που εκτιμούν αυτό που κάνουμε. Αν έστω και ένας βοηθήθηκε, ο χρόνος δεν είναι ουσιαστικά χαμένος].

Μπορεί να ενοχλούν αρκετούς το παραπάνω αλλά η πραγματικότητα είναι ότι από τη στιγμή που καθιερώθηκαν οι υπολογιστές ως transport, η πλειοψηφία όσων ασχολούνται με το hobby θα υστερεί σε αρκετά πράγματα σε σχέση με όσους έχουν άριστη εξοικείωση με τους υπολογιστές (λόγω δουλειάς ή/και σπουδών ή/και τρέλας).
Το κενό είναι αδύνατο να γεφυρωθεί αλλά τουλάχιστον για τα βασικά που έχουν να κάνουν με τη χρήση ως πηγή κάτι μπορεί να γίνει. Το σίγουρο είναι ότι απαιτείται χρόνος.. Χρόνος και διάθεση να μάθουμε 5 πράγματα παραπάνω.

Το forum είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο σε αυτή τη διαδικασία - χωρίς να μας γλυτώνει από την προσωπική μας ενασχόληση (κοινώς πρέπει να υδρώσουμε λίγο κι εμείς το πωλαράκι μας στην καρέκλα αλλιώς δε γίνεται τίποτα).
Το μεγάλο αρνητικό με τα forum είναι ότι, ανεξαρτήτως θεματολογίας, την αποκλειστική ευθύνη για την αξιολόγηση των (πολλές φορές αντικρουόμενων) posts την έχει ο αναγνώστης. Το παραπάνω είναι αρνητικό διότι εκ των πραγμάτων ο αναγνώστης, ακόμα και ο τακτικός, δεν μπορεί πάντα να γνωρίζει ούτε το ιστορικό, ούτε το background, ούτε την τριβή του κάθε μέλους με το αντικείμενο ενώ πολύ συχνά ο ίδιος δε διαθέτει και τις γνώσεις για να κρίνει (γι'αυτό άλλωστε διαβάζει, για να μάθει).

Life sucks.

Reaction score
0
Νομιζω οτι ο foobar ειναι, προς το παρον, η καλυτερη λυση.

Και εξηγουμαι (προσωπικη γνωμη παντα):

1) Ειναι παναλαφρος και μικρος σε μεγεθος χωρις να του λειπουν σημαντικες λειτουργιες, πραγμα που δειχνει εμπνευσμενο κωδικα και οχι spaghetti code...
Επισης δεν ειναι φορτωμενος με eye candy για να ενυπωσιασει το χρηστη, δεν το χρειαζεται αλλωστε. Ειναι ενας damn good simple (?) player.

2) Ειναι open source και κατ'επεκταση δωρεαν. Πραγμα που σημαινει οτι ειναι δυνατον να αναπτυχθει απο ολη την κοινοτητα. Γιατι πως να το κανουμε, αλλο να δουλευουν 5 μυαλα σε μια εταιρεια και αλλο ολα τα μυαλα της γης.

3) Ειναι modular. Αν ο χρηστης χρειαστει μια λειτουργια το μονο που εχει να κανει ειναι να βαλει το καταλληλο plugin. Δεν χρειαζεται δηλαδη να εχει ενα sw γεματο ανοησιες που δεν θα χρειαστει ποτε (αν και αυτο εχει να κανει και με το ποσο ασχολειται κανεις με το "αντικειμενο", less is more)

κλπ. κλπ. κλπ.

Δεν κρινω τους αλλους players, απλα τονιζω καποια απο αυτα που μου αρεσουν σε αυτον.

Reaction score
1.188
Απάντηση: foobar 2000 απορια....

Ωραία... Λοιπόν επειδή το forum είναι για να μαθαίνουμε μερικά πράγματα...

Εχω αρκετά αρχεία μουσικής (.mp3 & .flac) που δεν έχουν εξώφυλλο μέσα τους. Περιμένω να μού πείτε:
1. Πώς θα βρω με τον foobar το εξώφυλλο που μού λείπει;
2. Πώς θα το σώσω μέσα στο αρχείο (όχι σε ξεχωριστό .jpg) έτσι ώστε όταν το φορτώνω στο mp3 player να εμφανίζεται στην οθόνη το εξώφυλλο του δίσκου του κομματιού που παίζει;

Reaction score
777
Κώστα Φ πράγματι σε καταλαβαίνω...
Παρατηρώ οτι ελάχιστοι χρήστες υπολογιστή τον έχουν σωστά ρυθμισμένο για ήχο.
Αλλα να σου πώ την αλήθεια έχω κανα δίμηνο που ψάχνω να βρώ τις τέλειες ρυθμίσεις.Όταν λέω τέλειες εννοώ τέλειες και πλήρης.

Όλα πώς το λέν...bit perfect-wasapi,resampling, dithering,dsp και ότι μου ξεφεύγει.

Εδω έρχεται το foobar.Λύνει τα χέρια σε όλα αυτά τα προβλήματα όσο κανένα.Αν έχεις κάνει το σωστό θα παίξει.Αν έχεις κάνει λάθος θα σου βγάλει έρορ και θα βρείς το σωστό.Όμως βρε συ αποτυγχάνει πλήρως στο να σου δώσει με έναν έτοιμο τροπο το τέλειο αποτέλεσμα.Πώς το λένε.Αυτόματα.Να βάλω με ένα tutorial δύο ρυθμίσεις και να παίξει τέλεια.Όπως πρέπει δηλαδή...

Για αυτό περιμένω κάποιο link ή κάποιον οδηγό ρυθμίσεων.Όποιος και όπου βρεί...

Reaction score
1.188

Εγώ που έχω ρυθμίσει το PC μου και παίζει σωστά, άψογα με ASIO είτε με foobar είτε με Winamp, είτε με Mediamonkey θα μπορούσα να πάρω μια απάντηση στο πολύ απλό ερώτημά μου του post #125 ή είναι ιεροσυλία να ζητάμε τέτοια τόσο "πεζά" πράγματα από τον foobar και θα έπρεπε να αυτομαστιγωθώ σαν ένδειξη μεταμέλειας;

Reaction score
11

Εγώ που έχω ρυθμίσει το PC μου και παίζει σωστά, άψογα με ASIO είτε με foobar είτε με Winamp, είτε με Mediamonkey θα μπορούσα να πάρω μια απάντηση στο πολύ απλό ερώτημά μου του post #125 ή είναι ιεροσυλία να ζητάμε τέτοια τόσο "πεζά" πράγματα από τον foobar και θα έπρεπε να αυτομαστιγωθώ σαν ένδειξη μεταμέλειας;

(Δυστυχώς δεν το ξέρω! Αν μάθω κάτι θα σε ενημερώσω φίλε komhst).

Reaction score
10
Κώστα Φ πράγματι σε καταλαβαίνω...
Παρατηρώ οτι ελάχιστοι χρήστες υπολογιστή τον έχουν σωστά ρυθμισμένο για ήχο.
Αλλα να σου πώ την αλήθεια έχω κανα δίμηνο που ψάχνω να βρώ τις τέλειες ρυθμίσεις.Όταν λέω τέλειες εννοώ τέλειες και πλήρης.

Όλα πώς το λέν...bit perfect-wasapi,resampling, dithering,dsp και ότι μου ξεφεύγει.

Εδω έρχεται το foobar.Λύνει τα χέρια σε όλα αυτά τα προβλήματα όσο κανένα.Αν έχεις κάνει το σωστό θα παίξει.Αν έχεις κάνει λάθος θα σου βγάλει έρορ και θα βρείς το σωστό.Όμως βρε συ αποτυγχάνει πλήρως στο να σου δώσει με έναν έτοιμο τροπο το τέλειο αποτέλεσμα.Πώς το λένε.Αυτόματα.Να βάλω με ένα tutorial δύο ρυθμίσεις και να παίξει τέλεια.Όπως πρέπει δηλαδή...

Για αυτό περιμένω κάποιο link ή κάποιον οδηγό ρυθμίσεων.Όποιος και όπου βρεί...
Καλά εσύ έχεις παραγγείλει το 27αρι και ακόμα ψάχνεις τις τέλειες ρυθμίσεις στο Foobar? :143:

Reaction score
777
Καλά εσύ έχεις παραγγείλει το 27αρι και ακόμα ψάχνεις τις τέλειες ρυθμίσεις στο Foobar? :143:
ναι ρε πο%$^η μου...θα πρέπει να ανοίξω νέο μέτωπο τώρα...

Reaction score
1.188

Θα το ψάξω αν και τα 2 από τα 3 links που έχει η σελίδα που αναφέρεται στα εξώφυλλα είναι νεκρά. :110:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani