FW/USB, Sarres, Amarres κουκουνάρες...

ryk

Reaction score
925
Απάντηση: FW/USB, Sarres, Amarres κουκουνάρες...

To ζητούμενο, για τον ήχο, είναι η "ασύγχρονη" επικοινωνία. Άπαξ και το πετύχαμε, ευτυχούμε!
Έτσι? χωρίς συνθήκες? τι να το κάνω αν θέλω να χαμηλώσω τη μουσική τώρα και την χαμηλώνει μετά από 10''?
Και με την σύνδεση PCI/PCIe, έχεις, (ισχυρίζομαι), το "τέλειο" αποτέλεσμα, γιατί δεν παρεμβάλλεται η "άποψη" του οιουδήποτε "χαϊεντάδικου" καλώδιου, (USB, FIREWIRE, SPIDF, (για AES/EBU δεν θα μπορέσω γιατί δεν έχω ιδέα)), και η επικοινωνία γίνεται με την ελάχιστη, κατά το δυνατό, διαδρομή σήματος και μάλιστα "ασύγχρονα"!

:107:
Δεν το γνωρίζω, δεν ξέρω από καλώδια, ούτε θέλω να μάθω (πέρα από τα ΟFC), ούτε έχω όνειρο να γίνω hi-κάτι......προσωπική άποψη! Οπότε είμαι σαν ουδέτερος αγωγός.....εεε παρατηρητής εννοούσα!
Απλά λέω ότι μου λέει η λογική μου και οι λίγες γνώσεις που έχω.
Λες δεν παρεμβάλλεται καλώδιο, παρεμβάλλονται όμως "μονοπάτια" τα οποία είναι κλεισμένα μέσα σε ένα κουτί με τροφοδοτικό. Τι ηλεκτρονικός θόρυβος/ παρεμβολές/παραμορφώσεις σήματος υπάρχουν εκεί μέσα και πόσο επηρεάζουν? Μπορούμε να το μετρήσουμε?

ryk

Reaction score
925
Απάντηση: Re: FW/USB, Sarres, Amarres κουκουνάρες...

και μόλις συγχρονίζονται, ψάχνουν κατευθείαν να βρουν αφορμή να αποσυγχρονιστούν!:105:
Φυσικό φαινόμενο!
γνωστό και σαν εντροπία! :114:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.939

7 σελίδες "γνώσης"! δεν αντέχω άλλη "γνώση"! κάποιος ας κλειδώσει το θέμα! οι απορίες μου λύθηκαν, λύθηκαν!

ryk

Reaction score
925

Πράγματι η "σύγχρονη" επικοινωνία αναφέρεται σαν ταχύτερη! Τώρα κατά πόσο αυτό είναι αισθητό, που και πότε θα σε γελάσω!

Χαρακτηριστικά πάντως σου λέω πως ο υπολογιστής μου σαν "default" θέση στο bios έχει την "σύγχρονη" επιλογή, προφανώς θεωρώντας ότι πλην "ειδικών" απαιτήσεων, βλέπε ήχο, είναι προτιμότερη.

Αμ δε! κοίτα αυτό που λέω από πάνω. Η επιλογή δεν έχει να κάνει καμιά δουλειά με τον ήχο. Και αν η μητρική σου δεν είχε κάρτα ήχου?
Η επιλογή έχει να κάνει με επεξεργαστή και μνήμη ΜΟΝΟ. Η PCI/PCIe σου και στις δύο περιπτώσεις θα δουλεύει ακριβώς το ίδιο, στην ίδια ταχύτητα!

ryk

Reaction score
925

7 σελίδες "γνώσης"! δεν αντέχω άλλη "γνώση"! κάποιος ας κλειδώσει το θέμα! οι απορίες μου λύθηκαν, λύθηκαν!
Καλά, 'ντάξ....δεν γράφω άλλο......

Reaction score
11

Δεν το γνωρίζω, δεν ξέρω από καλώδια, ούτε θέλω να μάθω (πέρα από τα ΟFC), ούτε έχω όνειρο να γίνω hi-κάτι......προσωπική άποψη! Οπότε είμαι σαν ουδέτερος αγωγός.....εεε παρατηρητής εννοούσα!
Απλά λέω ότι μου λέει η λογική μου και οι λίγες γνώσεις που έχω.
Λες δεν παρεμβάλλεται καλώδιο, παρεμβάλλονται όμως "μονοπάτια" τα οποία είναι κλεισμένα μέσα σε ένα κουτί με τροφοδοτικό. Τι ηλεκτρονικός θόρυβος/ παρεμβολές/παραμορφώσεις σήματος υπάρχουν εκεί μέσα και πόσο επηρεάζουν? Μπορούμε να το μετρήσουμε?
1)Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ φαινόμενο καθυστέρησης της μορφής που αναφέρεις στο ψηφιακό volume της κάρτας. Αν μιλάς για επεξεργασία ήχου με εγγραφή, ενεργοποίηση dsp κ.τ.λ.π., εκεί ίσως..

2)Η ακτινοβολία EMI/RFI έχει υπερεκτιμηθεί κατά την γνώμη των ixbtLABS:

" The problem with electromagnetic pickups inside a system unit are certainly exaggerated."
http://ixbtlabs.com/articles3/multimedia/asus-d2.html

Eπιπλέον οι σημερινές εσωτερικές κάρτες-dac, ASUS, E-MU, ONKYO, κ.α., έχουν "ασπίδες" προστασίας, με πολύ σημαντικά αποτελέσματα και άριστες επιδόσεις.

Reaction score
1.192

Να πω ότι όλα αυτά για pci(e), σύγχρονες, ασύγχρονες, ρολόγια με κούκους και χωρίς, είναι εκτός θέματος ή όχι ακόμα;:116:

Reaction score
11

Άντε ρε παιδιά, για ορμάτε να ξεστραβωθούμε!

Και αυτό που λέει στο # 52, που έχω ποστάρει, τι εννοεί;

:111:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: FW/USB, Sarres, Amarres κουκουνάρες...

Να πω ότι όλα αυτά για pci(e), σύγχρονες, ασύγχρονες, ρολόγια με κούκους και χωρίς, είναι εκτός θέματος ή όχι ακόμα;:116:
Όχι ρε μαν περίμενε να μας αναλύσει και τα φλόπια πρώτα ο καραβέλος και μετά.

...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: FW/USB, Sarres, Amarres κουκουνάρες...

Όχι ρε μαν περίμενε να μας αναλύσει και τα φλόπια πρώτα ο καραβέλος και μετά.

...
Όχι αν προηγουμένως δεν μας εξηγήσεις τα περί σύνδεσης PCI/PCIe.

Mετά...άσε...αναλαμβάνω..

:142:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

off topic απορία

Γιατί το κλειστο κάτω από τις κερκίδες της Λεωφόρου το λέγανε "ο τάφος του Ινδού "

over & out

Reaction score
11

Αμ δε! κοίτα αυτό που λέω από πάνω. Η επιλογή δεν έχει να κάνει καμιά δουλειά με τον ήχο. Και αν η μητρική σου δεν είχε κάρτα ήχου?
Η επιλογή έχει να κάνει με επεξεργαστή και μνήμη ΜΟΝΟ. Η PCI/PCIe σου και στις δύο περιπτώσεις θα δουλεύει ακριβώς το ίδιο, στην ίδια ταχύτητα!
Μη με βάζεις να το ψάχνω! Παντού λένε ότι η "σύγχρονη" επικοινωνία είναι ταχύτερη!

Τώρα αν αυτό έχει σχέση με την κάρτα ήχου, μοιάζει να έχει.

Αλλά, νομίζω, ήρθαν οι ειδικοί ορεξάτοι να μας τα πουν!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

off topic απορία

Γιατί το κλειστο κάτω από τις κερκίδες της Λεωφόρου το λέγανε "ο τάφος του Ινδού "

over & out

Κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ένας δημοσιογράφος για να περιγράψει τη στενότητα του γηπέδου το αποκάλεσε Τάφο του Ινδού από την ομώνυμη ταινία[1] της εποχής, του Φριτς Λανγκ.[2] Σύμφωνα με μια δεύτερη εκδοχή, η ονομασία δόθηκε από τον καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και μετέπειτα γενικό αρχηγό, τον Τάσο Στεφάνου. Ο Τάσος Στεφάνου παρομοίασε τα σκαλιά του γηπέδου με τα σκαλιά που οδηγούσαν στον τάφο της ομώνυμης ταινίας.[3],
http://el.wikipedia.org/wiki/Τάφος_του_Ινδού

Σας χαλάω την κουβέντα,δεν θα το ξανακάνω..

Reaction score
11

Λέει:

"If you must overclock the CPU, don't increase the GHz rating too high. You can enter the BIOS and find out a similar term like "Auto Detect PCI Clk" if possible, and set it as Enabled, after that set the parameter behind "Async AGP/PCI CLK" to 66/33MHz. In doing so, no matter how the CPU external frequency is changed, the AGP/PCI bus frequency is locked at 66/33MHz, thus the sound card is able to work in regular again."

Article Source: http://EzineArticles.com/3089243

Λέει;

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: FW/USB, Sarres, Amarres κουκουνάρες...

στην αρχη ειχε πλακα, τωρα κατανταει θλιβερο.
απαντηθηκε η απορια σου περι του τι θα γινει αν σταματησει να γραφει η Κ τροικα? (Κουφου Κογιας Κεαρ?)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.939

όχι, ακόμα είμαστε στο στάδιο σήψης, έχει μέλλον ακόμα...

και αυτός ο φούστης ο Κζαμπάντης που είναι;

ryk

Reaction score
925

Λέει:

"If you must overclock the CPU, don't increase the GHz rating too high. You can enter the BIOS and find out a similar term like "Auto Detect PCI Clk" if possible, and set it as Enabled, after that set the parameter behind "Async AGP/PCI CLK" to 66/33MHz. In doing so, no matter how the CPU external frequency is changed, the AGP/PCI bus frequency is locked at 66/33MHz, thus the sound card is able to work in regular again."

Article Source: http://EzineArticles.com/3089243

Λέει;

Ζητώ συγγνώμη απ' όλους, αλλά θα επέμβω για να σου πω ότι λέει αυτό που σου λέω.
Αν υπερχρονίσεις τον υπολογιστή σου, να μην υπερχρονιστεί ο δίαυλος PCI.
To Async AGP/PCI CLK σημαίνει "ο δίαυλος PCI δεν λαμβάνει υπόψιν του το FSB bus" και μένει στα 33MHz (66 o AGP). Αν ήταν sync θα συμβάδιζε με το FSB bus, π.χ. σε ΜΗz: 35, 37, (συνήθως σταθερός συνδυασμός, δεν κρασάρει τίποτα), 40, 41,5 (μετά αρχίζουν τα προβλήματα). Σε μετέπειτα μητρικές με πολλαπλάσιες ταχύτητες FSB "εμφανίστηκαν" δεκαδικές τιμές π.χ. 3/4 προκειμένου να επιτευχθεί το 33 MHz.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΗΧΟ ΑΥΤΑ!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Απάντηση: Re: Απάντηση: FW/USB, Sarres, Amarres κουκουνάρες...

Πλάκα κάνεις τώρα ε;

...
Όχι.Eξάλλου δεν ξέρω απο pc βρε Νίκο.Εδώ και κάτι χρόνια με mac είμαι(over and out)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@