Gallo η ακρόαση

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Χεχε, δε νομίζω πως είπε κανείς ότι είναι μέτριο το ηχείο, και αν θέλουν κάποιοι να ζητήσουμε συγνώμη που είπαμε για το ηχείο κάτι που πιθανότατα έθιξε τους ίδιους ως οντότητες, κύριοι λυπάμαι, αλλά δε θα πω πως λυπάμαι. Στο κάτω κάτω ας ήσασταν κι εσείς εκεί να βοηθούσατε στη δοκιμή με τη γνώμη και τη γνώση σας.

Η δοκιμή κάθε άλλο παρά ολοκληρωμένη ήταν. Τα συνοδά μηχανήματα περιορισμένα, ο χώρος συγκεκριμένος και (απ'ό,τι λένε οι κακεντρεχείς γκούχουκρόκοςγκούχου κάτι πρέπει να κάνω για το βήχα μου) ακατάλληλος για σοβαρές ακροάσεις, ενώ και η διαδικασία σωστού στησίματος των ηχείων διήρκησε από λίγο έως ελάχιστα. Από αυτά και μόνο καταλαβαίνει κανείς πως σίγουρα τα συμπεράσματα των ακροατών δεν μπορούν να είναι ολοκληρωμένα. Εμείς απλά ακούσαμε ένα ζευγάρι καλά ηχεία, σε ένα συγκεκριμένο χώρο, χωρίς ιδιαίτερες βλέψεις για μια ολοκληρωμένη δοκιμή. Στο κάτω κάτω υπάρχουν άλλοι, περισσότερο αρμόδιοι από εμάς.

Από την άλλη, αν ο κατασκευαστής θέτει ως προϋπόθεση την καλύτερη λειτουργία του ηχείου με τον εν λόγω ενισχυτή, τότε το τμήμα marketing της εταιρείας έχει κάνει μεγάλη πατάτα και θα έπρεπε να τα δίνει ως ζευγάρι και όχι χωριστά. Εφόσον όμως το ηχείο στην αγορά είναι μόνο του, τότε και έτσι (μόνο του) θα έπρεπε να στέκεται μια χαρά για τα χρήματά του. Και δε θα το κρύψω, έχω μικρή εμπειρία, αλλά έχω ακούσει (σαφώς πιο συμβατικά σε σχεδίαση, σίγουρα) ηχεία στην ίδια κατηγορία τιμής που ξετινάζουν το Gallo. Θα το αγόραζα? Οχι. Είναι γενικά κακό/μέτριο το ηχείο? Σαφώς όχι (για άλλη μια φορά). Απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό? Αμπζολούντλι.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Λοιπόν προς αποφυγή παρεξηγήσεων να διευκρινήσουμε 2-3 πραγματάκια...

Στην ακρόαση έφτασα ολίγον τι καθυστερημένος λόγω ΟΣΕ (δημόσιο forever) και μπαινοντας είδα τα Gallo να παίζουν με ενισχυτή έναν θηριώδη Krell. Στην συζήτηση που ακολούθησε τόσο ο Μac, όσο και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι τόνισαν ότι όταν πήγαν να τον ταιριάξουν με μικρούς ολοκληρωμένους ενισχυτές δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό, οπότε και κατέληξαν στον Krell. Επίσης δοκίμασαν το στήσιμο των ηχείων και κατέλειξαν στην συγκεκριμένη θέση, με το γούφερ προς τα μέσα και μία ελαφρά κλίση.

Δυστυχώς η εδώ αντιπροσωπεία δεν μερίμνησε να μας στείλει τον τελικό ενισχυτή των 900€, οπότε όποια συζήτηση για αυτόν είναι μόνο φιλολογικού περιεχομένου. Προφανώς θα θεωρούν στην αντιπροσωπεία ότι οι ακροάσεις μπορούν να γίνουν και χωρίς αυτόν ή ότι ο κατασκευαστής δεν ήξερε για πιο λόγο προτείνει την χρήση του. Αλλά για αυτό δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα κατά την ακρόαση. Συγχαρητήρια λοιπόν στον αντιπρόσωπο που προβάλει ολοκληρωμένα το προϊόν του.

Κανένας δεν είπε ότι το ηχείο είναι μέτριο. Για τα λεφτά του είναι μια καλη περίπτωση, με την προυπόθεση ότι μπορεί να οδηγηθεί σωστά. Σε πολλές περιπτώσεις (ιδίως όταν ακούγαμε τους Pink Floyd στο The Wall) θύμιζε μεγαλύτερο σε μέγεθος ηχείο. Και φυσικά η στερεοφωνική του εικόνα, μπορεί ανάλογα με το στήσιμο να αλλάξει διαστάσεις κατα το δοκούν.

Reaction score
250
g.kar said:
RDoherty said:
Μπορεί, αλλά μπορεί και όχι.
Υπάρχουν τόσα πολλά και καλά ηχεία σήμερα στο εμπόριο που δεν αξίζει να στεκόμαστε σε κάποια μέτρια που θα μπορούσαν ίσως να παίξουν καλά υπό προϋποθέσεις. Χάνουμε το χρόνο μας.
....................................

Reaction score
3.574
RDoherty said:
Τσαντουλής Βασίλης said:
Από που βγαίνει ότι είναι μέτριο;Εκτός αν η μόνη αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης είναι το avsite ! (ούτε απο εδώ καταδεικνύεται από κάποιο post η μετριότητα!)
Δεν το ήξερες? Όχι μόνο "η μόνη αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης είναι το avsite", αλλά πιο συγκεκριμένα 2-3 μέλη του, που μάλιστα ΔΕΝ άκουσαν το συγκεκριμένο ηχείο :p :lol: Όπως έλεγε και μία διαφήμιση απορρυπαντικού, "Αυτοί Ξέρουν" :lol:
Αν καταφέρεις ποτέ να έρθεις σε μια κοινή ακρόαση οργανωμένη από τα μέλη του avsite.gr θα καταλάβεις περισσότερα πράγματα. Πίσω από το πληκτρολόγιο πολλά ξέρεις να λες.

Reaction score
298
Είμαι φυσιογνωμιστής, ξέρεις. Εάν βρίσκομαι σε κάποιο χώρο όπου έστω και μία φάτσα μου χαλάει τη διάθεση, θεωρώ όλη την εμπειρία χαμένο χρόνο 8)

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Αν η φάτσα αυτή είναι η δική σου, τότε θα μου επιτρέψεις να σου πω πως έχεις μαζέψει ήδη πολύ χαμένο χρόνο στη ζωή σου. :lol:

Reaction score
3.574
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Τελος να σημειωσω πως ειμασταν λιγοι αλλα καλοι :lol:
Ευχαριστω τον Σπυρο που κατεβηκε απο την Κατερινη για την παρουσιαση , τον Gio που διεκοψε τις διακοπες του και ηρθε απο το Γαλαξιδι , και τον Γιωργο που επιμεληθηκε τις συνδεσεις και τις αλλαγες των μηχανηματων.
Βλεπετε καμμια παρουσιαση δεν γινεται "αναιμακτα" και παντα προυποθετουν ορισμενες μικρες "παραχωρησεις" απο ολους μας. :wink:

Ολα τα λεφτα ηταν η συνεχεια με τα 800 Signature , ta 802 D , το κτηνος της Accustic Arts και τον Αναμουρλιδη να εχει πεσει σε βαθειες σκεψεις :lol:
Μα φυσικά τα Gallo ήταν "μέτρια" σε ποιότητα ήχου συγκριτικά με αυτά της B&W που ακούσστε στη συνέχεια.

Εξ ου και το "μέτριο" των Gallo που ανέφερα στην αρχή.

Reaction score
298
n_olympios said:
Αν η φάτσα αυτή είναι η δική σου, τότε θα μου επιτρέψεις να σου πω πως έχεις μαζέψει ήδη πολύ χαμένο χρόνο στη ζωή σου. :lol:
Όλα παίζουν :lol:

Reaction score
3.574
RDoherty said:
Είμαι φυσιογνωμιστής, ξέρεις. Εάν βρίσκομαι σε κάποιο χώρο όπου έστω και μία φάτσα μου χαλάει τη διάθεση, θεωρώ όλη την εμπειρία χαμένο χρόνο 8)
Εχεις δίκιο . Κι εγώ αν έβλεπα τον GIO ντυμένο γαύρο το ίδιο θα πάθαινα.

Reaction score
3.574
Πάντως εγώ έχω εμποστοσύνη στα παιδιά που έστησαν το σύστημα. Ηταν οι ίδιοι που έστησαν και τα B&W :wink:

Reaction score
3.574
n_olympios said:
Χεχε, δε νομίζω πως είπε κανείς ότι είναι μέτριο το ηχείο, και αν θέλουν κάποιοι να ζητήσουμε συγνώμη που είπαμε για το ηχείο κάτι που πιθανότατα έθιξε τους ίδιους ως οντότητες, κύριοι λυπάμαι, αλλά δε θα πω πως λυπάμαι. Στο κάτω κάτω ας ήσασταν κι εσείς εκεί να βοηθούσατε στη δοκιμή με τη γνώμη και τη γνώση σας.

Η δοκιμή κάθε άλλο παρά ολοκληρωμένη ήταν. Τα συνοδά μηχανήματα περιορισμένα, ο χώρος συγκεκριμένος και (απ'ό,τι λένε οι κακεντρεχείς γκούχουκρόκοςγκούχου κάτι πρέπει να κάνω για το βήχα μου) ακατάλληλος για σοβαρές ακροάσεις, ενώ και η διαδικασία σωστού στησίματος των ηχείων διήρκησε από λίγο έως ελάχιστα. Από αυτά και μόνο καταλαβαίνει κανείς πως σίγουρα τα συμπεράσματα των ακροατών δεν μπορούν να είναι ολοκληρωμένα. Εμείς απλά ακούσαμε ένα ζευγάρι καλά ηχεία, σε ένα συγκεκριμένο χώρο, χωρίς ιδιαίτερες βλέψεις για μια ολοκληρωμένη δοκιμή. Στο κάτω κάτω υπάρχουν άλλοι, περισσότερο αρμόδιοι από εμάς.

Από την άλλη, αν ο κατασκευαστής θέτει ως προϋπόθεση την καλύτερη λειτουργία του ηχείου με τον εν λόγω ενισχυτή, τότε το τμήμα marketing της εταιρείας έχει κάνει μεγάλη πατάτα και θα έπρεπε να τα δίνει ως ζευγάρι και όχι χωριστά. Εφόσον όμως το ηχείο στην αγορά είναι μόνο του, τότε και έτσι (μόνο του) θα έπρεπε να στέκεται μια χαρά για τα χρήματά του. Και δε θα το κρύψω, έχω μικρή εμπειρία, αλλά έχω ακούσει (σαφώς πιο συμβατικά σε σχεδίαση, σίγουρα) ηχεία στην ίδια κατηγορία τιμής που ξετινάζουν το Gallo. Θα το αγόραζα? Οχι. Είναι γενικά κακό/μέτριο το ηχείο? Σαφώς όχι (για άλλη μια φορά). Απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό? Αμπζολούντλι.
Η καλύτερη δοκιμή πιστεύεις ότι γίνεται στο χώρο του αντιπροσώπου ή στο σπίτι του αγοραστή, αφού δηλαδή το έχει πληρώσει το ηχείο ?

Reaction score
3
n_olympios said:
Olympie,
Θα ήταν προτιμότερο να έλλειπαν αυτού του είδους οι χαρακτηρισμοί. :(
Doherty
Απο το πληκτρολόγιο και μόνο,δεν μπορούμε να εκφέρουμε γνώμες κρίσεις και επικρίσεις αυτού του είδους.
Το συγκεκριμένο ηχείο το έχεις ακούσει ή έστω το έχεις δει στην πραγματικότητα και όχι μόνο σε φωτογραφία?

Reaction score
3.574
Τσαντουλής Βασίλης said:
g.kar said:
RDoherty said:
Μπορεί, αλλά μπορεί και όχι.
Υπάρχουν τόσα πολλά και καλά ηχεία σήμερα στο εμπόριο που δεν αξίζει να στεκόμαστε σε κάποια μέτρια που θα μπορούσαν ίσως να παίξουν καλά υπό προϋποθέσεις. Χάνουμε το χρόνο μας.
1) ΟΛΑ τα καλά σημερινά ηχεία παίζουν μόνο υπό προυποθέσεις! Κανένα δεν είναι plug and play!

Δηλ. όσοι έχουν π.χ. Β@W ή Sonus faber ή magnepan ή Tanoy και ψάχνονται με ενισχυτές

ή με καλώδια ή με λογισμικά τοποθέτησης δεν αντιμετωπίζουν προυποθέσεις optimum λειτουργίας;;;;
Συμφωνώ, αλλά κανένας από τα μέλη της ακρόασης δεν ήξερε ότι για να πάιξει το Gallo χαμηλά ήθελε τον ενισχυτή του, των 900€ της ίδιας εταιρείας. Δεν θα έπρεπε κανονικά ο ίδιος ο αντιπρόσωπος να το είχε προτείνει ?

Είδες πόσο εύκολα γίνονται λάθη και βγαίνουν λάθος συμπεράσματα από τους παρευρισκόμενους ή/και από αυτούς που στη συνέχεια διάβασαν τα σχόλια από την ακρόαση ?

και μη μου πει κανείς ότι από αυτά που διαβάσαμε -εμείς που δεν είρθαμε στην ακρόαση- προκύπτει ότι τα Gallo παιξανε καλά χαμηλά ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βρε σεις, είτε παίζει μάπα, είτε παίζει θεϊκά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αμφισβητήσει κάποιος το αποτέλεσμα της ακρόασης ή την κρίση των περευρισκομένων.

- Εξ άλλου οι άνθρωποι δεν βγάλανε δα και κανα προεδρικό διάταγμα, μόνον την άποψή τους λένε... Ο καθένας ας δώσει την βαρύτητα που θέλει σε αυτήν.

Αν θέλει κάποιος λεπτομέρειες για την διαδικασία ας ρωτήσει. Τα υπόλοιπα δεν έχουν νόημα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
g.kar said:
Είδες πόσο εύκολα γίνονται λάθη και βγαίνουν λάθος συμπεράσματα από τους παρευρισκόμενους ή/και από αυτούς που στη συνέχεια διάβασαν τα σχόλια από την ακρόαση?
Συμφωνώ απόλυτα. Η εν λόγω συζήτηση αποδεικνύει και πόσο λάθος έχουν όσοι νομίζουν ότι επειδή ακούνε κάθε μέρα και ένα περίεργο καραχαϊεντ μηχάνημα (που δεν είναι στημένο σε σπίτι να έχει απασχολήσει όσο πρέπει - μπορεί και χρόνια - τον κάτοχο), μάθανε να ακούνε καλύτερα από τους άλλους...

Reaction score
3.574
Νίκο, εγώ επαναλαμβάνω πιστεύω ότι οι περευρισκόμενοι έστησαν τα Gallo πολύ καλύτερα από ότι θα έκανε ένας απλός καταναλωτής που δεν έχει διδακτορικό στην ακουστική ή/και την μεγάλη εμπειρία.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
- Κι εγώ τo πιστεύω γιατί ξέρω τους παρευρισκόμενους...

Παρόλα αυτά συμφωνώ απόλυτα και με το ότι:
Είδες πόσο εύκολα γίνονται λάθη και βγαίνουν λάθος συμπεράσματα από τους παρευρισκόμενους ή/και από αυτούς που στη συνέχεια διάβασαν τα σχόλια από την ακρόαση?

Reaction score
3.574
και επιμένω σε αυτό, γιατί το 95% και βάλε αυτών που τελικά αγοράζουν τα συστήματα δεν ασχολούνται με το στήσιμο όσο εμείς. Το HiFi και το HiEnd δεν φτιάχτηκε για μας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988