Gallo η ακρόαση

Reaction score
3.574
Νίκος Τσαρουχάς said:
- Κι εγώ τo πιστεύω γιατί ξέρω τους παρευρισκόμενους...

Παρόλα αυτά συμφωνώ απόλυτα και με το ότι:
Είδες πόσο εύκολα γίνονται λάθη και βγαίνουν λάθος συμπεράσματα από τους παρευρισκόμενους ή/και από αυτούς που στη συνέχεια διάβασαν τα σχόλια από την ακρόαση?
Το άλλο που είπε ο RDoherty για κάποιες φάτσες που του χαλούν τη διάθεση ?

Πες μου τώρα , δεν ήταν όλοι τους κούκλοι σε εκείνη την ακρόαση ?

Reaction score
3.574
Νίκος Τσαρουχάς said:
Βασικά για τους σαουδάραβες φιάχτηκαν όλα... :lol: :lol:
Αυτοί μπορούν να πληρώσουν τους καλύτερους μηχανικούς ήχου του κόσμου για το στήσιμο των μηχανημάτων τους. Πολλές φορές πάνε και οι ίδιοι οι σχεδιαστές Ορισμένοι βέβαια φεύγουν χωρίς κεφάλι αλλά τι να κάνουμε , αυτά έχει η δουλειά.

Reaction score
3.574
Φαντάζεσε Αναμουρλίδη και GIO να στήνουν σύστημα στη Saudi Arabia. Ολο το μετά θα σκέφτονται, δηλαδή το χαρέμι.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Olympie,
Θα ήταν προτιμότερο να έλλειπαν αυτού του είδους οι χαρακτηρισμοί. :(
Δε χαρακτήρισα τίποτα και κανέναν. Αν διαβάσεις ξανά αυτό που γράφω σε συνδυασμό με τα γραφόμενα του RDoherty θα καταλάβεις το νόημά του.

g.kar said:
Συμφωνώ, αλλά κανένας από τα μέλη της ακρόασης δεν ήξερε ότι για να πάιξει το Gallo χαμηλά ήθελε τον ενισχυτή του, των 900€ της ίδιας εταιρείας. Δεν θα έπρεπε κανονικά ο ίδιος ο αντιπρόσωπος να το είχε προτείνει ?
Εδώ είσαι λάθος. Βεβαίως και το γνωρίζαμε (εξάλλου ο κατασκευαστής το γράφει σαφέστατα στο manual του ηχείου). Ο αντιπρόσωπος ίσως να έπρεπε να το έχει προτείνει, αν ο ίδιος το γνώριζε.

g.kar said:
Είδες πόσο εύκολα γίνονται λάθη και βγαίνουν λάθος συμπεράσματα από τους παρευρισκόμενους ή/και από αυτούς που στη συνέχεια διάβασαν τα σχόλια από την ακρόαση ?
Το συμπέρασμα που βγήκε από τους παρευρισκόμενους ήταν ακριβώς αυτό που ώφειλε να βγει με βάση τις δεδομένες συνθήκες, ήτοι ΧΩΡΟΣ - ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ - ΗΧΕΙΟ.

g.kar said:
και μη μου πει κανείς ότι από αυτά που διαβάσαμε -εμείς που δεν είρθαμε στην ακρόαση- προκύπτει ότι τα Gallo παιξανε καλά χαμηλά ?
Σαφώς και δεν έπαιξαν καλά χαμηλά ΣΤΟ ΧΩΡΟ. Οπως επίσης (κατ'εμέ και όχι μόνο) ούτε τα 800 Signature έπαιξαν καλά χαμηλά ΣΤΟ ΧΩΡΟ. Τα 802D ήταν σαφώς ανώτερα ΣΤΟ ΧΩΡΟ. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να τα απορρίψουμε κιόλας ως κάτω του μετρίου ΓΕΝΙΚΩΣ.

Ελπίζω να έγραψα αρκετές φορές τη φράση ΣΤΟ ΧΩΡΟ ώστε να κατανοήσετε τη λογική μου.

g.kar, όσο για την ερώτηση που μου έκανες, σαφώς την καλύτερη δοκιμή την κάνεις στο σπίτι, έχοντας όλο το χρόνο (και τη διάθεση) να κάνεις μικρομετρικές αλλαγές, που έχουν πάντα αποτέλεσμα (καλό ή κακό). Αλλά μόνο και μόνο επειδή ακριβώς αυτός ο χρόνος και η άνεση είναι μια πολυτέλεια που στη συγκεκριμένη δοκιμή αλλά και σε οποιαδήποτε δοκιμή γίνεται σε χώρο καταστήματος, απλά δεν υφίσταται. Κοινώς, αν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε τόσο εκτεταμένη δοκιμή στο κατάστημα ΠΡΙΝ την αγορά κάποιου (όποιου) μηχανήματος, εγώ σίγουρα θα την αξιοποιούσα. :D

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
g.kar said:
Φαντάζεσε Αναμουρλίδη και GIO να στήνουν σύστημα στη Saudi Arabia. Ολο το μετά θα σκέφτονται, δηλαδή το χαρέμι.
Μπα, ο Gio θα βιαζόταν να τελειώσει, γιατί θα ήθελε να γυρίσει Ελλάδα να δει τον Ολυμπιακό...

Reaction score
25.536
να ξαναρωτησω, υπαρχει καποιος που πιστευει οτι ο δεδομενος χωρος ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΛΙΚΡΥΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑς ΤΟΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ (και οτι επακολουθει σε καθε ακροαση) ενδεικνυται για συμπερασματα?
εντελως ασυμετρος και με 50 παθητικους ακτινοβολητες μεσα?

αν η απαντηση ειναι αυτη που πιστευω (οχι δηλαδη) τοτε πως συζηταμε ακομα για το αν παιζει η οχι το ηχειο?

Reaction score
3
Σπύρος Μπλάτσιος said:
g.kar said:
Μπα, ο Gio θα βιαζόταν να τελειώσει, γιατί θα ήθελε να γυρίσει Ελλάδα να δει τον Ολυμπιακό...
Εγω όμως που δεν είμαι Ολυμπιακός,θα έμενα για τα μετά.
Ξέρετε εσείς,αργυλέ,ανατολίτικη μουσική,κλπ,κλπ.... :) :lol: :lol:

Reaction score
3
Παναγιώτη,αυτό το τόνισε ο Olympios όταν είπε ότι τα 802 έπαιξαν καλύτερα απο τα 800.
Ομως εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι διαφορετικό.Μικρό ηχείο,όχι υψηλές εντάσεις και κλειστό κουτί.

Reaction score
3.574
Παναγιωτης Κροκος said:
να ξαναρωτησω, υπαρχει καποιος που πιστευει οτι ο δεδομενος χωρος ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΛΙΚΡΥΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑς ΤΟΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ (και οτι επακολουθει σε καθε ακροαση) ενδεικνυται για συμπερασματα?
εντελως ασυμετρος και με 50 παθητικους ακτινοβολητες μεσα?

αν η απαντηση ειναι αυτη που πιστευω (οχι δηλαδη) τοτε πως συζηταμε ακομα για το αν παιζει η οχι το ηχειο?
Εγώ πάντως έχω ακούσει και πολύ καλό ήχο στο συγκεκριμένο χώρο της ηχοέκφρασης . Ξέρω βέβαια ότι στο χώρο μου θα μπορούσε με κάποιο επιπλέον ψάξιμο να παίξει ακόμα καλύτερα.
Σκοπός της αίθουσας ακρόασης είναι να πάρεις το 80% της μέγιστης απόδοσης και στο σπίτι σου να πάρεις ακόμα ένα 10%. Το ανάποδο, αν συμβεί, δεν είναι καλό.

Reaction score
25.536
ποιο 80%??
αν το 80% ηταν να παιζει ετσι το 801 που ειχα ακουσει με τους nemo (μιλαμε για πανω απο 30000 αν δεν κανω λαθος με προ και πηγη) τοτε καποιοι σχεδιαστες πρεπει να πανε στο ζαλογγο και να αρχισουν να πηδανε ενας ενας.

μαι ποιντ ιζ , το οτι αν θελουμε να κρινουμε αν παιζει η οχι το ηχειο πρεπει πρωτα να βρεθει σε ενα χωρο στοιχειωδως σωστο και να στηθει. αλλιως ειναι σα να συζηταμε για το αν παει και στριβει μια porsche ψαχνονατς για παρκινγκ στου ψυρη σαββατοβραδο ...

Reaction score
3.574
Παναγιωτης Κροκος said:
ποιο 80%??
αν το 80% ηταν να παιζει ετσι το 801 που ειχα ακουσει με τους nemo (μιλαμε για πανω απο 30000 αν δεν κανω λαθος με προ και πηγη) τοτε καποιοι σχεδιαστες πρεπει να πανε στο ζαλογγο και να αρχισουν να πηδανε ενας ενας.

μαι ποιντ ιζ , το οτι αν θελουμε να κρινουμε αν παιζει η οχι το ηχειο πρεπει πρωτα να βρεθει σε ενα χωρο στοιχειωδως σωστο και να στηθει. αλλιως ειναι σα να συζηταμε για το αν παει και στριβει μια porsche ψαχνονατς για παρκινγκ στου ψυρη σαββατοβραδο ...
Αλλο ήθελα να πω ρε συ Παναγιώτη ...!!!
Στον χώρο π.χ. της ηχοέκφρασης θα πάρεις το 80% του ήχου που θα μπορούσες να πάρεις κάτω από άλλες ιδανικότερες συνθήκες.
Αρα κάτι που θα ακούσεις ας πουμε για πρώτη φορά στην Ηχοέκφραση πολύ πιθανόν να ακουστεί ακόμα καλύτερα στον δικό σου ιδανικότερο χώρο και ενδεχομένως με καλύτερα συνοδά.

Υ.Γ Μην κολλάμε με τα νούμερα αν είναι 80% ή 70% !!!

Reaction score
3.574
Να σε φοβίζουν κάποιοι άλλοι που αλλιώς σου τα παρουσιάζουν στο showroom και στη συνέχεια αφού τα έχεις πληρώσει ήδη ακριβά, τα πας σπίτι σου και δεν παίζουν με τίποτα. Πληρώνεις τα διπλά σε καλώδια κλπ αξεσουάρ και κάνεις την προσευχή σου με την ελπίδα να παίξουν κάποια μέρα καλύτερα.
Γεμάτες οι αγγελίες από τέτοια μηχανήματα ...

Reaction score
25.536
ναι αλλα μονο στο showroom μπορεις να εχεις ασφαλη αποψη για το ποσο καλα μπορει να παιξει η οχι και αυτη πρεπει να ειναι η αναφορα μας. αλλιως οι ακορασεις αυτες ειναι μονο για να μαζευομαστε και να συζηταμε (και να ξεκοιλιαζομαστε μετα βεβαιως βεβαιως)

τωρα αν το ακουσεις να σπερνει και στο χωρο σου δεν παει μια, τοτε τιποτα δεν προκειταινα παιξει καλα , αν ειναι μονο θεμα χωρου και οχι στησιματος οποτε μικρο το κακο...

αλλωστε δεν μιλαμε για χωρους "διαστημοπλοια" , ενας απλο σαλονι 4χ 6,5 πχ συμμετρικο με τη μοκετουλα του με τον καναπε του , με τοιχους αριστερα δεξια και οχι ανοιγματα ασυμμετρα και φυσικα χωρις αλλα 10 ζευγαρια ηχεια εκει μεσα ειναι υπεραρκετος θα ελεγα για το 80% που λεγαμε και για να μπορουμε να εκφερουμε μιαν αποψη

φυσικα στο χωρο σου ειναι το καλυτερο τεστ.

οσο για το ποσοστο δε θα εβαζα ουτε 30% ...

Reaction score
3.574
Εμένα αυτός ο χώρος μου αρέσει και ποτέ δεν είχα πρόβλημα να ακούσω αν κάτι είναι τονικά σωστό ή λάθος. Απλά, δεν παίζουν καλά τα μέτρια ή τα κακά ηχεία. Τα Montana πως παίζουν δηλαδή εκεί μέσα θεϊκά ? και χωρίς ισοστάθμιση και dedicated ενισχυτές ?

Reaction score
25.536
καλα εδω οι αποψεις διστανται ,αλλα ειναι και οτι τα ακουσα μονο 15 λεπτα οποτε δεν μπορω να εχω πληρη αποψη.

παντως για να λεμε οτι επαιζαν θεικα τα μοντανα επρεπε να ειχαν μια στοιχειωδη εικονα με βαθος υψος πλατος και να δινουν καποιες σταθερες θεσεις στα οργανα. εγω αυτο που ακουσα ηταν ενα πραμμα στο περιπου.
δηλαδη στο περιπου κεντρο, στο περιπου βαθος,στο περιπου κλπ...

ο καλος χωρος βοηθαει ολα τα ηχει να παιξουν σωστα
ο κακος κανενα...

Reaction score
3.574
Τέλος πάντων, καλύτερα να μην συγκρίνουμε ηχεία επιπέδου Montana με άλλα ηχεία.
Κανένα μπουμάρισμα με τρομερά δυναμικά και ταχύτητα που δύσκολα ακούς σε χώρους με τοίχους πάτωμα και ταβάνι.

Παναγιώτη , δεν πρόλαβες να τα ακούσεις με τα theta κι εκεί που είχες κάτσει περίμενες να έχεις και την εικόνα στο κέντρο ?

Reaction score
25.536
υποτιθεται η πολυθρονιτσα ηταν το κεντρο
τα μοντανα τα ακουσα 15 λεπτα πριν ερθετε εκεινη τη μερα.
επισης το ειχαμε ακουσει με τον κοψ πριν απο κανα χρονο με cary.

και δηλαδη ποιο ειναι το επιπεδο του μοντανα ? τα 12000 της αξιας του (ποσο εχει ακριβως δε θυμαμαι)?
ελπιζω να μη μου λες οτι επειδη εχει 12000 δε θα πρεπει να το συγκρινουμε με φθηνοτερα...

Reaction score
3.574
Θυμάται κανείς πως έπαιζαν τα μικρά ηχεία της Revel των 1500€, σε παλαιότερη ακρόαση στην Ηχοέκφραση, και πως έπαιζαν τα επίσης μικρά B&W 805N ?

Reaction score
3.574
Δεν είναι τα 12 ή τα 30 χιλιάρικα του Μοντάνα. Είναι ότι παίζουν το ίδιο καλά όπου και να τα ακούσεις. Ακόμα και σε ένα κακό (για σένα) χώρο .

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988