- Reaction score
- 1.147
εξήγησε και σε μας τους άσχετους τι σημαίνει αυτό!
εξήγησε και σε μας τους άσχετους τι σημαίνει αυτό!
To LTE (4G) "παίζει" σε αρκετές διαφορετικές συχνοτικές μπάντες. Στις ΗΠΑ, οι πάροχοι κινητής χρησιμοποιούν διαφορετικές μπάντες από αυτές των ευρωπαϊκών. Το Nexus 5, για λόγους κόστους και πιθανόν χώρου, έχει εξειδικευμένο τσιπάκι υποστήριξης LTE ανά γεωγραφική περιοχή. Αν δεις εδώ, θα διαπιστώσεις πως στην Ελλάδα Cosmote και Vodafone κάνουν χρήση της ζώνης 3, η οποία δεν υποστηρίζεται από το αμερικανικό μοντέλο. Αυτό σημαίνει ότι μία συσκευή από τις ΗΠΑ δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί το LTE με τις καλύτερες ταχύτητες.εξήγησε και σε μας τους άσχετους τι σημαίνει αυτό!
Θέλω να σου κάνω μια συγκεκριμένη ερώτηση επειδή παίζει να το τσιμπήσω από αμερική:Παίδες προσοχή σε 2 θέματα.
Το ένα αφορά την μπαταρία, η οποία με σκληρή χρήση βγάζει μετα βίας τη μέρα.
Για ένα χρήστη που δε θα σκαλίζει πολύ wi-fi, 3g, browsing κλπ, αλλά μόνο θα μιλάει (σε normal επίπεδα) μπορεί να βγάλει 2.
Θα δείξει, γιατί λένε ότι θέλει 4-5 κύκλους φόρτισης για να πάρει τα πάνω της η μπαταρία.
Το άλλο αφορά σε ένα bug, που έχουν όλοι όσοι πήραν nexus 5.
Κάποιες φορές, χωρίς προφανή λόγο, το τηλέφωνο μπαίνει σε 'emergency calls only' mode, σαν να έχασε επαφή με τον carrier.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το σήμα δείχνει καμπάνα και το κινητό έχει internet κανονικά (είτε 3G είτε 4G, ότι έχεις).
Για να επανέλθει, αλλάζεις στιγμιαία από 4G σε 3G ή 2G και επανέρχεται. Είναι εκνευριστικό όμως.
Μοιάζει με software bug που θα λυθεί σύντομα. Δεν έχει κάποιο pattern, συμβαίνει με όλες τις εταιρίες παγκοσμίως.
Ένα googlάρισμα και θα το δείτε, έχει γεμίσει ο τόπος με τέτοια reports.
Εμένα το κάνει σποραδικά 1 φορά τη μέρα περίπου. Συνήθως ενώ φορτίζει, αλλά όχι πάντα. Άλλοι λένε όταν στέλνουν sms, ο καθένας το δικό του.
Το θέμα είναι ότι συμβαίνει σε όλους, κάποιοι έχουν αντικαταστήσει τη συσκευή, αλλά παθαίνουν τα ίδια.
Δε θεωρώ ότι είναι hardware πρόβλημα (πχ κεραία) γιατί αλλιώς δε θα είχε internet το κινητό.
Περιμένω fix από τη google.
Το θέμα της μπαταρίας, για μένα, είναι μεγαλύτερο πρόβλημα.
Καταρχήν πρόσεξε την αγορά από Αμερική. Εκεί κυκλοφορεί το D820 που δεν είναι συμβατό με τα ελληνικά LTE δίκτυα (κοινώς δε θα έχεις 4G εδώ).Θέλω να σου κάνω μια συγκεκριμένη ερώτηση επειδή παίζει να το τσιμπήσω από αμερική:
Τώρα που ξέρεις αυτά τα θέματα, θα το ξαναέπερνες; Δηλαδή αντισταθμίζουν τα χαρακτηριστικά του κινητού, τα αρνητικά;
Το γνωρίζω αλλά μάλλον δεν με ενοχλεί.Καταρχήν πρόσεξε την αγορά από Αμερική. Εκεί κυκλοφορεί το D820 που δεν είναι συμβατό με τα ελληνικά LTE δίκτυα (κοινώς δε θα έχεις 4G εδώ).
το Moto G της motorola/google έχει μπαταριά από σκύλο (σύμφωνα με τα review πάντα). 2-3 μέρες για κανονική χρήση και 1 μέρα για full extra. 4,5 ιντσες.Αλλά δε σου κρύβω, ότι θα έκανα κι ένα research μήπως κάποια άλλη συσκευή (non nexus) είχε αναφορές για σημαντικά καλύτερη μπαταρία.
Το γνωρίζω αλλά μάλλον δεν με ενοχλεί.
το Moto G της motorola/google έχει μπαταριά από σκύλο (σύμφωνα με τα review πάντα). 2-3 μέρες για κανονική χρήση και 1 μέρα για full extra. 4,5 ιντσες.
Και η ερώτηση:
16GB Moto G, 1GB Ram, 1,2 τετραπύρηνος στα 190€ περίπου
16GB Nexus 5, 2GB Ram, 2,4 τετραπύρηνο στα 260€ περίπου.
Τί θα έπαιρνες?
και εγώ έτσι νομίζω.. ευχαριστώ φιλόσοφε!Αυτό το "1 μέρα για full extra" δε μου λέει κάτι. Κι εγώ μάλλον "full extra" χρήση κάνω, οπότε το ίδιο είναι.
Σε χαρακτηριστικά το moto υπολείπεται. Ε, αν έχει και παρόμοια απόδοση στην μπαταρία, να το βράσω.
Ψηφίζω Nexus. Στην τιμή που το παίρνεις, ειλικρινά, δε νομίζω χωράει σκέψη.
Δεν έχω δει κανένα σύγχρονο smartphone που να έχει θέματα μπαταρίας για 2-3 χρόνια.Αλλά θα αντέχει 1 μέρα και μετά από 6-7-12 μήνες;
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.devexpert.weatherΠοιό απ' όλα;
Μετά την αναβάθμιση σε 4.3 έχω κι εγώ αυξημένη κατανάλωση στο S4 χωρίς άλλες αλλαγές.
Αν και δεν είναι Nexus 5 specific, καταθέτω επίσης το εξής:
Το widget του Android Weather φτου-κακό-μακρυά.
Κάθε X (=άγνωστο) μέρες, αποφασίζει να ξεζουμίσει την μπαταρία. Δεν ξέρω γιατί.
Auto-update του είχα βάλει κάθε 1 ώρα.
Χτες πριν πάω για ύπνο άφησα το nexus με πάνω από 50% μπαταρία, και σήμερα το πρωί το βρήκα κλειστό.
Tην είχε αδειάσει τελείως.
Μ'ένα googleάρισμα είδα ότι δεν είμαι ο μόνος που του συνέβη.
Stay away.