Google Nexus 5!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Υπάρχουν διαφορές στο συχνοτικό φάσμα λειτουργίας του 4G-LTE

North America (D820) model:

• GSM: 850/900/1800/1900 MHz
  • CDMA: Band Class: 0/1/10
  • WCDMA: Bands: 1/2/4/5/6/8/19
  • LTE: Bands: 1/2/4/5/17/19/25/26/41
Rest of World (D821) model:

• GSM: 850/900/1800/1900 MHz
  • WCDMA: Bands: 1/2/4/5/6/8
  • LTE: Bands: 1/3/5/7/8/20

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.717
εξήγησε και σε μας τους άσχετους τι σημαίνει αυτό!
To LTE (4G) "παίζει" σε αρκετές διαφορετικές συχνοτικές μπάντες. Στις ΗΠΑ, οι πάροχοι κινητής χρησιμοποιούν διαφορετικές μπάντες από αυτές των ευρωπαϊκών. Το Nexus 5, για λόγους κόστους και πιθανόν χώρου, έχει εξειδικευμένο τσιπάκι υποστήριξης LTE ανά γεωγραφική περιοχή. Αν δεις εδώ, θα διαπιστώσεις πως στην Ελλάδα Cosmote και Vodafone κάνουν χρήση της ζώνης 3, η οποία δεν υποστηρίζεται από το αμερικανικό μοντέλο. Αυτό σημαίνει ότι μία συσκευή από τις ΗΠΑ δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί το LTE με τις καλύτερες ταχύτητες.

Reaction score
539
Παίδες προσοχή σε 2 θέματα.

Το ένα αφορά την μπαταρία, η οποία με σκληρή χρήση βγάζει μετα βίας τη μέρα.
Για ένα χρήστη που δε θα σκαλίζει πολύ wi-fi, 3g, browsing κλπ, αλλά μόνο θα μιλάει (σε normal επίπεδα) μπορεί να βγάλει 2.
Θα δείξει, γιατί λένε ότι θέλει 4-5 κύκλους φόρτισης για να πάρει τα πάνω της η μπαταρία.

Το άλλο αφορά σε ένα bug, που έχουν όλοι όσοι πήραν nexus 5.
Κάποιες φορές, χωρίς προφανή λόγο, το τηλέφωνο μπαίνει σε 'emergency calls only' mode, σαν να έχασε επαφή με τον carrier.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το σήμα δείχνει καμπάνα και το κινητό έχει internet κανονικά (είτε 3G είτε 4G, ότι έχεις).
Για να επανέλθει, αλλάζεις στιγμιαία από 4G σε 3G ή 2G και επανέρχεται. Είναι εκνευριστικό όμως.
Μοιάζει με software bug που θα λυθεί σύντομα. Δεν έχει κάποιο pattern, συμβαίνει με όλες τις εταιρίες παγκοσμίως.
Ένα googlάρισμα και θα το δείτε, έχει γεμίσει ο τόπος με τέτοια reports.

Εμένα το κάνει σποραδικά 1 φορά τη μέρα περίπου. Συνήθως ενώ φορτίζει, αλλά όχι πάντα. Άλλοι λένε όταν στέλνουν sms, ο καθένας το δικό του.
Το θέμα είναι ότι συμβαίνει σε όλους, κάποιοι έχουν αντικαταστήσει τη συσκευή, αλλά παθαίνουν τα ίδια.
Δε θεωρώ ότι είναι hardware πρόβλημα (πχ κεραία) γιατί αλλιώς δε θα είχε internet το κινητό.
Περιμένω fix από τη google.

Το θέμα της μπαταρίας, για μένα, είναι μεγαλύτερο πρόβλημα.

Reaction score
1.147
Παίδες προσοχή σε 2 θέματα.

Το ένα αφορά την μπαταρία, η οποία με σκληρή χρήση βγάζει μετα βίας τη μέρα.
Για ένα χρήστη που δε θα σκαλίζει πολύ wi-fi, 3g, browsing κλπ, αλλά μόνο θα μιλάει (σε normal επίπεδα) μπορεί να βγάλει 2.
Θα δείξει, γιατί λένε ότι θέλει 4-5 κύκλους φόρτισης για να πάρει τα πάνω της η μπαταρία.

Το άλλο αφορά σε ένα bug, που έχουν όλοι όσοι πήραν nexus 5.
Κάποιες φορές, χωρίς προφανή λόγο, το τηλέφωνο μπαίνει σε 'emergency calls only' mode, σαν να έχασε επαφή με τον carrier.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το σήμα δείχνει καμπάνα και το κινητό έχει internet κανονικά (είτε 3G είτε 4G, ότι έχεις).
Για να επανέλθει, αλλάζεις στιγμιαία από 4G σε 3G ή 2G και επανέρχεται. Είναι εκνευριστικό όμως.
Μοιάζει με software bug που θα λυθεί σύντομα. Δεν έχει κάποιο pattern, συμβαίνει με όλες τις εταιρίες παγκοσμίως.
Ένα googlάρισμα και θα το δείτε, έχει γεμίσει ο τόπος με τέτοια reports.

Εμένα το κάνει σποραδικά 1 φορά τη μέρα περίπου. Συνήθως ενώ φορτίζει, αλλά όχι πάντα. Άλλοι λένε όταν στέλνουν sms, ο καθένας το δικό του.
Το θέμα είναι ότι συμβαίνει σε όλους, κάποιοι έχουν αντικαταστήσει τη συσκευή, αλλά παθαίνουν τα ίδια.
Δε θεωρώ ότι είναι hardware πρόβλημα (πχ κεραία) γιατί αλλιώς δε θα είχε internet το κινητό.
Περιμένω fix από τη google.

Το θέμα της μπαταρίας, για μένα, είναι μεγαλύτερο πρόβλημα.
Θέλω να σου κάνω μια συγκεκριμένη ερώτηση επειδή παίζει να το τσιμπήσω από αμερική:
Τώρα που ξέρεις αυτά τα θέματα, θα το ξαναέπερνες; Δηλαδή αντισταθμίζουν τα χαρακτηριστικά του κινητού, τα αρνητικά;

Reaction score
539
Θέλω να σου κάνω μια συγκεκριμένη ερώτηση επειδή παίζει να το τσιμπήσω από αμερική:
Τώρα που ξέρεις αυτά τα θέματα, θα το ξαναέπερνες; Δηλαδή αντισταθμίζουν τα χαρακτηριστικά του κινητού, τα αρνητικά;
Καταρχήν πρόσεξε την αγορά από Αμερική. Εκεί κυκλοφορεί το D820 που δεν είναι συμβατό με τα ελληνικά LTE δίκτυα (κοινώς δε θα έχεις 4G εδώ).

Από κει και πέρα, έρχομαι από iPhone κόσμο που έζησα πολλά χρόνια. Το κινητό εντυπωσιάζει, είναι ένα πραγματικό smartphone και προσφέρει το πιο γρήγορο response από οποιαδήποτε συσκευή έχω πιάσει στα χέρια μου (εξαιρείται το iPhone 5S, δεν το'χω δει ακόμη).
Τα πλεονεκτήματα του nexus έναντι τρίτων κατασκευαστών είναι γνωστά.
Παίρνεις μια καθαρή android συσκευή (χωρίς 8GB άχρηστα utilities του κάθε κατασκευαστή), κάθε έκδοση του android θα παίζει καλύτερα από οπουδήποτε αλλού, τα android προβλήματα θα λύνονται πρώτα στα nexus, οι αναβαθμίσεις θα είναι πάντα πρώτα στα nexus, ενώ αν γουστάρεις να σκαλίζεις λειτουργικό με πειραματικές roms κλπ το nexus είναι σχεδόν μονόδρομος (λόγω 'καθαρού' android).
Αυτοί είναι οι λόγοι που με έκαναν να το προτιμήσω από κάποιο άλλο.

Το θέμα της μπαταρίας είναι μάλλον σύνηθες στον >4intch κόσμο. Απλά στο iphone 4 που είχα η μπαταρία ήταν σκυλί, ακόμη και μετά από 3 χρόνια χρήσης. Οπότε μάλλον θα πρέπει να συνηθίσω.
Όπως είπα όμως και νωρίτερα, θα περιμένω να κάνω 2-3 φορτίσεις ακόμη πριν βγάλω συμπέρασμα.
Δε θέλω υπερβολές. Αν αντέχει μια μέρα, με τη χρήση που του κάνω, μου κάνει. Αλλά θα αντέχει 1 μέρα και μετά από 6-7-12 μήνες;

Αν θα το έπαιρνα ξανά;
Ναι, θα το έπαιρνα. Αλλά δε σου κρύβω, ότι θα έκανα κι ένα research μήπως κάποια άλλη συσκευή (non nexus) είχε αναφορές για σημαντικά καλύτερη μπαταρία.

Reaction score
1.147
Καταρχήν πρόσεξε την αγορά από Αμερική. Εκεί κυκλοφορεί το D820 που δεν είναι συμβατό με τα ελληνικά LTE δίκτυα (κοινώς δε θα έχεις 4G εδώ).
Το γνωρίζω αλλά μάλλον δεν με ενοχλεί.

Αλλά δε σου κρύβω, ότι θα έκανα κι ένα research μήπως κάποια άλλη συσκευή (non nexus) είχε αναφορές για σημαντικά καλύτερη μπαταρία.
το Moto G της motorola/google έχει μπαταριά από σκύλο (σύμφωνα με τα review πάντα). 2-3 μέρες για κανονική χρήση και 1 μέρα για full extra. 4,5 ιντσες.

Και η ερώτηση:
16GB Moto G, 1GB Ram, 1,2 τετραπύρηνος στα 190€ περίπου
16GB Nexus 5, 2GB Ram, 2,4 τετραπύρηνο στα 260€ περίπου.

Τί θα έπαιρνες?

Reaction score
539
Το γνωρίζω αλλά μάλλον δεν με ενοχλεί.

το Moto G της motorola/google έχει μπαταριά από σκύλο (σύμφωνα με τα review πάντα). 2-3 μέρες για κανονική χρήση και 1 μέρα για full extra. 4,5 ιντσες.

Και η ερώτηση:
16GB Moto G, 1GB Ram, 1,2 τετραπύρηνος στα 190€ περίπου
16GB Nexus 5, 2GB Ram, 2,4 τετραπύρηνο στα 260€ περίπου.

Τί θα έπαιρνες?

Αυτό το "1 μέρα για full extra" δε μου λέει κάτι. Κι εγώ μάλλον "full extra" χρήση κάνω, οπότε το ίδιο είναι.
Σε χαρακτηριστικά το moto υπολείπεται. Ε, αν έχει και παρόμοια απόδοση στην μπαταρία, να το βράσω.
Ψηφίζω Nexus. Στην τιμή που το παίρνεις, ειλικρινά, δε νομίζω χωράει σκέψη.

Reaction score
1.147
Αυτό το "1 μέρα για full extra" δε μου λέει κάτι. Κι εγώ μάλλον "full extra" χρήση κάνω, οπότε το ίδιο είναι.
Σε χαρακτηριστικά το moto υπολείπεται. Ε, αν έχει και παρόμοια απόδοση στην μπαταρία, να το βράσω.
Ψηφίζω Nexus. Στην τιμή που το παίρνεις, ειλικρινά, δε νομίζω χωράει σκέψη.
και εγώ έτσι νομίζω.. ευχαριστώ φιλόσοφε!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.823
Αλλά θα αντέχει 1 μέρα και μετά από 6-7-12 μήνες;
Δεν έχω δει κανένα σύγχρονο smartphone που να έχει θέματα μπαταρίας για 2-3 χρόνια.
Εκτός του S4 που εχω τώρα που είχε ελαττωματική, την οποία πέταξα λιγες μέρες πριν την ανακοίνωση. :D

Reaction score
539
Battery Tip.
Στα location services γυρνάμε σε mode Battery Save, έναντι του default High Accuracy.
Κάποιοι, λένε, σχεδόν διπλασίασαν τη διάρκεια της μπαταρίας τους με αυτό.
Για να δούμε...

Εν τω μεταξύ, ηδη κυκλοφορούν custom kernels που επιτρέπουν tweeks, apps για υποχρονισμούς cpu κλπ.

Μα, για ποιο λόγο να διαλέξω αυτή τη συσκευή αν σκοπεύω να της υποχρονίσω τη cpu;
Αν δεν τα καταφέρνει αυτή η μπαταρία με αυτή τη cpu, τότε είναι για πέταμα όλο το πακέτο.
Εννοείται, αν κλείσω τα πάντα, υποχρονίσω τη cpu, κλείσω mobile data/wifi, και μιλάω μόνο με τη μαμά μου στο τηλέφωνο, η μπαταρία θα κρατάει. Αυτό θέλω;
Μερικά πράγματα δεν τα χωράει το κεφάλι μου.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
δεν είναι μόνο η CPU, είναι η μεγάλη οθόνη υψηλής ανάλυσης, το κακογραμμένο λογισμικό και η γενικότερη φιλοσοφία της Google που οδηγούν σε υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Reaction score
539
Το tip για την μπαταρία δουλεύει. Είχα τουλάχιστον 30-40% αύξηση στη διάρκειά της.
Την Παρασκευή γύρισα στο σπίτι το βράδυ με 40% μπαταρία, όταν τις προηγούμενες γύρναγα με 10% (αν δεν έκανα μια μικροφόρτιση ενδιάμεσα).

Το γιατί τρώνε τόση μπαταρία τα location services, τί στο καλό στοιχεία συλλέγουν, αλλά και που τα στέλνουν με τα 'Location History' και 'Location Reporting', αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.717
Μετά από αρκετά παράπονα κατόχων του Nexus 5, η Google φαίνεται ότι έκανε κάποιες ανεπαίσθητες εξωτερικές τροποποιήσεις στις νέες παρτίδες της συσκευής. Τα πλήκτρα έχουν μικρότερο τζόγο, οι τρύπες για το ηχείο και το μικρόφωνο είναι μεγαλύτερες και το SIM tray εφαρμόζει καλύτερα.

Περισσότερα σε αυτό το thread του xda-developers.

Reaction score
539
Αν και δεν είναι Nexus 5 specific, καταθέτω επίσης το εξής:
Το widget του Android Weather φτου-κακό-μακρυά.

Κάθε X (=άγνωστο) μέρες, αποφασίζει να ξεζουμίσει την μπαταρία. Δεν ξέρω γιατί.
Auto-update του είχα βάλει κάθε 1 ώρα.

Χτες πριν πάω για ύπνο άφησα το nexus με πάνω από 50% μπαταρία, και σήμερα το πρωί το βρήκα κλειστό.
Tην είχε αδειάσει τελείως.

Μ'ένα googleάρισμα είδα ότι δεν είμαι ο μόνος που του συνέβη.
Stay away.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.823
Ποιό απ' όλα;

Μετά την αναβάθμιση σε 4.3 έχω κι εγώ αυξημένη κατανάλωση στο S4 χωρίς άλλες αλλαγές.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.717
Αν και δεν είναι Nexus 5 specific, καταθέτω επίσης το εξής:
Το widget του Android Weather φτου-κακό-μακρυά.

Κάθε X (=άγνωστο) μέρες, αποφασίζει να ξεζουμίσει την μπαταρία. Δεν ξέρω γιατί.
Auto-update του είχα βάλει κάθε 1 ώρα.

Χτες πριν πάω για ύπνο άφησα το nexus με πάνω από 50% μπαταρία, και σήμερα το πρωί το βρήκα κλειστό.
Tην είχε αδειάσει τελείως.

Μ'ένα googleάρισμα είδα ότι δεν είμαι ο μόνος που του συνέβη.
Stay away.

Απενεργοποίησε το GPS Location της εφαρμογής στα settings. Όταν είσαι σε κλειστούς χώρους "προσπαθεί" να βρει τη θέση χωρίς αποτέλεσμα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.823
Ματς-μουτς, άλλαξε η δική μου συμπεριφορά και όχι του κινητού. Πηγαίνω συνέχεια στην υπόγα με το τζάκι! :)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.116
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead