GRYPHON DIABLO & 802D

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όλα έχουν να κάνουν με το πως ορίζει ο καθένας το sub. Και τα subs δεν είναι κατά κανόνα ενεργά. Για να χαρακτηρίσουμε ως sub ένα ηχείο (ή μέρος ηχείου), πρέπει απλά να είναι φτιαγμένο για να παίζει ένα συγκεκριμένο φάσμα χαμηλών συχνοτήτων.

...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: GRYPHON DIABLO & 802D

Δεν έγινα αντιληπτός...Δεν μιλώ για ξεχωριστές μπασοκαμπίνες που σχεδόν κάθε ηχείο που σέβεται τον εαυτό του διαθέτει...έστω ότι εσύ είχες το 802 ή το 800.
Θα τα έβαζες με sub?
Eγώ πάντως θα ήμουν αρνητικά προκατειλημμένος.
Παιδιά το κάτω μέρος του 802 είναι sub! Τα τρία του τμήματα, υψηλών, μεσαίων, χαμηλών, απλά στηρίζονται το ένα πάνω στο άλλο, όντας εντελώς ξεχωριστά!

Άρα, αφού το ηχείο εκπέμπει από τα 25 HZ-350 HZ, όπως πολλά καλά ξεχωριστά ενεργά sub, (εντάξει δεν ανεβαίνουν τόσο ψηλά, "κόβουν" στα 150-200 HZ), το κάνει με την βοήθεια των δύο, (μη ενεργών), sub που διαθέτει, (ένα ανά κανάλι!).

Ίσως δεν είναι εύκολα αντιληπτό, επειδή και ο ίδιος ο κατασκευαστής δεν το προωθεί με αυτό το σκεπτικό!

:107:

Reaction score
11
Απάντηση: GRYPHON DIABLO & 802D

Για δε πράμα:

(ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΗΧΟΣ" Νο 338 ΜΑΪΟΣ 2001 σελ. 50)

Reaction score
11

Ουσιαστικά τα 802D/N έχουν όλα τα δομικά πλεονεκτήματα ενός συστήματος sub-δορυφόρων!
Απλά οι μονάδες είναι πακτωμένες σταθερά μεταξύ τους!

(Καλά ποιος είμαι, ο Atkinson είμαι;).

Πολύ 'στάρω ναμ'!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Αν ηταν χωρια ομως θα ηταν πιο ευκολα στη τοποθετηση στο χωρο.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: GRYPHON DIABLO & 802D

βρε συ...σε κοιτάω κανα διήμερο και ψάχνεις εκεί το σκαλίζεις να βρείς το κατά!!!!

θα σου πώ εγώ τα κατά...

το 802d μπουμάρει.είναι σαφές αυτό.εκτός του διαγράμματος το έχω διαπιστώσει ο ίδιος όντας κάτοχος
το μπουμάρισμα όμως αυτό(πάντα στα πλαίσια του λογικού) μπορεί να μήν ενοχλήσει τον μέσο χρήστη αλλα αντιθέτως να του αρέσει.
μήν βλέπεις τί λέει ο καράβελος.κοιτάει το διάγραμμα και λέει αυτό μου αρέσει...αλλα στο ρινγκ τα πράματα είναι αλλιώς.το μπουμάρισμα που έχει το 802d το κάνει αυτομάτως συμπαθές στο μέσο αυτί που το αντιλαμβάνεται ώς όγκο και βαθύ χαμηλό.
το έχω διαπιστώσει άπειρες φορές, με άπειρα άτομα και πάντα έχω το ίδιο γελάκι όταν το ακούω...μάλιστα βάζω το χέρι μου στη φωτιά οτι σε blind test το 802d θα αρέσει παραπάνω.
είναι αλλο θέμα το σωστό και άλλο θέμα το τί μου αρέσει.
ένα δεύτερο κατά που το έχω δεί στην πράξη αλλα και το έχω ακούσει απο άτομα που ξέρουν κάτι παραπάνω είναι οτι έχει σχετικά ενεργοβόρο κροσόβερ.αποτέλεσμα αυτού είναι να χάνει λίγο σε σχέση με το 800 το οποίο έχει αρκετά πιο ελαφρύ.
ένα τρίτο κατά είναι οτι η φιλοσοφία του ακολουθεί λίγο μία συμπιεσμένη μορφή του 800.αποτέλεσμα αυτού είναι οτι ενώ περιμένεις καλύτερο χαμηλό απο το 800...βρίσκεις μπροστά σου αρκετά καλύτερο χαμηλομεσαίο ενώ το χαμηλό εμένα δέν μου κανε και τόσο διαφορά.μάλιστα επειδή όπως προείπα το 802d μπουμάρει ελαφρά το 800 μου βγάζει παραπάνω όγκο.πραγματικά ήταν αυτό που λέγανε κάτι ριβιούερ για το 801 μάτριξ."είναι αδύνατον ένα τόσο μεγάλο κτήνο να μήν μπουμάρει καθόλου!!!"

το 802d κατ εμέ δέν έχει άλλο κατά.είναι αρκετά διαφορετικό σε ήχο απο το 802n και θα έλεγα οτι δέν έχει τις κλασσικές χροιές της b&w.

το 802n το θεωρώ κελεπούρι ακόμα και σήμερα.το βρίσκεις φτηνά και με τη μία ανοίγεις νέους ορίζοντες στην υψηλή πιστότητα.

Reaction score
2
Just do it

πιστευω οτι αν χτίσεις ενα σύστημα προσεγμένο σε λεπτομέρειες
οι επιλογές σου σαν αρχή και τέλος είναι καλές
αρκεί βέβαια η επιλογή που κάνεις δεν αφορά χεριασμένα μηχανήματα οπότε δεν ξέρω??????

Reaction score
6
το μπουμάρισμα όμως αυτό(πάντα στα πλαίσια του λογικού) μπορεί να μήν ενοχλήσει τον μέσο χρήστη αλλα αντιθέτως να του αρέσει.

Το μπουμαρισμα ειναι παντα ενοχλητικο και δρα εις βαρος του υπολοιπου ''πολυτιμου''φασματος .

Αν το μπουμαρισμα αρεσει ...:111:στο μεσο χρηστη τοτε δεν ασχολουμαστε....με αυτον γιατι θα φαμε τη ζωη μας να του εξηγησουμε...

Reaction score
6
Re: Απάντηση: GRYPHON DIABLO & 802D

βρε συ...σε κοιτάω κανα διήμερο και ψάχνεις εκεί το σκαλίζεις να βρείς το κατά!!!!

θα σου πώ εγώ τα κατά...

το 802d μπουμάρει.είναι σαφές αυτό.εκτός του διαγράμματος το έχω διαπιστώσει ο ίδιος όντας κάτοχος
μήν βλέπεις τί λέει ο καράβελος.κοιτάει το διάγραμμα και λέει αυτό μου αρέσει...αλλα στο ρινγκ τα πράματα είναι αλλιώς.το μπουμάρισμα που έχει το 802d το κάνει αυτομάτως συμπαθές στο μέσο αυτί που το αντιλαμβάνεται ώς όγκο και βαθύ χαμηλό.
το έχω διαπιστώσει άπειρες φορές, με άπειρα άτομα και πάντα έχω το ίδιο γελάκι όταν το ακούω...μάλιστα βάζω το χέρι μου στη φωτιά οτι σε blind test το 802d θα αρέσει παραπάνω.
είναι αλλο θέμα το σωστό και άλλο θέμα το τί μου αρέσει.
ένα δεύτερο κατά που το έχω δεί στην πράξη αλλα και το έχω ακούσει απο άτομα που ξέρουν κάτι παραπάνω είναι οτι έχει σχετικά ενεργοβόρο κροσόβερ.αποτέλεσμα αυτού είναι να χάνει λίγο σε σχέση με το 800 το οποίο έχει αρκετά πιο ελαφρύ.
ένα τρίτο κατά είναι οτι η φιλοσοφία του ακολουθεί λίγο μία συμπιεσμένη μορφή του 800.αποτέλεσμα αυτού είναι οτι ενώ περιμένεις καλύτερο χαμηλό απο το 800...βρίσκεις μπροστά σου αρκετά καλύτερο χαμηλομεσαίο ενώ το χαμηλό εμένα δέν μου κανε και τόσο διαφορά.μάλιστα επειδή όπως προείπα το 802d μπουμάρει ελαφρά το 800 μου βγάζει παραπάνω όγκο.πραγματικά ήταν αυτό που λέγανε κάτι ριβιούερ για το 801 μάτριξ."είναι αδύνατον ένα τόσο μεγάλο κτήνο να μήν μπουμάρει καθόλου!!!"

το 802d κατ εμέ δέν έχει άλλο κατά.είναι αρκετά διαφορετικό σε ήχο απο το 802n και θα έλεγα οτι δέν έχει τις κλασσικές χροιές της b&w.

το 802n το θεωρώ κελεπούρι ακόμα και σήμερα.το βρίσκεις φτηνά και με τη μία ανοίγεις νέους ορίζοντες στην υψηλή πιστότητα.
δεν ξερω πολλα κελεπουρια που να ανοιγουν νεους οριζοντες στην υψηλη πιστοτητα.απλα μπορει να αποκτησει καποιος ενα καλο ηχειο σε λογικη για την κατηγορια τιμη. Οχι ομως να ανοιξει ''νεους οριζοντες'' στην υψηλη πιστοτητα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

οτι ειπα το ειπα οχι σκεπτομενος το 802 αλλα επειδη τρεχει ταυτοχρονα και το ποστ για τα sub .Νομιζω πιο ευκολα βαζεις 2 μικροτερα και ενα sub σε ενα σαλονι απο 2 802 που θελουν τον αερα τους για να αποδωσουν.το βλεπω στον Βλασση που ο χωρος του δεν βοηθαει .Του λειπει 1 μετρο πλατος για την ιδανικη τοποθετηση.
Σχετικα με τα 802 δεν δικαιουμαι να εκφερω γνωμη γιατι τα ακουσματα μου ειναι πολυ περιορισμενα.Και δεν εχω (δυστυχως) εμπειρια απο ακουσματα συστηματων υψηλων επιδοσεων.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.554
Η προσωπική μου πείρα τόσο από μικρά ηχεία (805sig) όσο και από μεγάλα (802n) σε οικειακό περιβάλλον είναι οτι τα μεγάλα ηχεία είναι σαφώς πιο δύσκολα στην τοποθέτηση και αλληλεπιδρούν περισσότερο με τον περιβάλλοντα χώρο (δεκάδες παράγοντες επηρεάζουν, ακόμη και η κατασκευή του δαπέδου). Αν δεν αφήσεις τις απαραίτητες αποστάσεις (1-2 μέτρα) από τοίχους τότε σίγουρα μπουμάρουν. Αντίθετα τα μικρά είναι σαφώς πιο εύκολα στην τοποθέτηση. Πάντως η προσθήκη 2 sub διευκολύνει πάρα πολύ τα πράγματα και νομίζω οτι θα την βλέπουμε σα λύση όλο και περισσότερο στο μέλλον. Σου δίνει την ευκαιρία να βελτιστοποιήσεις ταυτόχρονα απόκριση συχνοτήτων, στερεοφωνική εικόνα και "αέρα" πράγμα που δεν είναι δυνατό πάντα και σε όλους τους χώρους αλλιώς, ακόμη και με πολύ καλά, full-range ηχεία. Ένα ενδιαφέρον σχετικό λινκ:

http://www.soundstagenetwork.com/ultraaudio.com/twbas/twbas_20080401.htm

Reaction score
3.972

Με τα λίγα που κατέχω, θεωρώ πολύ δύσκολο το ταίριασμα παθητικού σάμπ με μικρά ηχεία.
Ακόμη πιό δύσκολο το ταίριασμα με ενεργό σάμπ.
Όσοι το έχουν καταφέρει ας γράψουν τα τι κ τα πώς.
Σε ακρόαση μουσικής κ όχι χομοσίνεμο βέβαια αναφέρομαι :126:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.554
Εγώ άκουγα για αρκετό καιρό με 805sig και REL strata 5. Ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή νομίζω οτι είχα πετύχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Φυσικά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό, μετρήσεις δεν είχα κάνει. Αυτό που με ενοχλούσε ήταν ότι η χρήση ενός μόνο sub δεν φόρτιζε ομοιόμορφα το χώρο και η απόκριση άλλαζε μετακινούμενος στο χώρο, κάτι που βέβαια συμβαίνει και με την απόκριση των κανονικών ηχείων.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.554
Αλήθεια, ξέρει κανείς τι παίζει στην Ελλάδα με τα sub της JL Audio; O αντιπρόσωπος (KAPPA/XMAX) τα διαφημίζει, αλλά έχει κανείς αγοράσει; Υπάρχουν διαθέσιμα προς ακρόαση;

Reaction score
5.719
λοιπον παιδακια ...
το πηρα αποφαση .

φευγει ο ενισχυτης μου και παμε για αλλον .

ετσι μου ερχεται να δωσω και τα ηχεια μπας και ηρεμησω . υπαρχει και πιτσιρικι που αρχιζει να μπουσουλαει ,ψαχνει , σκαλιζει κλπ κλπ...

πιθανον αντικαταστατες ?

ειμαι μεταξυ των ...

bryston 2*600

plinius sa 103 (2 τεμαχια )

jeff rowland 312 .

classe 401 .

δεκτες συμβουλες και αποψεις .

με ηρεμο και πολιτισμενο τροπο παρακαλω ...

υποψιν μπορει να χαθω το σ/κ (99% σιγουρο) , οποτε χαλαρα ετσι ?

Reaction score
11

δεκτες συμβουλες και αποψεις .

με ηρεμο και πολιτισμενο τροπο παρακαλω ...

υποψιν μπορει να χαθω το σ/κ (99% σιγουρο) , οποτε χαλαρα ετσι ?
Καταστροφή!

:142:

Reaction score
11

που θα χαθω ?

καλα τοτε θα προσπαθησω να μπαινω ποτε ποτε ...
Όχι! Που θα σε πρεσάρουν να αγοράσεις 100 ενισχυτές αντί για έναν!

:142:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.134
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt