Hand made 300b se

sk

Reaction score
499
Re: hade made 300b se

Συγχωρέστε με για την παρέμβαση, αλλά στα δικά μου αυτιά, αυτό που είπε ο Μιχάλης ακούσθηκε σαν «εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο».
Επίσης, κατάλαβα ότι παρότρυνε μετά από την αρχική «κατάκτηση», να προχωρούμε μπροστά θέτοντας κάθε φορά υψηλότερα όρια στον εαυτό μας, και μάλιστα όρια που λαμβάνουν υπόψη την συσσωρευμένη εμπειρία / γνώση, των προηγούμενων από εμάς.

Όλα αυτά τα είπε με τον γνωστό – σε όσους τον διαβάζουν – χειμαρρώδη και μεστό λόγο του.
Έναν λόγο που είναι εύκολα - ίσως – παρεξηγήσιμος στην εκφορά του, αλλά στην ουσία του δεν νομίζω να προσβάλει τον συνομιλητή του.

Και πάλι ζήτω συγνώμη απ’ όλους σας για την παρέμβαση (και από τον Μιχάλη ιδιαιτέρως για την ελεύθερη ερμηνεία των γραπτών του).

Reaction score
13

Πω πω. Αναψανε τα αιματα.
Επιτελους :crazy_3:

Λοιπον Τζιμακο εισαι αδικος μαζι μου.
Ενα ζητημα ειναι το υφος της πρωτης απαντησης μου στον φιλο FM335.
Ενα δευτερο ειναι τα 3 σημεια-παρατηρησεις που εθεσα.

Βλεπω οτι σε ενοχλησε το πρωτο ζητημα, και σωστα σε ενοχλησε γιατι ηταν προβοκατορικο και ειχε σκοπο να προκαλεσει αντιδρασεις που θα προετοιμαζαν το εδαφος για τον γενικοτερο προβληματισμο για τo επιπεδο της DIY κοινοτητας στην Ελλαδα, που θελω να συζητηθει.
Οποιαδηποτε λιγοτερο δηκτικη διατυπωση θα επεφτε στο κενο, κατι που το εχω δει να συμβαινει πολλες φορες εδω και "αλλου".

Ερχομενος στο δευτερο ζητημα που ειναι και η ουσια των πραγματων δεν βλεπω να διατυπωνεις καμμια αντιρρηση στα τεχνικα θεματα που εθιξα. Ειτε δεν εχεις αποψη ειτε δεν θελεις να εμπλακεις σε τετοια κουβεντα.
Και στις δυο περιπτωσεις λειτουργεις σαν ξενος προς το DIY. Οι χαρακτηρισμοι σου λοιπον προς το προσωπο μου ειναι δικαιολογημενοι απο την θεση (του ξενου) απο την οποια κυτταζεις τα πραγματα.

Παραπερα οτι ειπα στην συνεχεια για το επιπεδο καποιων DIYers θα μπορουσες να το ερμηνευσεις σαν καλεσμα προς αυτους να βελτιωθουν. Κατι τετοιο το υποστηριζω συνεχως εδω μεσα και σε καλω να το σχολιασεις και συ.

Ενα πραγμα δεν καταλαβα. Απο ποια ακριβως κουβεντα μου συναγεται οτι προωθω τα στενα επαγγελματικα μου συμφεροντα. Μηπως μπορεις να μου το υποδειξεις ?
Εαν εννοεις οτι το επαγγελματικο μου συμφερον ταυτιζεται με την προοδο της ερασιτεχνικης ενασχολησης με τις μηχανες Ηχου, ΝΑΙ ειναι ετσι. Εσυ δηλαδη επιδιωκεις κατι διαφορετικο ?

Αυτο που φοβαμαι ειναι οτι με παρεξηγησες και ποτε δεν ειναι αργα εαν θελεις να το παραδεχτεις.
Τα υπολοιπα θα ειναι παιδικα πεισματα.

Reaction score
13

alla kai mia paratirisi xoris eironia mixali ....
poso tha epireasti i proti lampa ec8010 poy apo apostasi 8-10 cm tha perasi mia tasi peripoy ton 80mv poy tha paei sto ma gia na vlepo to revma iremias opoy einai apalagmeno apo 50hz klp klp
kai den epireazete apo ta 220 malon 230 pleon toy on off poy exoyn ta perisotera mixanakia se apostasi kati ligotero apo 4 cm

Εαν δεν ειχα προσωπικο προβλημα στο απω παρελθον με μιλλιαμπερομετρο κολλητα σε βαθμιδα εισοδου δεν θα το ανεφερα. Δεν ειναι αυτο καθαυτο το ρευμα της Ανοδου που θα δημιουργησει προβλημα. Ειναι το Ηλεκτρομαγνητικο πεδιο που αναπτυσσεται τριγυρω απο ενα οργανο σαν κι αυτα που χρησιμοποιεις, που ως γνωστον αποτελουνται απο ενα μονιμο μαγνητη και ενα πηνιο που διαρρρεομενο απο συνεχες ρευμα αποκλινει απο την θεση Ηρεμιας του. Οποιαδηποτε εναλλασσομενη συνιστωσα που μπορει να φερει το συνεχες εν ειδει κυματωσης, και αναλογως την αποσταση που βρισκονται τα εξαρτηματα της προενισχυτριας, μπορει να προκαλεσει βρασιμο στο σημα.
Γι αυτο συνηθως σε τετοια οργανα φροντιζουμε να συνδεουμε στα δυο ακρα τους ενα πυκνωτη για bypass του εναλλασσομενου, ή τα θωρακιζουμε οπως κανουμε στα μεγαφωνα που παιζουν κοντα σε οθονες.

Ο Ξερολας της Ενοριας σας

Reaction score
13

Αλληλεπιδραση πηνιων αερος.
Για μετ/στες κλασσικης τεχνολογιας τα πραγματα ειναι πιο κρισιμα λογω της ισχυροτερης διαχυσης του πεδιου

Reaction score
10

Μιχάλη βάλε και την πηγή σου για το παραπάνω,
γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έχει κάνει αυτή την μελέτη
έχει προσφέρει πολλά στο DIY και είναι κρίμα να μην αναφέρεται.

Reaction score
0
ok, λοιπον παμε ξανα:

Πω πω. Αναψανε τα αιματα.
Επιτελους :crazy_3:

Λοιπον Τζιμακο εισαι αδικος μαζι μου.
Ενα ζητημα ειναι το υφος της πρωτης απαντησης μου στον φιλο FM335.
Ενα δευτερο ειναι τα 3 σημεια-παρατηρησεις που εθεσα.

Βλεπω οτι σε ενοχλησε το πρωτο ζητημα, και σωστα σε ενοχλησε γιατι ηταν προβοκατορικο και ειχε σκοπο να προκαλεσει αντιδρασεις που θα προετοιμαζαν το εδαφος για τον γενικοτερο προβληματισμο για τo επιπεδο της DIY κοινοτητας στην Ελλαδα, που θελω να συζητηθει.
Οποιαδηποτε λιγοτερο δηκτικη διατυπωση θα επεφτε στο κενο, κατι που το εχω δει να συμβαινει πολλες φορες εδω και "αλλου".

Ερχομενος στο δευτερο ζητημα που ειναι και η ουσια των πραγματων δεν βλεπω να διατυπωνεις καμμια αντιρρηση στα τεχνικα θεματα που εθιξα.
Σχετικα με τα "τεχνικα θεματα" σε πληροφορω οτι οι εξοδου στο μηχανακι που ηρθε σπιτι μου ηταν τουλαχιστον 3-4 ποντους (ισως και περισοτερο) μακρια απο τον τροφοδοσιας, ο οποιος ηταν ΤΟΡΟΕΙΔΗΣ.
Απαντησε σ αυτο και μετα συζηταμε και τα υπολοιπα...

Reaction score
13
Re: ok, λοιπον παμε ξανα:

Σχετικα με τα "τεχνικα θεματα" σε πληροφορω οτι οι εξοδου στο μηχανακι που ηρθε σπιτι μου ηταν τουλαχιστον 3-4 ποντους (ισως και περισοτερο) μακρια απο τον τροφοδοσιας, ο οποιος ηταν ΤΟΡΟΕΙΔΗΣ.
Απαντησε σ αυτο και μετα συζηταμε και τα υπολοιπα...
Αυτην την πληροφορια την εχουμε ηδη απο την φωτογραφια που ανεβασε ο fm335.
Σε εκεινη την περιπτωση δεν μας ενοχλει η αποσταση.
Και βεβαια δεν αναφερομαι σε εκεινη την κατασκευη αλλα στην προσφατη με κλασσικο μετ/στη τροφοδοσιας.
Παμε στα υπολοιπα ...

Reaction score
0

Αυτην την πληροφορια την εχουμε ηδη απο την φωτογραφια που ανεβασε ο fm335.
Σε εκεινη την περιπτωση δεν μας ενοχλει η αποσταση.
Και βεβαια δεν αναφερομαι σε εκεινη την κατασκευη αλλα στην προσφατη με κλασσικο μετ/στη τροφοδοσιας.
Παμε στα υπολοιπα ...
Πολυ ομορφα, αρχιζουμε να συνεννοουμαστε. Και αυτα που εγραψες τοτε περι "θρασους και αγνοιας" που κολλανε? Απο τη στιγμη που δεν εχεις ακουσει ή μετρησει ενα μηχανακι πως βγαζεις συμπερασμα για το "επιπεδο" της υλοποιησης , αυτου που το κατασκευαζει ή αυτου που το ακουει??

Η κατασκευη η καινουργια ειναι σε λαμαρινες κομματια κουμπια κλπ. Απ οτι ξερω δεν εχει μονταριστει. Το λαθος που ειναι? Μου ξεφευγει κατι?

Θα παμε και παρακατω...

Reaction score
13

Πολυ ομορφα, αρχιζουμε να συνεννοουμαστε. Και αυτα που εγραψες τοτε περι "θρασους και αγνοιας" που κολλανε? Απο τη στιγμη που δεν εχεις ακουσει ή μετρησει ενα μηχανακι πως βγαζεις συμπερασμα για το "επιπεδο" της υλοποιησης , αυτου που το κατασκευαζει ή αυτου που το ακουει??

Η κατασκευη η καινουργια ειναι σε λαμαρινες κομματια κουμπια κλπ. Απ οτι ξερω δεν εχει μονταριστει. Το λαθος που ειναι? Μου ξεφευγει κατι?

Θα παμε και παρακατω...

Φοβαμαι οτι ΔΕΝ συννενοουμαστε.
Αφενος δεν αναγνωριζεις οτι η αναφορα σου στον "αλλο" Ενισχυτη με τις 6550 ηταν αστοχη και αποπροσανατολιστικη, αφετερου εμφανιζεσαι να θριαμβολογεις επ αυτου.

Συνεχεια του αποπροσανατολισμου απο τα ζητουμενα.
Δες εδω ΠΟΥ αναφερεται το "Θρασσος της αγνοιας"
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=619053&postcount=13
"Σε κατι που διαβασα καπου αλλου"
Και μαλιστα σε "αλλο" διαδικτυακο χωρο.

Μεταξυ αλλων σου ζητησα να εξηγησεις που ακριβως ειδες να προωθω τα εμπορικα μου συμφεροντα σε αυτην την κουβεντα και περιμενω απαντηση.
Δεν πιστευω ολο το προβλημα να προεκυψε επειδη ισως πιστευεις οτι τα εμπορικα μου συμφεροντα αποτελουν εμποδιο σε ΔΙΚΑ σου πιθανα ΕΜΠΟΡΙΚΑ σχεδια ?

Οπως εχω ξαναπει εδω μεσα, η συμμετοχη δηλωμενων επαγγελματιων γινεται προβληματικη, οταν οποιος καλοθελητης δεν εχει επιχειρηματα, ειναι ελευθερος να καταφυγει στον ισχυρισμο-κατηγορια οτι ο αντιλογος κινειται απο εμπορικα συμφεροντα.

Ζητω συγγνωμη απο τους υπολοιπους, εαν κατι τετοια γινονται κουραστικα και δεν προσφερουν.
Επισης νοιωθω αβολα απεναντι στον FM335, με αφορμη την κατασκευη του οποιου ανοιξε αυτος ο διαξιφισμος, και του ευχομαι καλη εκβαση του Προτζεκτ. Πραγμα που για καθε παρατηρητη εννοω και δηλωνω εξ αρχης.

Reaction score
0

Φοβαμαι οτι ΔΕΝ συννενοουμαστε.
Αφενος δεν αναγνωριζεις οτι η αναφορα σου στον "αλλο" Ενισχυτη με τις 6550 ηταν αστοχη και αποπροσανατολιστικη, αφετερου εμφανιζεσαι να θριαμβολογεις επ αυτου.

Συνεχεια του αποπροσανατολισμου απο τα ζητουμενα.
Δες εδω ΠΟΥ αναφερεται το "Θρασσος της αγνοιας"
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=619053&postcount=13
"Σε κατι που διαβασα καπου αλλου"
Και μαλιστα σε "αλλο" διαδικτυακο χωρο.

Μεταξυ αλλων σου ζητησα να εξηγησεις που ακριβως ειδες να προωθω τα εμπορικα μου συμφεροντα σε αυτην την κουβεντα και περιμενω απαντηση.
Δεν πιστευω ολο το προβλημα να προεκυψε επειδη ισως πιστευεις οτι τα εμπορικα μου συμφεροντα αποτελουν εμποδιο σε ΔΙΚΑ σου πιθανα ΕΜΠΟΡΙΚΑ σχεδια ?

Οπως εχω ξαναπει εδω μεσα, η συμμετοχη δηλωμενων επαγγελματιων γινεται προβληματικη, οταν οποιος καλοθελητης δεν εχει επιχειρηματα, ειναι ελευθερος να καταφυγει στον ισχυρισμο-κατηγορια οτι ο αντιλογος κινειται απο εμπορικα συμφεροντα.
Εκει λοιπον ειναι ολη η ουσια. ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ δικια μου πιθανη επαγγελματικη εμπολοκη και θεωρησες οτι κινδυνευεις απο μενα. Σκεφτηκες μη σου παρω την "πελατεια". Εδω που τα λεμε δεν ειναι και ασχημη ιδεα"happy_1"
Τοσοι ψευτογκουρου του κωλου υπαρχετε εκει εξω και το παιζετε επιχειρηματιες.
Γιατι οχι και γω?

Λοιπον, λεω να το αφησω να πλαναται και βεβαια γουσταρω πολυ να σε βλεπω ν ανησυχεις. Αρχιζει και εχει πολυ γελιο η υποθεση ..

Reaction score
13

Οι φωτογραφιες της κατασκευης ειναι αρκετες για να παρατηρησει ακομη και καποιος που εχει ασχοληθει ελαχιστα οτι ....
1) Ο προσανατολισμος των μετ/στων Εξοδου που λειπουν ειναι ιδιος με αυτον του μετ/στη τροφοδοσιας.
2) Οτι το RCA της Εισοδου καθε καναλιου ειναι κολλητα στο ζωντανο ακροδεκτη της Εξοδου.
3) Οτι τα οργανα, (οπως προκυπτει απο την προσοψη που επισης εικονιζεται) ειναι πολυ κοντα στη πρωτη προενισχυτικη βαθμιδα.

Μαλλον σου διαφευγει σε ποιους απευθυνεσαι, και τους υποτιμας.

Reaction score
13

Εκει λοιπον ειναι ολη η ουσια. ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ δικια μου πιθανη επαγγελματικη εμπολοκη και θεωρησες οτι κινδυνευεις απο μενα. Σκεφτηκες μη σου παρω την "πελατεια". Εδω που τα λεμε δεν ειναι και ασχημη ιδεα"happy_1"
Τοσοι ψευτογκουρου του κωλου υπαρχετε εκει εξω και το παιζετε επιχειρηματιες.
Γιατι οχι και γω?

Λοιπον, λεω να το αφησω να πλαναται και βεβαια γουσταρω πολυ να σε βλεπω ν ανησυχεις. Αρχιζει και εχει πολυ γελιο η υποθεση ..

Καααλως.
Επιτελους επιβεβαιωνεις τα κινητρα σου.

Ας μας κρινει ο κοσμος.
Τελος και απο μενα.

Reaction score
0

Καααλως.
Επιτελους επιβεβαιωνεις τα κινητρα σου.

Ας μας κρινει ο κοσμος.
Τελος και απο μενα.

Λοιπον εισαι διανοια:respect:, σε παραδεχομαι, με ξεσκεπασες.

Εντος των προσεχων ημερων θα βγαλω και ανακοινωση.

Σκεφτομαι να βαλω και μπανερακι. Φανταζομαι τωρα που επιασα και κολλητηλικια με τα παιδια ελπιζω να μου κανουνε και καλη τιμη:cool_11:

Reaction score
250
Απάντηση: hade made 300b se

Λοιπόν είναι πολύ αστείο δύο από τα καλύτερα παιδιά

του site να λογομαχούν με μάλλον ακραίο τρόπο. :mad_4:

Κύριοι γνωρίζοντας καλά και τους δυο σας φοβάμαι

ότι έχετε παρεξηγήσει τελείως ο ένας τον άλλον

και καταναλώνεστε σε άχρηστες κοκορομαχίες!!!!!

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι αν γνωριστείτε από κοντά

θα εκλείψουν τα πάντα και θα δημιουργηθεί μια

αμοιβαία εκτίμηση και γιατί όχι φιλία.

Επειδή μου είστε ιδιαίτερα συμπαθείς και οι δύο

θα σας παρακαλούσα να μην δώσετε συνέχεια στην κόντρα

και προτίθεμαι όποτε μπορείτε να σας κεράσω κρασάκι

για να διαπιστώσετε πόσο κάνετε λάθος ο ένας για τον

άλλον και πόσο εύκολα μπορεί να ανατραπεί το

μεταξύ σας άσχημο κλίμα .... :happy_4:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.134

Εγώ λέω Βασίλη να τους αφήσεις να τα λένε έτσι "χύμα στο κύμα κι όποιον πάρει ο χάρος", έχει πολύ γέλιο!

Μιχάλη μου γιατί το αποπήρες το παιδί βρε? Δε ντρέπεσαι καθόλου? Θα σου τραβήξω τ'αφτί να μην ακούς καλά για κανά μήνα!

Ωραία κατασκευή βέβαια, άξιος φίλε, άξιος!

Μιχάλη το DIY όταν ξεπεράσει όλες τις "παιδικές ασθένειες" παύει να είναι ...χαριτωμένο, δε νομίζεις?
Στο κάτω κάτω της γραφής αν θέλει να βελτιώσει ο άνθρωπος κι άλλο το πράμα του, μπορεί να το κάνει εφ'όρου ζωής (...), αλλά προφανώς δε τον ενδιαφέρει, και στο κάτω κάτω της γραφής γιατί βρε να τον ενδιαφέρει τον άνθρωπο? Μήπως ανακάλυψε τα τέλεια ηχεία στον τέλειο χώρο και θα του χαλάσει τη μαγιά η τοποθέτηση των υλικών του ενισχυτή? Βρε άμα δε βουίζει δεν υπάρχει θέμα...... και σίγουρα είναι μια καλή μηχανή, με όμορφο ήχο και σε πολύ καλό κοστολόγιο, άσε που πέρασε τόσες ώρες ευχάριστα μέχρι να την κατασκευάσει! Αυτή είναι η μαγεία στο χόμπυ της ιδιοκατασκευής άλλωστε!

Δίκιο έχεις βέβαια στο τεχνικό μέρος, αλλά εδώ επώνυμα μηχανήματα δεκάδων χιλιάδων ευρώ και δε τα τηρούν τα βασικά, η κατασκευή του φίλου εδώ θα "πρέπει" να τα τηρεί? Δε νομίζω....

Παρ'όλα αυτά είναι αναγκαίο να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Μιχάλη διότι δίνει τα φώτα του για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και προσπαθεί να ανεβάσει το επίπεδο ποιότητας των ιδιοκατασκευών μας, πράγμα που σαφώς δε τον βοηθάει επαγγελματικά, ίσα ίσα το αντίθετο κάνει ο άνθρωπος! Λέει και στους άλλος πως να κάνουν μηχάνημα αντάξιο των δικών του κατασκευών! Αυτό είναι επίπεδο κύριοι!

Γενικά όμως πιστεύω πως η ιδιοκατασκευή δικαιούται ατελειών (είτε εμφάνισης είτε υλοποίησης) και αυτό είναι που την κάνει μοναδική, αξιαγάπητη, χαριτωμένη, κλπ κλπ κλπ....

Αντίθετα, οι επώνυμες κατασκευές, ιδίως όταν επιχειρούν να αδειάσουν ΟΛΟ το πορτοφόλι μας, δε δικαιούνται ατελειών, ούτε εμφανισιακών, αλλά πολύ περισσότερο υλοποίησης. Και δυστυχώς πολλές τέτοιες κυκλοφορούν ανάμεσά μας.... ελευθέρας βοσκής έχουνε καταντήσει, ε?

Reaction score
13
Re: Απάντηση: hade made 300b se

Λοιπόν είναι πολύ αστείο δύο από τα καλύτερα παιδιά

του site να λογομαχούν με μάλλον ακραίο τρόπο. :mad_4:

Κύριοι γνωρίζοντας καλά και τους δυο σας φοβάμαι

ότι έχετε παρεξηγήσει τελείως ο ένας τον άλλον

και καταναλώνεστε σε άχρηστες κοκορομαχίες!!!!!

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι αν γνωριστείτε από κοντά

θα εκλείψουν τα πάντα και θα δημιουργηθεί μια

αμοιβαία εκτίμηση και γιατί όχι φιλία.

Επειδή μου είστε ιδιαίτερα συμπαθείς και οι δύο

θα σας παρακαλούσα να μην δώσετε συνέχεια στην κόντρα

και προτίθεμαι όποτε μπορείτε να σας κεράσω κρασάκι

για να διαπιστώσετε πόσο κάνετε λάθος ο ένας για τον

άλλον και πόσο εύκολα μπορεί να ανατραπεί το

μεταξύ σας άσχημο κλίμα .... :happy_4:
Νασε καλα ρε Βασιλη.
Παντα καλοπροαιρετος και παντα συμβιβαστικος.

Πες τωρα και αυτο που πρεπει για την "ποιοτητα" της "αντιπαραθεσης", για να σε δω ποσο δικαιος εισαι.
Με θιγει μονο και μονο που με εξισωνεις με τον "Τζιμακος".
Ειδες να προβαινω εγω σε χυδαιους χαρακτηρισμους ?
Ή μηπως εχεις την εντυπωση οτι δεν μπορω να μιλησω λιμανιατικα ?
Περιμενεις μετα απ αυτα να πιστεψω οτι αυτο το φοβισμενο ανθρωπακι ειναι απ τα καλυτερα παιδια ?
Σε καταγγελω γιατι για πολλοστη φορα πλανασαι Βασιλη αχρηστε ψωνισμενε χαραμοφαι γκουρου των Μαθηματικων. Εεεε πως σου φαινεται ? Ελα συζητα εσυ μετα απ αυτο.

Παρεπιπτοντως, ποιοι καταγγελουν εμπρακτα, συστηματικα, με επιχειρηματα και με επαγγελματικο κοστος τους διαφορους Γκουρου, νομιζω οτι ειναι γνωστο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo