Hd προβολή στο ΤΡΙΑΝΟΝ!

Reaction score
5
Πολύ συζήτηση κάνουμε...ολόκληρα films πότε θα δούμε;

Reaction score
0
Αυτό παίδες δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Υπάρχουν σοβαρά νομικά κολλήματα στη μέση! Το ψάχνουμε με τον Βαγγέλη για να το ξεκολλήσουμε το ζήτημα, αλλά θα πάρει λίγο χρόνο.

Υπομονή........

Reaction score
5
Καλά, οι εταιρείες διανομής δεν ενδιαφέρονται να γίνει αυτό; Συμφέρον τους είναι να έρθει ο κόσμος να δει τέτοια εικόνα. Ή πέφτουν οι άλλοι αιθουσάρχες και σε τρώνε;
Μάλλον όλα μαζί πέφτουν, και άλλα που δεν φαντάζομαι...

Reaction score
0
Έχει αρχίσει ένας αμείλικτος πόλεμος στον ψηφιακό κινηματογράφο. Και όταν λέω ψηφιακό κινηματογράφο, εννοώ προβολή και όχι capture. Το θέμα του capture είναι άλλο πράγμα και εκεί δεν υπάρχει πόλεμος, γιατί και οι δύο τεχνικές (film/digital) έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι παραγωγοί αποφασίζουν βάση των «απαιτήσεων» της ταινίας πως θα την γυρίσουν.

Το θέμα της προβολής, είναι κόλαση. Υπάρχουν αυτοκρατορίες που στα θεμέλια τους έχουν το film. Η ψηφιακή προβολή, είναι πολύ πιθανόν να τις αφανίσει και να δημιουργήσει νέους «μηχανισμούς» στη θέση τους. Οι νέοι αυτοί «μηχανισμοί», είναι παντελώς άγνωστοι στα υπάρχοντα κυκλώματα διανομής ταινιών. Και μην γελιέστε. Πίσω από νέους ψηφιακούς μηχανισμούς κρύβονται συμφέροντα που προσπαθούν να διεκδικήσουν μεγάλο κομμάτι της νέας τάξης πραγμάτων που έρχεται, χωρίς να το δικαιούνται. Μιλάω για το περιβόητο encryption που είναι και ο λόγος που θα κάνουμε πολύ καιρό να δούμε το ψηφιακό κινηματογράφο να επικρατεί!

Θα μου πείτε τώρα... Τι με νοιάζουν όλα αυτά βρε Στέλιο; Εγώ μια HD ταινία στο Τριανόν θέλω να δω. Εκεί είναι όμως όλη η ουσία. Όταν γίνει κατανοητό από διανομείς και θεατές ότι ένας native HD προβολέας είναι αρκετός για οθόνες 8-9 μέτρων, τότε... έχει σκάσει η ατομική βόμβα! Το D-Cinema group δεν θα μπορεί να πείσει με τίποτα τους αιθουσάρχες να αγοράσουν τους πανάκριβους 2k-4k ψηφιακούς προβολείς. Οι παραδοσιακοί διανομείς δεν θα έχουν δικαιολογία για να πουν όχι στο να παίξεις ταινία HD!

Συμπέρασμα... η τηλεόραση, με την υψηλή ευκρίνεια, έχει αφήσει μακράν πίσω τον κινηματογράφο που για δεκαετίες «ζήλευε»! Ο πόλεμος της ψηφιακή προβολής είναι μόνο στα πρώτα του βήματα!

Reaction score
5
Ωχ κατάλαβα...δεν θα δούμε στην Ελλάδα ταινίες ψηφιακά για αρκετά χρόνια ακόμα...
Να δεχθώ ότι είμαστε μικρή χώρα και αγορά, περιφερειακή κλπ. Το γαμ*το είναι γιατί π.χ. η Πορτογαλία έχει ψηφιακά cinemas και βλέπουν και το Star Wars III ήδη!!;;;
Εγώ επιμένω, γιατί έχουμε πολλά κοινά. Γιατί οι αιθουσάρχες εκεί έδωσαν τα λεφτά για D-cinema προβολείς; Γιατί οι εταιρείες διανομής εκεί διανέμουν ψηφιακές κόπιες; Ίδιο μέγεθος αγοράς έχουμε. Γιατί αυτοί βγάζουν τα λεφτά τους και οι εδώ επιχειρηματίες όχι;

Reaction score
0
Μην συγκρίνεις την αγορά της Ισπανίας με την Ελληνική. Είμαστε μακράν μικρότερη αγορά. Και μην έχεις καμιά αφελή άποψη ότι οι κινηματογράφοι που διαθέτουν D-Cinema στην Ευρώπη, πλήρωσαν από την τσέπη τους για αυτό. Κρατικές επιδοτήσεις είναι. Το D-Cinema group έχει βρει γερό πάτημα στους κρατικούς μηχανισμούς που γενικός υποστηρίζουν τις νέες τεχνολογίες. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μιλήσω για το τι θα κάνει το Ελληνικό Κράτος για το θέμα. Όλοι ξέρουμε!

Ενημερωτικά σας λέω, ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα ανοίξουν πάνω από 35 νέες οθόνες στην Αθήνα και πάνω από 60 πανελλαδικά. Στο τέλος του 2006 το νούμερο αυτό, θα μεγαλώσει ασύλληπτα για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν υπάρχει ούτε μια παραγγελία για D-Cinema. Υπάρχει μόνο φήμη ότι θα μπουν E-cinema προβολείς σε αρκετά Village για διαφημίσεις. Και από ότι έχω καταλάβει αρκετά μικρότεροι από αυτόν που είδατε στο Τριανόν.

Reaction score
0
Ουπς! Λάθος! Πορτογαλία είπες. Κρατικές επιχορηγήσεις Άκη μου. Η κανένας τρελός σαν εμάς που τα έδωσε όμως όλα!

Reaction score
5
Στέλιο, ποιός μίλησε για Ισπανία...για ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ μίλησα, που είναι εντελώς παρόμοια αγορά με εμάς!!! Έχω κολλητούς φίλους και ξέρω πολύ καλά. Είναι σαν τους φτωχούς συγγενείς των Ισπανών, όπως και η Ελλάδα είναι ο φτωχός συγγενής όλων των άλλων...άσε που δεν δίνουν τρελά λεφτά για καφέ και εισητήρια όπως δίνουμε εμείς. Εκεί γιατί και εδώ όχι;
Με άλλα λόγια φταίει το κράτος που δεν επιδοτεί εδώ; Πάντα οι άλλοι φταίνε; Το κράτος δεν είμαστε εμείς; Γιατί δεν κάνουμε lobby και εμείς το κράτος για να πάρουμε ότι θέλουμε;
Φυσικά δεν απευθύνομαι προσωπικά Στέλιο, πάλι καλά που μας άνοιξες τα μάτια. Σε όλους στο forum απευθύνομαι.

Reaction score
0
Σαφώς δεν φταίει το κράτος. Απλός η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη για τέτοια επένδυση. Και καλά κάνει κατά την άποψη μου. Το ψηφιακό σινεμά έχει ξεκινήσει λανθασμένα. Το D-Cinema group αποσκοπεί περισσότερο στη μάσα παρά την εξάπλωση της τεχνολογίας. Ο RLM H5 του Τριανόν στοιχίζει περισσότερα (€20,000 με €25.000 ανάλογα με το φακό) από μια μέση κινηματογραφική μηχανή (κάτω από €17.000). Πως είναι δυνατόν να ζητάνε από τους κινηματογράφους να αλλάξουν σε Digital με μηχανήματα αξίας €150.000;;;;; Θα έβαζες ποτέ σε αίθουσα 150 (και λιγότερων) θέσεων μηχάνημα τέτοιας αξίας; Και άμα έχεις 15 τέτοιες αίθουσες;;;;; Και το αστείο είναι ότι αυτές οι αίθουσες είναι που έχουν ανάγκη μηχανήματα σαν αυτό που είδατε στο Τριανόν!

Τέλος πάντων... δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουμε τόσο βαθιά. Απλά καλό είναι να ξέρετε τα ζόρια που παίζουν. Και το Τριανόν το ζει αυτό πλέων!

Reaction score
5
Understood, thanx!
Παράκληση να μας κρατάτε ενήμερους στην προσπάθειά σας.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Στέλιο σε ευχαριστω πολύ και εγώ εκ μέρους και των υπολοίπων μελών που μας διαφωτίζεις ιδιαίτερα σε αυτή την ομιχλώδη περίοδο που διανύουμε.

Αισθάνομαι καιρό τώρα λόγω του D-theater που έχω σπίτι, αλλά και των HD Clip που βλέπω μέσω HTPC, οτι βρικομαστε σε μια παλινωδία ιδιαίτερα με τα DVD disks που αγοράζουμε και τα ονομάζουμε μάλιστα και συλλεκτικά.

Σε λίγα καιρό :?: αναμφίβολα θα συνοδεύουν τη σκόνη στα ντουλάπια μας, αν οχι τους σκουπιδοτενεκέδες.

Οσο για τους κινηματογράφους, τι να πρωτοπείς οταν η τρέλα του ενός (ή των δύο :wink: )είναι ικανή να νικήσει τα εκκατομυρια των μεγάλων;

Και πάλι μπράβο σε σένα και τον Λεωνίδα που χωρις τη βοηθεια σας δεν ξέρω πότε επιτέλους θα γνωρίζαμε τι θα πει ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ και στη χώρα μας.

Οσο για τις εταιρίες παραγωγής και διαθεσης, μόλις καταλάβουν οτι έχουν να κάνουν με αγνούς και αθώους εραστές της εικόνας όπως για παραδειγμα τα δικά μας μέλη, που χαιρέτισαν με βροντερό παρών το κάλεσμα της νέας εποχής, ελπίζω να αντιληφθούν οτι μόνο κερδισμένοι βγαίνουν από το να μας εχουν πλάι τους.

Μονο κερδιμένοι, αφού θα τους διαφήμιζουμε και θα τους αυξανουμε τα έσοδα!!!!!

Reaction score
5
Λιγο καθυστερημενη η συμμετοχη μου στα σχολια αλλα.....
Απο οσο ειδα εντυπωσιαστηκα παροτι η διαθεση μου δεν ηταν και η καλυτερη γιατι ενοιωθα αφορητους πονους στο στηθος. Τελικα εφυγα στην μεση της προβολης και μπηκα στο νοσοκομειο με οξεια χολοκυστιτιδα!!!
Βγηκα σημερα το μεσημερι και απο τα πρωτα πραγματα που ετρεξα να κανω ηταν να δω τα σχολια για την προβολη.
Και σε ανωτερα και ελπιζω την επομενη προβολη να την παρακολουθησω ολοκληρη!!!

Reaction score
5
Απο οσο ειδα εντυπωσιαστηκα παροτι η διαθεση μου δεν ηταν και η καλυτερη γιατι ενοιωθα αφορητους πονους στο στηθος. Τελικα εφυγα στην μεση της προβολης και μπηκα στο νοσοκομειο με οξεια χολοκυστιτιδα!!!
Βγηκα σημερα το μεσημερι και απο τα πρωτα πραγματα που ετρεξα να κανω ηταν να δω τα σχολια για την προβολη.

V

VIDEOMIX

Guest
Περαστικά σου και να προσέχεις. 8)

Reaction score
3
Θανάση Τ.,περάστικά και απο εμένα.

Είπαμε οι δυνατές συγκινήσεις,μπορεί να μας δημιουργήσουν πρόβλημα... :mrgreen:

Αναφέρομαι στην ψηφιακή θέαση βεβαίως βεβαίως... :)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo