HD-DVD....the END...

Reaction score
0
Αρχίσαμε τα πιστοποιητικά φρονημάτων από τώρα; Καθίστε ρε σεις, ακόμα δεν τέλειωσε ο πόλεμος...

Reaction score
1
σε γνωστό forum που ''ψωνίζουμε'' :
HD DVD :( - 19/02/08

Well toshiba might have given in, but HDBits users still prefer HD DVD. To comemorate the potential loss of HD DVD we're making every HD DVD free leech for a week
Enjoy.
Fuck you Sony :O)

Reaction score
4
Για την αμιλλα και μονο τωρα κανονικα η sony πρεπει να βγαλει ps3 και με HD-DVD για να εχει με καποιον να μαλωνει... :happy_9:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: HD-DVD....the END...

Οι μόνοι ευτυχείς θα είναι οι άριστοι γνωστες αγγλικών που δεν θα τους ενοχλεί η αγορα από το play.com και οι matroska lovers.
Οι τελευταίοι μάλιστα οσο περνα ο καιρος ολο και θα πληθαίνουν…
Μα ποιός άριστος γνώστης αγγλικών θα αγοράσει από το play.com κι όχι από τα αμερικάνικα ιντερνετικά καταστήματα(υπάρχουν πολλά που στέλνουν Ελλάδα δεν είναι μόνο το amazon :happy_6:)?.......εκτός βέβαια από τους τίτλους της παθιασμένης με το region coding Fox........:pc: :pc: :pc: :pc: :pc:.....εγώ τουλάχιστον όχι............:cool_3:

Όσο για τα matroska δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε γραμμές άνω των 4Mbit(που είναι και η ελάχιστη αποδεκτή ταχύτητα για να μην χρειαστεί να περιμένει κάποιος μια μέρα για ένα αρχείο των 10-12GB)..........:crazy_1:.......εκτός αυτού η ποιότητα εικόνας δεν είναι ίδια με το αυθεντικό δισκάκι...........άσε που χάνεται κι ο ασυμπίεστος ήχος.......:happy_4:

HV

Reaction score
0
Εγω ολα τα παιρνω απο αμερικη απο 20-40% καλυτερες τιμες απο το play.com και το amazon.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: HD-DVD....the END...

Όσο για τα matroska δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε γραμμές άνω των 4Mbit(που είναι και η ελάχιστη αποδεκτή ταχύτητα για να μην χρειαστεί να περιμένει κάποιος μια μέρα για ένα αρχείο των 10-12GB)..........:crazy_1:.......εκτός αυτού η ποιότητα εικόνας δεν είναι ίδια με το αυθεντικό δισκάκι...........άσε που χάνεται κι ο ασυμπίεστος ήχος.......:happy_4:
Και από ιντερνετομάγαζο αν παραγγείλεις θέλεις 2-3 μέρες για να σου έρθει η ταινία. :happy_8:

Για τον "ασυμπίεστο ήχο", φαντάζομαι μου επιτρέπεις να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την ηχητική απόδοση των συστημάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των home-cinemαδάκηδων (τςςς, πως τα λέω έτσι ο άτιμος! "happy_1" ). Αν κάποιος καίγεται τόσο πολύ για τον ήχο μπορεί να διορθώσει/βελτιώσει 1002 άλλα πράγματα στο setup του πριν περάσει στον "ασυμπίεστο" ήχο.

Reaction score
0
Έχει μπει κανείς στο AVS τώρα πρόσφατα; Αυτοκτόνησε κανείς; Κανονίσανε να πλακωθούνε σε κανένα ανήλιαγο στενό;

Reaction score
7

Για τον "ασυμπίεστο ήχο", φαντάζομαι μου επιτρέπεις να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την ηχητική απόδοση των συστημάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των home-cinemαδάκηδων (τςςς, πως τα λέω έτσι ο άτιμος! "happy_1" ). Αν κάποιος καίγεται τόσο πολύ για τον ήχο μπορεί να διορθώσει/βελτιώσει 1002 άλλα πράγματα στο setup του πριν περάσει στον "ασυμπίεστο" ήχο.
Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο αλλά τα specs ένός Format δεν νομίζω ότι πρέπει να διαμορφώνονται ανάλογα με το μέσο όρο του Hardware που διαθέτουν οι περισσότεροι αλλά με βάση τι είναι καλύτερο. Και ο ασυμπίεστος ήχος έστω και "ψυχολογικά" :happy_9: σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις το καλύτερο.

Reaction score
14

Και από ιντερνετομάγαζο αν παραγγείλεις θέλεις 2-3 μέρες για να σου έρθει η ταινία. :happy_8:

Για τον "ασυμπίεστο ήχο", φαντάζομαι μου επιτρέπεις να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την ηχητική απόδοση των συστημάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των home-cinemαδάκιδων (τςςς, πως τα λέω έτσι ο άτιμος! "happy_1" ). Αν κάποιος καίγεται τόσο πολύ για τον ήχο μπορεί να διορθώσει 1002 άλλα πράγματα πριν περάσει στον "ασυμπίεστο" ήχο.
Μην μπούμε στη διαδικασία σύγκρισης download content / disc...
Δεν έχει νόημα.
Μιλάμε για formats. Αυτό σημαίνει δίσκος=αγορα/ενοικίαση..
Το τι προτιμά ο καθένας μας είναι δικό του θέμα, αλλά η κουβέντα που έχει να κάνει με format war πρέπει να ασχολείται μόνο με δίσκους.

Γι 'αυτό και εγώ κάποια στιγμή ανέφερα πως μερικοί έχουν ένα παραπάνω λόγο σε αυτό τον "πόλεμο"...
Γιατί δεν μιλάνε θεωρητικά έχοντας επιλέξει διαφορετικό δρόμο cine-ψυχαγωγίας...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HD-DVD....the END...

Ναι αλλά δεν είναι το ίδιο ένα δισκάκι με το κουτί του με ένα άυλο αρχείο στον σκληρό δίσκο.......τσιγκούνη......:happy_8:.......αγγλικά ξέρεις οπότε δεν έχεις δικαιολογία......:happy_9:

Για τον ήχο δεν έχεις κι άδικο......το δικό μου σύστημα δεν κάνει για ασυμπίεστο ήχο με τίποτα......ούτε να το σκεφτώ.....:crazy_1::happy_9:.......παρόλα αυτά όμως έχω ακούσω ταινίες με pcm και η διαφορά από το απλό Dolby Digital είναι τεράστια........σε σύστημα των 2000Ε εννοείται........:happy_9:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HD-DVD....the END...

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο αλλά τα specs ένός Format δεν νομίζω ότι πρέπει να διαμορφώνονται ανάλογα με το μέσο όρο του Hardware που διαθέτουν οι περισσότεροι αλλά με βάση τι είναι καλύτερο. Και ο ασυμπίεστος ήχος έστω και "ψυχολογικά" :happy_9: σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις το καλύτερο.
:cool_4:

Reaction score
4
Είναι απορίας άξιον πως θα προσπαθήσει η MS να αποτινάξει το στίγμα του "χαμένου", προσωπικά διακινδυνεύω την πρόβλεψη ότι εντός των ημερών θα ανακοινώσει το νέο bluray add-on.
Μα έχει εκφράσει ήδη την πρόθεσή της να το κάνει...
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=599997&postcount=94

Κώστας Φ.

Reaction score
895

...ο ασυμπίεστος ήχος έστω και "ψυχολογικά" :happy_9: σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις το καλύτερο.
Παντού με κυνηγάνε οι HiEndάδες... :crazy_1: :happy_9:

Μην μπούμε στη διαδικασία σύγκρισης download content / disc...
Δεν έχει νόημα.
Μιλάμε για formats. Αυτό σημαίνει δίσκος=αγορα/ενοικίαση..
Το τι προτιμά ο καθένας μας είναι δικό του θέμα, αλλά η κουβέντα που έχει να κάνει με format war πρέπει να ασχολείται μόνο με δίσκους.

Γι 'αυτό και εγώ κάποια στιγμή ανέφερα πως μερικοί έχουν ένα παραπάνω λόγο σε αυτό τον "πόλεμο"...
Γιατί δεν μιλάνε θεωρητικά έχοντας επιλέξει διαφορετικό δρόμο cine-ψυχαγωγίας...
To format δεν έχει να κάνει μόνο με δισκάκια...
Format είναι και το mkv για παράδειγμα.

Προσωπικά με ενδιαφέρουν όλα τα format που μπορούν να μου δώσουν μουσική και εικόνα (το δεύτερο προφανώς μας αφορά περισσότερο σε αυτή την κατηγορία) οπότε συμμετέχω και στις αντίστοιχες συζητήσεις.
Αν δω thread με τίτλο "format για φετιχιστές (aka θέλω να έχω τα δισκάκια μου να τα χαϊδεύω)", δεν θα μπω, στο υπόσχομαι. :happy_9:

Ναι αλλά δεν είναι το ίδιο ένα δισκάκι με το κουτί του με ένα άυλο αρχείο στον σκληρό
Όπως τη βρίσκει ο καθένας.
Κι εγώ γουστάρω να έχω μία τεράστια συλλογή με CD - να ψαρώνουν και οι φίλοι όταν τη βλέπουν - αλλά τελικά επειδή όταν έχεις πραγματικά μεγάλη συλλογή η εύκολη πρόσβαση σε αυτή, η εύκολη και γρήγορη αναζήτηση και άλλα τέτοια "πεζά" είναι το Α και το Ω - οπότε σκοπεύω να τα περάσω όλα τα CD μου σε flac και να ακούω από το Squeezebox (το οποίο θα κάθεται πάνω σε ένα καλό DAC).

Αυτά αν το να ακούς μουσική (και αντίστοιχα το να βλέπεις ταινίες) είναι όντως η Νο.1 προτεραιότητά σου, φυσικά. Γιατί υπάρχουν και οι τύποι που ακούνε από βινύλιο και σε μία 3ωρη ακρόαση τρώνε τη 1 ώρα στην επιλογή, το καθάρισμά και την τοποθέτηση των δίσκων.

Για τον ήχο δεν έχεις κι άδικο......το δικό μου σύστημα δεν κάνει για ασυμπίεστο ήχο με τίποτα......ούτε να το σκεφτώ.....:crazy_1::happy_9:.......παρόλα αυτά όμως έχω ακούσω ταινίες με pcm και η διαφορά από το απλό Dolby Digital είναι τεράστια........σε σύστημα των 2000Ε εννοείται........:happy_9:
Στην ουσία πρόκειται γι'αυτό που ανέφερε ο subcode. :cool_4:

Reaction score
14
Αν βλέπεις/προβάλεις σε 1080p >106" τότε τα δισκάκια δεν τα έχεις μόνο για να τα χαιδεύεις..:happy_9: :happy_9: :happy_9:

Έχουν μεγάλη διαφορά με τα mkv's του μέσου όρου και σημαντική με τα κορυφαία.

Αν επιλέξεις το full bd download προσωπικά το θεωρώ ανόητο να γεμίζεις με 30 gb την ταινία σκληρούς γιατί είσαι κοντά σε κόστος με το να έχεις ΚΑΙ το δισκάκι που θα το ριπάρεις σε κάνα-δυό μηνες..

Αγοράζοντας τον δίσκο ( φθηνά ...εννοείται..) θα μπορείς αργότερα να το μετατρέψεις σε mkv και να του βάλεις υπότιτλο.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Αν βλέπεις/προβάλεις σε 1080p >106" τότε τα δισκάκια δεν τα έχεις μόνο για να τα χαιδεύεις..:happy_9: :happy_9: :happy_9:

Έχουν μεγάλη διαφορά με τα mkv's του μέσου όρου και σημαντική με τα κορυφαία.

Αν επιλέξεις το full bd download προσωπικά το θεωρώ ανόητο να γεμίζεις με 30 gb την ταινία σκληρούς γιατί είσαι κοντά σε κόστος με το να έχεις ΚΑΙ το δισκάκι που θα το ριπάρεις σε κάνα-δυό μηνες..

Αγοράζοντας τον δίσκο ( φθηνά ...εννοείται..) θα μπορείς αργότερα να το μετατρέψεις σε mkv και να του βάλεις υπότιτλο.
Το πιθανότερο είναι να υπάρχει αυτή η διάσταση απόψεων διότι δεν το "ψειρίζω" τόσο πολύ το θέμα εικόνα...
Σε δοκιμές που είχαμε κάνει εδώ στο Heraklion Club, μ'ενα καλό DVD upscaled σε HD-DVD της Toshiba εγώ έβλεπα άριστη εικόνα (και μόνο όταν έβλεπα "καπάκι" το native HD format καταλάβαινα τι έχανα). Το σίγουρο είναι ότι αυτό που έχανα στην πρώτη περίπτωση δεν στερούσε τίποτα από την απόλαυση της ταινίας - αν η ταινία είναι καλή (φυσικά δε μιλάμε για patterns/samples κλπ) . :cool_4:
Αυτό είναι ακόμη πιο έντονο την πρώτη (ή 1-2 πρώτες) φορές που βλέπεις ένα έργο. Απλά δεν σε νοιάζει/δεν μπορείς να εστιάσεις σε "διαφορές στα σκοτεινά πλάνα"/"βάθος πεδίου" και τα ρέστα χωρίς να χάσεις την υπόθεση του έργου!

Reaction score
0

Όπως τη βρίσκει ο καθένας.
Κι εγώ γουστάρω να έχω μία τεράστια συλλογή με CD - να ψαρώνουν και οι φίλοι όταν τη βλέπουν - αλλά τελικά επειδή όταν έχεις πραγματικά μεγάλη συλλογή η εύκολη πρόσβαση σε αυτή, η εύκολη και γρήγορη αναζήτηση και άλλα τέτοια "πεζά" είναι το Α και το Ω - οπότε σκοπεύω να τα περάσω όλα τα CD μου σε flac και να ακούω από το Squeezebox (το οποίο θα κάθεται πάνω σε ένα καλό DAC).
Ένα τέτοιο σύστημα είναι πάρα πολύ βολικό για να ακούς μουσική επειδή σου δίνει εύκολη πρόσβαση σε μια τεράστια δισκοθήκη και μπορείς ανά πάσα στιγμή να επιλέξεις ποιο τραγούδι θα ακούσεις, ποια είδη θα μπερδέψεις κλπ. Αυτό με το να μπαζοβγάζεις CD απλά δε γίνεται...
Όταν βλέπεις ταινία όμως βάζεις το δισκάκι στο player και δεν ξαναασχολείσαι για ένα δίωρο. Ευπρόσδεκτος ο αυτοματισμός ενός NAS που να περιέχει τα πάντα αλλά όχι ακριβώς απαραίτητος.
Η αντίστοιχη κατάσταση για την εικόνα θα είναι μελλοντικές υπηρεσίες on demand που μέσα σε λίγα λεπτά θα σου κάνουν stream όποια ταινία θες σε ποιότητα συγκρίσιμη με BD, όταν το επιτρέψει το bandwidth βέβαια.
Μέχρι τότε για τους περισσότερους από εμάς που βαριούνται να κατεβάζουν επί ατελείωτες ώρες τα matroska τα φυσικά μέσα θα έχουν προτεραιότητα.

Reaction score
14
Κοίτα , προσωπικά οι ταινίες που λατρεύω δεν υπάρχει ούτε μία στο εκ. να βγούν σε hd..
Και δεν με πειράζει γιατί το περιεχόμενο μετράει για 10000p..
Απλά με την απόκτηση 1080 προβολέα είδα διαφορές μεταξύ των δίσκων που έχω και το mkv του.. Σε 720 είναι μεγάλες αλλά σε 1080 πολύ μικρότερες και λιγότερο ορατές..Απλά μεγαλώνει πολύ το αρχείο και δεν αξίζει η αποθήκευσή του σε σχέση με την αγορά του σε τιμές τύπου 15 δολλάρια...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Ένα τέτοιο σύστημα είναι πάρα πολύ βολικό για να ακούς μουσική επειδή σου δίνει εύκολη πρόσβαση σε μια τεράστια δισκοθήκη και μπορείς ανά πάσα στιγμή να επιλέξεις ποιο τραγούδι θα ακούσεις, ποια είδη θα μπερδέψεις κλπ. Αυτό με το να μπαζοβγάζεις CD απλά δε γίνεται...
Όταν βλέπεις ταινία όμως βάζεις το δισκάκι στο player και δεν ξαναασχολείσαι για ένα δίωρο. Ευπρόσδεκτος ο αυτοματισμός ενός NAS που να περιέχει τα πάντα αλλά όχι ακριβώς απαραίτητος.
Η αντίστοιχη κατάσταση για την εικόνα θα είναι μελλοντικές υπηρεσίες on demand που μέσα σε λίγα λεπτά θα σου κάνουν stream όποια ταινία θες σε ποιότητα συγκρίσιμη με BD, όταν το επιτρέψει το bandwidth βέβαια.
Μέχρι τότε για τους περισσότερους από εμάς που βαριούνται να κατεβάζουν επί ατελείωτες ώρες τα matroska τα φυσικά μέσα θα έχουν προτεραιότητα.
Απλά εγώ τα βλέπω όλα (εικόνα, ήχο) ως media και προσανατολίζομαι σε ένα interface που θα μου δίνει πρόσβαση σε όλα αυτά.
Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες/γούστα (προφανώς - αλλιώς θα αγοράζαμε όλοι τα ίδια).

Σίγουρα στο (ελπίζω όχι πολύ μακρινό) μέλλον με το On-demand content τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά.

Reaction score
0
Κοίτα , προσωπικά οι ταινίες που λατρεύω δεν υπάρχει ούτε μία στο εκ. να βγούν σε hd..
Πιστεύω ότι αυτό θα είναι ένα από τα καλά της online διανομής. Δεν θα υπάρχει το κόστος του να τυπώσουν και να διανείμουν τα δισκάκια οπότε μένει μόνο το κόστος του transfer. Πολλές ταινίες που είχε κριθεί ότι δε συνέφερε να κυκλοφορήσουν σε DVD/BD θα ξεθαφτούν ως επιλογές για download.

Reaction score
0
Απάντηση: HD-DVD....the END...

100 απαντήσεις σε ένα thread σε 6,5 ώρες δεν είναι άσχημα.... κατα τα άλλα δεν είστε ΑΡΡΩΣΤΟΙ...:cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης