- Reaction score
- 144.351

Πήρα αφορμή.....και ξεκίνησα, να εκτονωθούμε εδώ!
Το συχνό μου ερώτημα είναι γιατί ακούγεται κάτι καλό, ή έστω διαφορετικό από κάτι άλλο, όταν κάποιο μετρητικό μηχάνημα το βγάζει μάπα ή όταν δεν υπάρχει ούτε μετρητικό ούτε θεωρία που να δικαιολογεί διαφορά.
Κι όμως, ακούγεται! (....η γή γυρίζει!)

Οι 9 στους 10 έχουν τη λάμπα για "γλύκισμα" στον ήχο (όχι εγώ). Αλλά αυτό κάτι σημαίνει τελικά, ε? 8)
Τα παραβάν ...εεε.. τα πάνελ παίζουν πάρα πολύ καλά, και είναι μέτρα σύγκρισης. Μετράνε καλά όμως? Παίζουν όλες τις συχνότητες το ίδιο καλά? Οι πιό πολλοί πάντως λένε "αυτό παίζει σα μεμβράνη, σα ρίμπον"! Κι αυτό κάτι σημαίνει τελικά, ε? 8)
Δε ξέρω αν καταντάω γραφικός, αλλά τα διαφορετικής μάρκας audio CD που αντέγραψα με το ίδιο image του σκληρού μου παίζουν διαφορετικά. Και δε φτάνει αυτό. Παίζουν το ίδιο διαφορετικά σε 3 συστήματα που τα άκουσα. Και πάλι δε φτάνει αυτό. Είναι σαφής και "αναλογική" η διαφορά τους, πχ το ένα έχει πιο πολλά μεσαιοπρίμα, το άλλο πιο εκτεταμμένα πρίμα και περισσότερη ανάλυση, το άλλο πιο μουντό με πολύ λιγότερα πρίμα! Πως είναι δυνατό? Πες ότι χάσαμε κάποια ψηφία, ε, πως αυτό μεταφράζεται σε περισσότερα ή λιγότερα πρίμα και ίσως σε καλύτερα μπάσσα? Πως γίνεται σαφής "αναλογική" η διαφορά σε διαφορετικά ψηφιακά μέσα που περιέχουν τα ίδια ψηφία? Και η πλάκα είναι πως πράγματι περιέχουν τα ίδια ψηφία. !!!!
Ο ίδιος χαβαλές με τα διαφορετικά ψηφιακά καλώδια των 50 εκατοστών, που καμιά θεωρία δεν εξηγεί την "αναλογική" ακουστική διαφορά τους, και κανένα μετρητικό δε μας δίνει απάντηση.
Να μη παρεξηγηθώ, τα μετρητικά και οι μετρήσεις είναι απαραίτητα εργαλεία και ουσιαστικής σημασίας. Απλά υπάρχουν ....κενά. 8)
Μήπως στο Hi-End δεν ανακαλύψαμε ακόμα ότι η γή ...γυρίζει?
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: