Hi-End και ....μετρήσεις!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091
Τελικά αυτό το παιδί δε λέει να στρώσει. Περνάει σα σίφουνας, πετάει 1.247.754.455 links, και μετά το χάος... :lol: :lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Η αλήθεια είναι ότι εδώ και χρόνια που εγώ τουλάχιστον τον παρακολουθώ, είναι αρχηγός του διαδικτύου, μακράν μπροστά, από οποιονδήποτε άλλο. Έχει ξετρυπώσει κατά καιρούς απίστευτα πράγματα.

Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά αγαπητέ Γιώργο. :wink:

Reaction score
3.576
GF, πολύ χρήσιμα αυτά τα links που ανέβασες.
Υπάρχουν στην Ελλάδα αυτά τα εργαλεία/συσκευές ελέγχου ή θα χρειαστεί να παραγγείλουμε από το εξωτερικό.

Κύριοι , σκεφτείτε το. Πάμε για ένα power buy ? Ti λέτε ?

GF, αν έχεις δοκιμάσει κάποιο από αυτά τα εργαλεία/συσκευές να μας πεις ποιο απ' όλα αξίζει να αγοράσουμε.

GF

Reaction score
27
Θα αστειευεσαι βεβαια! Ειμαι σιγουρος οτι ειδες τις τιμες και μας ειρωνευεσαι. Ενι γουει.
Τα λινκς τα εβαλα για να δουμε ολοι μας οτι αγνοουμε πολλα για την κατασκευη των CD.
Ολα τα λαθη βγαινουν στις μετρησεις.
Το μηχανακι της DED ειναι το ποιο απλο και μπαινει σε spdif.
Τα αλλα μετρανε τα παντα στο δισκακι ομως.
Αποψη μου ειναι οτι εκει ειναι τα ποιο πολλα λαθη, το επιτρεπει εξ'αλλου και η "χαλαροτητα" των προδιαγραφων για audio cd.
Μετα παμε στην αναγνωση και τους αλγοριθμους διωρθωσης λαθων, στο transport δηλαδη. Εκει εχουμε και τα τροφοδοτικα που καταπονουνται οσο τα σερβος προσπαθουν να διαβασουν καλυτερα τον "κακο" δισκο.
Τελος εχουμε τα λαθος τερματισμενα καλωδια απο trasport σε receiver/dac και φυσικα το αναλογικο κομματι που φερει και αυτο μεγαλη ευθυνη στον τελικο αποτελεσμα.

Reaction score
3.576

Reaction score
3.576
3.100 μέλη στο avsite, αν μαζευτούμε κάπου 100 θα πετύχουμε πολυ χαμηλες τιμές. Εγώ λέω το shuttlePlex.
:lol: :lol: :lol:

Και μην τολμήσει κανένας σας να φέρει για ακρόαση κάποιο CD που δεν έχει περάσει τον έλεγχο !!! 8)

Reaction score
3.576
Πάμε λοιπον στο θεμα μας .
Ωραία ας πούμε ότι υπάρχει ένα επαγγελματικό εργαλείο που ελέγχει για λάθη τα πάντα μέσα σε ένα CD .
Το ερώτημα είναι πόσα από αυτά τα λάθη μπορούν να εντοπιστούν και στη συνέχεια να διορθωθούν με κάποιο αλγόριθμο από το CD Transport μας ?

Είναι τόσο σημαντικά αυτά τα λάθη που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμα και την απώλεια μουσικης πληροφορίας ? (Δεν μιλάμε για καταστάσεις που κάνει skip το player κατά την αναπαραγωγή).

Μήπως τελικά τα περισσότερα "μουσικά λάθη" γίνονται κατά την εκτέλεση ενός μουσικού θέματος από τους ίδιους τους μουσικούς και στη συνέχεια κατά τη φάση της ηχογράφησης ?
Εχω την εντύπωση ότι κανένας μας δεν ασχολέιται με την εκτέλεση ενός μουσικού έργου και με τα φάλτσα των μουσικών. Καθόμαστε τώρα και ψάχνουμε αν χάθηκε ένα bit από το media (CD) που ενδεχομένως θα μπορούσε να διορθωθεί από το error correction του CD transport κατά την αναπαραφωγή.

Πως μπορούμε αγαπητε΄GF να μάθουμε αν τελικά το Transport μας διόρθωσε τα λάθη που ήταν γραμμένα στο CD ?

Για δώσε μας τα φώτα σου .

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
g.kar said:
Εχω την εντύπωση ότι κανένας μας δεν ασχολέιται με την εκτέλεση ενός μουσικού έργου και με τα φάλτσα των μουσικών.
Αυτό μας έλλειπε τώρα... :lol: :lol:

Reaction score
3.576
Νίκος Τσαρουχάς said:
g.kar said:
Εχω την εντύπωση ότι κανένας μας δεν ασχολέιται με την εκτέλεση ενός μουσικού έργου και με τα φάλτσα των μουσικών.
Αυτό μας έλλειπε τώρα... :lol: :lol:
Nα δούμε ποτε θα σε στείλω κι εσένα σε δάσκαλο μουσικής :lol:

εκτός κι αν προτιμάς να σε στείλω σε μια φίλη μου χορεύτρια να σε μάθει μπαλέτο :lol: :lol: :lol:

GF

Reaction score
27
Μα νομιζω οτι το θεμα μας ειναι αν αυτα τα φαλτσα αναπαραγονται πιστα η οχι! 8)
Ενι γουει, φωτεινος παντογνωστης δεν ειμαι οποτε read the FAQ http://www.mscience.com/faq.html περι error types.

Η συσκευη της DED ειναι νομιζω μια καλη αρχη για να οπτικοποιηθη η συμπεριφορα ενος τρανσπορτ.
Τα λαθη που δεν διορθωνονται ειναι αυτα που οδηγουν σε ενεργοποιηση του mute.
Τα υπολοιπα διορθωνονται με τον αλφα η τον βητα τροπο.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.552
GF said:
Τελος εχουμε τα λαθος τερματισμενα καλωδια απο trasport σε receiver/dac και φυσικα το αναλογικο κομματι που φερει και αυτο μεγαλη ευθυνη στον τελικο αποτελεσμα.
Ayto δεν το καταλαβα.
Μηπως ειναι ευκολο Γιωργο .............για να το καταλαβω?

Reaction score
7
Αντε καλά το σήμα δεν μας άρεσε να το διαβάζουμε με πέτρες (πολύτιμοι λίθοι βέβαια αλλά άσχετο) απο το πλαστικό, έ σωστό το βρίσκω μη παίρνουμε και με τις πέτρες το σήμα! Τέλος έρχεται κάποιος και λέει δεν το κομματιάζω το σήμα και μετά να το ξαναφτιάξω (μάλλον όπως με βολεύει;), αυτός βέβαια είχε τάσεις ή κρεοπώλη ή χειρούργου. Αντε και το κόψαμε, τι το κάνουμε μετά; 1000 συσκευές, μετατροπές, δειγματοληψίες, αλγόριθμοι, ψυχοακουστικές και τέτοια κόλπα για κάτι που το είχαμε και στο τέλος να αναρωτιώμαστε και που το χάσαμε! Και το απαοτέλεσμα που μάλλον αβίαστα βγαίνει απο την συζήτηση είναι ότι δεν ξέρουμε τι χάσαμε, πόσο χάσαμε και που το χάσαμε...............χα χα χα χα.

Reaction score
298
Κυρίτσης Ευάγγελος said:
1000 συσκευές, μετατροπές, δειγματοληψίες, αλγόριθμοι, ψυχοακουστικές και τέτοια κόλπα για κάτι που το είχαμε και στο τέλος να αναρωτιώμαστε και που το χάσαμε!
Είναι ένα πρόβλημα αυτό. Το κακό με την ψηφιακή τεχνολογία είναι ότι το σήμα κόβεται. Το καλό είναι ότι, εφ' όσον κόπηκε, το κάθε κομμάτι μπορεί να διατηρηθεί αλώβητο μέχρι να ξαναραφτεί :shock: Αυτό είναι το ζητούμενο, θα έλεγα.

Reaction score
3.576
Κυρίτσης Ευάγγελος said:
Αντε καλά το σήμα δεν μας άρεσε να το διαβάζουμε με πέτρες (πολύτιμοι λίθοι βέβαια αλλά άσχετο) απο το πλαστικό, έ σωστό το βρίσκω μη παίρνουμε και με τις πέτρες το σήμα! Τέλος έρχεται κάποιος και λέει δεν το κομματιάζω το σήμα και μετά να το ξαναφτιάξω (μάλλον όπως με βολεύει;), αυτός βέβαια είχε τάσεις ή κρεοπώλη ή χειρούργου. Αντε και το κόψαμε, τι το κάνουμε μετά; 1000 συσκευές, μετατροπές, δειγματοληψίες, αλγόριθμοι, ψυχοακουστικές και τέτοια κόλπα για κάτι που το είχαμε και στο τέλος να αναρωτιώμαστε και που το χάσαμε! Και το απαοτέλεσμα που μάλλον αβίαστα βγαίνει απο την συζήτηση είναι ότι δεν ξέρουμε τι χάσαμε, πόσο χάσαμε και που το χάσαμε...............χα χα χα χα.
Ποτέ δεν καταφέραν οι ηχολήπτες να καταγράψουν ολόκληρο το μουσικό σήμα, ή καλύτερα, ολόκληρη την μουσική πληροφορία ενός έργου. Περίπου το 60-70% της πληροφορίας χάνεται στην ηχογράφηση. Μιλάμε πάντα ια ηχογράφηση φυσικών ακουστικών οργάνων. Τα ηλεκτρονικά όργανα δεν χρειάζονται μικρόφωνα απότε σε αυτή την περίπτωση καταγράφεται πάνω από το 90% της πληροφορίας.
Τα ανωτέρω ισχύουν και για τα αναλογικά συστήματα εγγραφής και αναπαραγωγής.
Αρα ούτε και πριν την είχαμε ολόκληρη τη μουσική πληροφορία . :shock:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas