Hi end και monitor χαρακτήρας

Reaction score
3.573
Ε !  μα,  πάμε και δίνουμε 700 €  ενώ υπάρχουν ακριβώς ίδια και όμοια με 50€ στα καρφούρ.
Να ακούγαμε και διαφορές ?

:lol:

Reaction score
3
Χωρίς να αισθάνομαι άνετα με αυτά που γράφονται τις τελευταίες μέρες και τους λεκτικούς διαπληκτισμούς μεταξύ μελών αλλά και συντονιστών,θα ήθελα να σας πω αν και σίγουρα έχετε καταλάβει ότι έχω αραιώσει τα μηνύματά μου,καθότι δεν αισθάνομαι όμορφα με τέτοια ατμόσφαιρα.
Δεν γνωρίζω εαν θέλουμε να βγάλουμε διάφορα απωθημένα τα οποία έχουν συσωρευτεί και βρήκαμε την συγκεκριμένη κατηγορία η οποία είναι εύκολα ευάλωτη σε παρεξηγήσεις και το κάνουμε για να εκτονωθούμε.

Ζήτησα σεβασμό στον συνομιλητή μας,αλλά κάποιοι κάνουν σαν παιδάκια που λόγω του ότι δεν έχουν λεφτά για σοκολάτα,κοροϊδεύουν αυτούς που την έχουν και τρώνε.
Μπορούμε να σοβαρευτούμε και σαν ώριμοι συνομιλητές να λέμε την γνώμη μας,απλά και ωραία αλλά κυρίως να σεβόμαστε την γνώμη του άλλου.

Ακόμη μην γνωρίζοντας ο καθένας μας το τεχνικό υπόβαθρο ή την εμπειρία που έχει ο άλλος,ας μην σχηματίζει τόσο εύκολα και απλά γνώμη.

Reaction score
51
θα είμαι και γω ΄στην ώρα μου αν ρωτήσω τελικά ποιά τα συμπεράσματα αυτού του Thread??? ώστε να έχουμε μια άποψη και εμείς τα υπόλοιπα μέλη???

Reaction score
51
Κώστας Κόγιας said:
Monitor σημαίνει παρακολουθώ τι παίρνει το μικρόφωνο σε πραγματικό χρόνο, από τεχνικοοικονομικής άποψης κατά το δυνατόν ακριβέστερα, είτε παρακολουθώ τον Laurin Maazel να διευθύνει τους Cincinnati Pops, είτε τον Χρήστο Παπαδόπουλο να συνοδεύει με του μπουζούκι του τη Γιώτα Λύδια. Και όταν τελειώνει η δουλειά, τα κλείνω τα ρημάδια και πάω σπίτι μου.

Αντιστοίχως, high end σημαίνει παρακολουθώ τι έχει γραφτεί στο μέσο, κατά το δυνατόν ακριβέστερα και άνευ ορίων κόστους, είτε το μέσο περιέχει τους Cincinati Pops, είτε τη Γιώτα Λύδια, αλλά υπό τη βασική προϋπόθεση, ότι το σύστημα αναπαραγωγής δεν το θεωρώ ως προέκταση του εγωισμού μου και του πουλιού μου και πιστοποιητικό της κοινωνικής μου θέσης, (μη χέσω).
Επειδή σήμερα βρήκα χρόνο και διάβασα όλο το thread!!!!! :shock: :shock: το παραπάνω Post του φίλου Κώστα το βρήκα για μένα άκρως ενδιαφέρον!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιατρέ μου, στο επίπεδο που κινούμαστε εδώ, μπορούμε άνετα να προσπεράσουμε τα monitor ως επαγγελματικά εργαλεία. Δεν μας ενδιαφέρει το θέμα.

Ως σχολή, έχουν δώσει χαρακτηριστικά σε κλασικά ηχεία, τα οποία τοιουτοτρόπως αποκαλούμε σήμερα monitor, πχ σαν κι αυτά που έχεις σπίτι σου (802). Γενικώς το φάσμα των ηχείων που κάνει την δουλειά είναι τεράστιο. Ως ήχος, το ηχείο από μόνο του δεν νομίζω ότι αρκεί, αλλά πρέπει να συνδιαστεί και με ανάλογου ύφους υπόλοιπη αλυσίδα. Βασικό ζητούμενο είναι η αμεσότητα, η λεπτομέρεια, η ανάλυση, οι εντάσεις και ο ρεαλισμός, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα ίσως... τις χαϊεντίστικες έννοιες του χώρου, πλάτους - ύψους - βάθους σκηνής ή χροιών. Ένα σύστημα με τέτοιον προσανατολισμό δεν θα σου αρέσει πάντα, γιατί θα βγάζει πολύ έντονα στην επιφάνεια, ότι καλό αλλά κυρίως ότι κακό έχει ηχογραφηθεί. Συνεπώς η πικρή αλήθεια είναι ότι άλλοτε αυτός ο ήχος σου σηκώνει την τρίχα και άλλοτε σε κάνει να θέλεις να ξεράσεις...

Στις περισσότερες των περιπτώσεων΄, στους κύκλους μας, βλέπω monitor παθητικά ηχεία με λαμπάτα ενισχυτικά και το βρίσκω πολύ λογικό.

Reaction score
3.573
Ενα επίσης θρυλικό monitor ηχείο για ακρόαση και ρύθμιση φωνής είναι το το 5άρι της Auraton.

Φωνές σαν αυτές που βγάζει το monitor της auraton σπάνια ακούμε.

Επομένως τα monitors είναι πολλά και για συγκεκριμένες χρήσεις. Το ίδιο δηλαδή που ισχύει για τα μικρόφωνα

Υπάρχουν και monitors πάρα πολύ φτηνά και μάλιστα προτιμούνται αυτά που έχουν μεγάφωνα για χρήση σε αυτοκίνητα.

Αν δεν παίξει καλά η ηχογράφηση στο φτηνό ηχειάκι, δεν φεύγει η δουλειά από το studio.

Αυτό ισχύει για το 70% των ξένων παραγωγών και για το 90% των Ελληνικών παραγωγών.
Στο Hi-Fi και το Hi-End οι περισσότεροι από εμάς λέμε ότι ένα ηχείο είναι monitor όταν είναι flat με προδιαγραφή τουλάχιστον +/- 2,5 dB σε όλο το ακουστικό συχνοτικό φάσμα.
Οι χαμηλές συχνότητες < 100Hz συνήθως δεν περιλαμβάνονται στην μέτρηση γιατί δεν μας ενδιαφέρουν στα μικρά ηχεία τύπου δορυφόρου.

Reaction score
3.573
Επίσης, ένα ηχείο που το αγοράσαμε σαν monitor και καλύπτει τις τεχνικές προδιαγραφές για να είναι monitor, όταν τοποθετηθεί σε λάθος χώρο παύει να είναι monitor.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Γιώργο, πολύ σωστά, το monitor σχεδιάστηκε για  χώρο και σύστημα με προδιαγραφές και για μία συγκεκριμένη δουλειά............

Reaction score
3
Γ. ΚΟΨ. said:
Γιώργο, πολύ σωστά, το monitor σχεδιάστηκε για  χώρο και σύστημα με προδιαγραφές και για μία συγκεκριμένη δουλειά............
Ακόμη μην μπερδευόμαστε με τον όρο,γιατί υπάρχουν monitor και monitor,που το κάθε ένα είναι φτιαγμένο για κάτι συγκεκριμένο. :)

Reaction score
3.573
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Γ. ΚΟΨ. said:
Γιώργο, πολύ σωστά, το monitor σχεδιάστηκε για χώρο και σύστημα με προδιαγραφές και για μία συγκεκριμένη δουλειά............
Ακόμη μην μπερδευόμαστε με τον όρο,γιατί υπάρχουν monitor και monitor,που το κάθε ένα είναι φτιαγμένο για κάτι συγκεκριμένο. :)
Αυτό λέμε τόση ώρα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.949
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm